Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-27@04:35:43 GMT

ثبات بازار ارز به مديريت نياز دارد

تاریخ انتشار: ۱۲ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۹۰۷۹۳۷

ثبات بازار ارز به مديريت نياز دارد

خبرگزاري آريا - تهران- ايرنا- کاهش نرخ ارز که به نوعي شوک در بازار بود، هرچند از مردم را براي ايجاد ثبات اقتصادي اميدوار اما از سوي ديگر سرمايه گذاران در اين عرصه را نگران کرد که از نگاه نمايندگان مجلس اين مساله با مديريت صحيح بازار ارز برطرف مي شود.

به گزارش خبرنگار سياسي ايرنا، کاهش نرخ دلار و يورو در چند روز گذشته بر پيچيدگي بازار ارز در کشور افزوده است، اين موضوع از يک سو باعث اميدواري مردم به شکسته شدن قيمت هاي بازار شده و از سويي موجب نگراني کساني است که با خريد دلار در اين بازار متلاطم سرمايه گذاري کرده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


نوسان در بازار ارز از سال گذشته آغاز شد و با خروج آمريکا از برجام و شروع تحريم ها اوليه و نگراني از نوع و شدت تحريم هاي ثانويه کاخ سفيد عليه ايران، روندي صعودي داشت؛ نوسان هايي که با برخي سوء استفاده ها و دست هاي پشت پرده در بازار ارز در ارتباط بود و با افزايش نرخ مسکن، خودرو و ديگر کالاهاي اساسي و مورد نياز جامعه، وضعيت اقتصادي کشور و به ويژه معيشت مردم را تحت الشعاع قرار داد.
اما اکنون نرخ ارز در کشور تا اندازه اي پايين آمده و بنا بر اخباري که از تهران و شهرهاي مختلف منتشر شده است؛ کاهشي چشمگير داشته چنانکه کساني که سرمايه خود را به دلار تبديل کرده اند، لحظاتي پر اضطرابي را سپري کرده اند؛ با اين همه اين پرسش مطرح است که چه عواملي در کاهش نرخ دلار نقش داشته اند، آيا مي توان اين روند کاهشي را ثبات نگه داشت و مانع افزايش دوباره نرخ دلار شد؛ خبرنگار ايرنا براي پاسخ به اين پزسش ها با تني چند از نمايندگان مجلس گفت و گو کرد.
** بايد به بخش خصوصي اعتماد کنيم
محمد حسيني شاهرودي نايب رييس کميسيون اقتصادي و نماينده مردم شاهرود و ميامي در مجلس در مورد راهکارهاي ارائه شده براي کاهش نرخ ارز به ايرنا گفت: راهکارها در شوراي عالي اقتصادي سران سه قوه ارائه و تصويب شده است که بر مبناي آن اختياراتي به بانک مرکزي داده اند تا مداخلاتي را در بازار داشته باشد.
وي با اشاره به پيشنهادهاي کميسيون اقتصادي مجلس براي تشکيل بازار متشکل ارزي گفت: عواملي چون تعميق بازار ارزي نيما و صدور بخشنامه هايي براي تسهيل صادرات و واردات با هدف تامين نياز مردم، در کاهش نرخ ارز تاثير گذار بوده اند.
حسيني شاهرودي با بيان اينکه رشد بادکنکي و حباب ارز را داشته ايم، عنوان کرد: ما به فعالان اقتصادي و مردم در مورد ريسک سرمايه گذاري در بازار ارز هشدار داديم؛ در اين زمينه بانک مرکزي وارد شد و نرخ ارز را اعلام کرد که بر مبناي آن خريد انجام شد که جلوي سوء استفاده دلالان را بگيرد تا دوباره براي کشور بحران ايجاد نکنند.
وي يادآورشد: در زمان بروز بحران ارزي، کساني بدون تخصص و بدون اينکه نياز داشته باشند، در اين عرصه سرمايه گذاري کردند و هشدارها را ناديده گرفتند و اکنون بايد نتايج آن را تحمل کنند.
نايب رييس کميسيون اقتصادي بر حفظ آرامش در بازار ارز تاکيد و عنوان کرد: بانک مرکزي بايد در کنار سياست هاي گذشته که در بحث تامين ارز براي فعالان اقتصادي و نيز فرآيند صادرات و واردات کالا اعمال کرده است، تمهيدات و بخشنامه هاي جديدي را در دستور کار قرار دهد که فعالان اقتصادي با اعتماد به اين بخشنامه ها در 6 ماه تا يک سال آينده بتوانند فعاليت خود را انجام دهند.
وي تاکيد کرد: ما بايد به بخش خصوصي اعتماد کنيم و بر مبناي اين اعتماد به آنها اختيار دهيم تا بخشي از مشکلات اقتصادي کشور حل شود.
** لنگرگاه هاي اقتصادي کشور بايد به خوبي شناسايي شود
همايون يوسفي نماينده مردم اهواز در مجلس شوراي اسلامي درباره کاهش نرخ ارز به ايرنا گفت: اينکه نرخ ارز به يکباره بالا و پايين مي رود، يعني نرخ آن از ساختار هاي اقتصادي تبعيت نمي کند و عوامل ديگري که ريشه داخلي دارند، در اين مسائل دخيل هستند.
وي ادامه داد: نوسان نرخ ارز، زندگي مردم را متلاطم کرده که اين رويه به نفع نظام مردم نيست و انتظار مي رود دولت در اين زمينه جديت بيشتري داشته باشد و با بررسي دلايل بروز آن، از ايجاد چنين امواجي در آينده جلوگيري کند.
نماينده مردم اهواز با بيان اينکه «ساختار اقتصادي و توليد ناخالص داخلي کشور به اندازه اي بزرگ و بالا است که تحمل اين امواج را دارد»، تصريح کرد: اين موج ها ضرباتي را به اقتصاد کشور وارد مي کند که در بلندمدت جبران ناپذير است.
وي در خصوص مديريت بازار ارز که اکنون نرخ هاي آن کاهش يافته است، تاکيد کرد: مديريت نرخ ارز با دستورالعمل ممکن نيست بلکه بايد لنگرهاي ساختار اقتصادي کشور در نقاطي قرار گيرند که به واسطه آن نرخ ارز کنترل شود.
اين نماينده مجلس افزود: اکنون لنگرگاه هاي مناسبي در اقتصاد نداريم؛ در حالي که مردمي شدن اقتصاد در کشور از جمله اين لنگرگاهها است، بايد گفت اقتصاد ايران از دولتي بودن رنج مي برد.
يوسفي ارتباط مناسب با اقتصادي بزرگ دنيا با در نظر گرفتن منافع ملي را از ديگر ضرورت هاي اقتصادي و موثر در تقويت ارزش پول ملي برشمرد و گفت: ما اين ارتباطات را اکنون نداريم و نبود اين لنگرگاه ها سبب مي شود با هر موجي شاهد نوسان در نرخ ارز باشيم.
** دامنه در ثبات بازار تقش تعيين کننده دارد
عبدالرضا مصري نماينده مردم کرمانشاه و عضو کميسيون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس نيز به ايرنا گفت: ما در مديريت بازار اقداماتي انجام داديم که راه تنفس بازار را بستيم و در نتيجه بازار دچار نوسان شد.
وي افزود: در صورتي مي توان به ثبات در نرخ ارز اميدوار بود که قيمت ها در يک دامنه مورد انتظار شناور باشد؛ اگر بازار خود را در اين دامنه قيمتي تطبيق دهد، به تبع آن با تعديل نرخ کالاها مواجه مي شويم.
اين نماينده مجلس تصريح کرد: دامنه قيمتي در ثبات بازار ارز نقش تعيين کننده دارد يعني اگر قرار است نرخ ارز هشت هزار تومان باشد، اين رقم بايد بين 7900 تا 8100 تومان افزايش و کاهش داشته باشد و نه بيشتر؛ اما اگر نوسان ها بدون يک دامنه مشخص ادامه يابد، مديريت آن به سختي ممکن است.
مصري افزود: اگر عوامل موثر بر بازار ارز طبيعي باشد و بانک مرکزي نيز شرايط بازار را به خوبي مديريت کند، نرخ ارز به ثبات نسبي مي رسد.
** دولت قيمت ارز را مديريت کند
سيد کاظم دلخوش نماينده مردم صومعه سرا در مجلس شوراي اسلامي در خصوص عوامل موثر در کاهش نرخ ارز در کشور گفت: در اين زمينه چندين عامل موثر نقش دارد؛ نخست تاکيد اتحاديه اروپا بر حفظ برجام و ايجاد سازوکار ويژه گروه 1+4 براي حفظ برجام با برقراري تبادلات مالي و بانکي و تسهيل صادرات نفت است.
وي ادامه داد: عامل ديگري که در کاهش نرخ ارز تاثير گذار بوده، سياست واردات ارز از سوي دولت است که بر اساس آن هر کسي مي تواند و مجاز است که ارز به کشور وارد کند.
«عمليات موشکي و پهبادي کشور عليه تروريست عامل ديگري است که امنيت سرمايه گذاري را در کشورهاي حامي تروريست، کاهش داده است.»
دلخوش با بيان اينکه انتظار مي رود دولت ثبات قيمت ارز را مديريت کند، افزود: عوامل مذکور باعث تزلزل در بازار ارز شده و همزمان کساني که ارز در خانه داشتند، ارز خود را وارد براي فروش به بازار آوردند و همين مساله باعث کاهش نسبي نرخ ارز در کشور شد.
** عزم و اراده سه قوه در مديريت بازار و کاهش نرخ ارز تاثير گذار است
سيده فاطمه حسيني نماينده مردم تهران در مجلس نيز در خصوص کاهش نرخ ارز در کشور به ايرنا گفت: در نوسان نرخ ارز چند عامل تاثير گذار است که مهمترين آن به موضوع عرضه و تقاضا باز مي گردد و اينکه اين بخش به چه شکل مديريت شود.
نماينده مردم تهران با بيان اينکه دولت مهمترين عامل در مديريت عرضه و تقاضا است، گفت: نوسان در بازار ارز را فقط را نمي توان به عوامل اقتصادي محدود کرد، بلکه ريشه هاي غير اقتصادي نيز در اين زمينه نقش دارند؛ عزم و اراده سه قوه براي ثبات و مديريت بازار از آن جمله است.
به گفته اين نماينده مجلس، انتظاري که افکار عمومي در مورد تصويب لايحه الحاق ايران به کنوانسيون مبارزه با تامين مالي تروريسم(CFT) و پيوستن به گروه ويژه مالي (FATF) وجود دارد، در کاهش نرخ ارز در کشور موثر بوده است.
وي افزود: در کاهش نرخ ارز عوامل چند نقش دارند، اما بايد منتظر ماند و ديد که آيا اين کاهش ثبات خواهد داشت يا خير و آيا مي توان تلاطم اقتصاد کشور را که بيش از هر چيز متاثر از نوسان بازار ارز است، مديريت کرد.
**سيام**3050**1535
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۹۰۷۹۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قالیباف: اگر بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز برنامه ندهد مجلس برنامه خود را ارائه خواهد کرد

به گزارش قدس آنلاین، روز گذشته دومین نشست بررسی مسائل ارزی با حضور محمدباقر قالیباف رئیس مجلس، سید احسان خاندوزی وزیر اقتصاد و امور دارایی، محمدرضا فرزین، رییس کل بانک مرکزی، سید محمد حسینی معاون پارلمانی رییس جمهور، محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی، سیدشمس الدین حسینی رئیس کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید،  عزت الله اکبری تالارپشتی رئیس کمیسیون صنایع و معادن، حجت الاسلام محمدحسین حسین زاده بحرینی و محسن زنگنه از نمایندگان اقتصاددان مجلس و تعدادی از کارشناسان مرکز پژوهش‌ها در مجلس شورای اسلامی برگزار شد.

در این نشست، قالیباف با بیان اینکه نباید به ارائه گزارش اکتفا کرد گفت: در نشست قبلی به اندازه کافی گزارش ارائه شد. دوستان دولت باید به طور روشن و شفاف رویکرد رو به جلو برای مدیریت بازار ارز ارائه کنند.

در نشست قبلی به اندازه کافی گزارش ارائه شد. دوستان دولت باید به طور روشن و شفاف رویکرد رو به جلو برای مدیریت بازار ارز ارائه کنندرئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد:  ما دنبال تکرار جلسات نیستیم و جلسه سومی وجود ندارد؛ بنابراین باید در مورد موضوع به جمع‌بندی برسیم و نتیجه نهایی را به صحن علنی ارائه کنیم. در این رابطه با توجه به اصرار نمایندگان برای بررسی موضوع در صحن علنی، به صورت مشخص به نمایندگان گفتم اگر به جمع‌بندی و اتفاق نظر با دولت نرسیم، مجلس خود به جمع‌بندی روشن می‌رسد.

قالیباف با تاکید بر اینکه باید بر روی اصل موضوع بحث و گفت و گو کنیم و در مورد رویکردها، اشکالات و راهکارها به جمع‌بندی برسیم، بیان کرد: واقعیت این است که ناترازی‌ها در قیمت ارز تاثیرگذار است؛ بنابراین نمی‌توان نظام یکپارچه اقتصادی را نادیده گرفت؛ دولت و مجلس باید به این مهم توجه داشته باشند.

وی با بیان اینکه حکمرانی از دو بخش تشکیل می‌شود، گفت: یک بخش تشخیص علمی و دیگری تصمیم سیاسی است؛ تشخیص‌های علمی ما به دلایل مختلف تحت تاثیر تصمیم‌های سیاسی قرار دارد که اگر ترکیب آنها را با هم رعایت کنیم، می‌توانیم مشکلات را حل کنیم اما اگر تشخیص علمی را فدای تصمیم سیاسی کنیم به طور حتم دچار مشکل خواهیم شد. همچنین اگر به تشخیص علمی بدون شرایط سیاسی کشور توجه کنیم با مشکل مواجه خواهیم شد بنابراین تعادل این موضوع مهم است.

حکمرانی از دو بخش تشکیل می‌شود: تشخیص علمی و تصمیم سیاسی؛ تشخیص‌های علمی ما به دلایل مختلف تحت تاثیر تصمیم‌های سیاسی قرار دارد؛ اگر تشخیص علمی را فدای تصمیم سیاسی کنیم به طور حتم دچار مشکل خواهیم شدرویکرد اقتصادی و مدیریتی در موضوع ارز اشکال دارد
همه اختیارها را به رئیس بانک مرکزی دادیم، اما ...

قالیباف با تاکید بر اینکه مجلس در عین اختلاف سلیقه و اختلاف دیدگاه با سیاست‌های ارزی دولت همراهی کرده است، گفت: همه اختیارهای موجود در قانون دائمی را به رئیس بانک مرکزی دادیم و هر چه ایشان در جلسه سران قوا بیان کردند قبول کردیم اما شرایط کنونی نشان می‌دهد که هم رویکرد اقتصادی و هم رویکرد مدیریتی در موضوع ارز دچار اشکال است.

وی با اشاره به تورم کالاهای اساسی که با ارز ترجیحی وارد می‌شوند و تاکید بر ضرورت اصلاح رویکردهای اقتصادی در این زمینه، گفت:  به طور روشن و مشخص امروزه در سیاست‌های ارزی از نگاه اقتصادی دچار مشکل هستیم و طرح جامعی برای رویکرد اقتصادی در ارز وجود ندارد.

قالیباف خطاب به مسئولان اقتصادی حاضر در نشست گفت: ما رویکرد اقتصادی مان در حوزه مدیریتی را اعلام کردیم و تا روز یکشنبه هفته آینده برای دریافت برنامه دولت منتظر می‌مانیم اما اگر برنامه و سیاست ارزی دولت ارائه نشود، مجلس جلسه خواهد گذاشت و طرح خود را ارائه می‌کند.

در این جلسه محمدرضا فرزین رییس کل بانک مرکزی گزارشی از وضعیت بازار ارز و تحولات اقتصاد کلان کشور ارائه کرد.

همچنین وزیر اقتصاد و  روسای کمیسیون های اقتصادی، صنایع و معادن و جهش و رونق تولید مجلس هم به تشریح راهکارهای خود برای کنترل نرخ ارز پرداختند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • قرارگاه مردم نهاد در سازمان مدیریت بحران کشور تشکیل شده است
  • توسعه کشور و مردمی سازی صنعت نفت و گاز بدون نیاز به مدیریت و بودجه دولت
  • کاهش واردات و توسعه صادرات؛ راهبرد مهم فعالیت مناطق آزاد
  • قالیباف: منتظر برنامه دولت برای مدیریت بازار ارز هستیم
  • منتظر برنامۀ بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز هستیم
  • ضرب‌الاجل مجلس برای دولت/منتظر مدیریت بازار ارز هستیم
  • قالیباف: اگر بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز برنامه ندهد مجلس برنامه خود را ارائه خواهد کرد
  • قالیباف: منتظر برنامه بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز هستیم
  • لزوم بازنگری در زمان اجرای مالیات بر عایدی سرمایه
  • فروش نوکیای تقلبی حرام است!