Web Analytics Made Easy - Statcounter

اجتماع > اجتماعی - همشهری آنلاین:
الواح به جای مانده از هخامنشیان حاوی اطلاعات گسترده‌ای از آن دوران است، بخشی از این اطلاعات مربوط به غذا‌ و خوراک دوره هخامنشی است.

سایت خبری چمدان نوشت: هاید ماری کخ ایرانشناس برجسته آلمانی که برروی دوره ایلامیان و هخامنشیان مطالعات گسترده‌ای انجام داده‌ در کتاب معروف خود «از زبان داریوش» که آن را بر اساس یافته‌های الواح هخامنشی نوشته‌ است به خورد و خوراک در دوره هخامنشی نیز پرداخته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در کتاب او بارها و بارها عنوان می‌شود که بر اساس نوشته‌های بر روی الواح گلی به جای مانده «جو» غذای اصلی مردم در زمان هخامنشی بوده‌ است.

مردم دوره هخامنشی «جو» را در «هاون» می‌کوبیدند و با آن آش درست می‌کردند این آش با شیر بز و گوسفند غنی‌تر و با میوه کامل می‌شد، این غذا همان آشی است که آشپزهای دربار به عنوان یک غذای عمومی کارکنان دربار می‌پختند.

همچنین مردم جو را آرد می‌کردند و در تنورهای خانگی با آن نان می‌پختند. شیرینی نیز یکی دیگر از خوراکی‌هایی بود که آنها با جو می‌پختند.

غذای دیگر اینگونه تهیه می‌شد که جو را نیمکوب می‌کردند و با شیر و میوه با آن حریره درست می‌کردند.

هاید ماری کخ در کتاب خود اشاره می‌کند که مردم در دوره هخامنشی آب را در کوزه و غلات را در کندوهای بزرگی که نیمی از پیکره آن در زمین فرورفته بود نگه‌داری می‌کردند.

به غیر از جو و غلات، گوشت پخته و کباب هم از غذاهای آن دوره به حساب می‌آید البته مردم عادی نمی‌توانستند هر روز گوشت بخورند اما در جیره غذایی آنها گوشت هم وجود داشت. بر اساس نوشته‌ها گوشت ماکیان نیز در سفره هخامنشی جای داشته‌است.

نخود، نخود سبز، عدس و لوبیا و عدس هم از حبوباتی بودند که در ایران کشت می‌شدند.

پیاز، سیر و تره نیز از ضمائم اصلی سفره یرانیان بوده‌است.

کخ در کتاب خود زندگی روزانه یک خانواده ۵ نفری در دوره هخامنشی را روایت می‌کند، بغه‌پاته و رتینا ۳ فرزند دارند، آنها در دشت پایین دژتخت جمشید زندگی می‌کنند، بغه پاته نقره‌کار است و در خزانه کار می‌کند. رتینا نیز خیاط است، یکی از فرزندان آنها پیش منشی خط میخی می‌آموزد دیگری با پدرش نقره کاری می‌کند و فرزند کوچکشان روزها که مادر و پدر به سرکار می‌روند در مهد پیش مربی می‌ماند.

رتینا برای صبحانه خانواده از آرد گندم، انجیر و زردآلوی خشک حریره درست کرده‌ است، آنها نهار را نیز در محل کار می‌خورند که آش سبزی است و برای شام هم نان جو، همراه با پیاز، ماست و پنیر بز می‌خورند البته مرغ آنها هم تخم گذاشته اما آن را برای روزهای دیگر ذخیره می‌کنند.

در همین زمینه: نقش ۷۳ هزارساله روی سنگ | نخستین شاهد تفکر انتزاعی در بشر کشف پنیر ۳۲۰۰ ساله در مصر تخریب تپه تاریخی ۵ هزار ساله در شهرکرد

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۹۲۰۸۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نشر پویانما با «نخستینه های چاپ ایران؛ کتاب‌های چاپ سربی دوره اول» در نمایشگاه کتاب ۱۴۰۳

انتشارات پویانما امسال در نمایشگاه کتاب ۱۴۰۳، با یک عنوان جدید حضور خواهد داشت و قرار است از کتاب «نخستینه های چاپ ایران؛ کتاب‌های چاپ سربی دوره اول» به تألیف دکتر علی بوذری در نمایشگاه رونمایی و به بازار نشر عرضه خواهد شد.

به گزارش ایبنا؛ انتشارات پویانما امسال در نمایشگاه کتاب ۱۴۰۳، با یک عنوان جدید حضور خواهد داشت و قرار است از کتاب «نخستینه های چاپ ایران؛ کتاب‌های چاپ سربی دوره اول» به تألیف دکتر علی بوذری در نمایشگاه رونمایی و به بازار نشر عرضه خواهد شد.

همچنین کتاب‌های «تاریخچهٔ انیمیشن ایران و جهان»، «۲۰ روش برای طراحی دوخت»، «نشان داشت مجموعه نشانه‌های علیرضا وکیلی»، «آموزش کاربردهای نرم‌افزار کرل دراو x۸ در طراحی گرافیک»، «مبانی هنرهای تجسمی»، «هنر و تمدن در ایران باستان» و «چرخهٔ اقتصاد هنر در ایران» تجدید چاپ می‌شوند.

مهدی رضایی، مدیر انتشارات پویانما در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) گفت: همچنین کتاب‌های تازه‌ای همچون «برای حافظان سلامت»، «رابطه رنگ تبعیض ۲»، «آناتومی حروف؛ تطبیق ساختاری تایپ فارسی و لاتین» و «ماه ایرانی»، در نمایشگاه کتاب برای مخاطبین این حوزه به نمایش و در بازار نشر عرضه خواهد شد.

همچنین وی تأکید کرد: انتشارات پویانما امسال هم به‌صورت حضوری و هم به‌صورت مجازی شرکت خواهد کرد و کتاب‌های تجدید چاپ به‌صورت دیجیتالی و محدود در اختیار مخاطبان قرار می‌گیرد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • انتشار اعلان نمایشگاه کتاب
  • بیست و دومین دوره سیر مطالعاتی بنیاد شهید مطهری برگزار می شود
  • حمله تند روزنامه نزدیک به قالیباف به مهدی نصیری /بعد عمری رادیکالیسم به کسانی رسیده که نان فحش دادن به آنها را سر سفره خود برده بود
  • بیش از ۲ هزار مسؤول برای حضور در نمایشگاه کتاب دعوت شدند
  • ۳۰۰۰بسته گوشت قرمز بین مددجویان کهگیلویه و بویراحمدی توزیع شد
  • نماد غذای ایرانی به خوشمزگی قورمه‌سبزی!
  • برگزاری اختتامیه چهارمین دوره جشنواره خودنویس در نمایشگاه کتاب
  • نشر پویانما با «نخستینه های چاپ ایران؛ کتاب‌های چاپ سربی دوره اول» در نمایشگاه کتاب ۱۴۰۳
  • کشف اشیای تاریخی دوره ساسانی و هخامنشی در چالوس
  • کشف ۳۰۸ قطعه اشیای تاریخی دوره ساسانی و هخامنشی در چالوس