Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ اکبر جوجه یکی از غذا‌های محلی استان مازندران (شهرستان گلوگاه) بوده که حاوی انواع ویتامین‌های A ، C ، D ، E ، K ، گروه ویتامین‌های B مانند B۱، B۲، B۳، B۵، B۶، B۹، B۱۲ ، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، پروتئین، کلسیم، فسفر، منیزیم، منگنز، روی (زینک)، آهن، اسید فولیک، گوگرد، اسید آمینه تریپتوفان، فیبر، لیکوپن، اسید سیتریک و سلنیوم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای بررسی خواص اکبر جوجه و اینکه مصرف این غذا برای چه افرادی مفید است با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت‌وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را می‌خوانید.

مهم‌ترین خواص اکبر جوجه

حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ درباره مهم‌ترین خواص اکبر جوجه گفت: این غذا به علت داشتن اسید آمینه تریپتوفان نقشی موثر در ساخت هورمون سروتونین در خون و دستگاه گوارش دارد، همچنین با ایجاد هورمون شادی و نشاط، در افراد اضطراب، استرس و افسردگی را برطرف می‌کند.

بیشتر بخوانید: درمان افسردگی با ۹ ماده غذایی فوق العاده

وی درباره خواص دیگر اکبر جوجه بیان کرد: این غذا به علت وجود آهن، اسید فولیک و ویتامین B۱۲، تعداد گلبول‌های قرمز خون را افزایش داده و در نتیجه کم‌خونی را رفع می‌کند. از این رو برای زنان باردار و جنین آن ها نیز بسیار مفید است.

بیشتر بخوانید: چه ویتامین‌هایی از کم خونی جلوگیری می‌کند؟

این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: پروتئین موجود در اکبر جوجه، تاثیری چشمگیر در تقویت عمومی، افزایش انرژی و عضلانی شدن بدن دارد، از این رو این غذا برای ورزشکاران بسیار مناسب خواهد بود.

عظمایی تاکید کرد: اکبر جوجه به علت وجود کلسیم، منیزیم، فسفر و ویتامین D استخوان‌ها و دندان‌ها را محکم و از ابتلای افراد به پوکی استخوان جلوگیری می‌کند، این غذا نقشی موثر در رفع التهاب و ورم مفاصل (آرتریت) دارد.

بیشتر بخوانید: ترفند‌های درمان طبیعی افسردگی بدون مصرف دارو‌های اعصاب

وی تصریح کرد: اکبر جوجه به علت داشتن ویتامین‌های B۳ (نیاسین) و B۱۲ تاثیری چشمگیر در بهبود عملکرد مغز و تقویت حافظه دارد و از بروز آلزایمر در افراد جلوگیری می‌کند، این غذا نقشی موثر در تقویت سیستم قلبی و عروقی و بینایی دارد.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: سلنیوم اکبر جوجه به درمان آرتروز کمک می‌کند و ترکیبی از ویتامین‌های A ، C ، D ، E ، گروه B و سایر املاح معدنی غذا در طراوت و شادابی پوست و مو موثر است دارد.

عظمایی یادآوری کرد: اکبر جوجه به علت داشتن ویتامین‌های A ، C و E خاصیت آنتی‌اکسیدانی نیز دارد بنابراین سیستم ایمنی بدن را تقویت و بدن را در برابر بیماری‌های مختلف به ویژه انواع سرطان‌ها محافظت می‌کند.

مواد لازم برای تهیه اکبر جوجه (چهار نفر)

جوجه یک ماهه یا مرغ کوچک                                   ۲ عدد
پیاز                                                                                ۲ عدد
کره محلی                                                                     ۲۵۰ گرم
لیموترش تازه                                                                پنج تا هفت عدد
زعفران دَم‌کرده                                                            نصف استکان
رب انار محلی                                                              سه تا چهار قاشق غذاخوری
روغن کنجد یا دنبه                                                     به مقدار لازم
نمک، فلفل سیاه و پودر زردچوبه                              به مقدار لازم

طرز تهیه اکبر جوجه

نخست جوجه‌های یک ماهه یا مرغ‌های کوچک را به خوبی بشویید سپس آنها را در ظرفی مناسب قرار دهید.
- جوجه‌های یک ماهه یا مرغ‌های کوچک را به آب چهار عدد لیموترش تازه و فلفل سیاه آغشته کنید تا به خوبی طعم‌دار شوند سپس روی آن‌ها را سلفون بکشید و به مدت هشت تا ۱۲ ساعت داخل یخچال بگذارید.
- جوجه‌های یک ماهه یا مرغ‌های کوچک را از یخچال بیرون بیاورید، نصف کنید و داخل قابلمه قرار دهید.
- مقداری آب و روغن به مواد درون قابلمه اضافه و شعله را زیاد کنید تا مواد بجوشند سپس حرارت را متعادل کنید.
- پیاز‌ها را به شکل حلقه‌ای خُرد و به مواد درون قابلمه اضافه کنید.
- نمک و پودر زردچوبه را هم به مواد درون قابلمه بیفزایید سپس صبر کنید تا جوجه‌های یک ماهه یا مرغ‌های کوچک به خوبی پخته و کمی سرخ شوند.
- جوجه‌های یک ماهه یا مرغ‌های کوچک را برگردانید تا طرف دیگر آنها هم به خوبی سرخ شوند.
- پس از سرخ شدن جوجه‌های یک ماهه یا مرغ‌های کوچک زعفران دَم‌کرده و آب بقیه لیموترش‌ها را به آنها اضافه کنید.
- برای درست کردن سس اکبر جوجه کره محلی را ذوب و آن را با رب انار محلی مخلوط کنید.
- مخلوط کره و رب انار محلی را در ظرفی مناسب بریزید و آن را کنار جوجه‌های یک ماهه یا مرغ‌های سرخ‌شده بگذارید.
- موقع مصرف اکبر جوجه سس را روی جوجه‌های یک ماهه یا مرغ‌های سرخ شده بریزید.
- اکبر جوجه را همراه با برنج میل کنید.
- به همراه اکبر جوجه می‌توان سبزی‌خوردن، زیتون یا سیرترشی را به مقدار کم مصرف کرد.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار سلامت تغذیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۹۰۸۹۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترویج فرهنگ غذای سالم متناسب با آموزه‌های طب ایرانی

  به گزارش ­خبرگزاری صدا و سیما؛ ­دکتر رادمنش با بیان اینکه در مکتب طب سنتی ایران چیدمان تغذیه بر اساس فصل، سن، محل زندگی و مزاج اشخاص متفاوت است، اما یکسری تدابیر عمومی نیز وجود دارد که رعایت آنها به حفظ سلامت همه افراد­ کمک می‌کند؛ تاکید کرد: پرهیز از پرخوری و درهم خوری یکی از اصول مهم تغذیه به شمار می‌آید، زیرا رعایت نکردن آن موجب تداخل و اختلال در هضم و ابتلا به انواع بیماری‌ها می‌شود. دکتر رادمنش همچنین داشتن نظم در ساعات غذا خوردن را یکی از مهمترین آداب تغذیه صحیح دانست و بر ایجاد فاصله کافی بین وعده شام و خوابیدن تاکید کرد. وی افزود: طب ایرانی، طب کلی نگر است و پزشکان متخصص طب ایرانی بر اساس شرایط هر فرد، دستورهای خاصی را به وی ارائه می‌دهند. در طب ایرانی پیشگیری از بیماری با رعایت اصول ششگانه حفظ سلامتی جز قوانین بنیادین می‌باشد. این اصول عبارتند از آب و هوا، تغذیه، حرکات بدنی، خواب و بیداری، نگهداری مواد لازم و دفع مواد زاید و حالات روحی و روانی که در این میان ورزش و تغذیه از اهمیت بیشتری برخوردار هستند. این پزشک و متخصص طب ایرانی ادامه داد: ورزش اصولی، عامل مهمی برای حفظ سلامتی به شمار می‌رود و برای آن فواید زیادی ذکر شده است. به نظر برخی از حکما، چون ابن سینا، عامل ورزش در حفظ سلامتی، بر همه عوامل حتی تغذیه، تقدم دارد و برای اینکه از فعالیت‌های بدنی بیشترین فایده نصیب افراد شود، ورزش‌های متناسب با هر فرد پیشنهاد شده است. وی افزود: فعالیت بدنی منظم و متناسب با سن و شرایط جسمانی، فواید بی‌شماری برای سلامت جسم و روان دارد. تشویق اعضای خانواده به انجام فعالیت‌های ورزشی مانند پیاده‌روی، دوچرخه‌سواری، شنا و ورزش‌های گروهی، متناسب با شرایط افراد خانواده می‌تواند روحیه نشاط و شادابی را در خانه حاکم کند. ­ وی در پایان گفت: با همدلی و همکاری خانواده‌ها، رسانه‌ها، سازمان‌های دولتی و غیردولتی می‌توانیم با ترویج فرهنگ غذای سالم و ورزش همگانی و متناسب بر پایه آموزه‌های طب ایرانی، جامعه‌ای سالم و پویا برای نسل‌های آینده بسازیم. هفته سلامت فرصتی مغتنم برای آغاز این حرکت ارزشمند است.

دیگر خبرها

  • ببینید | دعوای فیتیله‌ای‌ها با مجید قناد بالا گرفت؛ پاسخ محمد مسلمی به آقای مجری
  • پنج راه برای تکمیل «چرخه استرس» و جلوگیری از فرسودگی یا افسردگی
  • شوق و هیجان 15 هزارنفری برای فرار از افسردگی
  • «کرایی مرغ» یک غذای مجلسی که باید امتحانش کنی
  • قیمت غذای محبوب ایرانی‌ها نجومی شد (اینفوگرافی)
  • کشف غذای سگ و گربه قاچاق در خوی 
  • پایان صدرنشینی یک‌ماهه «تمساح خونی»/ «مست عشق» نیامده به اوج رسید
  • پایان صدر نشینی یک‌ماهه «تمساح خونی»/ «مست عشق» نیامده به اوج رسید
  • ترویج فرهنگ غذای سالم متناسب با آموزه‌های طب ایرانی
  • بهترین ساعت برای مصرف ویتامین D صبح است یا شب؟