Web Analytics Made Easy - Statcounter

 به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج هرمزگان؛همه ما با شنیدن واژه چتر بازی یاد ورزش مفرح و نشاط بخش پرش از ارتفاع و چترهای گسترده ورزشکاران در ذهنمان تداعی می شود که شور و انرژی را ارزانی میدارد.

چتربازی یکی از پرطرفدارتربن و مهیج ترین ورزش های جهان است که علاقه مندان خود را از طیف مرفع، متمکن و جسور برمی گزیند چرا که این ورزش یکی از گرانترین زمینه های فعالیت بدنی است که جایی در سفره قشر متوسط  ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جذابیت این ورزش بر هیچ کس پوشیده نیست و در کنار قدرت مالی جسارت و نترس بودن را هم می طلبد اما چتربازی در هرمزگان و مردم جنوب کشور با تعریف عامیانه خود زمین تا آسمان توفیر دارد.

چتر بازی در سواحل خلیج فارس با چتربازی در پایتخت ۳۶۰درجه تفاوت دارد و نه تنها قشر مستصعف و نیازمند به این زمینه گرایش پیدا می کنند بلکه دستاویزی برای سود کلان منفعت طلبان می شوند؛ چتر بازی در هرمزگان مترادف با قاچاق کالا به صورت خرد و‌کوله بری است و وجه تشابه آن با پرواز چتربازان، قدرت ریسک پذیری است که البته از فقر و‌نداری نشات گرفته است.

چتربازان افراد و گروه هایی هستند که نقش وسیله و ابزاری برای جابجایی محصولات و کالاهای قاچاق انجام می دهند که این امر ریشه در شرایط نامساعد اقتصادی و اجتماعی دارد؛ بندرگاه هایی همچون قشم، درگهان و بندرعباس از مراکز عمده فعالیت چتربازان به شمار می روند که برای کسب حداقل دستمزد و اجرت،مخاطرات و ریسک تردد در مسیرهای پرمخاطره را به جان می خرند.

چتر بازان را می توان از قربانیان ردیف اول قاچاق کالا بعد از تولید کننده داخلی دانست؛ اغلب چتربازان هرمزگانی را زنانی در بر می گیرند که از سرناچاری دل به درآمد ناچیز حمل بار قاچاق بسته اند تا بتوانند لقمه ای بخور و نمیر سر سفره خانوادشان بگذارنند.

نوار ساحل شهر بندرعباس در ساعات بعدازظهر و غروب شاهد ورود چتربازانی بود که با سرعت نور از قایق های تند رویی که با فاصله چندصدمتری از ساحل و درعمق آب توقف می کردند،با بسته های سنگین خود را سریع به خشکی رسانده تا سوار خودروهای پارک شده در آن حوالی شوند.

گشت دریایی، توقیف محموله و آبزدگی بار مهم ترین دغدغه چتربازان است و در صورت بروز هر کدام از این مشکلات متحمل خسارت های گزاف می شوند که اغلب توان پرداخت یک پنجم آن را هم ندارند.

فقر و نداری تنها فاکتور کاری چتربازان

دغدغه زنان چتر باز در هرمزگان بسی فراتر از سایر همنوعانشان است چرا که باید رنج زندگی را به دوش بکشند و ترس از جان را تنها از روی بی سرپرستی فرزندان و آوارگی میوه های وجودشان در خاطر می گذرانند چنانچه اگر اتفاقی برای این قشر خاکستری بیافتد کسی خبردار نمی شود.

استراحت، گذراندن اوقات فراغت در کنارخانواده،حضور در دوره همی های زنانه و یا مجالس خصوصی برای زنان چتر باز معنایی ندارد و چهره های آفتاب سوخته آنان حکایت های ناگفته بسیاری دارد؛ چتربازی زنان محدوده سنی ندارد؛ اینجا تنها فاکتور کاری فقر و نداری است از این رو به راحتی می توان زنانی را یافت که در اوج میانسالی و پا به سن بودن محموله های کالا را حمل می کنند.

منطقه آزاد قشم به خاطر ظرفیت کم نظیرش در دپوی جنس قاچاق پاتوق ثابت زنان چتر باز است که محموله های سفارشی را به‌صورت دور زدن عوارض گمرکی به‌وسیله شناورهای غیرمجاز حمل می‌کنند.

بخش اعظمی از کالاها و محصولات قاچاق از مبادی ورودی استان هرمزگان وارد کشور می شود که کشفیات گسترده کالای قاچاق در ماههای اخیر خبر از ابعاد پنهان و دست های پشت پرده در این ماجرا دارد در این بین سهم اندک چتربازان قابل قیاس با حجم کلان واردات سازمان یافته و افسار گسیخته نیست.

وزیر کشور در سفر زمستانی خود به استان هرمزگان با بیان اینکه در قاچاق غیر رسمی مانند کولبری هم دستورالعمل های جدیدی در دولت تصویب و اجرای آن از یک ماه پیش آغاز شده است، اظهار کرد:با اجرای این طرح تا بیش از ۶۰ درصد کولبری ها در کنترل دقیق هستند لذا زیرساخت های دیگر نیز لازم است که استانداران، گمرک و سایر دستگاه ها در تلاش هستند که انجام دهند.

کوله بران در اقتصاد کشور تاثیر منفی ندارند

چندی پیش سردار رضایی ، فرمانده مرزبانی ناجا با بیان اینکه کوله بر قاچاقچی نیست، تصریح کرد: اعتقاد داریم آن ها مکمل مرزبانان هستند از این رو کوله بران خود مرزبان و اولین مدافع مرزها و مرزنشینان هستند.

وی با اشاره به سوء استفاده برخی از افراد سودجود از عنوان کوله بری تاکید کرد: برخی افراد با سوء استفاده از عنوان کوله بر مبادرت به قاچاق کالا از مرزها کرده و مخل امنیت اقتصادی منطقه و کشور می شوند که نباید آن ها را از کوله بران دانست و با آن ها برخورد می شود.

رضایی با تاکید بر ساماندهی وحمایت از کوله بران آن ها کشور سرمایه های کشور دانست و افزود: کوله بران در اقتصاد کشور تاثیر منفی ندارند اما باید با قاچاق کالاهایی که امنیت اقتصادی و آسایش کشور را به خطر می اندازد برخورد شود.

 

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۹۲۹۸۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف ۲۵۰ میلیارد کالای قاچاق و سوخت در طرح ضربتی پلیس هرمزگان

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی پلیس هرمزگان سردار علی اکبر جاویدان در تشریح این خبر بیان داشت: طرح ضربتی مقابله با قاچاق کالا و سوخت با هدف جلو گیری از هدر رفت سرمایه ملی، در سطح حوزه شهرستان بندرعباس اجرا شد.

وی افزود: در اجرای این طرح ضربتی که با مشارکت و همکاری میدانی مأموران پلیس امنیت اقتصادی، مأموران پایگاه اطلاعاتی، یگان امداد، پاسگاه انتظامی خونسرخ، پاسگاه انتظامی گچین و عوامل کلانتری ۱۱ بندرعباس اجرا شد، ۲۰ محل دپوی سوخت قاچاق شناسایی، یک دستگاه کامیون حامل سوخت و ۱۸ خودروی شوتی توقیف شد.

این مقام ارشد انتظامی از سایر کشفیات به دست آمده در این طرح خبر داد و گفت: یک دستگاه خودرو لندکروز، انواع لوازم خانگی ،۲ هزار و ۳۵۲ عدد انواع نوشیدنی، ۱۰ دستگاه پمپ برقی، ۸ رأس دام قاچاق و مقداری مشروبات الکلی دست ساز و تجهیزات ماهواره کشف و یک کارگاه مشروبات الکلی نیز تخریب شد.

وی در ادامه بیان داشت: در این رابطه ۱۶۵ مخزن نگهداری سوخت قاچاق تخریب و ۹۶ هزار و ۵۰۰ لیتر گازوئیل کشف و ضبط شد.

فرمانده انتظامی استان هرمزگان با اشاره به دستگیری ۷ نفر از عاملان قاچاق سوخت و کالا و دستگیری ۳۶ نفر اتباع بیگانه و ۱۲۳ نفر معتاد در این طرح، ارزش مالی کالا و سوخت‌های قاچاق کشف شده در این عملیات را بنا به اعلام نظر کارشناسان اقتصادی ۲۵۰ میلیارد ریال عنوان کرد.

سردار جاویدان با تاکید بر جدیت پلیس در اجرای مستمر طرح‌های پاک سازی مناطق آلوده و جرم خیز در مناطق مختلف استان، از عموم شهروندان خواست در صورت مشاهده و یا اطلاع از هرگونه دپو و یا قاچاق کالا، سوخت و مواد مخدر مراتب را از طریق سامانه تلفنی مرکز فوریت‌های پلیسی ۱۱۰ اطلاع دهند تا در کمترین زمان ممکن نسبت به پاک سازی محل و شناسایی و دستگیری مجرمان اقدام کنند.

کد خبر 6099688

دیگر خبرها

  • رئیس جمهور با انتقال دانشگاه‌های دریایی به هرمزگان موافقت کرد
  • توجه به تولید دانش بنیان کلید حل مشکل اقتصادی کشور است
  • رفع مشکلات مردم با همت مدیران امکان پذیر است
  • انتقاد تند آیت‌الله جوادی آملی از مشکلات اقتصادی کشور: اقتصاد مثل راهپیمایی نیست که سفارش شود و با سفارش حل شود
  • پیشرفت علم و فناوری در مرکزی نیازمند دانش بنیان کردن تولید است
  • انتقاد تند آیت‌الله جوادی آملی درباره مشکلات اقتصادی کشور: اقتصاد مثل راهپیمایی نیست که سفارش شود و با سفارش حل شود
  • ادغام شرکت‌های کوچک نفتی و فولادی جهشی در اقتصاد کشور است
  • بسیاری از دستاوردهای استان مرکزی همت سپاه و بسیج حاصل شد
  • کشف ۲۷ میلیون لیتر بنزین قاچاق
  • کشف ۲۵۰ میلیارد کالای قاچاق و سوخت در طرح ضربتی پلیس هرمزگان