Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-30@03:29:56 GMT

حق آبه زیست محیطی در طرح های آبی رعایت شود

تاریخ انتشار: ۱۲ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۹۱۴۸۵۰

حق آبه زیست محیطی در طرح های آبی رعایت شود

به گزارش خبرنگار ایرنا، جلال محمودزاده روز پنجشنبه در حاشیه بازدید اعضای کمیسیون کشاورزی آب و منابع طبیعی مجلس از طرح سد آزاد کردستان اظهار داشت: حق آبه زیست محیطی حق حیاط طبیعت در جامعه است که باید آن را به منظور انتقال سرمایه ها به دیگر نسل ها رعایت کنیم.
وی اضافه کرد: برای جلوگیری از مشکلاتی از جمله خشک شدن منابع آبی و همچنین حفاظت از منابع طبیعی خدادادی باید این حق آبه به صورت کامل حفظ و از آن صیانت شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


نایب رییس کمیسیون کشاورزی آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی در خصوص رعایت حق آبه و انتقال منابع آبی کردستان به سایر مناطق نیز افزود: در این خصوص لازم است اول حق آبه مردم محلی در این مناطق رعایت شود بعد از آن آب به استان های دیگر منتقل شود.
وی یادآور شد: اگر در انتقال آب بین حوزه ای حقوق مردم محلی رعایت نشود باعث بروز مشکلات اجتماعی می شود و در این شرایط مردم احساس می کنند تبعیض در حق آنها صورت گرفته است.
محمودزاده تاکید کرد: کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در نظر دارد برای رفع مشکلات کردستان در خصوص منابع آبی و توسعه کشاورزی، جلساتی را با حضور مسئولان استانی و کشوری برگزار می کند.
وی افزود: این جلسات در راستای توسعه پایدار کشاورزی استان و حراست از منابع آن برگزار می شود تا تصمیمات اتخاذ شده قبل از تدوین برنامه بودجه 98 نهایی و در آن گنجانده شود.
نماینده مردم سنندج، کامیاران و دیواندره در مجلس شورای اسلامی نیز در این بازدید گفت: اشتغال از محورهای توسعه کردستان است و کشاورزی مهمترین قطب این محور است.
سید مهدی فرشادان افزود: با پیگیری های انجام شده 150 میلیارد ریال اعتبار برای ادامه عملیات احداث سامانه انتقال آب از سد آزاد به قوچم گرفته شده است.
وی اظهار داشت: انتظار می رود وزارت نیرو با این میزان اعتبار فعالیت های خود را گسترش دهد و 400 نفر نیروی تعدیل شده خود در این بخش را بکار باز گرداند.

** سدها و سامانه های انتقال آزاد و ژاوه 10 هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد
مجری طرح اجرای ساماندهی رودخانه های مرزی وزارت نیرو هم در این بازدید گفت: در این راستا 2 سد آزاد و ژاوه به همراه سامانه های انتقال آن در کردستان اجرایی می شود که اتمام آنها 10 هزار و 188 میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد.
حمید احمدزاده یادآور شد: هم اکنون احداث سد آزاد از پیشرفت فیزیکی 100 درصدی و سد ژاوه نیز 91 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
وی افزود: این دو سد حدود 121 کیلومتر سامانه انتفال آب به شهرستان های سنندج، قروه و دهگلان دارند که 88 کیلومتر آن مربوط به سد آزاد با 84 درصد پیشرفت فیزیکی و 33 کیلومتر مربوط به سد ژاوه با 48 درصد پیشرفت فیزیکی است.
احمدزاده تاکید کرد: این طرح ها قابلیت انتقال سالانه 210 میلیون متر مکعب آب را از سدها به این شهرستان ها دارند که در زمینه آب شرب، کشاورزی و صنعت کاربرد خواهند داشت.

** طرح مهار آب های مرزی در کردستان 82 درصد پیشرفت فیزیکی دارد
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان هم در با اشاره به اینکه طرح مهار آب های مرزی در 16 هزار و 810 هکتار از اراضی کردستان اجرا می شود، گفت: این طرح هم اکنون از 82 درصد پیشرفت فیزیکی برخوردار است.
خالد جعفری اظهار داشت: برای این طرح 2 هزار و 860 میلیارد ریال اعتبار تصویب شده که تاکنون 2 هزار و 380 میلیارد ریال آن هزینه شده است.
وی افزود: این طرح هم اکنون در پایاب 6 سد شهرستان سنندج مریوان و کامیاران و سروآباد اجرا می شود که با اجرای آن پیش بینی می شود 158 هزار تن به تولید محصولات کشاورزی این استان اضافه شود.
جعفری یادآور شد: همچنین این سازمان موفق شد تخصیص آب از وزارت نیرو را برای 34 هزار هکتار دیگر بگیرد که با اجرای آن میزان اراضی ساماندهی شده به حدود 52 هزار هکتار می رسد.
به گزارش ایرنا، اعضای کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی روز چهارشنبه به کردستان سفر کردند.
اعضای این کمیسیون برای بررسی مسائل و مشکلات حوزه کشاورزی در سفر سه روزه خود در شهرستان های استان نیز حضور پیدا خواهند کرد.
شرکت در جلسات ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی استان و شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی از جمله برنامه های نمایندگان عضو کمیسیون کشاورزی در روز اول این سفر است.
کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی یکی از کمیسیون‌های تخصصی مجلس شورای اسلامی است. این کمیسیون بر اساس ماده 62 برای انجام وظایف محوله درمحدوده کشاورزی، منابع آب، دام و طیور، شیلات، محیط زیست و هواشناسی مطابق ضوابط این آئین‏نامه تشکیل می‏شود.
کردستان با داشتن بیش از یک میلیون و 200 هزار هکتار زمین قابل کشت مرغوب و مستعد یکی از قطب های تولید محصولات کشاورزی کشور است و باغداران استان با تولید سالانه بیش از 45 هزار تن انگور دیم رتبه دوم کشوری را به خود اختصاص داده اند، سیب، گلابی، زردآلو، هلو، شلیل، بادام، گیلاس، آلبالو، آلو و گردو از دیگر محصولات باغی کردستان است.
3034/9102
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: اهواز جامعه حفاظت از منابع طبیعی زیست محیطی صنعت مجلس شورای اسلامی اهواز امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۹۱۴۸۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اهمیت فرهنگ‌سازی در کاهش آسیب‌های زیست‌محیطی

   مهدی امیری بیان کرد: باتوجه‌به نام‌گذاری امسال به‌عنوان جهش تولید با مشارکت مردم توسط مقام معظم رهبری سازمان حفاظت محیط‌زیست شعار امسال را زمین پاک را مشارکت مردم ایران در برابر پلاستیک نجات زمین نام‌گذاری کردند که در راستای پایان بخشیدن به آلودگی‌های پلاستیکی، فرهنگ‌سازی مردم و تشویق کودکان و نوجوانان به حفظ محیط زیست است.
 
 وی افزود: هفته زمین پاک فرصتی برای یادآوری، احترام مردم به زمین به‌عنوان مادر هستی و فرهنگ‌سازی در بین مردم برای تمیز نگه‌داشتن محیط‌زیست است و اداره حفاظت محیط‌زیست شهرستان زابل به مناسبت هفته زمین پاک که از سوم تا نهم اردیبهشت‌ماه است اقدام به برنامه متنوع در حوزه سیستان پرداخته است.

 امیری تصریح کرد: از جمله برنامه‌ها نواختن زنگ زمین پاک به‌صورت نمادین در یکی از مدارس شهرستان زابل بود این ویژه‌برنامه که نماد توجه فرهنگ پاسداری از محیط‌زیست است به‌منظور ارائه آموزش‌های لازم به دانش‌آموزان برگزار شده است.
 
 وی با اشاره به‌ویژه برنامه‌های محوری هفته زمین پاک در حوزه سیستان مسابقه نقاشی زمین پاک با مشارکت کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با موضوعات صرفه‌جویی در مصرف انرژی، کاهش مصرف پلاستیک و تفکیک زباله‌ها است.

 رئیس اداره حفاظت محیط‌زیست زابل تأکید کرد: برنامه‌های دیگر با مناسبت این هفته اجرای طرح یک ساعت با محیط‌بانان است که ویژه مدارس و دانش‌آموزان که با حضور محیطبانان در مدارس برگزار خواهد شد و آموزش مسائل زیست‌محیطی به‌صورت چهره‌به‌چهره ارائه خواهد شد.
 
 وی ادامه داد: و از دیگر برنامه‌های هفته زمین پاک نشست هم‌اندیشی با موضوعات مشارکت مردم در کاهش مصرف پلاستیک در فروشگاه‌ها و همچنین برنامه نیز بازید از سایت پسماند حوزه سیستان در شهرستان هامون است.

 امیری خاطرنشان کرد: مراسم پاک‌سازی طبیعت به مناسبت هفته زمین پاک که با شعار مشارکت مردم ایران در برابر پلاستیک نجات زمین که باهدف ارتقا آگاهی و آموزش مسائل زیست‌محیطی که در مسیر جاده بنجار روبه روی دانشگاه ملی وبا مشارکت مردم اساتید دانشگاه ملی شهرداری زابل و مسئولین شورای اداری شهر زابل برگزار شده است.
 
 وی با اشاره به هفته زمین پاک در پایان از مردم درخواست دارم در مسائل پلاستیک دقت بیشتری داشته باشند بیش‌تر از کیسه‌های پارچه‌ای استفاده کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • محیط زیست معادن تفت پایش می شود/متولیان الزامات را رعایت کنند
  • ضرورت اجرای تفکیک زباله در کردستان
  • حال خوش تالاب های کانی برازان و قوپی باباعلی مهاباد
  •  عدم اجرایی شدن کامل طرح تفکیک زباله از مبداء چالشی بزرگ است
  • تدوین اطلس جامع منابع آلاینده در منطقه ۲ تهران
  • ایران جزو آسیب‌پذیرترین کشورها از بلایای طبیعی
  • آغاز مرحله دوم رها سازی حقابه زیست محیطی دریاچه ارومیه از سد مخزنی سیلوه پیرانشهر 
  • هنرمندان برای حل مشکلات زیست‌محیطی پای کار آمدند
  • اطلس جامع منابع آلاینده در منطقه ۲ تهران تدوین شد
  • اهمیت فرهنگ‌سازی در کاهش آسیب‌های زیست‌محیطی