Web Analytics Made Easy - Statcounter

از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی و استقرار نظام مقدس جمهوری اسلامی، نهال فعالیت‌های پربرکت قرآنی رشدی شکوهمندانه داشته است و هر ساله شاهد برگزاری مسابقات قرآنی متعدد در کشور هستیم. در این میان بسیاری از سازمان‌ها و نهاد‌های مختلف اقدام به برگزاری مسابقات در میان کارکنان و اعضای خود می‌کنند که البته شیوه برگزاری این مسابقات در تمامی این سازمان‌ها کاملاً شبیه به هم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
البته نفس برگزاری مسابقات قرآن در سازمان‌ها و ادارات مختلف نشان از تمایل همه دستگاه‌ها برای حرکت در مسیر آرمان‌های انقلاب اسلامی و رسیدن به جامعه‌ای قرآنی دارد، ولی اینکه آیا صرف پرداختن به مسابقات قرآن در رشته‌های مختلف اعم از قرائت، حفظ و ... تأثیر چندانی در جامعه دارد یا خیر؟ جای بررسی و تحلیل فراوان دارد.
به نظر می‌رسد که برگزاری مسابقات قرآن به‌صورت کلیشه‌ای که در تمامی نهاد‌ها به شیوه‌ای قدیمی و تنها در رشته‌های مختلف انجام می‌شود، باوجود اینکه برای مدتی منجر به ایجاد فضای قرآنی در محیط سازمانی می‌شود، تأثیر چندانی از لحاظ تأثیر مفهومی آیات الهی بر عملکرد و نحوه کارکرد کارکنان سازمان مورد نظر نداشته باشد.
باید مد نظر داشت که بودجه و وقتی که برای برگزاری مسابقات قرآن در دستگاه‌های مختلف در نظر گرفته می‌شود، آیا به همان میزان نیز باعث عملکرد بهتر و شایسته‌تر اعضای آن دستگاه و نیز خدمت بهتر ایشان در راه اسلام و قرآن می‌شود یا خیر؟.
در این میان می‌توان از سازمان‌ها و نهاد‌هایی مانند قوه قضائیه، دانشگاه‌های مختلف، وزاتخانه‌هایی مانند نفت، جهاد کشاورزی، تعاون، کار و رفاه اجتماعی، سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای و ... نام برد که هرساله مسابقات را در بخش‌های مختلف شهرستانی، استانی و کشوری انصافا باشکوه فراوانی در رشته‌های مختلف برگزار می‌کنند و نفرات زیادی از کارکنان آن‌ها نیز در این مسابقات شرکت کرده و احیاناً رتبه‌های مختلفی را نیز دریافت می‌کنند.
حال باید بررسی کرد که آیا برگزاری کلیشه‌ای مسابقات قرآن در این نهاد‌ها تأثیر لازم بر کارکنان و نحوه عملکرد آن‌ها داشته است یا خیر؟ یعنی برای مثال آیا برگزاری مسابقات قرآن باعث شده تا کارکنان نهادی مانند شهرداری یا قوه قضائیه با تکیه بر آیات الهی قرآن کریم و آیاتی که در رابطه با مقوله عدالت و مساوات هستند، تحت تاثیر بیشتری قرار گرفته و بیشتر در مسیر صحیح عدالت گام بردارند؟
همچنین، در نهاد بسیار مهمی مانند دانشگاه که با جوانان سروکار دارد که آینده مملکت در دست آن‌ها خواهد بود، آیا برگزاری مسابقات فراوان قرآنی که هر سال طبق شیوه معمول و مانند تمامی نهاد‌های دیگر تنها به‌صورت کلیشه‌ای و در رشته‌های مختلف برگزار می‌شود، توانسته است که دانشجویان ایران اسلامی را با تکیه بر نهادینه‌سازی آیات مرتبط با علم آموزی به‌شیوه‌های صحیح و الهی در مسیر قرآن و ارزش‌های اسلامی قرار دهد؟.
به نظر می‌رسد که امروزه پرداختن صرف به برگزاری مسابقات قرآنی به‌شیوه‌هایی که از گذشته تا به امروز معمول بوده و هر نهاد و دستگاهی تنها اقدام به برگزاری مسابقات قرآنی می‌کند، نمی‌تواند تأثیرگذاری لازم و مورد نظر را در میان کارکنان و اعضای سازمان مورد نظر داشته باشد و تنها باعث ایجاد فضای قرآنی در آن نهاد برای مدتی کوتاه خواهد شد.
در این میان مسئولان قرآنی و برگزارکنندگان مسابقات قرآن در نهاد‌های مختلف کشور باید طوری اقدام کنند، اولا آیات مرتبط با عملکرد کارکنان و اعضای آن نهاد به‌صورت مفهومی برای ایشان استخراج، تبیین و نهادینه شود و ثانیاً این روش به‌گونه‌ای انجام شود که تأثیر لازم بر بهبود عملکرد کارکنان سازمان‌ها و دستگاه‌های مختلف طبق آموزه‌های قرآن کریم را داشته باشد.
امروزه با توجه به مشکلات و ناهنجاری‌های فراوانی که از لحاظ اخلاقی و فرهنگی در سطح جامعه وجود دارد که بعضا مشاهده می‌شود با وجود گذشت چهل سال از پیروزی انقلاب اسلامی که بر پایه قرآن و عترت شکل گرفت، مقوله‌ای به نام فساد اقتصادی در جامعه اسلامی و قرآنی ما وجود دارد! و دلیل آن نیز بی‌شک دور شدن از مفاهیم عمیق قرآن کریم و اسلام راستین است، باید طوری عمل کرد که قرآن در میان جامعه به‌ویژه در سازمان‌ها و دستگاه‌های مختلف چنان نهادینه شده و سایه افکنده باشد، که کسی به خود اجازه ایجاد چنین مشکلات و ناهنجاری‌ها را ندهد.
بی شک در این مسیر خلاقیت و نوآوری مسئولان قرآنی در ادارات، وزارتخانه‌ها، نهاد‌ها و سازمان‌های مختلف بسیار مهم و تأثیرگذار خواهد بود به این صورت که همانند گذشته تنها به برگزاری صرف مسابقات قرآنی در رشته‌های مختلف بسنده نکنند و به این فکر باشند تا با بکارگیری شیوه و روش‌های مختلف بتوانند طوری عمل کنند که با نهادینه شدن آیات الهی مرتبط با عملکرد نهاد‌های مورد نظر در میان اعضای ایشان، علاوه بر بهبود هرچه بیشتر عملکرد ایشان، موجبات کاهش ناهنجاری‌ها و مشکلات مختلف فرهنگی و اجتماعی را در کشوری که افتخار آن قرآن عترت است، فراهم کنند. به قلم مجتبی افشار
انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن ایکنا فعالیت های قرآنی سازمان ها آیات مرتبط وظایف خود تبیین قرآن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۹۱۰۲۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سفیر آمریکا در سازمان ملل از سخنرانی در دانشگاه ورمونت محروم شد

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از هیل، دانشجویان معترضی که در همراهی با موج حمایت از فلسطین، در دانشگاه ایالت ورمونت تحصن کرده‌اند، در مجاب کردن این مرکز آموزش عالی به پذیرفتن خواسته‌هایشان به یک پیروزی بزرگ دست یافتند؛ چراکه ریاست این دانشگاه با لغو سخنرانی «لیندا توماس- گرینفیلد» سفیر آمریکا در سازمان ملل در جشن فارغ‌‎التحصیلی دانشجویان موافقت کرده است.

این یکی از خواسته‌‎های اصلی دانشجویان دانشگاه ورمونت به دلیل نقش گرینفیلد در وتوی مکرر قطعنامه‌های سازمان ملل با موضوع آتش‌بس در غزه بوده است.

«سورش گاریملا» رئیس دانشگاه ورمونت، در پیامی با اشاره به ادامه اعتراضات در این دانشگاه اعلام کرد: «با کمال تأسف می‌گویم که سخنران برنامه ریزی شده خانم سفیر لیندا توماس-گرینفیلد، در دانشگاه لغو شده است.»

همزمان، دانشجویان معترض در واکنش به لغو سخنرانی سفیر آمریکا، از این رویداد استقبال کردند و توماس-گرینفیلد را جنایتکار جنگی خواندند.

به گزارش آنا، اعتراضات در آمریکا طیف گسترده‌ای از دانشجویان و اساتید طرف‌دار فلسطین را که عمدتاً در حوزه‌های مرتبط با ادیان یهودی و مسلمان پژوهش می‌کنند، با خود همراه کرده است. گروه‌هایی که این اعتراضات را سازماندهی می‌کنند شامل «دانشجویان برای عدالت در فلسطین» و «صدای یهودیان برای صلح» هستند. 

خواسته‌های خاص معترضان تا حدودی از دانشگاه به دانشگاه متفاوت است. محور اصلی خواسته‌های دانشجویان در سراسر دانشگاه‌هایی که اعتراضات در آن آغاز شده، آتش‌بس دائمی در غزه، پایان‌دادن به کمک‌های نظامی ایالات متحده به اسرائیل و قطع همکاری دانشگاه‌ها با شرکت‌های مرتبط با سازندگان اسلحه است که از جنگ سود می‌برند.

در برخی دانشگاه‌های آمریکا نیز، خواسته‌های صنفی در میانه اعتراضات گزارش شده است.

بر همین اساس، تقاضای اصلی این است که دانشگاه‌ها از خدمات مالی شرکت‌های مرتبط با اسرائیل یا شرکت‌هایی که از جنگ با حماس سود می‌ببرند، صرف‌نظر کنند. اما رؤسای دانشگاه‌ها تا حد زیادی از پذیرش این تقاضا‌ها خودداری کردند حال آنکه برخی کارشناسان معتقدند دانشگاه‌ها احتمالاً سرمایه‌گذاری قابل‌توجهی در شرکت‌های اسلحه‌سازی ندارند. اما در برخی دانشگاه‌ها، خواسته‌های دانشجویان، قطع همکاری‌های پژوهشی با صنایع دفاعی آمریکا و اسرائیل را نیز شامل می‌شود.

انتهای پیام/

مریم خرمائی

دیگر خبرها

  • برگزاری کارگاه آموزشی سامانه جامع حمد در یاسوج
  • برگزاری مسابقات قرآن بین کودکان و دانش آموزان در روستای الیف + تصاویر
  • پاسخ به شبهه قرآنی تحلیلگر اسرائیلی در توجیه غصب سرزمین فلسطین
  • غوغای «فرشته‌های کابلی» در «قصر دارالامان»
  • اجرای برنامه همخوانی قرآن در بنا‌های تاریخی قزوین
  • برگزاری طرح «هر روستا یک خانه قرآن» در ملایر
  • رقابت‌های قرآنی دانش‌آموزی استان مرکزی
  • مسابقات قرآن دانش‌آموزی استان مرکزی
  • سفیر آمریکا در سازمان ملل از سخنرانی در دانشگاه ورمونت محروم شد
  • تأثیر توسعه شبکه‌ های حمل و نقل جاده‌ ای بر رونق اقتصادی ایران