Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست؛ آب و هوای گرم و شرجی اندونزی تاثیر زیادی بر روی جنب و جوش حاضرین در بازی‌های پاراآسیایی نگذاشته‌است. جاکارتا همانطور که برای بازی‌های آسیایی همه تلاشش را انجام داد برای پاراآسیایی نیز یکپارچه شده تا بتواند از این امتحان نیز سربلند بیرون بیاید و در بین کشورهای آسیایی سری بالا کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همانطور که مسوول برگزار کننده این بازی‌ها در روز به مراسم پرچم اعلام کرد وظیفه اندونزی سخت و سنگین است. اینکه شورای المپیک آسیا به آنها اعتماد کرده و میزبانی چنین رویدادی را در اختیارشان قرار داده کافی است تا کل این کشور دست به دست هم بدهند و آماده شوند. حالا بعد از برگزاری بازی‌های آسیایی که تقریبا نمره قبولی را گرفت نوبت به پاراآسیایی رسیده که قطعا برگزاری آن دشوارتر است که البته از همان روز اول نیز این دشواری کمی کار دست اندونزی داد. از فردا (شنبه) با افتتاحیه رسمی بازی‌ها همه چیز آغاز می‌شود. همه نگاه‌ها به جاکارتا است جایی که ورزشکاران جانباز و معلول ایران به جایگاه سومی بازی‌ها نگاه ویژه دارند و می‌خواهند کاری کنند کارستان.

*کاروانی پر از ستاره

کاروان خودباوری و امید ایران همانطور که از نامش پیداست سرشار از امید است که قطعا نتیجه‌ای جز مدال ندارد. آنطور که مسوولان کمیته ملی پارالمپیک قبل از اعزام کاروان اعلام کردند تاکید بر روی مدال‌آوری بوده یعنی این پتانسیل وجود دارد که همه ورزشکاران ایرانی حاضر در بازی‌ها به مدال برسند و توانایی‌هایشان را ثابت کنند. قطعا شرایط مسابقات متفاوت است اما آنچه در این چند روز در چهره قهرمانان ایران دیده می‌شود چیزی جز هدف بزرگ مدال آوری و درخشش نیست. همه این ورزشکاران قهرمان هستند و می‌خواهند با کسب مدال در جاکارتا شایستگی خود را به نمایش بگذارند. همانطور که مرتضی مهرزاد مرد بلند قامت والیبال نشسته ایران هم تاکید کرده تنها حریف این قهرمانان خودشان هستند که می‌خواهند از دیروزشان بهتر باشند و مثل یک ستاره بدرخشند.

*حفظ چهارمی و رسیدن به سومی

کاروان ورزشی ایران در دو دوره گذشته بازی‌های پاراآسیایی چهارم شده‌است. چین، ژاپن و کره جنوبی سه کشور اول دوره‌های قبلی بوده‌اند و امسال قهرمانان ایران سومی آسیا را هدف قرار داده‌اند. البته طبق تاکید هادی رضایی سرپرست کاروان و محمود خسروی‌وفا رئیس کمیته ملی پارالمپیک ایران هدف حفظ جایگاه چهارمی بازی‌ها است و پس از آن نیم‌نگاهی به سومی دوخته شده‌است. ایران در سال ۲۰۱۴ تنها با یک مدال طلای کمتر نسبت به ژاپن چهارم شده و با اینکه در این دوره به دلیل تغییر رشته‌ها و حذف دو رشته فوتبال دو طلای ایران از دست رفته اما بازهم این امیدواری و پتانسیل وجود دارد که کاروان ایران بتواند سوم شود.

*ایران در دو دوره قبل

کاروان ورزشی ایران در هر دو دوره گذشته بازی‌های پاراآسیایی با فاصله از کشور بعدی خود به مقام چهارم رسیده‌است. همانطور که گفته شد کاروان ورزشی کشور در اینچئون با یک مدال کمتر نسبت به ژاپن به مقام چهارمی رسید و حالا در جاکارتا به دنبال حفظ جایگاهش است. در سال ۲۰۱۰ که اولین دوره بازی‌های پاراآسیایی در گوانژو چین برگزار شد کاروان ایران ۱۵۶ ورزشکار داشت و کارش را با کسب ۸۰ مدال رنگارنگ به پایان رساند. در آن سال سهم ایران از جدول توزیع مدال‌ها ۲۷ طلا، ۲۴ نقره و ۲۹ مدال برنز بود. در این دوره کاروان ایران در تعداد مدال طلا با کره‌ای‌ها که سوم شدند برابر بود اما تعداد مدال نقره کمتر باعث شد که حریف بالاتر از ایران قرار بگیرد. چهار سال بعد ورزشکاران ایرانی راهی اینچئون شدند. ۲۰۳ ورزشکار راهی کره‌جنوبی شدند و کار خود را با کسب ۱۲۰ مدال به پایان رساندند. سهم ایران در جدول توزیع مدال ۳۷ طلا، ۵۲ نقره و ۳۱ برنز بود.

*ایران در جاکارتا ۲۰۱۸

کاروان ۳۵۷ نفرهایرانباشعار"باتوکلوتلاشمامیتوانیم" در بازی‌های پاراآسیایی جارکارتا شرکت می‌کند. ورزشکاران ایرانچهاردهم مهر با پرچم‌داری ساره جوانمردی ملی‌پوش تیرانداز ایران در مراسم افتتاحیه حاضر خواهند شد. ۲۰۸ ورزشکارا ایران قرار است در ۱۳ رشتهبسکتبالباویلچر،والیبالنشسته،بوچیا،وزنهبرداری،دوومیدانی،تیراندازی،تیروکمان،تنیسرویمیز،دوچرخهسواری،شنا،جودو،شطرنجوگلبالرقابت کنند کهفاطمهجهانی،ملیپوشوالیبالنشستهبا ۱۵ سالسن،جوانترینواسداللهعظیمیملیپوشدوومیدانیبا  ۵۷ سال،مسنتریناعضایکاروانایراندراینرقابتهاهستند.

*میزبانی جاکارتا

بعد از به پایان رسیدن بازی‌های آسیایی ۲۰۱۸ اکثر ورزشکاران، مربیان و مدیران ورزشی به میزبانی اندونزی از بازی‌های آسیایی نمره قبولی دادند. البته میزبانی این کشور فاصله زیادی با میزبانی کشورهایی چون کره‌جنوبی و چین داشت اما جاکارتا توانست هرآنچه که لازم بود را مهیا کند تا ورزشکاران روزهای خوبی را در کشورشان پشت‌سر بگذارند. بعد از به پایان رسیدن این رویداد فرصت لازم بود تا جاکارتا برای دومین رویداد مهم یعنی پاراآسیایی آماده شود. این بازی‌ها فردا آغاز می‌شود و میزبان در این قسمت نیز هرچه داشته گذاشته‌است اما دشواری میزبانی از این رویداد با توجه به شرایط ورزشکاران کمی کار دست میزبان داده‌است. آب و هوای گرم و شرجی جاکارتا از همین امروز نگرانی زیادی ایجاد کرده‌است. اینکه ورزشکاران در طول روز چطور باید این گرما را تحمل کنند. اندونزی دور تا دور خود دریا دارد و همین مساله در کنار شرایط جوی نیم‌کره جنوبی باعث شده تا رطوبت هوا زیاد شود. با توجه به اینکه ورزشگاه و دهکده ورزشکاران نیز نزدیک به دریا است این رطوبت بیشتر شده تا جایی که تا غروب خورشید نمی‌توان ساعات زیادی را در محیط بیرون پشت‌سر گذاشت چرا که باعث گرمازدگی شدید می‌شود. اتفاقی که در مراسم پرچم برخی از حاضرین را به مشکل انداخت. در کنار این مساله نوع غذای اندونزی و در کل ذائقه غذایی این کشور برای ورزشکاران غرب آسیا به خصوص ایران غریبه است اما اصلی ترین موضوع محل استقرار ورزشکاران است. بسیاری از ورزشکاران تاکید کرده‌اند که محل استقرار برای ورزشکاران بازی‌های آسیایی مناسب است اما برای پاراآسیایی نه. نوع اتاق‌ها و امکانات آن برای جانبازان و معلولان مناسب نیست و این مساله کمی شرایط را برای ورزشکاران دشوار کرده‌است. آنطور که گفته شده ساختمان‌های دهکده بازی‌های آسیایی طرح دولت اندونزی برای اسکان خانواده‌های نیازمند این کشور است که بعد از برگزاری این مسابقات در اختیار آنها قرار می گیرد.

*"مومو" نماد انگیزه و حرکت

عقاب بوندول با نام "مومو" که برگرفته شده از اول دو کلمه انگیزه و حرکت (motivation and mobiliti)در زبان انگلیسی است نماد عروسکی بازی‌های است. بوندول یکی از حیوانات مهم اندونزی به شمار می‌آید و مسوولان این کشور برای اشاره به این موضوع و تلاش برای حفظ این گونه جانوری از آن برای بازی‌های پاراآسیایی استفاده کرده‌اند. اسم این عروسک نیز به شرایط حاکم بر بازی‌های پاراآسیایی و ورزشکاران شرکت کننده به آن بازمی‌گردد و نشان دهنده توانایی و قدرت آنها برای انجام کارهای بزرگ است.

*دشواری کار خبری

امکانات اطلاع‌رسانی و فعالیت خبری در جاکارتا و در جریان بازی های پاراآسیایی مناسب است. همه چیز در اختیار خبرنگاران، گزارشگران و عکاسان ورزشی قرار دارد اما یک موضوع کار را سخت کرده و آن محل مرکز رسانه‌ای بازی‌ها است. مسوولان رسانه ای پاراآسیایی اندونزی محل رسانه‌ای بازی ها را بیرون از ورزشگاه قرار داده‌اند که باعث می‌شود فاصله عکاسان و خبرنگاران با محل مسابقات خیلی زیاد شود و همین مساله کار رسانه‌ای را دشوار کرده‌است.

*مهربانی همه چیز را حل کرده

قبل از حضور در اندونزی اصلی‌ترین ویژگی که از مردم این کشور شنیده می‌شود مهربانی است اما تا زمانی که در میان آنها قرار نگیرید سطح مهربانی آنها را درک نمی‌کنید. مردم اندونزی با چهره‌های خندان و رفتاری مهربانانه میزبان ورزشکاران هستند. تمامی برگزار کننده‌ها و داوطلب‌ها با خنده‌ای بر روی لب از کمک کردن به مهمانانشان افتخار می‌کنند. از اینکه ویلچر یک ورزشکار را در مسیری طولانی حمل کنند و بخندند و افتخار کنند لذت می‌برند. نیازی نیست از آنها کمکی خواسته شود بلکه در چشم برهم زدنی به شما نزدیک می‌شوند و کمک می‌کنند. همین مهربانی بسیاری از مشکلات و سختی‌های موجود در جریان بازی‌ها را از بین برده‌است.

*پیش به سوی شکستن سدها

می‌توان ساعت‌ها از بازی‌های پاراآسیای و پارالمپیک نوشت. از ورزشکاری که ویلچر برقی خود را با میله‌ای در دهان کنترل می‌کند، از ورزشکاری که با سخت‌ترین معلولیت رکوردها را جابه جا می‌کند، از مرتضی مهرزادی که با قامت تنومند خود والیبال نشسته ایران و جهان را متعجب کرده، از زهرا نعمتی که ستاره المپیک است و فاصله زیادی با پارالمپیک و پاراآسیایی دارد، از ورزشکار معلول ژاپنی که جزو بهترین دونده‌ها است تا آن عکاس ورزشی که با تک انگشت تک دستش عکس‌هایی زیبا از این رویداد ثبت می‌کند و امیر سرمدی خبرنگار روشن دلی که در کاروان ایران حضور دارد و با امکانات و تکنولوژی روز دنیا طوری کار خبری می‌کند که انگشت همه ما در دهان است. می‌توان ساعت‌ها و حتی روزها از این افراد نوشت و صحبت کرد اما هدف چیز دیگری است. اینجا همه آدم‌ها و مسوولان و ورزشکاران و مربیان جمع شده‌اند نه برای رقابت با یکدیگر. بلکه جمع شده‌اند برای یک هدف و شکست دادن یک حریف مشترک. جانبازی و معلولیت قطعا محدودیت‌های زیادی در بین این افراد ایجاد کرده اما آنها اینجا جمع شده‌اند تا ثابت کنند این محدودیت‌ها پایان کار نیست و بازهم باید هر سدی که پیش‌رو قرار دارد را شکست و به جلو حرکت کرد و همیشه برنده بود. شاید به همین دلیل است که اصلی‌ترین موسیقی ساخته شده برای این دوره از بازی‌ها به نام "آهنگ پیروزی" که به تمام ورزشکاران اختصاص دارد. ای ورزشکاران جمع شده‌اند تا ثابت کنند با هر محدودیتی بازهم کار نشدنی وجود ندارد. از فردا که مشعل بازی‌ها به جاکارتا می‌رسد و بازی‌های پاراآسیایی ۲۰۱۸ افتتاح می‌شود منتظر شکسته شدن بسیاری از سدهای پیش‌روی این ورزشکاران باشید.

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: بازی های پاراآسیایی جاکارتا ورزشکاران ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۹۱۹۹۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چهارسوی ورزش خوزستان

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، در بسته خبری چهارسوی ورزش، گزیده‌ای رویداد‌های ورزشی گردآوری شده است.

بازگشت ستاره تیم ملی فوتسال به خوزستان، علیرضا رفیعی پور که نقشی تاثیرگذار درقهرمانی تیم ملی درجام ملت‌های فوتسال آسیا داشت، درفرودگاه بین المللی اهواز مورد استقبال قرار گرفت.

بازگشت ستاره تیم ملی فوتسال به استان، بل حضور حمید بنی تمیم مدیرکل ورزش و جوانان خوزستان، عبدالکاظم طالقانی رییس هیئت فوتبال استان و جمعی از مدیران، مربیان و پیشکسوتان ورزش بهبهان، مراسم استقبال از علیرضا رفیعی پور عضو تیم ملی فوتسال کشور درجام ملت‌های آسیا در فرودگاه بین المللی اهواز برگزار شد.

تیم ملی فوتسال با اقتدار قهرمان جام ملت‌های فوتسال آسیا در تایلند شد که رفیعی پور یکی از تاثیرگذار‌ترین تیم ملی دراین مسابقات داشت.

مسابقات شش وزن نخست کشتی فرنگی نونهالان قهرمانی کشور در تهران برگزار شد که امیر کاظمی مدال طلا را تصاحب کرد، سجاد محمدی و آرمین قولی گله مدال نقره را از آن خود کردند، مهدی چاره اندیش، محمدامین خشنودفر، امیر مهدی حاجی وند، محمدجواد عبدولی و امیرمحمد جاوری به مدال برنز رسیدند.

این مسابقات امشب با شناخت تیم‌های برتر به پایان می‌رسد.

کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال، شکایت باشگاه‌های سپاهان اصفهان و نساجی مازندران از باشگاه نفت آبادان در خصوص استفاده غیرمجاز از بازیکن خارجی به نام ابوباکار تراولی در مسابقات لیگ برتر را رد کرد.

در هفته بیست و چهارم مسابقات فوتبال دسته دوم باشگاه‌های کشور، تیم شهرداری ماهشهر با یک گل تیم ستارگان جوانان بهمن تهران را شکست داد و با ۴۵ امتیاز در مکان دوم جدول رده بندی گروه نخست رقابت‌ها قرار گرفت.

تیم فولادنوین خوزستان نیز با حساب ۲ بر یک مغلوب میزبان خود تیم پاس همدان شد و با ۲۶ امتیاز به مکان دوازدهم جدول رده بندی همین گروه سقوط کرد.

۲۸ تیم در ۲ گروه برگزار کننده مسابقات هستند.

دیگر خبرها

  • گرامیداشت روز ارتش جمهوری اسلامی ایران در اندونزی
  • کسب یک هزار و ۳۰۰ مدال کشوری و ۴۰ مدال برون مرزی توسط ورزشکاران قمی
  • چهارسوی ورزش خوزستان
  • اعزام ۱۰ تیم ورزش نابینایان البرز به مسابقات قهرمانی کشور
  • نمی‌توانیم به قهرمانی آسیا برسیم اما رتبه خودمان را بالا می‌بریم
  • نمی‌توانیم به قهرمانی آسیا برسیم ولی رتبه خودمان را بالا می‌بریم
  • رقابت های بوکس قهرمانی آسیا؛ نخستین مدال ایران قطعی شد
  • رییس‌جمهور قهرمانی فوتسال ایران در آسیا را تبریک گفت
  • ازبکستان به عنوان سومی جام ملت‌های فوتسال آسیا رسید
  • ازبکستان روی سکوی سومی جام ملت‌های فوتسال آسیا رسید