Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-05-03@09:03:44 GMT

لبنیات و گوشت سنتی نخرید

تاریخ انتشار: ۱۲ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۹۱۳۰۰۷

به گزارش گروه روی خط رسانه های خبرگزاری برنا؛ شهروند نوشت: شاپور شجاعی، رئیس جامعه دامپزشکان اعلام کرد برخلاف تصور مردم که خرید گوشت از دامداری‌های سنتی روستایی و لبنیات از فروشگاه‌های عرضه لبنیات سنتی مزیت است، این شیوه خرید نه‌تنها مزیت نیست که ممکن است خطراتی برای سلامتی مصرف‌کنندگان به دنبال داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


او توضیح داد: دیده شده است که در دامداری‌های سنتی گاهی به دام نان خشک کپک‌زده به‌عنوان غذا خورانده می‌شود و نان‌خشک، میوه یا غذای کپک‌زده دارای سم آفلاتوکسین است که بسیار مضر و سرطان‌زاست. این سموم از طریق خوراک دام به گوشت و شیر حیوان نفوذ کرده و موجب آلودگی گوشت و شیر حیوان می‌شود.
شجاعی تاکید کرد: در دامداری‌های صنعتی این اتفاق کمتر رخ می‌دهد، زیرا این دامداری‌ها و نهاده‌ای که به‌ عنوان خوراک دام مورد استفاده قرار می‌گیرد، تحت نظارت ارگان‌های نظارتی هستند.
شجاعی همچنین در واکنش به استفاده از گوشت سایر حیوانات در کبابی‌ها و غذاخوری‌ها توضیح داد: تشخیص اینکه گوشت مورد استفاده متعلق به سایر حیوانات غیر از حیوانات مرسوم و حلال گوشت باشد، برای مصرف‌کنندگان امکان‌پذیر نیست، اما این اتفاق معمولا در غذاخوری‌های خارج از شهر و رستوران‌های دورافتاده رخ می‌دهد که خارج از پوشش نظارتی است.
او ادامه داد: مردم هرگونه ذبح مشکوک را به ادارات دامپزشکی اطلاع دهند، زیرا در سال‌های اخیر قوه قضائیه با شدت بیشتری با این دسته از تخلفات برخورد می‌کند و گزارش‌های مردمی می‌تواند در بهبود کیفیت غذاهای غیرخانگی موثر باشد.
شجاعی همچنین  با اشاره به غیربهداشتی بودن لبنیات سنتی خاطرنشان کرد: جامعه دامپزشکی طرفدار عرضه لبنیات سنتی نیست و نظر مساعدی روی آن نداریم. ما طرفدار عرضه لبنیات پاستوریزه هستیم، اما در این زمینه اختلاف نظر بین دامپزشکی و وزارت بهداشت وجود دارد.
رئیس جامعه دامپزشکان تاکید کرد: نمی‌توان به صورت عام شیرهای سنتی را، شیرهای برگشتی از کارخانجات دانست، اما به همین دلیل است که دامپزشکی طرفدار شیر سنتی نیست و نگران سلامتی مردم است. باید آزمایشات بسیاری مانند کشورهای دیگر بر روی این شیرها انجام شود، اما هنوز توسعه‌ای در این زمینه واقع نشده است.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: جامعه خوراک سرطان گوشت لبنیات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۹۱۳۰۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۵ درصد گوشت قرمز خراسان رضوی توسط عشایر تولید می‌شود

ایسنا/خراسان رضوی مدیر کل امور عشایر خراسان رضوی گفت: با توجه به آمار تولید گوشت قرمز استان توسط جهاد کشاورزی میزان ۱۵ درصد تولید گوشت متعلق به عشایر است.

محمدحسین جعفری در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص تولید گوشت قرمز توسط عشایر خراسان رضوی طی سال گذشته اظهار کرد: تولید گوشت قرمز عشایر استان طی سال ۱۴۰۲ به میزان ۱۲ هزار و ۷۱۸ تن بوده است.

وی افزود: میزان تولید گوشت قرمز توسط عشایر خراسان رضوی نسبت به سال قبل ۱۱۷۲ تن افزایش داشته است.

مدیرکل امور عشایر خراسان رضوی درخصوص اینکه چند درصد تولید گوشت استان با عشایر است، تصریح کرد: با توجه به آمار تولید گوشت قرمز استان توسط جهاد کشاورزی میزان ۱۵ درصد تولید گوشت متعلق به عشایر است.

جعفری همچنین با اشاره به استقبال عشایر استان از طرح تولید قراردادی گوشت قرمز که از سال گذشته آغاز شده است بیان کرد: استقبال عشایر از طرح فوق بسیار زیاد بود، به گونه‌ای که با پیگیری‌های صورت گرفته مقدار ۵۰۰۰ تن جو مدت دار (۶ ماهه) در اسفندماه از شرکت پشتیبانی امور دام اخذ و تعداد ۱۱۰ راس دام عشایر تحت پوشش قرار گرفت. همچنین مقرر شد با توجه به محدویت نهاده و متقاضی زیاد به ازای هر راس ۴۵ کیلو گرم جو اختصاص پیدا کند.

وی درباره میزان تحویل علوفه در قالب طرح تولید قراردادی دام سبک عشایر خراسان رضوی گفت: در قالب طرح تولید قراردادی دام سبک عشایر استان در آذر ماه ۱۴۰۲ مقدار ۹۰۰۰ تن جو ۴ ماهه به سررسید ۱۵ فروردین‌ماه سال جاری بین ۶۸۲ نفر از عشایر توزیع شد. رقم ریالی  این طرح ۹۲۷ میلیارد ریال بوده است. با این میزان نهاده تعداد ۵۰ هزار راس دام عشایر تحت پوشش قرار گرفت که ۲۰ درصد دام طرح، یعنی ۱۰ هزار راس دام را عشایر پروار و مقدار حدود ۲۰۰ تن گوشت روانه باز مصرف شده است. ضمنا در طی سال ۱۴۰۲ مقدار ۴۷ هزار تن انواع علوفه تامین و برای تغذیه و تعلیف دام بین عشایر استان توزیع شده است. 

جعفری ادامه داد: ۸۲۰۰ خانوار عشایر در خراسان رضوی شناسایی شده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • کدام گیاهان برای مادران باردار مفید هستند؟
  • بازدید مستمر از مراکز خدمات دامپزشکی شهرستان گناباد
  • افتتاح اقامتگاه سنتی دربند در مهدیشهر
  • قیمت جدید دام زنده اعلام شد
  • روش تهیه ترشی سیر به روش سنتی آذربایجانی
  • طرز پخت ۱۱۰ کیلو کابلی پلو با گوشت (فیلم)
  • (ویدیو) فرآیند تهیه ترشی سیر به روش سنتی یک خانواده روستایی آذربایجانی
  • ۱۵ درصد گوشت قرمز خراسان رضوی توسط عشایر تولید می‌شود
  • ذبح‌کننده غیرمجاز دام در خرمشهر محکوم به پرداخت جزای نقدی شد
  • حمله خرس وحشی به یک دامداری در ایلام و تلف شدن دام‌هایش