Web Analytics Made Easy - Statcounter

شاید بهتر باشد گزارش «یک دورهمی هفتگی متفاوت» را ابتدا با طرح این پرسش آغاز کنم که اساساً چرا در استان خراسان رضوی باید دورهمی هفتگی اعضای انجمن معلولان ضایعه نخاعی استان و مشهد در فضای باز پارک ملت برگزار شود؟

انجمنی که به همت و بلند طبعی اعضای آن و بویژه رئیس هیئت مدیره‌اش، خانم نسا خوش نیت، حالا ۹ ماه از ثبت و تأسیس آن در استان می‌گذرد اما با وجود قول و قرارهای مسئولان استانی و شهری همچنان از نبود یک دفتر ثابت بشدت رنج می‌برد و خاطرنشان می‌کنم که این کلمات رئیس پلیس وقت راه استان خطاب به مدیر کل بهزیستی استان در همان جلسه جشن تأسیس انجمن که مورد تشویق معلولان قرار گرفت؛ همواره آویزه گوشم شده است که گفت: فراهم کردن زمین ۲۰۰ متری با ۱۰۰ متر زیربنا از فردا باید حل شود، چرا که امکانات و ظرفیت‌های شهری و استانی خراسان رضوی بسیار بالا و فراتر از این‌هاست؛ علاوه بر آن بهزیستی باید هزینه ساخت آن را نیز متقبل شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از آن فردا حالا ۹ ماه می‌گذرد اما در نهایت تأسف هر هفته دورهمی اعضای انجمن معلولان ضایعه نخاعی استان به منظور هماهنگی، اطلاع رسانی، دید و بازدید،

خط مشی و بررسی مشکلات اعضا در گوشه‌ای از فضای پارک ملت برگزار می‌شود.

به دعوت رئیس هیئت مدیره انجمن معلولان ضایعه نخاعی خراسان رضوی میهمان این دورهمی بامحبت و صمیمی انجمن می‌شوم.

ساعت ۱۷ عصر است عطر پاییز در بوستان پارک ملت دلربایی می‌کند. هنوز از صدای قارقار دم غروب پاییز و زمستان کلاغ ها، در پارک ملت که حس دلتنگی و غریبگی می‌دهد؛ خبری نیست، اما وقتی معلولان ویلچرسوار انجمن یکی یکی خود را به محفل انس‌شان می‌رسانند؛ ناخودآگاه غریبی و مهجوریت آنان بر افکارم جاری می‌شود. سوء تفاهم نباشد، بحث دلسوزی نیست! اصولاً برای معلولان پرانرژی و توانمندی که خنده‌های سرخوشانه شان حسرت را بر دل گردشگران پارک جاری می‌سازد، دلسوزی واژه غریبی است. برای نبود نقش آفرینی سازنده و کارساز خودم به عنوان یک خبرنگار یا یک شهروند و برای مدیران استان و شهرم دل می‌سوزانم که این اسطوره‌های عزم و اراده و همت را تنها گذاشته و مورد حمایت جدی و غیرشعاری قرار نداده‌ایم.

هادی پیوندی نخستین معلولی است که از سوی خانم رئیس معرفی می‌شود. جوانی که پرورش ماهیان زینتی و آکواریومی پیشه چندین ساله اوست. وقتی از شرایط شغلی‌اش با توجه به شرایط جسمانی‌اش می‌پرسم، خدای را سپاس می‌گوید و ابراز رضایت می‌کند. وی در میانه‌های جلسه پاسخگوی نحوه ورود سایر معلولان به این شغل به منظور توانمندسازی است و خطاب به دوستانش تصریح می‌کند: این حرفه را می‌توان حتی در منزل ایجاد و اشتغال‌زایی کرد. علیزاده جانباز قطع نخاعی عضو آسایشگاه امام خمینی(ره) است که لبخندزنان با ویلچرش وارد جمع می‌شود. اما حدیث محسن علیپور یکی از معلولان ضایعه نخاعی دردمندانه است. او می‌گوید: درجه دار ارتش بوده و در حادثه‌ای که درون پادگان در عنفوان جوانی برای وی رقم خورده، دچار حادثه و در ادامه قطع نخاع شده است. گرچه او را بازنشسته می‌کنند اما دریغ از احتساب یک درصد جانبازی توسط کمیسیون‌های ارتش با این بهانه که سهل‌انگاری شخصی بوده است. این جوان معلول نخاعی معتقد است: طبق قوانین نظامی هرگونه حادثه برای افراد در حین مأموریت و به دستور مافوق؛ مشمول جانبازی می‌شود اما متأسفانه با سختگیری بی‌دلیل متولیان امر، شامل حالم نشده است.

زهرا اسحاق پور دختر معلول و نوجوان آبادانی است که به تازگی به مشهد مهاجرت کرده است. وی که به علت تومور دچار ضایعه نخاعی شده، کم سواد است اما از سوی تمامی اعضای حاضر مورد تشویق قرار می‌گیرد تا درس بخواند. نسا خوش نیت در این لحظه در مورد شرایط آغاز معلولیت توضیح می‌دهد: شروع معلولیت و مواجهه با آن در قالب عدم پذیرش واقعیت از دشوارترین مراحل حیات معلولان است. تعدادی از معلولان در پذیرش این واقعیت مقاومت می‌کنند و اینجا نقش نزدیکان به منظور افزایش روحیه و پذیرش واقعیت اهمیت می‌یابد. برخی نیز حتی چندین سال خانه نشین شده و انطباق پذیری ندارند که همین باعث شیوع افسردگی و بدتر شدن اوضاع روحی و روانی آنان می‌شود. زهرا اسحاق پور شاید به همین دلیل نتوانسته ادامه تحصیل دهد در حالی که اکنون می‌توانست حتی وارد دانشگاه شود.

خانم خوش نیت که خود یک معلم است و تحصیلات کارشناسی ارشد روان شناسی دارد؛ چندین کتاب درسی دوره نهضت برای زهرا آورده و عزم خود را جزم کرده تا تدریس را آغاز نماید. سایر معلولان نیز در جهت مشارکت درس خوانی زهرا اعلام آمادگی می‌کنند و همه البته در یک توصیه اتفاق نظر دارند! توصیه‌ای که به این دختر معلول نوجوان می‌گوید: تلاش فردی اولین شرط رشد و بالندگی است. اینکه در ابتدا خود بخواهی تا توانمند شوی.

نجف‌پور که مسئولیت بخش کمک‌های مردمی آسایشگاه معلولان شهید فیاض بخش را بر عهده دارد طی سخنانی انگیزشی اظهار می‌کند: حالا که وضعیت خیلی بهتر شده اما در سال ۵۳ که معلول شدم شرایط جامعه کاملاً با حالا تفاوت داشت. نگاه جامعه به معلولان منفی بود. از تحصیل معلولان خبری نبود اما قافیه را نباختم و با تلاش مستمر فردی از دبستان، راهنمایی و دبیرستان عبور کرده و سرانجام از دانشگاه با مدرک کارشناسی

زیست شناسی فارغ التحصیل شدم.

سمیرا نجف زاده، دختر دبیرستانی، با همراهی و مساعدت مادرش به جمع می‌پیوندد. البته در همان بدو ورود، خانم خوش نیت با تکیه بر اصل خوداتکایی به مادر وی متذکر می‌شود که کم کم اجازه دهید خود سمیرا خانم به تنهایی تردد نماید. هرگونه وابستگی باعث تأخیر در خوداتکایی و توانمندسازی می‌شود.

مهدی احسانی معترض می‌شود. آقای خبرنگار! از ما هم عکس بگیر. وی راننده ترانزیت و جاده بوده که در یکی از سفرهایش در پشت فرمان نیم چرتی می‌زند! شاید اولین اشتباهش، آخرین اشتباه زندگی‌اش باشد. کامیون که از جاده منحرف می‌شود واژگون شده و ضایعه نخاعی رهاورد تلخ آخرین سفرش می‌شود. البته وی کامیون را اجاره می‌دهد و به کار خرید و فروش ماشین‌های سنگین نیز اشتغال دارد.

هوا تاریک می‌شود یعنی دورهمی تقریباً دو ساعت زمان برده است. لحظات پایانی به بیان مطالبات رئیس هیئت مدیره انجمن از مسئولان می‌گذرد. وی تصریح می‌کند: حدود ۷۷۰ عضو پرونده دار تنها در مشهد داریم. این در حالی است که عده زیادی هنوز در انجمن تشکیل پرونده نداده‌اند. به خاطر عدم تأمین دفتر و مکان ثابت جهت انجمن چاره‌ای نداریم تا دورهمی هایمان را در پارک ملت برگزار نماییم. در شأن استانی چون خراسان رضوی نیست که انجمن معلولان ضایعه نخاعی‌اش فاقد یک دفتر و محل ثابت باشد.

منبع: روزنامه قدس

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: پارک ملت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۹۰۰۷۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک دستگاه خودروی ون برای حمل و نقل نابینایان و معلولان تجهیز می شود

تین نیوز

سخنگوی شورای اسلامی شهر کرج گفت: مقرر شد یک دستگاه خودروی ون به منظور خدمت رسانی به نابینایان تجهیز شود که تا پایان خرداد ماه این امر انجام می شود.

به گزارش تین نیوز به نقل از مهر، عمار ایزدیار عصر سه شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه که در تالار شهیدان نژادفلاح کرج برگزار شد، با اشاره به برگزاری جلسه ای در خصوص مطالبات نابینایان و معلولان در دفتر شهردار کرج گفت: در این نشست مقرر شد یک دستگاه خودروی ون به منظور خدمت رسانی به این قشر تجهیز شود که تا پایان خرداد ماه این امر انجام می شود.

ایزدیار مجهز شدن تمام اتوبوس ها به رمپ را مطالبه دیگر نابینایان و معلولان عنوان و مطرح کرد: ۱۵۳ دستگاه خودروی جدیدی که تعدادی از آنها وارد ناوگان حمل و نقل عمومی شهر شده و تعدادی دیگر نیز وارد خواهد شد و نیز اتوبوس های برقی مجهز به رمپ هستند.

وی عنوان کرد: مطالبه دیگر آنها این بود که سالن ورزشی پارک نابینایان واقع در حصارک بالا در اختیارشان قرار گیرد. در ابتدای تاسیس این پارک، سالن در اختیار نابینایان بود اما چون چندین سال از آن استفاده نشد و در یکی از مناطق محروم شهر قرار داشت در اختیار محله قرار گرفت اما اگر واقعاً بخواهند از آن استفاده کنند، سالن را در اختیارشان قرار خواهیم داد، مشروط بر اینکه چند سال بلااستفاده نماند.

مسعود محمدی، رییس شورای اسلامی شهر کرج نیز در ادامه با اشاره به اینکه انجمن نابینایان با هیات نابینایان متفاوت است، افزود: انجمن کار خیریه ای انجام می دهد و کمک حال نابینایان بوده و هیات پیگیر موضوعات ورزشی، توانبخشی و … است. روز گذشته در جلسه ای، رییس هیات نابینایان البرز پنج درخواست داشت که قول سه مورد را به آنها دادیم و دو مورد دیگر نیز باید با تصمیم اعضا و مصوبه شورا انجام شود.

آیین نامه اجرایی واگذاری آگهی و رپرتاژ به رسانه ها در حال بازنگری است

ایزدیار در بخش دیگری از سخنان خود توضیح داد: در سال گذشته بر اساس آیین نامه اجرایی واگذاری آگهی و رپرتاژ به رسانه ها مقرر شد تا پایان شهریور ماه ۱۴۰۲ شورای شهر و شهرداری در قالب حمایت های مالی پرداختی به خبرنگاران داشته باشند اما این آیین نامه از کیفیت و کارکرد لازم برخوردار نبود که بتواند تسری یابد و عدالت توزیعی بین خبرنگاران داشته باشد.

وی مطرح کرد: این آیین نامه در حال بازنگری است و به محض اتمام این امر در شهرداری به شورای شهر ارسال و در کمیسیون فرهنگی به صورت مجدد بررسی می شود و در صورت تایید آن می توانیم بر اساس چارچوب تبیین شده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و رتبه بندی رسانه ها از خبرنگاران حمایت مالی داشته باشیم. تلاش می شود این موضوع تا پایان خرداد ماه به تایید برسد.

مجتبی حاجی قاسمی، عضو شورای اسلامی شهر کرج نیز در این رابطه گفت: بودجه ای با پنج یا ۶ ردیف برای روابط عمومی تصویب و منجر به پرداختی های خبرنگاران می شود. اینکه روابط عمومی شهرداری بخشی از کار خود را به درستی انجام نمی دهد، به ما بر نمی گردد. این یک مطالبه است که کمیسیون فرهنگی شورای شهر می تواند از روابط عمومی شهرداری داشته باشد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه منکر صحنه های بدی که بر اثر بارندگی و آبگرفتگی در شهر ایجاد می شود نیستیم اما بحران ممکن است در همه جا رخ دهد، بیان کرد: شورای ششم در سال جاری بیش از ۴۰۰ میلیارد تومان و در سال گذشته ۲۸۰ میلیارد تومان بودجه را به بحث کلکتورها اختصاص داد که اتفاقی بی نظیر بود و موجب کاهش آبگرفتگی ها و اتفاقات ناگوار شد.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • یک کشته و زخمی در برخورد مرگبار کامیون با پژو پارس در نزدیکی مشهد
  • منش طلبگی | الماس گرانبهای روحانیت
  • نجات جان ۶ بیمار با اهدای اعضای بیمار ۴۴ ساله مشهدی
  • انتصاب رییس جدید هیات کوراش مشهد
  • اختلافات مالی در یک خانواده مشهدی منجر به قتل شد
  • برادرکُشی در مشهد به دلیل اختلافات مالی
  • یک دستگاه خودروی ون برای حمل و نقل نابینایان و معلولان تجهیز می شود
  • ضایعه نخاعی به متابولیسم بدن آسیب می رساند
  • مدیران فرهنگی به احیای آموزش هنر خوشنویسی توجه داشته باشند
  • تراشه‌ای جدید که محدودیت‌های معلولان را رفع می‌کند (فیلم)