Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر مرکز زخم و ترمیم بافت جهاد دانشگاهی با بیان اینکه دانش حذف فشار از زخم پای دیابتی در این مرکز بومی سازی شده است، گفت: تا قبل از این خدمات مربوط به حذف فشار از زخم پای دیابتی در ایران وجود نداشت و به صورت کاملا وارداتی به وسیله شرکت‌ها وارد می‌شد.

غلامرضا اسماعیلی جاوید در گفت‌وگو با ایسنا، درباره رسالت‌های مرکز زخم و ترمیم بافت جهاد دانشگاهی اظهار کرد: یکی از رسالت‌های این مرکز این است که بتواند با استفاده از تمامی پتانسیل‌ها و توانمندی‌هایی که در کشور وجود دارد خدماتی که در کشور وجود ندارد را بومی سازی کرده و در خدمت بیماران قرار دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: در حوزه زخم‌های مزمن در حیطه مراقبت از زخم تاکنون عملکرد خوبی داشته‌ایم، هم به لحاظ شرکت‌هایی که خارج از ایران فعالیت می‌کنند و هم به لحاظ شرکت‌های دانش‌بنیانی که در حال حاضر محصولات‌شان را در داخل ایران تولید می‌کنند پیشرفت‌های خوبی داشته‌ایم و از این امکانات استفاده می‌کنیم.

مدیر مرکز زخم و ترمیم بافت جهاد دانشگاهی با بیان این‌که کار تیمی در حیطه زخم‌های مزمن و خصوصا زخم‌های مزمن‌های دیابتی می‌تواند بسیار موثر باشد، گفت: تا قبل از فعالیت مرکز زخم و ترمیم بافت جهاد دانشگاهی در کشوردر حوزه مراقبت از زخم، برای کنترل عفونت، حذف فشار و  استفاده از سایر فناوری‌هایی که با آنها بتوان مشکلات این بیماران کمک کرد مجموعه‌ای که همه این حوزه‌ها را در کنارهم داشته باشد، وجود نداشت.

عضو هیات علمی جهاد دانشگاهی واحد علوم پزشکی تهران افزود: برای مثال به صورت آکادمی و دانشگاهی می‌خوانیم که اگر می‌خواهیم یک زخم مزمن پای دیابتی را خوب کنیم باید فشارش را حذف کنیم، اما هیچ وقت این کار را در کیلینیک‌هایمان انجام نمی‌دادیم و صرفا به مراقبت از زخم می‌پرداختیم.

وی ادامه داد: کاری که ما در این مرکز انجام داده‌ایم این است که دانش حذف فشار را عملا بومی کردیم و در حال حاضر تمام بیمارانی که به ما مراجعه می‌کنند در کنار مراقبت از زخم و کنترل عفونت‌شان از این خدمات استفاده می‌کنند.

بهبود کامل ۳۰ درصد زخم ‌های بیماران دیابتی با روش TCC

اسماعیلی جاوید یادآور شد: خدمات مربوط به حذف فشار از زخم پای دیابتی در ایران وجود نداشت و به صورت کاملا وارداتی به وسیله شرکت‌ها وارد می‌شد و این شرکت‌ها محصولاتشان را با قیمت بسیار گران عرضه می‌کردند، به طوری که قدرت خرید برای بسیاری از بیماران وجود نداشت.

مدیر مرکز زخم و ترمیم بافت جهاد دانشگاهی ادامه داد: دانش انجام این کار بسیار ساده است، اما عموما انجام نمی‌شد، ولی ما آن را بومی کردیم و در دوره‌های آموزشی به تمام بیماران و پرستارانمان آموزش دادیم.

وی درباره دانش حذف فشار از زخم پای دیابتی با استفاده از نوعی گچ‌گیری (TCC) توضیح داد: این خدمت نوعی دانش است که سال‌هاست در کشورهای توسعه‌یافته استفاده می‌شود، اما در ایران بنا بر دلایل مختلفی استفاده نمی‌شد که بخشی از آن به مشکلات و دردسرهایی که این روش دارد مربوط می‌شود.

اسماعیلی جاوید ادامه داد: اما ما این جسارت و جرات را به درمانگرانمان دادیم تا این کار را انجام دهند. این روش می‌تواند حدود ۳۰ درصد میزان ترمیم کامل زخم را به خصوص در زخم‌های نوروپاتیک بیماران دیابتی بهبود ببخشد.

لارو درمانی، روشی مناسب برای برداشتن نسوج عفونی

وی درباره روش" لارودرمانی" یا "ماگوت‌تراپی" برای درمان زخم پای دیابتی توضیح داد: استفاده از لارو مگس یا ماگوت‌تراپی برای درمان زخم پای دیابتی یکی از روش‌های رایج درمان در بسیاری از کشورهای توسعه‌یافته است.

مدیر مرکز زخم و ترمیم بافت جهاد دانشگاهی ادامه داد: این روش یک راه بسیار موثر برای برداشتن نسوج عفونی است که برای درمان زخم‌های مزمن استفاده می‌شود.

اسماعیلی جاوید با بیان این‌که استفاده از این روش نیاز به ارتباط مطلوب با بخش حشره‌شناسی مورد اعتماد دارد، گفت: برای این درمان به مرکزی نیاز است که بتواند محصولات استریل و با کیفیت را ارائه کند و علاوه بر آن برای این درمان احتیاج به آموزش مناسب و محل مطلوب برای انجام این درمان وجود دارد که جهاد دانشگاهی سه سال پیش این چرخه را برای اولین بار در کنار هم شکل داد.

مدیر مرکز زخم و ترمیم بافت جهاد دانشگاهی افزود: خوشبختانه حدود یک ماه گذشته وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای این درمان تعرفه‌ای را هم تعریف کرد که این به نوعی این روش درمانی را رسمیت می‌بخشد.

وی با بیان این‌که ماگوت تراپی یا لارودرمانی یک روش درمانی علمی و تایید شده است، گفت: تا قبل از فعالیت این مرکز، در ایران به خاطر عدم وجود چرخه تولید و استریل‌سازی مناسب و کیفیت نامناسب لاروها و همچنین عدم آموزش از این روش درمانی استفاده نمی‌شد.

اسماعیلی یادآور شد: اما خوشبختانه در حال حاضر تقریبا در تمامی استان‌های ایران بخش‌هایی وجود دارند که می‌توانند این خدمت را به بیماران مبتلا به زخم‌های مزمن ارائه کنند.

شکل ظاهری لارودرمانی، علت عدم استقبال برخی از درمانگران و بیماران

مدیر مرکز زخم و ترمیم بافت جهاد دانشگاهی درباره تعداد افرادی که به این نوع از درمان احتیاج دارند، اظهار کرد: استفاده از لارودرمانی یک روش درمانی است که در اختیار درمانگران قرار دارد و براساس تشخیص آنها از آن استفاده می‌شود.

وی افزود: ممکن است به دلیل شکل ظاهری این روش درمانی بیماران و یا پزشکان علاقه‌ای به استفاده از آن نداشته باشند.

اسماعیلی تاکید کرد: ظرفیت بیماران پذیرش شده در مرکز ما بستگی به این دارد که در کشور چه میزان زخم‌های مزمن شیوع دارد.

یک میلیون نفر در کشور پتانسیل لارودرمانی دارند

مدیر مرکز زخم و ترمیم بافت جهاد دانشگاهی توضیح داد: با توجه به شیوع دیابت در کشور که به طور متوسط ۱۰ تا ۱۵ درصد برآورد می‌شود و با توجه به این‌که ۵۰ درصد از این بیماران در طول زندگی خود دچار اختلال حس و نوروپاتی می‌شوند و تعداد بالایی از آنها مبتلا به زخم می‌شوند، شاید بالغ بر حدود یک میلیون نفر پتانسیل استفاده از این روش را در کشور دارند.

وی درباره تعداد بیماران درمان شده با این روش، اظهار کرد: از سال ۹۳ تا کنون در مرکز ما بالغ بر ۳۵۰۰ مورد لارودرمانی صورت گرفته است که ممکن است بعضی از این بیماران در یک جلسه و بعضی تا هشت جلسه درمان شده باشند.

مدیر مرکز زخم و ترمیم بافت جهاد دانشگاهی درباره‌ عوارض این روش درمانی گفت: هر روش درمانی عوارضی نیز دارد، ما با تجربیاتی که به دست آورده‌ایم به پرستاران و پزشکانمان آموزش‌های لازم را می‌دهیم تا بتوانیم با کمترین خطر موثرترین درمان را داشته باشیم.

اسماعیلی یادآور شد: اگر لاروها از محل‌های نامعتبر تهیه شوند و درست استریل نشوند، احتمال ورود عفونت را دارند.

وی ادامه داد: همچنین اگر از این روش برای درمان بیمارانی که دچار ایسکمی( کم‌رسیدن خون، به اندام یا ناحیه‌ای از بدن) هستند، استفاده شود بر وسعت زخم افزوده می‌شود.

مدیر مرکز زخم و ترمیم بافت جهاد دانشگاهی توضیح داد: بیماران دیابتی دسته‌های مختلفی هستند برخی از آنها نوروپاتی‌اند یعنی خون‌رسانی آنها مطلوب است ولی به خاطر اختلال حس و فشار مداوم به یک منطقه دچار زخم‌های مزمن می‌شوند که این افراد بهترین گزینه برای استفاده از روش لارودرمانی است.

اسماعیلی جاوید افزود: اما دسته‌ای دیگر از بیماران دیابتی به خاطر درگیری‌های عروقی خون‌رسانی مناسبی ندارند و اصلاحا  ایسکمی محسوب می‌شوند که درمان دراین افراد باید بسیار با احتیاط صورت گیرد.

وی با بیان این‌که لارودرمانی و آموزش آن اولین‌بار در جهاد دانشگاهی صورت گرفت، گفت: در حال حاضر بیمارستان‌های دیگر اعم از دولتی و خصوصی و همچنین برخی از مراکز طب سنتی نیز آن را انجام می‌دهند.

مدیر مرکز زخم و ترمیم بافت جهاد دانشگاهی در پایان خاطر نشان کرد: خوشبختانه با این روش برای بخش حشره‌شناسی نیز یک نوع کارآفرینی صورت گرفته است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام جهاد دانشگاهي زخم پای دیابتی لارو درمانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۹۳۲۰۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علائم فشار خون بالا

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، متخصص بیماری‌های قلب و عروق، فشار خون بالا را به علت نداشتن علامت اختصاصی، قاتل خاموش خواند و گفت: نشانه‌هایی ممکن است در برخی بیماران دیده شود که از جمله آن می‌توان به سردرد، تپش قلب، احساس فشار در قفسه سینه، تنگی نفس، تهوع، استفراغ، سرگیجه، تاری دید، گرگرفتگی و قرمزی صورت و خون ریزی بینی یا چشم اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: مصرف ۲ و نیم لیوان چای سبز در روز و کاهش فشار خون

پرفشاری خون به معنای بالا بودن میزان فشاری است که بر اثر برخورد خون به دیواره‌ سرخرگ‌ها ایجاد می‌شود. سرخرگ‌ها، رگ‌هایی هستند که خون را از قلب به تمام اعضای بدن می‌رسانند. میزان فشار خون، با دو عدد مشخص می‌شود. فشار خون سیستولیک (عدد بالایی) نشان دهنده‌ فشار وارد شده به دیواره‌ی سرخرگ‌ها در هنگام انقباض قلب است و فشار خون دیاستولیک (عدد پایینی) نشان دهنده‌ فشار وارد شده به دیواره سرخرگ‌ها در هنگام آزاد شدن عضلات قلب (بین هر ضربان قلب) است.

بالا بودن فشار خون باعث بروز عوارضی مانند بیماری قلبی، نارسایی کلیوی، تصلب شرایین، آسیب‌های چشمی و سکته مغزی می‌شود.فشار خون در حالت طبیعی باید کمتر از ۱۲۰/۸۰ باشد. در صورتی که فشار خون بین ۱۲۰/۸۰ تا۱۳/۹۹ باشد، شخص در معرض ابتلا به فشار خون بالا قرار دارد و فشار خون ۱۴۰/۹۰ و بالاتر نشان دهنده ابتلا به بیماری پرفشاری خون است. در دوران بارداری نیز فشار خون بارداری ، به طور طبیعی، باید کمتر از ۱۲۰/۸۰۰ باشد.

بالا بودن فشار خون باعث بروز عوارضی مانند بیماری قلبی، نارسایی کلیوی، تصلب شرایین، آسیب‌های چشمی و سکته مغزی و آسیب به مغز می‌شود.چه افراد بیشتر در معرض پرفشاری خون هستند؟افزایش فشار خون در بین افراد بالاتر از ۴۵ سال متداول است. در این بین سهم مردان بیش از زنان است. این آمار در افراد بالای ۶۵ سال به عکس است به نحوی که زنان بیشتر تحت تاثیر پرفشاری خون قرار می گیرند.

مریم طاهرخانی، فلوشیپ اقدامات مداخله‌ای قلب و عروق و استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، فشارخون بالا را عامل اصلی بروز بیماری‌های قلبی و عروقی و مرگ و میر دانست.

طاهرخانی، تنها راه تشخیص پرفشاری خون را، اندازه گیری آن با دستگاه‌های فشارسنج عنوان کرد و افزود: افراد می‌توانند برای اندازه‌گیری فشارخون به مطب پزشک مراجعه کنند، یا به کمک دستگاه هولتر فشارخون در خارج از مطب و در یک بازه زمانی طولانی مدت فشارخون خود را پایش کنند، همچنین امکان اندازه‌گیری فشار به کمک دستگاه‌های ترجیحا اتوماتیک در منزل نیز وجود دارد.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی اظهار کرد: توصیه می‌شود از فشارسنج‌های بازویی استفاده شود و فرد حتما پنج دقیقه به حالت نشسته و در حالت استراحت قرار گیرد، علاوه بر این، افراد باید توجه داشته باشند تا نیم ساعت قبل از اندازه گیری فشار، ورزش نکنند و چای و قهوه نیز ننوشند.

وی درباره نحوه اندازه‌گیری صحیح فشار خون، عنوان کرد: فشارخون باید دو یا سه بار گرفته شود؛ میانگین دو عدد نزدیک به هم، فشارخون بیمار را نشان می‌دهد ضمنا بهتر است از هر دو دست فشار گرفته شود و اگر فشار دو دست با یکدیگر مغایرت داشت، معیار، دستی است که فشار بالاتری دارد.

کاهش ۲۵ درصدی ابتلا به فشارخون تا سال ۲۰۲۵ با تشخیص زودهنگام و کنترل به موقع

طاهرخانی، افزود: اتحادیه جهانی فشارخون بالا (World Hypertension organization)، فشار بزرگتر مساوی ۱۴۰ روی ۹۰ میلی متر جیوه را پرفشاری خون تعریف کرده است؛ بنابراین اگر فشار فردی در منزل بزرگتر مساوی ۱۳۵ روی ۸۵ میلی متر جیوه بود، باید به پزشک مراجعه کند، البته تشخیص فشارخون بر اساس یک بار اندازه گیری داده نمی‌شود.

فلوشیپ اقدامات مداخله‌ای قلب و عروق دانشگاه با اشاره به اینکه درمان فشارخون در افراد به تشخیص پزشک به طور معمول پس از دو تا سه بار ویزیت پزشک به فاصله یک تا چهار هفته و یا اندازه گیری فشارخون با هولتر، آغاز می شود، گفت: البته اگر فشارخون در رنج خطر باشد و عوارض ناشی از فشارخون در ارگان‌های حیاتی دیده شود، باید در همان ابتدا درمان شروع شود

عضو هیأت علمی دانشگاه، تصریح کرد: بنا به توصیه اتحادیه جهانی فشارخون بالا، افراد بالغ بالای ۱۸ سال باید غربالگری فشارخون شوند؛ به این ترتیب که افراد ۱۸ تا ۳۹ سال هر سه تا پنج سال باید فشارشان را اندازه بگیرند و اگر در حد نرمال بود، سه تا پنج سال بعد، مجدد ارزیابی کنند.

وی ادامه داد: این افراد اگر به علت وزن بالا (توده بدنی ( BMI) بالاتر از ۲۵)، یا ماکسیمم فشار بین ۱۳۵ تا ۱۳۹ و مینیمم فشار ۸۵ تا ۸۹ میلی متر جیوه در معرض ابتلا به فشارخون بالا هستند، باید به صورت سالانه پایش شوند، افراد بالای ۴۰ سال نیز باید هرسال فشارخون خود را اندازه‌گیری کنند.

طاهرخانی با بیان اینکه فشار خون بالا سالانه بیش از ۱۰ میلیون مرگ و میر را به خود اختصاص می‌دهد، به راه‌های پیشگیری از فشار خون در افراد اشاره کرد و گفت: حفظ وزن مطلوب، اصلاح سبک زندگی، پرهیز از رژیم غذایی ناسالم مثل مصرف غذاهای سرخ کردنی، چرب، آماده و کنسروی، حذف اسیدهای چرب ترانس، خودداری از مصرف الکل و دخانیات و پرهیز از مصرف نمک بیش از یک قاشق چایخوری از جمله اقداماتی است که در راستای پیشگیری از ابتلا به پرفشاری خون بسیار کمک کننده خواهد بود.

متخصص بیماری‌های قلب و عروق با اشاره به اینکه هدف سازمان بهداشت جهانی، کاهش ۲۵ درصدی ابتلا به فشارخون بالا تا سال ۲۰۲۵ است، بیان کرد: این مهم با تشخیص زودهنگام و کنترل به موقع بیماری امکان پذیر است، یکی از اقدامات در این راستا، کنترل فشارخون بیمارانی است که به هر بهانه‌ای به مراکز درمانی و کلینیک‌ها مراجعه می‌کنند، بسیج عمومی و راه‌اندازی کمپین‌های اطلاع رسانی اهمیت فشارخون و تشخیص و درمان به موقع آن، می‌تواند در افزایش سواد سلامت مردم نیز موثر باشد.

فشارخون بالا قابل درمان نیست، فقط کنترل می شود

طاهرخانی، تصریح کرد: بعد از تشخیص، درمان مناسب و کافی منجر به کاهش خطرات حمله قلبی و عروقی خواهد شد، اما مشکل اصلی برای کنترل فشارخون، عدم پذیرش بیماران است؛ علی رغم پیشرفت‌های بسیار در حوزه درمان، اغلب بیماران یا داروهایشان را مرتب مصرف نمی‌کنند، یا تصور می‌کنند پرفشاری خون قابل درمان است و با کاهش فشار ناشی از درمان، بلافاصله دارو را قطع می‌کنند، این آگاهی باید به بیمار داده شود که فشارخون یک بیماری قابل کنترل است، نه قابل درمان؛ این کنترل هم به روش دارو درمانی انجام می‌شود.

متخصص بیماری‌های قلب و عروق دانشگاه اظهار کرد: خط اول درمان پرفشاری خون می‌تواند از گروه دیورتیک‌های تیازیدی، کلسیم بلاکرها، مهارکننده آنزیم تبدیل‌کننده آنژیوتانسین (ACE-inhibitor) یا داروهای مسدودکننده گیرنده آنژیوتانسین (ARBs) باشد.

طاهرخانی درباره مزایای داروهای ترکیبی نیز عنوان کرد: داروهایی که از ترکیب دو یا سه نوع دارو تولید می‌شوند، قابل استفاده به صورت یک بار در طول روز هستند و برای کنترل فشارخون بسیار موثر عمل می‌کنند. همین ویژگی داروها موجب کاهش احتمال فراموشی مصرف و یا عدم مصرف می‌شود.

فلوشیپ اقدامات مداخله ای قلب و عروق ادامه داد: توصیه انجمن جهانی فشار خون بر پیروی از یک راهبرد دارویی یکسان در تمام کشورها با طیف‌های مختلف اقتصادی و بهداشتی است، البته ما در کشور ملزم به استفاده از این الگوریتم نیستیم و استفاده از داروهای ترکیبی با مصرف یک بار در روز با کارایی موثر، از اولویت‌های تجویزی است که نمونه‌های داخلی آن هم تولید شده‌اند.

وی اظهار کرد: نشانه‌هایی از ابتلا به فشار خون بالا ممکن است در برخی بیماران دیده شود که از جمله آن می‌توان به سردرد، تپش قلب، احساس فشار در قفسه سینه، تنگی نفس، تهوع، استفراغ، سرگیجه، تاری دید، گرگرفتگی و قرمزی صورت و خون ریزی بینی یا چشم اشاره کرد.

این متخصص بیماری‌های قلب و عروق ادامه داد: هیچ کدام از این نشانه‌هایی که به آن اشاره شد، اختصاصی نیستند و صرفا برای مشکوک شدن به وجود خطر پرفشاری خون نباید منتظر بروز این علامت‌ها بود.

وی در پایان با اشاره به اینکه داروهای فشارخون مثل هر دارویی ممکن است عوارضی داشته باشد، گفت: سرفه، خارش گلو و ورم پا از جمله این عوارض است که فرد باید در صورت مشاهده به پزشک مراجعه کند تا داروی مناسب‌تر جایگزین شود.

انتهای پیام/

کد خبر: 1229265 برچسب‌ها دانستنی ها

دیگر خبرها

  • بومی سازی تبدیل پسماند پلاستیک به سوخت جامد
  • علائم فشار خون بالا
  • برگزاری آزمون استخدامی آموزش و پرورش، فردا در ۱۱ شهر فارس
  • افتتاح بیمارستان درمان تالاسمی در ننگرهار
  • پلمب یک رستوران متخلف در آستانه اشرفیه
  • بومی‌سازی تولید پره توربین‌های کلاس F در سال جاری
  • یک مرکز غیرمجاز درمانی و سقط جنین در یزد پلمب شد
  • پلمب یک مرکز غیرمجاز درمانی و سقط‌ جنین در یزد
  • پلمب یک مرکز غیرمجاز درمانی و سقط جنین در یزد
  • راه اندازی مرکز متمرکز جراحی شکاف کام و لب در بیمارستان الزهرا (س) زاهدان