Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر آموزش و پرورش گفت: طرح آموزش مهارت‌های پایه برای هدایت دانش‌آموزان به سمت یک شغل موثر در سال تحصیلی جدید در 10 درصد مدارس دوره اول متوسطه به اجرا در می‌آید.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، سیدمحمد بطحایی در سخنان قبل از خطبه‌های این هفته نماز جمعه تهران اظهار داشت: در این طرح تلاش می‌شود تا تمامی دانش‌آموزان دوره اول متوسطه در مدارسی که مشخص شده زیر پوشش قرار گرفته و حداقل یک مهارت پایه را تمرین کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح کرد: آموزش و پرورش به عنوان زیربنایی‌ترین دستگاه اجرایی و مولد سرمایه انسانی کشور و به تعبیر مقام معظم رهبری کانون اساسی برای خلق دنیای آینده نقش مهمی برای رسیدن جامعه به پیشرفت و توسعه داراست و این مهم صرفا از مسیر آموزش و پرورش محقق می‌شود.
وی با تاکید بر اینکه بنا به فرمایش رهبر معظم انقلاب، آموزش و پرورش دستگاهی سرمایه‌ای است و نه هزینه‌ای، ادامه داد: آموزش و پرورش در سال تحصیلی گذشته برنامه‌های خود را بر گرفته از راهکارها و سیاست‌های سند تحول بنیادین در دو مسیر و از دو منظر طراحی و اجرا کرد.
بطحایی با اشاره به اینکه مسیر اول تحول در مدیریت و نحوه اداره آموزش و پرورش، مهم‌ترین برنامه حرکت جدی به سمت مدرسه‌محوری و مرکزیت مدرسه است، اضافه کرد: مدرسه مهم‌ترین رکن تعلیم و تربیت و کانون اصلی آموزش و پرورش است و به عنوان کانون تربیتی محله باید با محیط بیرونی و محله خود تعامل داشته باشد.
وی تصریح کرد: در این رابطه در سال تحصیلی گذشته برنامه‌هایی اجرا شد و امسال نیز تلاش داریم تا نقش مدرسه را بر اساس سند تحول بنیادین به جایگاه تصمیم‌سازی نزدیک کنیم.
وزیر آموزش و پرورش عنوان کرد: برای تقویت اختیارات، سیاست کاهش تمرکز از حوزه اجرایی به مدارس را در پیش گرفته‌ایم تا واحدهای اجرایی در امور مدارس کمتر دخالت کنند و مدیران و معلمان مدارس بتوانند ابتکار عمل بیشتری داشته باشند.
وی اضافه کرد: در این رابطه برای اولین بار، برنامه ویژه مدارس به سراسر کشور ابلاغ شده تا مدارس 2 ساعت از برنامه درسی رسمی هفتگی خود را در اختیار مدیران و معلمان مدارس قرار دهند.
به گفته بطحایی، مسیر دوم و رویکردی که به موازات مسیر اول و با اهمیت بالاتر نسبت به تحول در روش و مدیریت آموزش و پرورش دنبال می شود تحول در محتوا و متن برنامه های درسی است که در این میان مهم‌ترین برنامه گسترش مهارت‌آموزی در مدارس محسوب می‌شود.
وزیر آموزش و پرورش با تاکید بر اینکه دانش‌آموزان باید مهارت‌هایی که بر اساس الگوی زندگی ایرانی - اسلامی طراحی شده و به اجرا درمی‌آید را فرا بگیرند، کسب باین مهارت‌ها را به ویژه در حوزه‌های فردی و اجتماعی ضروری دانست .
وی ادامه داد: دانش‌آموزان باید بتوانند سبک زندگی ایرانی - اسلامی و مهارت‌هایی همچون دشمن‌ستیزی و همکاری برای تعالی جامعه را در مدرسه و در قالب برنامه‌های آموزشی و پرورشی تمرین کنند به همین خاطر گسترش برنامه‌های پرورشی از اولویت‌های تحول در برنامه‎های درسی است.
به گفته بطحایی، مدرسه خانه دوم دانش‌آموزان و محلی برای تمرین زندگی است از این رو شرط اول برای چنین جایگاهی آن است که دانش‌آموزان با شوق به خانه دوم خود بیایند و در کنار همسالان خود احساس نشاط داشته باشند به همین خاطر باید مواردی که مانع این امر می‌شود را حذف کرده و یا کاهش دهیم.
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه هر عاملی که باعث اضطراب و فشار روانی بر دانش‌آموزان می‌شود باید به تدریج کاهش یافته و حذف شود، اظهار داشت: بخشی از این مشکلات ناشی از فضای فیزیکی و بخش دیگر ناشی از برنامه‌های درسی آموزشی و پرورشی در مدرسه است.
بطحایی اضافه کرد: برنامه‌هایی که به صورت غیر رسمی با عناوینی چون آمادگی برای آزمون، کتاب‌های کمک آموزشی و کمک درسی و امثال این مفاهیم به بچه‌ها تحمیل می‌شود باعث خواهد شد تا فضای روانی و آرامشی که شرط اصلی برای یادگیری است در مدارس کم‌رنگ شود.
وی ادامه داد: برای کاهش اضطراب و استرس در مدارس اعلام شده است که استفاده از کتاب‌های کمک آموزشی بی ثمر و کلاس‌های آمادگی و آزمون هوش در دوره ابتدایی ممنوع است و مجدانه بر این امر نظارت می‌کنیم.

لایحه رتبه‌بندی فرهنگیان به زودی تقدیم مجلس می‌شود
وزیر آموزش و پرورش در ادامه نیروی انسانی را اصلی‌ترین عامل در هر گونه تحول عنوان کرد و گفت: شایستگی نیروی انسانی و علاقه و انگیزه افراد شرط اصلی موفقیت در هر تحولی است به همین خاطر مهم‌ترین برنامه که در راستای تکلیف قانونی برنامه ششم دنبال می‌شود طرح رتبه‌بندی معلمان است تا همسو با ارتقای شایستگی‌های نیروی انسانی، نظام پرداخت‌ها و انگیزش فرهنگیان ارتقا یابد.
بطحایی یادآور شد: لایحه پیشنهادی رتبه‌بندی فرهنگیان در کارگروهی در هیات دولت به تصویب رسیده و در آینده نزدیک برای تصویب به مجلس شورای اسلامی ارائه می‌شود.
وی بهسازی، نوسازی و استاندارد کردن سیستم گرمایشی و سرمایشی مدارس را از دیگر وظایف این وزارتخانه برشمرد و افزود: تلاش داریم هر سال به فضاهای آموزشی موجود اضافه کنیم و در همین رابطه مهرماه امسال با همت خیرین مدرسه‌ساز که همواره در کنار دولت و آموزش و پرورش بوده‌اند، 8 هزار کلاس درس جدید به بهره‌برداری رسید.
وزیر آموزش و پرورش بیان داشت: با وجود همه محدودیت‌ها و فشارهای اقتصادی که دشمنان به کشور و ملت ما تحمیل کردند این آمار در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته 60 درصد پیشرفت داشته است.
وی با اشاره به اینکه حدود 13 میلیون و 500 هزار دانش آموز مهرماه امسال در 600 هزار کلاس درس در سراسر کشور فصل جدیدی را برای ساختن آینده روشن در نظام جمهوری اسلامی ایران آغاز کردند، سال تحصیلی جدید را به معلمان، مدیران، همکاران، دانش آموزان و خانواده ها تبریک گفت و از حضور استانداران، فرمانداران، ائمه جمعه و جماعات و نیروها و مقامات محلی در مراسم آغازین سال تحصیلی سپاسگزاری کرد.
وزیر آموزش و پرورش از خانواده‌ها خواست تا بیش از پیش به مدارس فرزندان خود یاری برسانند و برای ارتقای کیفیت تعلیم و تربیت خادمان خود را در این وزارتخانه کمک کنند و گفت: از نهادهای دولتی و غیردولتی نیز درخواست داریم مدارس را بیشتر مورد حمایت قرار دهند تا با همت عالی همگان بتوانیم به اهداف بلند سند تحول بنیادین دست یابیم.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: بطحایی طرح مهارت پایه مدارس متوسطه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۹۲۲۳۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر آموزش و پرورش: جذب ۲۰ درصد معلمان کشور در دولت سیزدهم

رضا مراد صحرایی امروز دوشنبه در مراسم تجلیل از معلمان نمونه کشوری که با حضور رئیس جمهور برگزار شد، اظهار کرد: نقطه تمرکز آموزش و پرورش، اجرای حقیقی سند تحول بنیادین است و پس از ۱۲ سال، نقشه این سند با پنج ویژگی یعنی مشخص و دقیق آماده تصویب در شورای عالی انقلاب فرهنگی شده است.

وی ادامه داد: شواهد نشان می‌دهد با توجه به اقناع کمیسیون‌های شورای عالی انقلاب فرهنگی، فردا سه شنبه ۱۱ اردیبهشت این گام مهم برداشته خواهد شد و از آن پس با چشم‌انداز وسیع پیش خواهیم رفت.

صحرایی افزود: پیام سند تحول در نقشه راهش این است که همه با هم آموزش و پرورش را حرکت دهیم.روح سند ائتلاف برای اعتلای تعلیم و تربیت است و برای اجرای سند تحول بنیادین بودجه لازم است اما شرط کافی نیست بلکه مساله شکل‌گیری آن ائتلاف است.

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه دستورالعمل اجرای سند تحول در مدارس تهیه و اجرای آزمایشی آن آغاز شده است، ادامه داد: هفت برنامه ملی پیشران در این سند انتخاب و آماده اجرا است.

وی اضافه کرد: یک طرح از این هفت برنامه، چهارشنبه پنجم فروردین تصویب شد و این طرح نخستین آیین‌نامه اجرایی در چهارچوب اصل ۱۳۸ قانون اساسی برای اجرای سند تحول بود. نام آن مهارت آموزی یکپارچه و سراسری دانش‌آموزان کشور است.

وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: اولین اقدام مهم آن بود که موضوع سند به یک جهت اصلی در برنامه‌های پیشرفت کشور تبدیل شود. در قانون آموزش و پرورش به مثابه امر ملی تکلیف شده که دستگاه‌ها باید ظرف ۶ ماه تقسیم وظایف ملی برای تعلیم و تربیت تصویب و اجرا شود. در این برنامه ۳۸ حکم داریم که بی‌سابقه است.

دولت سیزدهم مصوبه کنکور را اجرا کرد

صحرایی افزود: دولت سیزدهم مصوبه کنکور را اجرا کرد و هدف این است که از حفظیات به یادگیری عمیق حرکت کنیم و مرجعیت برنامه درسی ملی به مدرسه و معلم بازگردد نه آنکه در یک موسسه کنکوری بیرونی که همه دغدغه هزینه است.

وی اضافه کرد: امسال ۵۰ درصد و سال آینده ۶۰ درصد امتحانات نهایی در پذیرش دانش آموزان در دانشگاه‌ها تاثیر دارد همچنین هفت استان سهم از دست رفته خود در سه هزار صندلی پذیرش دانشگاه‌ها را باز پس گرفتند و سیستان و بلوچستان از ۰.۱۶ درصد به ۰.۴۸ درصد ارتقا یافته است همچنین تعداد رتبه‌های زیر هزار در استان کرمان سه برابر شده است و اولین بار است که پیماش ملی در تعلیم و تربیت رخ می‌دهد.

امسال کنکور اختصاصی دانشگاه فرهنگیان برگزار می‌شود

وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: دولت سیزدهم تربیت معلم را اصیل می‌داند و جذب استعدادهای دانشگاه‌های برتر بهتر از جذب از طریق ماده ۲۸ است و امسال کنکور اختصاصی دانشگاه فرهنگیان برگزار خواهد شد تا بهترین دانش آموزان، معلمان کشور شوند.

صحرایی یادآور شد: دانشگاه‌های فرهنگیان و شهید رجایی ظرفیت چشمگیری دارد و معلمان نه تنها از نظر کمیت بلکه از نظر کیفیت هم افزایش یافته است.

وی افزود: ۳۰۰ هزار معلم درحالی وارد آموزش و پرورش شدند که آموزش ندیده‌ بودند و جنسیت و رشته‌های مرتبط هم نداشتند اما امسال عهد کردیم به این صورت معلم جذب نکنیم.

ساخت و تجهیز ۷ هزار مدرسه در دولت سیزدهم

وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: هفت هزار مدرسه تکمیل، تجهیز و ساخته شده است و در این دولت، ایران کارگاه مدرسه سازی شد.

صحرایی اضافه کرد: پنج هزار میلیارد سال گذشته برای تجهیز هنرستان‌ها سال گذشته اختصاص دادیم و ۱۹هزار مربی پرورشی و ورزشی برای مدارس جذب می‌کنیم.

وی تصریح کرد: نقطه کانونی سند تحول بنیادین دانش آموزان هستند و منظومه‌ای با عنوان امید، ایمان،خودباوری، خردورزی، نشاط و هویت برای دانش‌آموزان ترسیم شده است که در چارچوب این منظومه مدارس کشور فعال شده‌اند.

صحرایی با اشاره به اجرای پویش مهر افزود: ۱۳ و نیم میلیون نفر روز اردو، بیش از هشت میلیون فعالیت فرهنگی دانش آموزان، مشارکت بیش از پنج میلیون دانش‌آموز در پویش مهر ریاست جمهوری انجام شده است.

وزیر آموزش و پرورش از تشکیل قرارگاه ملی برای پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی در بطن مدرسه‌ها خبر داد و افزود: ۳۲ هزار مرکز مشاوره در مدارس فعالیت دارند و ۶ هزار و ۲۰۰ دانش آموز در مدارس برای آسیب‌های اجتماعی غربال شده‌اند.

۵ هزار میلیارد تومان برای شیر مدارس اختصاص یافت

وزیر آموزش و پرورش همچنین با اشاره به اجرای موفق طرح توزیع رایگان شیر در مدارس، گفت: ۵ هزار میلیارد تومان برای تامین شیر مدارس اختصاص یافت و ۱۶۰ میلیون پاکت شیر بین دانش آموزان توزیع شد.

وی درباره هدایت تحصیلی دانش آموزان توضیح داد: ۴۰ درصد دانش آموزان در هنرستان‌ها هستند یعنی پیام رفع بیکاری از مدرسه و کنشگری فعال برای ساخت آینده کشور داده شده است.همچنین المپیادی‌ها در یکسال ۲۸ مدال افتخار کسب کردند.

وزیر آموزش و پرورش درباره تغییر و توزیع کتاب‌های درسی، ادامه داد: چهارچوب ملی شایستگی‌های پایه و عمومی نظام تعلیم و تربیت رسمی کشور آماده شده است و به زودی ابلاغ خواهد شد و آغاز بازنگری برای تولید کتاب‌های مفید و شوق‌انگیز برای کودکان است.

صحرایی افزود: بازآرایی دوره متوسطه و حرکت از برنامه درسی دانایی محور به برنامه درسی مهارت محور در دستور کار است.

بر اساس این گزارش، آیین تجلیل از معلمان نمونه کشوری امروز دوشنبه ۱۰ اردیبهشت در آستانه سالروز شهادت شهید مرتضی مطهری و بزرگداشت مقام معلم با حضور آیت الله سیدابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور برگزار شد.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • نیمی از بازماندگان تحصیل در زنجان توانایی ذهنی و جسمی ندارند
  • بررسی بودجه آموزش و پرورش در لایحه ۱۴۰۳/ همان چالش همیشگی باطعم بی قانونی!
  • تکذیب پیوست نامه صحرایی درباره ابطال کسر ۴۵ درصد از حقوق دانشجو معلمان/ دانشگاه رای را اجرا کند
  • ۳۷۰۰ برنامه ویژه بزرگداشت هفته معلم در هرمزگان اجرا می‌شود
  • وزیر آموزش و پرورش: جذب ۲۰ درصد معلمان کشور در دولت سیزدهم
  • جذب ۲۰ درصد معلمان کشور در دولت سیزدهم
  • استخدام ۴۵۶ نفر در دانشگاه فرهنگیان
  • فعالیت مدارس استان بوشهر تا ۱۹ اردیبهشت ادامه خواهد داشت
  • نمایشگاه دست ساخت‌های دانش آموزی در سنندج
  • تجلیل از مقام معلم؛ در آستانه گرامیداشت هفته معلم