Web Analytics Made Easy - Statcounter

سی‌ان‌ان در گزارشی به موضوع ناپدید شدن جنجال‌برانگیز و مرموز «جمال خاشقچی» روزنامه‌نگار برجسته سعودی در ترکیه پرداخت.

به گزارش گروه بین الملل قدس آنلاین، سی ان ان در گزارش نوشت: جمال خاشقچی، روزنامه‌نگار برجسته سعودی و ستون نویس روزنامه واشنگتن پست، پس از ورود به کنسولگری عربستان در استانبول به شکلی اسرارآمیز ناپدید شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خاشقچی از جمله منتقدان پر و پاقرص ولیعهد عربستان، محمد بن سلمان بود. وی به گفته نامزدش برای تهیه اسناد ازدواج به کنسولگری عربستان در استانبول ترکیه رفته اما هرگز بازنگشته است. عربستان سعودی مدعی شده خاشقجی ساختمان کنسولگری را ترک کرده اما ترکیه می گوید او هنوز هم داخل ساختمان است. وزارت امور خارجه ترکیه سفیر عربستان سعودی را فراخوانده به امید اینکه به پاسخی برسد.

دیوید هرست، سردبیر میدل ایست آی و از دوستان نزدیک جمال خاشقچی به سی‌ان‌ان گفت: دستگاه اطلاعاتی ترکیه به من گفته‌اند او قطعا داخل ساختمان است و آنها اطمینان دارند. اما محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان در گفتگویی که با بلومبرگ داشت مدعی شد «هیچ چیزی برای پنهان کردن وجود ندارد و اگر می خواهید می توانید ساختمان را جستجو کنید». این بدان معنی است که او مطمئن است پیش از به صدا درآمدن زنگ های خطر درباره ناپدید شدن جمال، او را از آن ساختمان خارج کرده اند.

مجری سی ان ان پرسید ساختمان کنسولگری تنها یک در ورودی دارد و نامزد جمال آنجا منتظر بوده چگونه چنین چیزی امکان پذیر است که او را خارج کرده باشند و هیچکس نبیند؟

دیوید هرست گفت هیچ نظری در این باره ندارم. شاید دارند بازی تحریک آمیزی را به اجرا می‌گذارند. افرادی هم از وزارت امور خارجه درگیر ماجرا هستند و جار و جنجال بسیاری درباره آن به راه افتاده است.

مجری گفت جمال خاشقچی، ستون‌نویس واشنگتن پست بود و هست. در واقع واشنگتن پست در تازه ترین شماره خود ستونی سفید رنگ منتشر کرد و نوشت اینجا جایی است که قرار بود مطلب خاشقچی منتشر شود و نام آن را «صدای ناپدید شده» گذاشت. چرا مقام های سعودی از خاشقجی راضی نبودند؟

جمال خاشقچی پیشتر در گفتگو با سی‌ان‌ان گفته بود: «با من تماس گرفتند و دستور دادند که خاموش (خفه) شوم، بدون آنکه حکمی در دادگاه صادر شود. فردی که تماس گرفته بود از دادگاه سلطنتی و نزدیک به خاندان حاکم بود و به من دستور داد سکوت کنم. این رفتار را نتوانستم بپذیریم اما یکایک شهروندان سعودی در معرض این خطر قرار دارند. افراد بسیاری را می شناسم که پیش از بازداشت باید در دستگاه امنیتی تعهد می دادند ضد دولت هیچ چیزی نگویند و هیچ اقدامی نکنند.»

این گفتگو نزدیک به یک سال پیش اتفاق افتاد و او نگران بود که هر کس از مقام های مسئول انتقاد کند به دردسر خواهد افتاد.

سردبیر میدل ایست آی این نگرانی را تایید کرد و گفت: «روز شنبه من و جمال اینجا در لندن در همایشی شرکت کرده بودیم و من با او به گفتگو نشستم. نگرانی او در این بود که محمد بن سلمان کشور را به ورشکستگی می کشاند. آنچه که نگرانی او را تشدید می کرد فرار سرمایه ها از عربستان سعودی بود. می توان حدس زد سخنان و موضع‌گیری جمال چقدر ناخوشایند بوده که دستگاه سعودی برای خفه کردن صدایش اقدام می کند. این نشان می دهد که حکام کنونی سعودی اصلاح طلب و ترقی خواه نیستند بلکه دیکتاتورهایی از مد افتاده هستند.»

دیوید هرست گفت اطلاع دارم که او با مسئولان سعودی قرار گذاشته بود تا اسناد ازدواج را از آنان دریافت کند. جمعه پیش او یک بار به کنسولگری رفته بود و به او گفته بودند همه چیز به خوبی پیش می رود و هیچ مشکلی نیست. روز سه شنبه بیا همه چیز آماده است. خیلی ساده است که داشتند برای او دام پهن می کردند.

گفتنی است شماری از هواداران جمال خاشقچی و مدافعان آزادی بیان روز جمعه در محوطه بیرونی کنسولگری عربستان در استانبول دست به تجمع زدند.

روزنامه‌نگار یمنی و برنده جایزه صلح نوبل در سال ۲۰۱۱ میلادی مقابل کنسولگری عربستان در استانبول

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: ترکیه جمال خاشقجی عربستان سعودی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۹۲۹۱۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سفرهای سریالی مقامات سعودی به پاکستان برای تجارت و سرمایه‌گذاری

به گزارش قدس آنلاین، وزرای بازرگانی و نفت پاکستان امروز در پایگاه هوایی نورخان در مجاورت شهر اسلام‌آباد از هیات بلندپایه تجاری سعودی استقبال کردند.

هیات سعودی به ریاست معاون وزیر سرمایه‌گذاری این کشور متشکل از ۵۰ نفر از مسوولان ارشد شرکت‌های تجاری، سرمایه‌گذاری مرتبط با حوزه‌های انرژی، کشاورزی، فناوری اطلاعات، پتروشیمی، بندرگاه، پالایشگاه، معاون، مخابرات و راه و ارتباطات است.

سفرهای سریالی مقامات سعودی به پاکستان درحالی انجام می‌شود که شهباز شریف نخست وزیر پاکستان هشتم اردیبهشت امسال و برای دومین بار به عربستان رفت؛ جایی که وی علاوه بر شرکت در اجلاس ویژه مجمع جهانی اقتصاد با محمد بن سلمان ولیعهد سعودی دیدار کرد.

علاوه بر این، پاکستان در بیست و هشتم فروردین میزبان فیصل بن فرحان وزیر امور خارجه عربستان و هیات بلندپایه اقتصادی همراه وی بود. در این بازدید، مسوولان عربستانی قول افزایش سرمایه‌گذاری در پاکستان و ترغیب شرکت‌های بزرگ تجاری سعودی برای ورود به بازار پاکستان را دادند. سفر امروز هیات دیگری از عربستان در نتیجه توافق اخیر ۲ کشور برای گسترش تعاملات تجاری و یافتن فرصت‌های سرمایه‌گذاری عربستان در پاکستان صورت می‌گیرد.

روابط عمومی وزارت بازرگانی پاکستان با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که هیات سعودی از سوی جام کمال خان وزیر بازرگانی و مصدق ملک وزیر نفت پاکستان مورد استقبال قرار گرفت و قرار است در طول سه روز آینده مسوولان ۳۰ شرکت پاکستانی با طرف‌های سعودی خود پیرامون سرمایه‌گذاری و اجرای پروژه‌های مشترک مذاکرات کنند.

وزیر بازرگانی پاکستان در این خصوص اعلام کرد که هر ۲ کشور توانمندی‌ها و ظرفیت‌های متقابل را برای شناسایی راهکارهای سرمایه‌گذاری و اشتغال زایی تبیین خواهند کرد.

ترافیک سفر مقامات پاکستان و عربستان سعودی به کشورهای یکدیگر به ویژه از زمان آغاز به کار دولت شهباز شریف به خوبی نشانگر عمق روابط سیاسی، اقتصادی و تجاری مابین اسلام‌آباد و ریاض و همچنین میل و اشتیاق پاکستان به توسعه روابط به ویژه در حوزه اقتصادی و تجاری با عربستان دارد.

در نقطه مقابل برخی از منتقدان در پاکستان معتقدند، عربستان چندین بار از سرمایه‌گذاری‌های مختلف در پاکستان صحبت کرده است، ولی تا به حال هیچ نتیجه ملموسی نداشته است. با این حال در آذرماه گذشته عربستان سپرده گذاری ۳ میلیارد دلاری خود در بانک مرکزی پاکستان را با هدف حمایت از بهبود معیشتی این کشور برای یکسال دیگر تمدید کرد.

سال گذشته دولت پاکستان با حمایت ارتش این کشور شورایی موسوم به «شورای ویژه تسهیل سرمایه‌گذاری SIFC» را تشکیل داده که هدف اصلی آن تسهیل سرمایه‌گذاری خارجی در پاکستان به ویژه از جانب کشورهای حوزه خلیج فارس است و نقش ارتش نیز به عنوان تضمین دهنده سرمایه‌گذاری خارجی در پاکستان تعریف شده است.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • گزینه‌های آمریکا در برابر بلندپروازی‌های اتمی عربستان
  • الهلال و النصر دست نیافتنی می‌شوند
  • ماجرای یک مناسبت جدید و مهم در تقویم عربستان
  • سفرهای سریالی مقامات سعودی به پاکستان برای تجارت و سرمایه‌گذاری
  • فروش نسخه‌های جدید اف-۱۵ آمریکایی به عربستان؟!
  • آمریکا به دنبال فروش نسخه‌های جدید اف-۱۵ به عربستان است
  • چرا ژاپن سیاست تخریب و ساخت مجدد دارد؟
  • سالیوان: توافق دفاعی آمریکا با عربستان بدون رابطه ریاض با اسرائیل امکان‌پذیر نیست
  • دیدار امیرعبداللهیان با وزرای خارجه مصر و عربستان
  • وزرای خارجه ایران و عربستان دیدار کردند