Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - پارس تودي - روسيه و هند در دوره پسا جنگ سرد روابط گسترده اي با يکديگر در ابعاد مختلف اقتصادي، نظامي و تسليحاتي و هسته اي داشته و در عين حال به عنوان دو عضو گروه بريکس در پي گسترش همکاري ها هستند.
اين مساله با توجه به ظرفيت هاي اين دو قدرت مهم اقتصادي و نظامي جهان مفهوم مي يابد. در عين حال مدتهاست که روسيه به عنوان مهمترين شريک نظامي هند و نخستين فروشنده و تدارک کننده انواع تسليحات براي دهلي نو مطرح است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


«ولاديمير پوتين»، رئيس جمهوري روسيه روز پنجشنبه راهي هند شد تا ضمن ديدار با «ناندرا مودي»، نخست وزير هند چند سند مهم از جمله قراردادهاي تسليحاتي را با اين کشور امضا کند.
روسيه و هند قصد دارند بزرگترين قرارداد تسليحاتي ميان دو کشور را که ارزش آن 10 ميليارد دلار تخمين زده شده است، امضاء کنند. هند به رغم تهديد تحريم مالي از سوي آمريکا در نهايت آماده امضاي قرداد پنج ميليارد و چهارصد و سي ميليون دلاري با روسيه براي خريد پنج سامانه موشکي اس400 است.
واشنگتن، هند را تهديد کرده که اگر به برنامه خريد سامانه موشکي اس 400 از روسيه ادامه دهد با تحريم هاي آمريکا مواجه خواهد شد.
يک سخنگوي وزارت خارجه آمريکا روز چهارشنبه درباره اين قرارداد اس 400 تاکيد کرد : همه متحدان آمريکا بايد از انجام معاملاتي که تحت «قانون کاتسا» باعث اعمال تحريم هاي آمريکا عليه آنها مي شود، خودداري کنند.
از ديدگاه واشنگتن، هند نيز شامل اين تهديد مي شود، زيرا آمريکا به قرارداد چند ميليارد دلاري خريد سامانه موشکي اس 400 هند از روسيه حساسيت بسيار دارد. دليل اين حساسيت، حجم اين قرارداد است که مي تواند به طور بالقوه به قراردادها و همکاري هاي ديگر بين اين دو کشور منجر شود.
«راندال شريور» Randall Schriver از مقامات ارشد وزارت دفاع آمريکا (پنتاگون) به هند درباره خريد تجهيزات نظامي از روسيه هشدار داد و اعلام کرد : هيچ تضميني براي دريافت معافيت از تحريم هاي واشنگتن وجود ندارد.
«دونالد ترامپ» رئيس جمهوري آمريکا در اوت 2017، قانون «مبارزه با مخالفان آمريکا از طريق تحريم» (کاتسا) را امضا کرد که بر اساس آن روسيه، ايران و کره شمالي شامل تحريم هاي واشنگتن شدند. بند 231 قانون کاتسا، کشور هاي ثالث را که قراردادهاي مهم با بخش نظامي و تسليحاتي روسيه دارند، مستحق تحريم از سوي آمريکا مي داند.
هند که داراي روابط گسترده نظامي با روسيه است و اکثر تجهيزات نظامي خود را از اين کشور خريداري مي کند اکنون در مرکز توجه اين قانون قرار گرفته است.
در واقع آمريکا به دنبال تعيين تکليف براي ديگر کشورها اعم از متحدان يا شرکاي خود در زمينه مسائل دفاعي، امنيتي و تسليحاتي است، مساله اي که به دليل حساسيت آن تاکنون واکنش هاي شديدي را از جانب برخي از آنها به دنبال داشته است.
به گفته «سرگئي لاوروف» وزير امور خارجه روسيه : تحريم هاي واشنگتن عليه روسيه با هدف بيرون راندن روسيه از بازارهاي تسليحاتي و انرژي در جهان انجام مي گيرد.
آمريکا به روسيه به چشم يکي از بزرگترين رقباي واشنگتن در بازار تسليحاتي مي نگرد. به همين دليل در تحريم هاي جديد عليه روسيه در چارچوب کاتسا ، شرکتهاي تسليحاتي روسيه هدف قرار گرفته اند تا از دامنه فعاليت آنها در بازارهاي جهاني کاسته شود. در حال حاضر روسيه بعد از آمريکا در مقام دوم صادرات تسليحاتي قرار دارد.
هند و روسيه اکنون به دنبال يافتن راه حلي براي دور زدن تحريم هاي آمريکا عليه روسيه هستند. ضمن اينکه تصميم مسکو و دهلي نو براي نهايي کردن قرارداد اس 400 نشانه عزم آنها براي مقابله با زورگويي و قلدرمابي ترامپ، رئيس جمهوري آمريکا است. 114/118
نويسنده: سيدرضا ميرطاهر
کليدواژه روسيه هند

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۹۱۴۵۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عقب‌نشینی آمریکا از تحریم گردان نظامی افراطی رژیم صهیونیستی

خبرگزاری ای بی سی نیوز در مطلبی آورده است: پس از واکنش‌های شدید مقامات رژیم صهیونیستی به احتمال تحریم گردان‌های ناقض حقوق بشر در کرانه باختری، وزیر خارجه آمریکا در نامه‌ای به مجلس نمایندگان از لغو این تصمیم و ادامه کمک و همکاری‌های نظامی خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، خبرگزاری ای بی سی نیوز نوشته است که دولت بایدن تشخیص داده است که سه گردان نظامی ارتش رژیم اشغالگر صهیونیستی مرتکب «نقض فاحش حقوق بشر» علیه غیرنظامیان فلسطینی در کرانه باختری شده‌اند، اما به علت اقداماتی که اسرائیل می‌گوید برای رسیدگی به این مشکل انجام داده است، همچنان واجد شرایط دریافت کمک نظامی آمریکا خواهند بود.

براساس گزارش ای بی سی نیوز، ارزیابی دولت بایدن که هنوز علنی نشده است و در صورت عدم برداشتن گام‌های مشخص توسط رژیم صهیونیستی می‌تواند تغییر کند که در نامه‌ای بدون تاریخ توسط آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه به مایک جانسون، رئیس مجلس نمایندگان تشریح شده است.

بلینکن ابراز کرده است: «این تصمیم ایالات متحده هیچ گونه تأخیری در ارائه کمک از سوی ایالات متحده ایجاد نمی‌کند و اسرائیل قادر خواهد بود تمام مبلغ اختصاص داده شده در لایحه تصویب‌شده کنگره را دریافت کند».

این خبرگزاری درباره اتهامات مربوط به این گردان‌ها نوشته است که هر یک از این اقدامات قبل از شروع جنگ ۷ اکتبر رخ داد. هیچیک از این پرونده‌ها شامل عملیات علیه حماس در غزه یا علیه ایران یا «گروه‌های نیابتی» آن نمی‌شود. به عبارتی دیگر، اقدامات این گردان‌ها علیه غیرنظامیان فلسطینی بوده است.

با این حال، تصمیم بلینکن احتمالاً منتقدان دولت بایدن را آزار خواهد داد که می‌گویند رژیم اسرائیل باید بابت جنگ غزه که جمعیت غیرنظامی را به سمت قحطی سوق داده است، پاسخگو باشد و دولت بایدن اقدامات کافی برای جلوگیری از آن انجام نداده است.

عیسی امرو، فعال برجسته حقوق بشر فلسطینی که در شهر الخلیل کرانه باختری زندگی می‌کند، به ای بی سی نیوز گفت که از تصمیم ایالات متحده ناامید است اما تعجب نکرده است. به گفته او «آمریکا اقدامات مشخصی برای کاهش و به حداقل رساندن خشونت و ایجاد صلح بین فلسطینی‌ها و اسرائیلی‌ها انجام نمی‌دهد».

مقامات دولت بایدن در پاسخ می‌گویند که روند بررسی نقض حقوق بشر منصفانه بوده است و با رژیم اسرائیل رفتار ترجیحی نمی‌شود. آنها همچنین خاطرنشان می‌کنند که همکاری نظامی ایالات متحده با کشورها از طریق فرایندی به نام «بهسازی» است که کشورهای خارجی را تشویق می‌کند تا فعالان منفی را از ارتش خود حذف کنند.

بلینکن روز دوشنبه در یک نشست مطبوعاتی به خبرنگاران گفته بود: «هر موقعیتی متفاوت است و ما باید تمام تلاش خود را برای جمع‌آوری حقایق و پیگیری حقایق انجام دهیم و این همان کاری است که ما انجام می‌دهیم.»

تحت یک قانون فدرال موسوم به قانون لیهی، ارتش ایالات متحده موظف است از تسلیحات، آموزش و سایر کمک‌های نظامی به هر واحد نظامی خارجی که مرتکب نقض فاحش حقوق بشر شده، خودداری کند. با این حال، طبق نامه بلینکن، این قانون برای کشورهایی که اصلاحاتی را «برای محاکمه اعضای مسئول واحد» انجام داده‌اند استثنا قائل شده است.

به گفته یک فرد آشنا با این روند، ایالات متحده و رژیم صهیونیستی همچنین توافقنامه خاصی دارند که ایالات متحده را ملزم می‌کند قبل از اتخاذ هر گونه تصمیمی مرتبط با قانون کمک‌های خارجی، با اسرائیلی‌ها مشورت کند. این شخص افزود، این رایزنی‌ها با رژیم صهیونیستی همچنان ادامه دارد و اگر مشخص شود که یک واحد نظامی «اقدامات اصلاحی یا پاسخگویی رضایت‌بخش» را انجام نداده است، کمک‌های ایالات متحده محدود خواهد شد.

به طور کلی، پنج واحد - سه نظامی و دو غیرنظامی - به دلیل نقض حقوق بشر تحت بررسی بودند که بر اساس نامه بلینکن، چهار مورد از آنها مراحل اصلاحی مناسب را طی کرده‌اند.

به گفته ای بی سی نیوز، رژیم صهیونیستی همچنین تأیید کرده است که یکی دیگر از گردان‌های ارتش رژیم اسرائیل «اقدامی مغایر» با قوانین اسرائیل داشته است. بلینکن خاطرنشان کرد که در نتیجه، این واحد در سال ۲۰۲۲ از کرانه باختری به بلندی‌های جولان منتقل شد.

این توصیف به گردان نتساه / نتزاه یهودا اشاره می‌کند که برای مردان یهودی افراطی ارتدکس تأسیس شده است. بلینکن در نامه‌ی خود نوشته است: «اسرائیل اطلاعات جدیدی در رابطه با وضعیت یگان ارائه کرده است و ما در حال شناسایی مسیری برای اصلاح مؤثر این واحد خواهیم بود.»

او به جانسون، که یکی از حامیان سرسخت رژیم صهیونیستی برای ارائه لایحه کمک خارجی در کنگره است، اطمینان داد: «اما این [بررسی] هیچ تأثیری بر حمایت ما از توانایی اسرائیل برای دفاع از خود در برابر حماس، ایران، حزب‌الله یا سایر تهدیدها نخواهد داشت.»

بلینکن خاطرنشان کرد که علی‌رغم شواهد بسیار از نقض فاحش حقوق بشر و قوانین بشردوستانه در جنگ رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه، هیچ واحد دیگری مغایر با قانون لیهی یافت نشد.

وزیر امور خارجه آمریکا هفته گذشته، پس از گزارش‌های آکسیوس و پروپوبلیکا مبنی بر اینکه ایالات متحده قصد دارد گردان‌های اسرائیلی را «تحریم» کند، با مقامات ارشد رژیم اسرائیل صحبت کرد. بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی، گفت که در چنین اقدامی با دولت بایدن مبارزه خواهد کرد و آن را «ضعف اخلاقی» خواند.

کد خبر 748374

دیگر خبرها

  • فشار آمریکا و متحدانش به امارات برای جلوگیری از دور زدن تحریم‌های روسیه
  • دستور وزیر دفاع روسیه به ارتش برای اختصاص تسلیحات بیشتر در جنگ اوکراین
  • نمایشگاه غنایم جنگ اوکراین در مسکو/تسلیحات ۱۲کشور مقهورارتش روسیه
  • ساقط کردن ۶ موشک «اتکمز» آمریکا توسط ارتش روسیه/ «مغز متفکر پوتین»: اوکراین نباید وجود داشته باشد
  • آمریکا تحریم‌ها علیه ۱۰ بانک بزرگ روسیه را کاهش داد
  • عقب‌نشینی آمریکا از تحریم گردان نظامی افراطی رژیم صهیونیستی
  • دولت اوکراین به دنبال راه حل های جدید برای مقابله با تهاجم روسیه
  • آمریکا ۸۱ فروند بمب‌افکن اسقاط برای کی‌یف خرید؛ اهداف پنهان واشنگتن زیر ذره‌بین رسانه‌ها
  • پشت‌ پرده مذاکرات مسکو و کی یف / توافق روسیه و اوکراین چطور از دست رفت؟
  • غنیمت جنگی ویژه برای پوتین؛ تانک پیشرفته آمریکایی اسیر شد | فیلم