Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرعامل شرکت باز آفرینی شهری ایران گفت: هنوز ستاد باز آفرینی پایدار شهری در استان فارس آن گونه که باید فعال نشده و گزارش‌هایی که ارائه شده نیز بسیار سطحی و‌ جزیی است. ۱۱ مهر ۱۳۹۷ - ۱۵:۵۰ استانها فارس نظرات

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، هوشنگ عشایری پیش از ظهر امروز در جلسه ستاد بازآفرینی شهری پایدار استان فارس با بیان اینکه هنوز ستاد باز آفرینی پایدار شهری در استان فارس آن گونه که باید فعال نشده و گزارش‌هایی که ارائه شده نیز بسیار سطحی و‌ جزیی است، اظهار داشت: باز آفرینی شهری تکمیل شده سه طرح نوسازی و بهسازی بافت‌های ناکارآمد، ساماندهی سکونت‌گاه‌های غیررسمی و مسکن مهر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی عنوان کرد: یکی از نتایجی که از این طرح‌ها استخراج شده است این بوده که مداخله دولت بدون در نظر گرفتن خواست مردم در بهبود محل زندگی آنها اشتباه است و باید دفاتر تسهیل‌گر در هر منطقه با توجه به شناختی که از مناطق خود دارند برنامه‌های مردم محور ارائه کنند.

عشایری افزود: محله محور بودن، ایجاد روحیه مشارکت مردمی و وجود برنامه اقدام مشترک از جمله مهم‌ترین دستاورد‌های بازآفرینی پایدار شهری است البته لازم به ذکر است که در ابتدا باید اولویت‌های شهری در تمامی برنامه‌ها مشخص شود و بر مبنای اولویت نسبت برنامه‌های اجرایی ارائه شود.  

مدیر‌عامل شرکت بازآفرینی پایدار شهری ایران در خصوص تفاوت‌هایی که طرح بازآفرینی شهری با سایر طرح‌ها دارد گفت:  این‌ برنامه ‌مبتنی بر دستور مقام مافوق نبوده و عالی‌ترین مقام هر استان به عنوان تصمیم گیرنده نهایی نسبت به اقدامات انجام شده تصمیم‌سازی کرده و در صورت امکان و وجود ظرفیت از مراجع مافوق نیز درخواست  همکاری می‌کند.

وی در خصوص اهداف طرح بازآفرینی پایدار نیز گفت: این طرح دارای چندین هدف بوده که از جمله مهم‌ترین این اهداف می‌توان به نوسازی مسکن، توسعه خدمات روبنایی، توسعه خدمات زیربنایی و از همه مهم‌تر و محوری‌تر توان‌افزایی ساکنین محلات اشاره کرد.

عشایری مجموعه اقدامات صورت‌ گرفته در استان فارس مبنی بر برنامه‌ریزی برای بازآفرینی شهری را خوب ارزیابی کرد اما متذکر شد: برنامه‌ریزی مناسبی صورت گرفته اما نقش ادارات در این برنامه‌ریزی‌ها تبیین نشده و این در‌حالی است که بر اساس برنامه اقدام مشترک باید نقش و ‌میزان همکاری تمام ادارات در این حوزه مشخص باشد.

مدیر‌عامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با بیان اینکه بیش از 2500 میلیارد تومان از صندوق توسعه ملی برداشته شده و به همین میزان نیز بانک مسکن در قالب طرح‌های تسهیلاتی وام‌هایی با سود 9 درصد به افراد ارائه خواهد داد، گفت: بر اساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته  100 هزار واحد با اعتبار 5 هزار میلیارد تومان در قالب این طرح ساخته می‌شود.

شهر شیراز نیازمند بازآفرینی پایدار شهری است

اسماعیل تبادار، استاندار فارس نیز در این جلسه گفت: زمانی که می‌بینم پس از گذشت پنج جلسه از برگزاری ستاد بازآفرینی پایدار شهری که سه جلسه آن با حضور معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری کشور بوده است هنوز در نقطه اول هستیم عصبی می‌شوم.

تبادار اظهار داشت: فرض کنیم ستاد بازآفرینی اصلا وجود نداشته و ما مجموعه اقداماتی که باید انجام می‌دادیم را تاکنون انجام داده‌ایم اما نباید فراموش کنیم که یکی از شهرهایی که نیاز به بهبود در این حوزه دارد شهر شیراز است که باید تاکید ویژه‌ای بر بهبود شرایط بافت‌های ناکارآمد آن داشته باشیم.

استاندار فارس با اشاره به طرح اقدام مشترک و همکاری تمامی دستگاه‌ها و عدم ایجاد موازی‌کاری در این زمینه، گفت: یکی از مهم‌ترین موضوعاتی که باید در این طرح به‌خاطر داشته باشیم وجود طرح و برنامه است و به‌گونه‌ای اقدام کنیم که در کوتاه مدت، میان مدت و بلند‌مدت نیز طرح‌های اجرایی در این بافت‌ها اجرایی شود.

وی بیان کرد: دولت تاکید دارد که علاوه بر توسعه بافت‌های فرسوده، به مسکن نیز نگاه ویژه‌ای داشته باشیم و برنامه‌ریزی مناسبی نیز در این خصوص و افزایش استحکامات مسکن نیز در نظر ‌گرفته شود.

استاندار فارس عنوان کرد: مشکل تامین تسهیلات همواره‌ وجود داشته است اما با دستور مقام‌ معظم ‌رهبری یک‌ میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی به توسعه فعالیت‌های بازآفرینی پایدار شهری اختصاص یافته است پس اگر برنامه‌ و طرح وجود داشته باشد امکان تحقق اعتبارات آن نیز فراهم است.

انتهای پیام/م

R41382/P1486/S6,61/CT11

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۹۰۱۹۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ممکن است فاجعه بم تکرار شود !

به گزارش همشهری آنلاین،‌ محمد آئینی ظهر امروز در همایش بزرگداشت روز ملی شوراهای اسلامی که در سالن شیخ صدوق آستان حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) برگزار شد، با تاکید بر اینکه مردم در بافت فرسوده و سکونت‌گاه‌های غیررسمی حق حیات دارند و جان آن‌ها در خطر است، گفت: در ایران ۱۷۰ هزار هکتار بافت فرسوده، حاشیه‌ای و تاریخی و بیش از ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار سقف لرزان وجود دارد.

وی با بیان اینکه شوراها باید زبان گویای مردم باشند، افزود: در صورتی‌که جریان نوسازی مسکن در بافت‌های ناکارآمد و فرسوده کشور شتاب نگیرد، شاهد تکرار فاجعه‌ای مانند بم خواهیم بود.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با اشاره به برخی از حقوق مردم ساکن در بافت‌های فرسوده، خاطرنشان کرد: این شهروندان در وهله اول حق حیات دارند، باید حقوق آنان به رسمیت شناخته شده و به منظور نوسازی واحدهای مسکونی در سکونتگاه‌های غیررسمی، موانع صدور اسناد مالکیت به منظور فراهم شدن امکان دریافت تسهیلات برطرف شود.


آئینی با اشاره به نهضت سنددار کردن اراضی در سکونتگاه‌های غیررسمی، تصریح کرد: بهره‌مندی از امکانات شهری در حد متوسط محلات برخوردار شهری و فراهم کردن زیرساخت‌های خدمات آموزشی، فرهنگی، ورزشی، درمانی، بهداشتی اهمیت دارد.

وی با اشاره به بیش از ۶۰ درصد معابر در بافت‌های فرسوده شهری، خاکی هستند، ابراز امیدواری کرد: با همکاری وزارت راه و شهرسازی و تخصیص قیر، طی مدت باقیمانده از دولت، هیچ معبر خاکی در سکونتگاه‌های غیررسمی و بافت‌های فرسوده نداشته باشد.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران در ادامه تأکید کرد: دستگاه‌های اجرایی وظیفه دارند متناسب با پراکنش جمعیت در این مناطق، خدمات و زیرساخت‌های لازم را تأمین کنند.

وی حق اشتغال را از دیگر حقوق ساکنان مناطق بافت فرسوده شهری برشمرد و گفت: باید با ارائه آموزش‌های شغلی، زمینه اشتغال‌زایی برای ساکنان این مناطق فراهم شود.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران در پایان با تأکید بر ارائه تخفیف ۵۰ تا ۱۰۰ درصدی صدور پروانه ساخت‌وساز در مناطق فرسوده و ناکارآمد شهری خاطرنشان کرد: ارائه تسهیلات و امکانات و حمایت‌های نهضت ملی مسکن، حق تغییر کاربری طبقات همکف و صدور پروانه ساخت‌وساز برای واحدهای مسکونی با هر متراژ زمین، از اهرم‌های تشویقی دولت در بافت فرسوده است.

کد خبر 847896 منبع: تسنیم برچسب‌ها بافت‌ فرسوده خبر مهم

دیگر خبرها

  • آغاز اجرای طرح کلید به کلید در ۱۸ استان کشور                           
  • آغاز طرح بازآفرینی شهری محله جامی اصفهان
  • ۲۲۵ هزار بنای ناپایدار در استان تهران داریم
  • سکونت ۱۰ میلیون ایرانی در بنا‌های ناپایدار
  • ۲۶۵۰۰۰ واحد فرسوده در استان تهران درحال نوسازی است
  • زمان برگزاری نشست مشارکت در بازآفرینی شهری اداره کل راه و شهرسازی
  • مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری : ممکن است فاجعه بم تکرار شود !
  • ممکن است فاجعه بم تکرار شود !
  • اجرای ۷۹ پروژه بازآفرینی شهری در محلات خراسان جنوبی
  • بیش از ۱۳ درصد مساحت شهرها، محدوده هدف بازآفرینی شهری است