Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری فارس، وبگاه روزنامه الشرق قطر چهارشنبه (10 مهر ماه) گزارشی منتشر کرد با این عنوان که «کتابخانه بریتانیا از یک شگفتی رونمایی می‌کند... عربستان 95 سال قبل کویت را 14 سال تحریم کرد».

در این گزارش آمده است که بر اساس سند کتابخانه بریتانیا قطر اولین کشور عربی حاشیه خلیج فارس نبوده که مورد محاصره عربستان قرار گرفته است؛ زیرا ریاض درسال 1922 یعنی قریب به 95 سال قبل از محاصره قطر، کویت را تحریم کرده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

الشرق همچنین تأکید کرد، این سند در ارتباط با درگیری مرزی میان کویت و ریاض به دلیل اختلافات مرزی بین دو کشور است که به دنبال سقوط امپراتوری عثمانی و به عنوان یکی از پیامدهای جنگ جهانی اول بروز پیدا کرد، این درگیری‌های مسلحانه بین کویت و ریاض به وقوع جنگ بین دو طرف منجر شد و این جنگ با پیمان العقیر در سال 1922 به پایان رسید.

در همین راستا، «سامی الفراج» کارشناس مسائل راهبردی و رئیس مرکز مطالعات راهبردی کویت اعلام کرد که این کشور اراضی دارد که عمق راهبردی آن به شمار می‌رود و عربستان قبلا بر آن مسلط شده است.

الفراج با بیان اینکه کشورش این اراضی را دیر یا زود باز پس خواهد گرفت، تأکید کرد، اگر حکومت در قبال این اراضی اقدامی انجام ندهد و عقب‌نشینی کند، در واقع از پیمان قانونی با ملت خود خارج شده است.

این کارشناس کویتی در صفحه توئیتر خود اعلام کرد که «توضیح من در حال حاضر درباره عمق راهبردی ماست که از ما گرفته‌اند... و باید آن را بازپس بگیریم».

الفراج در ادامه اظهار داشت که نباید هیچکس در هیچ وقت، نه دیروز، نه امروز و نه در آینده بخشی از خاک کویت را واگذار کند؛ زیرا این مسئله مخالف قانون اساسی است.

کنفرانس العقیر در سال 1922 مرزهای کویت با نجد را مشخص کرد در حالی که کویت هیچ نماینده ای در آن کنفرانس نداشت. مقامات ریاض از «پرسی کاکس»، دیپلمات بریتانیایی در خاورمیانه خواستند دو سوم زمین‌های کویت را به عربستان بدهد و در کنفرانس العقیر کویت بیش از نیمی از خاک خود را از دست داد و پس از این کنفرانس هم با محاصره اقتصادی روبرو شد، در حالی که حملات هوایی عربستان در خاک کویت هم در دوره‌های مختلف ادامه داشت(جزئیات بیشتر).

انتهای پیام/م

منبع: فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۹۲۰۴۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فروش نسخه‌های جدید اف-۱۵ آمریکایی به عربستان؟!

شرکت بوئینگ تایید کرده که قصد دارد با فروش جنگنده‌های «اف-۱۵ ای. ایکس ۲» به عربستان سعودی، درآمد‌های خود از این نسل جنگنده را افزایش دهد.

به گزارش ایسنا، عربستان سال‌هاست از جنگنده‌های «اف-۱۵ ایگل» استفاده می‌کند و در گذشته نیز نسخه‌های پیشرفته‌ای از این جنگنده را خریداری کرده است. با این حال، بوئینگ در حالی به دنبال فروش این جنگنده‌های اف-۱۵ به عربستان است که رقبای اروپایی بوئینگ هم سعی دارند به ریاض جنگنده بفروشند، از جمله جنگنده‌های «داسو رافال» و «یوروفایتر تایفون».

در همین حال بوئینگ اخیرا جنگنده‌های «اف-۱۵ ای. ایکس» را به لهستان پیشنهاد کرده و رژیم صهیونیستی هم خواستار دریافت نسخه سفارشی خود شده است.

وزارت خارجه آمریکا همچنین با فروش این جنگنده‌ها به اندونزی هم موافقت کرده است.

هم‌زمان منابع عبری گزارش کرده‌اند عربستان سعودی نگران دو قابلیت اصلی در هواپیما‌های اف-۱۵ کنونی خود است و این دو نکته قابلیت حمل سلاح و کار مداوم برای مدت طولانی است که این دو مورد در نسخه جدید اف ۱۵ ارتقا یافته است.

نیروی هوایی عربستان در حال حاضر دارای ۸۴ جنگنده F-۱۵ SA و همچنین ۶۸ جنگنده F-۱۵ s است.

آمریکا از چند ماه گذشته درصدد پیش بردن یک توافق امنیتی با عربستان سعودی است تا از طریق آن به عادی سازی روابط میان ریاض و تل‌آویو دست یابد.

دولت بایدن پیش از ۷ اکتبر به سمت توافقی برای عربستان سعودی برای سازش با تل‌آویو پیش می‌رفت که منجر به موافقت واشنگتن با یک پیمان دفاعی با ریاض و حمایت از برنامه هسته‌ای غیرنظامی آن در ازای امتیاز دادن رژیم صهیونیستی به فلسطینی‌ها می‌شد.

با این حال عملیات فلسطینی طوفان الاقصی و حمله تلافی‌جویانه صهیونیست‌ها به غزه این روند را تغییر داد، اما ایالات متحده و عربستان سعودی به بحث در مورد توافق احتمالی به‌عنوان بخشی از برنامه‌های گسترده‌تر پس از جنگ ادامه دادند.

اما عربستان سعودی به صراحت اعلام کرده است که پس از هفتم اکتبر، رژیم صهیونیستی را ملزم به دادن امتیازات مهم‌تری به فلسطینی‌ها می‌کند و تاکید دارد که باید شاهد «گام‌های برگشت‌ناپذیر» به سوی تشکیل کشور فلسطین باشد.

دیگر خبرها

  • ناگفته‌هایی درباره سهم کشورمان از یک میدان گازی در شمال خلیج‌فارس
  • فروش نسخه‌های جدید اف-۱۵ آمریکایی به عربستان؟!
  • شرط آمریکا برای توافق امنیتی با عربستان ؛ پای اسرائیل در میان است
  • فیلم| فیلمی جالب از جاده آخرالزمانی در حومه ریاض عربستان
  • نگاهی به توافق امنیتی جدید عربستان و آمریکا/ واشنگتن و ریاض در انتظار چراغ سبز اسرائیل
  • هت‌تریک رونالدو النصر را به صدر جدول نزدیک کرد
  • پیروزی ۶ گُله النصر با هت‌تریک رونالدو
  • نگرانی از سرایت اعتراضات دانشجویی ضدصهیونیستی به جهان عرب
  • معامله ریاض – واشنگتن به مویی بند است/ عربستان نمی تواند از شرط تشکیل کشور مستقل فلسطین بگذرد/ غنی سازی بومی اورانیوم در عربستان؛ خط قرمز قانونگذاران آمریکایی
  • تولد توافق امنیتی جدید عربستان و آمریکا در انتظار چراغ سبز اسرائیل/ آیا آمریکا مجوز غنی سازی را به عربستان سعودی می دهد؟/ ریاض در یک قدمی پیروزی بزرگ قرار دارد