Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-04-25@19:52:15 GMT

اگر ترامپ رئیس جمهور آمریکا نبود

تاریخ انتشار: ۱۲ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۹۱۱۱۵۱

اگر ترامپ رئیس جمهور آمریکا نبود

خبرگزاری میزان- شاید تصور شود و یا برخی تحلیلگران و صاحب نظران عرصه سیاسی اعتقاد داشته باشند که سیستم و حاکمیت آمریکا خواهان وجود رئیس جمهوری همچون ترامپ است. گروه سیاسی خبرگزاری میزان؛ تصور کنید اکنون ترامپ رئیس جمهور آمریکا نبود و مثلاً رقیب او کلینتون انتخاب شده بود، چه تفاوتی در رفتار‌های این دو، دیده می‌شد؟

شاید تصور شود و یا برخی تحلیلگران و صاحب نظران عرصه سیاسی اعتقاد داشته باشند که سیستم و حاکمیت آمریکا خواهان وجود رئیس جمهوری همچون ترامپ است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



برخی اعتقاد دارند آمریکا اکنون به چنین رئیس جمهوری نیاز دارد تا با روش‌های غیر معمول خود منافع ملی کشور را تأمین کند.

وجود شخصیتی همچون ترامپ در مقام ریاست جمهوری در برنامه سیستم حاکمیتی آمریکا گنجانده شده و قرار بر این بوده که او رئیس جمهور شود، بر اساس یک برنامه حساب شده و دقیق که سناریوی آن از پیش نوشته شده بود.

با این حساب تجزیه و تحلیل شخصیت ترامپ موضوعیت ندارد بلکه رفتار‌های او برگرفته از سیاست‌هایی است که حاکمیت و ساختار نظام آمریکا برای رئیس جمهور کنونی تعریف کرده است.

اگر می‌بینیم که رئیس جمهور آمریکا یک قرارداد بین المللی را زیر پا می‌گذارد و از اجرای تعهدات ایالات متحد در چارچوب آن قرارداد و توافق سرپیچی می‌کند، یک تصمیم شخصی نیست بلکه چنین رفتاری برگرفته از سیاست‌هایی است که در این دوره از تاریخ آمریکا قرار است اعمال شود.

آمریکا در دوران ریاست جمهوری ترامپ که تنها دو سال از دوره اول او گذشته است، تاکنون از چندین توافق بین المللی خارج شده چرا که اعتقاد دارد این توافقات برای آمریکا نه تنها سودی ندارد بلکه زیان رسان است.

شاید مهمترین اقدام آمریکا در زیر پا گذاشتن قرارداد‌های بین المللی را خروج آن از توافق هسته‌ای با جمهوری اسلامی ایران بدانیم.

آمریکای دوران ترامپ اقدامات غیر معمول خود را پیروزی برای آمریکا می‌داند، او خروج از برجام را یک موفقیت می‌نامد و لغو کنوانسیون‌های بین المللی همچون کنوانسیون پاریس یا حقوق بشر را در راستای اهداف و منافع ملی آمریکا معرفی می‌کند.

ترامپ، آمریکا را از صحنه جهانی کنار می‌برد، نه این که بازیگری خود را به حاشیه بکشاند، بلکه سعی می‌کند هر چه که تصور دارد قوانین دست و پا گیر او است، کنار بگذارد و در چارچوب سیاست خودکامگی و سلطه گری بیشتر عمل کند.

آمریکای دوران ترامپ هر آنچه که در چارچوب قوانین بین المللی امضا کرده است مانعی بر سر راه گسترش هژمونی خود می‌داند، پس باید برچیده شود، برای همین است که همه پیمان‌ها و توافقات انجام شده با دیگران و حتی قوانین بین المللی را دست و پا گیر می‌داند.

اتفاقاً ترامپ در پی منافع شخصی خود نیست، بلکه منافع کلان آمریکا را می‌بیند، این که تصور می‌شود رئیس جمهور آمریکا کوته بین و کوته فکر است و به جای این که منافع کلان جهانی را برای ایالات متحده ببیند منافع شخصی را در نظر می‌گیرد، برداشت غلطی است.

شاید تصور شود که آمریکا با وجود قوانین بین المللی که خود در نگارش و تدوین آن‌ها نقش اصلی را داشته است، می‌توانست بر جهان همچنان حاکم باشد، قوانین دست و پا گیری که برای مهار کشور‌های جهان وضع شده و آمریکا و کشور‌های دوست او، از اجرای آن قوانین معاف هستند.

اما با شکل گیری کشور‌هایی که خواهان استقلال سیاسی و پایان دادن به نفوذ و سلطه آمریکا بر خود و حتی بر جهان هستند، پیمان ها، توافقات، قرارداد‌ها و قوانین بین المللی کارایی خود را از دست داده است.

با توجه به این که اکثر کشور‌های همپیمان آمریکا از اجرای همه آن قرارداد‌ها و قوانین معاف هستند، اما دیگر کشور‌ها را وادار به اجرای آن‌ها می کند.

آمریکا با رفتار‌های تازه‌ای که در جهان در پیش گرفته است، تصور می‌کند که حوزه نفوذ او گسترش خواهد یافت و با رفتار‌های یکجانبه گرایانه خود دیگران وادار به تمکین از قوانینی که ایالات متحده وضع خواهد کرد، خواهند شد.

پیش بینی آمریکا این است که می‌تواند با سیاست جدید خواسته‌های خود را به جهان تحمیل کند حال این سیاست با اجرای تحریم‌های اقتصادی علیه کشور‌های مستقل همچون جمهوری اسلامی ایران به دست می‌آید، یا این که با تهدیدات نظامی یا جنگ نرم و عملیات روانی. حتی در دستور کار ایالات متحده جنگ نیز دیده شده است.

پیش بینی میشود ادامه روند سیاست‌های آمریکا در صحنه بین الملل باعث بیدارتر شدن افکار عمومی جهان و شوریدن آن‌ها علیه سیاست‌های سلطه طلبانه ایالات متحده باشد که چنین امری باعث خواهد شد تا ضعف سیاسی و نظامی بر آمریکا حاکم شود.

تضعیف هر چه بیشتر آمریکا باعث صلح و آرامش بیشتر برای دنیا خواهد شد. فزونی قدرت در آمریکا است که اجازه نمیدهد دنیا روی خوش و آرامپ را به خود ببیند. آمریکای رو به اضمحلال آخرین تیر ترکش خود را در وجود ریئس جمهوری دیده است که اینگونه عمل کند.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا کاخ سفید سناریوی طراحی شده رئیس جمهور منافع ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۹۱۱۱۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیاست خارجی ترامپ در صورت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا

به گزارش جماران به نقل از یورونیوز، دونالد ترامپ، رئیس جمهور پیشین آمریکا، قصد دارد در صورت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ این کشور، روابط واشنگتن با اروپا را به طور اساسی تغییر دهد.

او به عنوان نامزد جمهوری‌خواهان در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا در مبارزات انتخاباتی وعده‌های بسیاری داده است.

در اینجا به سیاست خارجی آقای ترامپ که او می‌گوید در دور دوم ریاست جمهوری‌اش اجرا خواهد کرد، اشاره می‌کنیم:

ناتو، اوکراین و متحدان اروپایی

ترامپ گفته است که در زمان ریاست جمهوری او، آمریکا به طور اساسی در اهداف و ماموریت‌های ناتو تجدید نظر خواهد کرد.

او همچنین گفته است که از این کشورها خواهد خواست تا مبلغ «تقریباً ۲۰۰ میلیارد دلار» کمک نظامی به اوکراین را به آمریکا بازپرداخت کنند. ترامپ همچنین تأکید کرده است که در صورت انتخاب شدنش به ریاست جمهوری آمریکا متعهد به ارسال کمک‌های بیشتر به این کشور اروپای شرقی نخواهد بود.

ترامپ که کمک‌های مالی آمریکا به ناتو را در اواخر دوره ریاست جمهوری‌اش قطع کرد، اعتراض داشت که واشنگتن بیشتر از سهم خود پرداخت می‌کند.

او همچنین متعهد به پایان دادن جنگ اوکراین شده و ادعا کرده است که این قضیه را ۲۴ ساعته حل و فصل خواهد کرد.

اگرچه برنامه‌های ترامپ برای پایان دادن به جنگ اوکراین فاقد جزئیات هستند اما او سال گذشته در گفتگو با رویترز گفت که اوکراین ممکن است مجبور شود بخشی از خاک خود را برای دستیابی به توافق صلح واگذار کند.

ترامپ در حالی که در اوایل آوریل گفته بود آماده ارسال کمک‌های مالی بیشتر به اوکراین در قالب وام است، در جریان مذاکرات جنجالی کنگره بر سر بسته کمک مالی ۶۱ میلیارد دلاری به کی‌یف سکوت کرد.

 

چین، تجارت و تعرفه‌ها

ترامپ وعده داده است که تعرفه‌ها و محدودیت‌های تجاری جدیدی را علیه چین و برخی از متحدان اروپایی آمریکا اعمال کند.

رئیس جمهوری پیشین آمریکا همچنین ایده اعمال تعرفه ۱۰ درصدی بر کالاهای وارداتی را مطرح کرده است که می‌تواند بازارهای بین‌المللی را مختل کند.

او بر اساس قانون پیشنهادی خود یعنی «قانون تجارت متقابل ترامپ» گفته است اگر کشورهای دیگر بر آمریکا تعرفه وضع کنند، این کشور نیز تعرفه‌ای «متقابل و یکسان» اعمال خواهد کرد.

ترامپ همچنین گفته است که مالکیت چینی‌ها بر زیرساخت‌های حیاتی آمریکا مانند انرژی، منابع طبیعی، فناوری و مخابرات را محدود می‌کند.

رئیس جمهور پیشین آمریکا به ندرت در مورد تایوان یا اقدام‌هایی که در صورت حمله نظامی چین به این جزیره انجام خواهد داد، بحث می‌کند. او در این خصوص فقط به این نکته اکتفا کرده است که اگر او رئیس جمهور آمریکا باشد، چین هرگز جرات حمله به تایوان را نخواهد داشت.

 

مکزیک و مواد مخدر

ترامپ همچنین جنگ علیه کارتل‌های مواد مخدر را از اولویت‌های دور دوم ریاست جمهوری خود عنوان کرده و گفته است که کارتل‌های مواد مخدر فعال در مکزیک را به عنوان سازمان‌های تروریستی خارجی معرفی خواهد کرد.

او همچنین گفته است که به پنتاگون دستور خواهد داد تا با استفاده از نیروهای ویژه به مراکز رهبری این کارتل‌ها حمله کنند. رئیس جمهوری پیشین آمریکا همچنین گفته است که از نیروی دریایی کشورش برای اعمال تحریم‌های دریایی بر کارتل‌های مواد مخدر استفاده خواهد کرد.

ترامپ همچنین وعده داده است که با استفاده از قانون دشمنان بیگانه، قاچاقچیان مواد مخدر و اعضای باندهای خلافکار را از آمریکا اخراج می‌کند.

اسرائیل

ترامپ پس از حمله حماس به سرزمین های اشغالی در ۷ اکتبر از روش رهبران تل‌آویو انتقاد کرد اما از آن زمان به بعد همواره بر ضرورت «درهم شکسته‌شدن حماس» تأکید کرده است. او در ادعاهایی وعده داده است که مجازات‌های سختی را بر ایران به عنوان متحد حماس اعمال کند. رئیس جمهوری پیشین آمریکا همچنین گفته است که هواداران حماس را از آمریکا اخراج می‌کند.

افغانستان

ترامپ در جریان مبارزات انتخاباتی گفته است که از طالبان خواهد خواست تجهیزات نظامی رها شده ارتش آمریکا در جریان خروج از افغانستان در سال ۲۰۲۱ را به عنوان شرطی برای کمک‌های مالی به افغانستان مطح کند. او در سال ۲۰۲۱ گفته بود که قصد دارد تجهیزات رها شده ارتش آمریکا در افغانستان را بمباران کند، اما اخیراً این موضع را تکرار نکرده است.

اقلیم

ترامپ بارها وعده داده است که از توافق پاریس خارج خواهد شد. توافق پاریس، توافقی چندجانبه برای محدود کردن انتشار گازهای گلخانه‌ای است. او در دور اول ریاست جمهوری خود از این توافق خارج شد، اما در سال ۲۰۲۱ جو بایدن، رئیس جمهور دموکرات آمریکا بار دیگر کشورش را به عضویت این توافق درآورد.

سامانه دفاع موشکی

ترامپ همچنین قول طراحی یک سامانه دفاع موشکی قوی در اطراف آمریکا را بدون اشاره به جزئیات آن داده است.


 

دیگر خبرها

  • جو بایدن به زودی می‌میرد | دلیل پیروزی احتمالی ترامپ مشخص شد
  • رئیس جمهوری با حدود یکصد اتهام
  • سیاست خارجی ترامپ در صورت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا
  • سناریوی زندانی شدن ترامپ روی میز سرویس مخفی آمریکا
  • سناریو زندانی شدن ترامپ روی میز سرویس مخفی آمریکا
  • ترامپ: پلیس باید دانشجویان مخالف اسرائیل را به شدت سرکوب کند
  • ترامپ: پلیس باید دانشجویانی که مخالف (نسل‌کشی) اسرائیل در غزه هستند را به شدت سرکوب کند
  • بایدن حین کنایه به ترامپ گاف داد!
  • ترامپ: با بایدن، صلح در خاورمیانه وجود نخواهد داشت
  • ترامپ به فساد در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ آمریکا متهم شد