Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-04@13:40:07 GMT

"حذف کنکور" به قوت خود باقی است

تاریخ انتشار: ۱۳ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۹۲۳۷۲۳

نائب رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی گفت: در حال حاضر حدود ۶۰ درصد داوطلبان متقاضی رشته پزشکی هستند، اما دانشگاه ظرفیت پذیرش این تعداد را ندارد، بنابراین در این گونه مواقع یک درصد زیادی همواره ناراضی خواهند بود، چرا که پذیرفته نمی‌شوند.

به گزارش ایلنا، داوود محمدی (نائب رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی) درباره اعلام وصول اصلاحیه قانون حذف کنکور گفت: تعدادی از نماینده‌ها طرحی را امضا کردند، مبنی بر اینکه تاثیر قطعی به تاثیر مثبت تبدیل شود که اگر واقعا شرایط معدل دانش‌آموز به گونه‌ای است که برای دانش آموز تاثیر مثبت دارد، معدل را دخالت بدهند، در غیر اینصورت دخالت ندهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این چیزی که است که قرار است در مجلس طرح شود و مورد بررسی قرار بگیرد.

وی ادامه داد: امسال در جلسات متعددی که با وزارت علوم و آموزش و پرورش داشتیم، قرار شده که یک درصد معین به عنوان تاثیر قطعی در نظر گرفته شود تا معدل و نمرات دانش‌آموزان جهت ورود به دانشگاه لحاظ شود و کماکان روی این درصد بحث بوده و هست. چنانچه با اعتراضات داوطلبان تاثیر قطعی از 30 درصد به 20 درصد و همچنین 10 درصد تاثیر مثبت رسید.

محمدی با اشاره به معترضان تاثیر قطعی گفت: در خصوص این تصمیمات یک سری داوطلبان همواره معترض بوده و هستند، زیرا نمرات گذشته‌شان چندان خوب نیست و این قطعا در سرنوشت آنها تاثیر گذار خواهد بود و آنهایی که معدل خوبی دارند، طبیعتا شرایط بهتری به نسبت دیگران به دست خواهند آورد.

نائب رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: قرار است یک تغییراتی در اصلاح قانون حذف کنکور لحاظ شود ولی به این صورت نیست که قانون کنکور را حذف کنیم، قانونی که قبلا تصویب شده به قوت خود باقی است، اما در نحوه اجرای آن باید تغییرات مختصری ایجاد شود که آن هم موقتی است. قانونی که در مجلس در دوره گذشته تصویب شده ناظر بر این است که به مرور کنکور حذف و نهایتا سوابق دانش آموز و نمراتش جایگزین پذیرش در دانشگاه شود.

وی تصریح کرد: در خصوص آن چیزی که وزارت علوم و سازمان سنجش باید اجرا می‌کردند کم کاری‌هایی صورت گرفته که موجب شد آنها مورد بازخواست از سوی کمیسیون آموزش قرار بگیرند؛ چرا که وزارت علوم و سازمان سنجش وظایفشان را در گذشته انجام نداده‌اند. البته امسال یک مقدار تغییرات ایجاد کردیم اما این تغییرات مورد اعتراض قرار گرفت و حالا ما تصمیم داریم موقتا به سمتی و سویی برویم که دانش‌آموزان مشکلات کمتری داشته باشند اما در نهایت وزارت علوم برنامه‌ای در جهت اجرای قانون ندارد.

محمدی تاکید کرد: قانون این است که کنکور حذف شود و این قانون به قوت خودش باقی است، اما در این میان وزارت علوم و سازمان سنجش می‌گویند که ما درصد تاثیر قطعی را بالا می‌بریم تا جامعه کمی برای انجام این کار آمادگی پیدا کند. طبیعتا در روند اجرای یک قانون ممکن است، مشکلاتی به وجود بیاید کمااینکه الان هم این مساله مطرح شده و مخالفان زیادی دارد اما باید آمادگی لازم در میان دانش آموزان به وجود بیاید تا به مرور حذف کنکور کار صورت بگیرد. طبیعتا یکی از راه‌ها این است که درصد تاثیر قطعی را بالا ببرند که منجر به حذف کنکور شود.

نائب رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: در حال حاضر نزدیک به ۸۰ درصد داوطلبان دانشگاه بدون کنکور پذیرفته می‌شوند. دانشگاه آزاد، پیام نور و بسیاری از دانشگاه‌ها را داریم که ظرفیت لازم را دارند و بدون کنکور دانشجو می‌پذیرند. حدود ۲۰ درصد نیز مربوط به برخی از دانشگاه‌های دولتی می‌شود که شرایط علمی بهتری دارند. این دانشگاه‌ها داوطلبان خاص خود را دارند و داوطلبانشان نیز به مراتب بیشتر از گنجایشان است از این رو باید برای پذیرش آنها گزینش صورت بگیرد. این گزینش نیز دو راه دارد؛ یک راه برگزاری کنکور به شیوه سابق است و یک راه دیگر هم پذیرش براساس سوابق تحصیلی.

وی ادامه داد: به طور مثال رشته پزشکی داوطلب زیاد دارد ولی ما گنجایش پذیرش همه داوطلبان را نداریم، در حال حاضر حدود ۶۰ درصد داوطلبان متقاضی رشته پزشکی هستند، اما دانشگاه ظرفیت پذیرش این تعداد را ندارد، بنابراین در این گونه مواقع یک درصد زیادی همواره ناراضی خواهند بود چرا که پذیرفته نمی‌شوند.

نائب رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در پایان اظهار داشت: اینکه روش در نظر گرفته شده درست نیست، قابل بحث است. به هر حال دانشگاه‌ها باید داوطلب برتر را بپذیرند و حالا اینکه این داوطلب برتر چگونه انتخاب شود دو راهی که عنوان کردم را دارد. بحث ما الان این دو روش است، گروهی که در دوره تحصیل‌شان شرایط مناسبی نداشتند معترض خواهند بود، اما ما باید بین روش بد و مطلوب یکی را انتخاب کنیم که بین افراد عدالت به وجود بیاید و تبعیض از بین برود و در حقیقت بهترین‌ها هم انتخاب شوند. به هر حال با این روش و مساله‌ای که در مجلس مطرح شده و قانونی که مصوب شده، آموزش و پرورش و وزارت علوم را موظف کرده است در جهت حذف کنکور اقدام کند.

منبع: تابناک

کلیدواژه: حذف کنکور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۹۲۳۷۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جذب استعداد‌های برتر ورزشی بدون کنکور در دانشگاه فرهنگیان

معاون تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش گفت: توانمندسازی در دو بعد «معیشت» و «علمی و انگیزشی» معلم باید انجام شود؛ با توجه به رویکرد دولت و رویکرد قوای حاکم و نگاه حمایتی مقام معظم رهبری نسبت به جامعه تعلیم و تربیت، امیدواریم که به روزهای خوب برسیم.

به گزارش ایسنا، ستاری فرد با بیان اینکه در دولت سیزدهم اتفاقات خوبی برای موضوع معیشت معلمین رخ داده، گفت: از دهه هفتاد مسئله نظام رتبه بندی معلمین مطرح بود، به خصوص اینکه در سند تحول بنیادین سال ۱۳۹۰ نیز صراحتا تأکید و تصحیح شد که باید انجام شود که در این دولت عملیاتی و به مسئله معیشت معلمان توجه شد.

وی با بیان اینکه امیدواریم کاری که این دولت در بحث رتبه بندی و توجه به معیشت معلمان شروع کرده استمرار پیدا کند، افزود: با همراهی و همکاری مجلس اتفاقی را رقم می زنیم تا «معلمی» سرآمد همه مشاغل باشد یعنی کارآمدترین و موثق ترین افراد شغل معلمی را انتخاب کنند.

ستاری فرد به دیدار رهبر معظم انقلاب با معلمان اشاره کرد و گفت: حضرت آقا به محور توانمندسازی معلمان اشاره داشتند که باید توانمندسازی در دو بعد «معیشت» معلم و «علمی و انگیزشی» انجام شود که امیدواریم با توجه به رویکرد دولت و رویکرد قوای حاکم و نگاه حمایتی مقام معظم رهبری نسبت به جامعه تعلیم و تربیت، به روزهای خوب برسیم.

معاون تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه ۴۰۶ هزار نفر در آزمون استخدامی خاص معلمین پرورشی و تربیت بدنی شرکت کردند، ادامه داد: جمعا ۱۹ هزار و ۳۷۷ نفر مربی پرورشی و معلم تربیت بدنی از محل این آزمون وارد آموزش و پرورش می‌شوند.

ستاری فرد با اشاره به سخنان وزیر آموزش و پرورش گفت: به گفته وزیر آموزش و پرورش به زودی مقدمات آزمون دیگر برای مربیان تربیت بدنی و پرورشی در سال پیش رو مهیا می شود؛ چیزی که خیلی برای ما مهم است، جذب مربیان با کیفیت برای نظام تعلیم و تربیت دانش آموزان است.

وی با بیان اینکه امروز دچار چالش های جدی هستیم، افزود: فقر حرکتی، ضعف حرکتی، تغییر سبک زندگی مردم و ورود بچه‌ها به فضای مجازی که رقیب جدی سلامت جسمی و سلامت روانی بچه‌هاست، توجه به کیفیت و کمیت درس تربیت بدنی اهمیت دارد.

معاون تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه در حال حاضر به خصوص بعد از کرونا میزان اضافه وزن و چاقی دانش آموزان و کودکان و نوجوانان به ۳۴ درصد رسیده یعنی از هر سه دانش آموز یک دانش آموز در موقعیت مناسب سلامت قرار ندارد، ادامه داد: اگر دانش آموز در موقعیت مناسب سلامت نباشد قطعا در موقعیت مناسب یادگیری قرار نمی گیرد.

ستاری فرد با بیان اینکه مسئله سلامت دانش آموز زیربناست، عنوان کرد: ارزان ترین و بهترین ابزار و در واقع فرصت کنترل آسیب های اجتماعی و تربیت، مسئله بازی و ورزش است، یعنی بهترین فرصت برای تربیت دانش آموز فرصت بازی کردن است.

وی به عیدی وزیر آموزش و پرورش به دانش آموزان ابتدایی اشاره کرد و گفت: موضوع افزایش ساعت درس تربیت بدنی برای دانش آموزان ابتدایی در سال تحصیلی پیش رو صحبت و عیدی وزیر است که امیدواریم محقق شود.

معاون تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه در قانون اساسی برای تربیت بدنی و آموزش و پرورش صرفا عبارت رایگان استفاده شده، افزود: دو اصل مهم قانون اساسی به تربیت بدنی رایگان و آموزش و پرورش رایگان اشاره شده است.

ستاری فرد که در برنامه تلویزیونی سخن می‌گفت، به جذب استعدادهای برتر ورزشی بدون کنکور در دانشگاه فرهنگیان اشاره کرد که هم مشکل نظام وظیفه آن ها حل شود، هم اشتغال و ادامه تحصیل آن ها صورت می گیرد.

 

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: آموزش و پرورش: دانش‌آموزان مناطق محروم از تغذیه رایگان برخوردار می‌شوند برنامه‌های آموزش و پرورش برای سلامت جسمانیِ دانش آموزان دختر

دیگر خبرها

  • جذب استعداد‌های برتر ورزشی بدون کنکور در دانشگاه فرهنگیان
  • استعدادهای برتر ورزشی بدون کنکور جذب دانشگاه فرهنگیان می شوند
  • جذب استعدادهای برتر ورزشی بدون کنکور در دانشگاه فرهنگیان
  • یک مقام مسئول: ۳۰ درصد مساحت خوزستان تحت تاثیر فرونشست زمین قرار دارد
  • ۳۰ درصد مساحت خوزستان تحت تاثیر فرونشست زمین قرار دارد
  • قالیباف: از تمام تصمیماتی که گرفته‌ام دفاع می‌کنم/ از اینکه مشکلات کشور همچنان باقی مانده، ناراحت می‌شویم
  • شرکت ۴۴هزار دانش‌آموز در امتحانات نهایی در چهارمحال وبختیاری
  • اعطای بورس به رتبه‌های زیر ۱۰۰۰ کنکور سراسری ۱۴۰۳ برای تحصیل دردانشگاه تربت حیدریه
  • تاثیر باور‌های فراشناختی بر میزان سازگاری فردی و اجتماعی
  • اولویت اول مجلس دوازدهم رفع مشکلات معیشتی مردم باشد