Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- ‎دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان کرمانشاه در واکنش به احضار برخی افراد مشهور در خصوص نحوه مصرف کمک‌های مردمی گفت: این احضار و دعوت‌ها به معنای این نیست که فرد دچار تخلف یا انحراف شده است بلکه برای ادای توضیحات و رفع ابهامات است.

به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی خبرگزاری میزان یکی از اتفاقات تلخی که در سال گذشته موجب غم و اندوه مردم کشورمان شد زلزله دلخراش کرمانشاه بود که بر اثر آن بیش از ۵۰۰ نفر از هموطنانمان جان خود را از دست دادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

‎با وقوع زلزله کرمانشاه و آسیب دیدن شهر‌ها و روستا‌های این استان، امداردسانی به این مناطق آغاز شد و سپاه، ارتش، دولت و دیگر دستگاه‌ها پای کار آمدند تا بتوانند مشکلات مردم آسیب دیده را کم کرده و از غم و اندوه آن‌ها بکاهند.

‎در کنار کمک‌های حاکمیتی، اما بخشی از این مساعدت‌ها به حمایت‌ها و کمک‌های مردمی اختصاص داشتد که مردم به صورت خودجوش و انسان دوستانه کمک‌های نقدی و غیر نقدی خود را به هلال احمر و سمن‌های درگیر ماجرا می‌رساندند تا به دست هموطنان کرمانشاهی برسد.

‎در کنار این کمک‌ها به اصطلاح برخی سلبریتی‌ها و افراد مشهور و شناخته شده سیاسی، ورزشی، هنری و ... کشورمان هم اعلام کردند در اقدامی انسان دوستانه قصد دارند در کنار مردم زلزله‌زده به کمک آن‌ها بشتابند و شماره حسابی را برای واریز کمک‌های مردمی اعلام کردند.

‎مبالغ قابل توجهی پول به حساب‌های معرفی شده از سوی این چهره‌ها واریز شد تا صرف مردم مناطق آسیب دیده شود.

‎پس از فروکش کردن تب و تاب زلزله و سر و سامان گرفتن نسبی شرایط زندگی مردم بحث کمک‌های مردمی که قرار بود توسط سلبریتی‌ها صرف مردم زلزله‌زده شود در فضای مجازی داغ شد و اظهار نظرات مختلفی در این باره مطرح شد.

‎در روز‌های اخیر در حالی که به سالگرد زلزله دلخراش کرمانشاه نزدیک می‌شویم تعدادی از افراد مشهور دریافت کننده کمک‌های مردمی که مبالغ زیادی از سوی مردم به آن‌ها پرداخت شده به مراجع ذی صلاح دعوت شده‌اند تا گزارشی از عملکرد خود ارائه دهند.

‎در این راستا در گفت‌وگو با محمدحسین صادقی دادستان عمومی و انقلاب استان کرمانشاه این موضوع را جویا شدیم.

‎صادقی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه حقوقی و قضایی خبرگزاری میزان در این رابطه گفت: در ایام زلزله تمرکزی برای گردآوری کمک‌های مردمی وجود نداشت و این کمک‌ها در سطح کشور و توسط افراد مختلف جمع آوری می‌شد.

‎وی گفت: با این حال این کمک‌ها و نحوه هزینه‌کرد آن‌ها در حال رصد است که نتیجه این کمک‌ها چه شده و چه کار‌هایی انجام شده است. البته تاکنون گزارشی از انحراف در هزینه‌کرد‌ها به دست ما نرسیده است.

‎صادقی بیان کرد: همکاران ما در استان کرمانشاه و شهرستان سرپل ذهاب این موضوع را تحت نظر دارند و به آن توجه می‌شود. البته این موضوع صرفا مخصوص چهره‌های خاص و مشهور نیست بلکه منظور تمام کمک‌های مردمی است که توسط افراد‌ها و نهاد‌های مردمی به نام مردم زلزله دیده دریافت شده است.

‎دادستان کرمانشاه به قانون دریافت کمک‌های مردمی هم اشاره کرده و گفت: مطابق ماده ۲۴ قانون مدیریت بحران همه کمک‌های مردمی باید زیر نظر هلال احمر و با نظارت هلال احمر مصرف و توزیع شود، لذا افرادی که خارج از این چارچوب اقدام کرده‌اند یک نظارت کلی بر اقداماتشان انجام می‌شود که ببینیم دارند چکار می‌کنند و محل مصرف کمک‌ها کجاست.

‎این مقام قضایی افزود: طبیعتاً اگر انحرافی در این خصوص مشاهده شود و معلوم گردد کسی به نفع خودش مصرفی داشته یا خارج از آن مسیری که مردم اعتماد و کمک کرده اند هزینه‌ای مصرف شده است قطعا دستگاه قضایی وظیفه دارد از باب حفظ حقوق عمومی به موضوع ورود و به آن رسیدگی کند.

‎صادقی گفت: لذا اینجا هنوز ادله و مستنداتی که با قاطعیت بگوییم انحرافی در مسیر اهداف کمک‌های مردمی وجود داشته به دست نیامده است.

‎دادستان کرمانشاه به موضوع دعوت از برخی چهره‌ها توسط دستگاه قضا گفت: باید دانست که دعوت و احضار کردن و توضیح خواستن به این معنی نیست که حتما جرم یا تخلفی اتفاق افتاده است بلکه ممکن است برای رفع ابهام درباره یک موضوع و ادای توضیحات باشد؛ لذا این دعوت و احضار بدین معنا نیست که احضارکنندگان به دلایلی رسیده‌اند که انحرافی وجود دارد یا سوءاستفاده‌ای شده است.

‎دادستان عمومی و انقلاب استان کرمانشاه خاطرنشان کرد: احراز تخلف یا احراز انحراف مستلزم این است که دادسرا بعد از اخذ توضیحات افراد و ارزیابی‌هایی کارشناسی به جمع بندی برسد؛ لذا هیچ کدام از این موارد موید انتصاب تخلف نیست.

‎وی در رابطه با نحوه مواجهه با این دعوت‌ها هم گفت: همه افراد جامعه باید این قابلیت و ظرفیت را داشته باشند که در مقابل توضیح دستگاه‌های وظیفه‌مند عکس العمل‌های غیر منطقی نشان ندهند. شفاف سازی و شفافیت یک اصل است و همه باید خودشان را ملزم به آن بدانند.

‎صادقی توضیح داد: توضیح خواستن، وظیفه دستگاه‌های نظارتی از جمله دادسرا است و همه افراد به عنوان یک شهروند تکلیف دارند که در جا‌هایی که ابهامی برای دستگاه‌های نظارتی وجود دارد در رفع ابهام‌ها همکاری کنند و توضیح دهند؛ لذا رسانه‌ای شدن و موضوع را به رسانه‌ها کشاندن در این مسائل کمکی به رفع مشکل نمی‌کند.

‎صادقی تصریح کرد: به هر حال مردم کشورمان در ایام زلزله در همراهی با افرادی که نیازمند کمک هستند یک حماسه آفریدند و غیرت ایرانی‌شان را نشان دادند. اما دستگاه‌های مربوطه هم وظیفه دارند بدانند که این روند و این فرآیند کمک رسانی به چه شکل بوده است؛ لذا این دستگاه‌ها وظیفه نظارتی‌شان را انجام می‌دهند و کسی که کارش شفاف باشد توضیح خواستن از او برایش جای نگرانی ندارد.

‎وی ادامه داد: به هرحال این افراد در حال انجام یک سری کار و اقدامات هستند و ما هم کار نظارتی خود را انجام می‌دهیم. مطمئن باشید مردم بر اساس اعتمادی که داشته اند این افراد را امین تلقی کرده و به آن‌ها اعتماد کرده اند، پس حتما باید به وعده‌هایی که داده‌اند عمل کرده و پاسخگوی اعتماد مردم باشند.

‎دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان کرمانشاه ادامه داد: تاکنون کسی اعلام نکرده است که خدایی ناکرده این‌ها تخطی داشته اند، اما ما هم مکلف هستیم وظیفه نظارتی خود را انجام دهیم که ببینیم آیا آن اهدافی که در زمان اعطای کمک توسط مردم اعلام شده محقق شده است یا خیر.

‎انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: زلزله کرمانشاه کمک های مردمی زلزله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۹۲۲۰۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نظارت ۹۹۰ نفر از شبکه مردمی ناظران شورای نگهبان در دور دوم انتخابات مجلس

مساح دبیر هیئت نظارت بر انتخابات خراسان جنوبی با اعلام این خبر گفت: کلاس‌های آموزشی برای یادآوری مسائل نظارتی انتخابات در طول هفته آینده برای این ناظران برگزار خواهد شد.

 وی افزود: ملزومات مورد نیاز برای برگزاری این مرحله به استان رسیده و تا پایان هفته بین ۳ شهرستان توزیع خواهد شد.

مساح در خصوص افرادی که در این مرحله می‌توانند رای دهند، گفت: کسانی که در مرحله قبل در حوزه بیرجند، درمیان و خوسف رای داده اند و یا کسانی که در مرحله قبل در هیچ حوزه انتخابیه موفق به رای دادن نشدند؛ می‌تواند در این مرحله شرکت کنند.

دبیر هیئت نظارت بر انتخابات خراسان جنوبی با اشاره به تبصره ۴ ماده ۱۱ قانون انتخابات بیان کرد: مجوز اخذ رای از واجدان شرایط بر اساس نتیجه استعلام دستگاه‌های احراز هویت خواهد بود.

مرحله دوم دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی ۲۱ اردیبهشت ماه در حوزه انتخابیه بیرجند، درمیان و خوسف برگزار خواهد شد.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان جنوبی بیرجند

دیگر خبرها

  • مهر و موم واحد‌های صنفی متخلف در رودسر
  • عملکرد برتر بانک مسکن در میان بانک‌های کردستان
  • نظارت ۹۹۰ نفر از شبکه مردمی ناظران شورای نگهبان در دور دوم انتخابات مجلس
  • بی توجهی بانک‌ها برای تحقق شعار سال در بخش مسکن/ سهم صفر درصدی ۱۸ بانک در تأمین مالی نهضت ملی مسکن/ نظارت بانک مرکزی کجاست؟
  • بازگشت ویسنته دل‌بوسکه به فوتبال اسپانیا
  • بادامچیان: انتخاب اصلح از بین افراد موجود یک تکلیف و وظیفه است
  • مشارکت ارتش در اجرای طرح مردم یاری در مناطق مرزی و محروم کرمانشاه
  • پلمب ۴۸ واحد صنفی متخلف در مرند
  • رفع مشکلات مدیریت بحران کرمانشاه در گرو ۴ همت اعتبار
  • افتتاح دو پروژه راه آهن ملایر کرمانشاه و پایان بازسازی مناطق زلزله‌زده