Web Analytics Made Easy - Statcounter

دین و اندیشه > دین - همشهری آنلاین:
طبق روال سالیان گذشته، امسال نیز در روز چهارشنبه سوم اکتبر ۲۰۱۸ مراسم روز درهای باز مسجد امام علی (ع) با حضور قابل توجه بازدید کنندگان برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، روز سوم اکتبر که به مناسبت اتحاد آلمان شرقی و غربی، یک روز تعطیل رسمی در آلمان است، در سال ۱۹۹۷ میلادی با پیشنهاد شورای عالی مسلمانان «روز درهای باز مساجد» نامگذاری شده‌است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این روز فرصت مناسبی برای آلمانی‌ها و غیر مسلمانان است تا با فرهنگ و آیین و سنت‌های اسلامی در مساجد آشنا شوند. مرکز اسلامی هامبورگ که جزو بنیان‌گذاران نام گذاری این روز به نام روز درهاي‌ باز مساجد است، امسال نیز همانند سالیان گذشته برای این روز برنامه‌های ویژه‌ای را تدارک دید.

مرکز اسلامی هامبورگ بواسطه فعّالیت‌های گسترده‌ای را که در برگزاری برنامه‌های دیالوگ بین ادیان و مذاهب طی سالهای اخیر داشته است و نیز با توجه به برنامه‌های مستند متعددی که در رابطه با مرکز در رسانه‌های معروف و پرمخاطب آلمان پخش شده است، به عنوان یک مکان مهم تاریخی - مذهبی برای توریستهایی که به هامبورگ مسافرت می کنند اعم از مسلمانان و غیر مسلمان به شمار می‌آید. این نکته تاثیر بسزایی نیز در حضور انبوه بازدیدکنندگان در مراسم روز درهای باز مسجد دارد.

مراسم امسال از سوی برخی از رسانه های آلمانی نیز پوشش داده شد.

در طول این مراسم که از ساعت ۱۰ الی ۱۸ برگزار گردید، راهنمایان مرکز اسلامی هامبورگ در چند نوبت ابتدا توضیحات کاملی در رابطه با بنای خارجی و داخلی مسجد امام علی علیه السلام ارائه می دادند. سپس توضیحاتی در مورد عقائد اسلامی به بازدیدکنندگان داده می شد. پس از آن به ساختمان آکادمی و محل کتابخانه مرکز اسلامی هامبورگ که محل برگزاری نمایشگاهی از آثار هنری اسلامی ـ ایرانی بوده و محصولات سنتی ایران ارائه می شد، هدایت می‌شدند تا در آن محل ضمن بازدید از غرفه‌ها پاسخ سوالات خود را دریافت کنند.

طی بررسی بازخوردها و گفتگو با تعدادی از بازدیدکنندگان، همگی بر این نکته اذعان داشتند که با بازدید از این مسجد تصویر ذهنی و دیدشان از اسلام و فرهنگ اسلامی تغییر یافت.

برخی از دیگر برنامه های این مراسم عبارت بودند از:

ـ معرفی فعّالیت های مرکز اسلامی و مسجد امام علی(ع) توسط راهنمایان در ساعت های معیّن،

ـ برگزاری نمایشگاه صنایع دستی و هنرهای شرقی،

ـ برگزاری نمایشگاه کالیگرافی (خطّاطی)،

ـ برگزاری نمایشگاه کتاب به زبان آلمانی،

ـ برگزاری نمایشگاه مجله الفجر و سلام کیندر،

-برگزاری نمایشگاه محصولات ایرانی

همچنین در فضای حیاط مسجد محلی برای سرگرمی کودکان و پذیرایی میهمانان در نظر گرفته شده بود که از آنان با انواع غذاهای گرم ایرانی، چای و قهوه پذیرایی به عمل می‌آمد.

در همین زمینه: همایش ملی جایگاه علامه حلی در فرهنگ و تمدن اسلامی ـ ایرانی رشد ۷۰ درصدی جمعیت مسلمانان | اسلام دین غالب دنیا می‌شود شمالی ترین مسجد مسلمانان روسیه گشایش یافت

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۹۳۳۶۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وعده‌های بی نتیجه مدیران ارشاد قزوین برای برپایی نمایشگاه قرآن

خبرگزاری مهر- گروه استان‌ها: پس از برگزاری دوازدهمین دوره نمایشگاه قرآن در استان قزوین و در دی ماه ۹۸ کمتر کسی تصور می‌کرد که برپایی نمایشگاه بعدی قرآن در این استان نیازمند گذشت زمانی بیش از ۴ سال است.

شاید کرونا را بتوان یکی از اصلی‌ترین دلایل تعویق نمایشگاه قرآن در سال‌های گذشته دانست اما با پایان یافتن کرونا انتظار می‌رفت تا ارشاد در سریع‌ترین زمان ممکن برای برپایی این نمایشگاه در استان قزوین برنامه ریزی کند.

وعده برگزاری نمایشگاه قرآن در مهر ۱۴۰۲

فروردین سال ۱۴۰۲ حسین فائزی مدیرکل سابق ارشاد قزوین در گفت‌وگو با اصحاب رسانه استان قزوین از اجرای یک طرح قرآنی در استان قزوین سخن گفته و بیان کرده بود در پایان این طرح و در مهرماه ۱۴۰۲ شاهد برگزاری سیزدهمین نمایشگاه قرآن در استان قزوین خواهیم بود اما با تغییر وی در شهریور ۱۴۰۲ وعده برپایی نمایشگاه در مهرماه نیز به فراموشی سپرده شد.

پس از آن و ۳۰ آبان ماه ۱۴۰۲ بود که آقاحسینی رئیس گروه قرآن و عترت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین در جمع اعضای شورای اسلامی شهر قزوین از برگزاری نمایشگاه قرآن در ماه رمضان خبر داد.

اعلام آمادگی برای برپایی نمایشگاه قرآن بدون انتفاع مالی

۲۱ اسفند سال ۱۴۰۲ نیز احمد خورگامی مدیرعامل شرکت نمایشگاه‌های استان قزوین در نشست خبری با اصحاب رسانه استان قزوین با بیان اینکه در تقویم نمایشگاهی استان نمایشگاه قرآن در خواست و برنامه ریزی نشده است اظهار کرد: ماه رمضان فرصت خوبی برای برگزاری نمایشگاه قرآن است و ما آمادگی کامل برای برگزاری این نمایشگاه بدون در نظر گرفتن هیچ‌گونه منافع مالی را داریم.

با فرارسیدن ماه رمضان پیگیری‌های خبرگزاری مهر برای زمان برگزاری نمایشگاه قرآن ادامه داشت و مدیران ارشاد نیز به صوت تلویحی از برگزاری نمایشگاه قرآن در دهه آخر ماه رمضان خبر می‌دادند.

نمایشگاه قرآن تنها در یک استان برگزار نشد

این در حالی است که در فاصله تقریباً ۸ روز مانده به پایان ماه رمضان نیز جلسه‌ای با دستور برگزاری نمایشگاه قرآن در اداره کل برگزار شد اما در نهایت با پایان یافتن ماه مبارک رمضان وعده‌ها و تلاش‌های اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی برای برپایی نمایشگاه بی نتیجه ماند.

این در حالی است که نه تنها تمامی استان‌های همجوار استان قزوین شهد برپایی نمایشگاه قرآن بودند بلکه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی یکم فروردین در افتتاحیه نمایشگاه قرآن از برپایی این نمایشگاه در ۳۰ استان کشور خبر داده بود.

اعتبارات نداشتیم

علی آقاحسینی رئیس گروه قرآن و عترت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با اشاره به عدم برگزار نمایشگاه قرآن در ماه مبارک رمضان علت اصلی عدم برگزاری را کمبود اعتبارات دانست.

وی افزود: اعتباری که معاونت قرآنی برای برگزاری نمایشگاه در استان قزوین اختصاص داده اعتبار بسیار اندکی است و همین امر باعث شد نتوانیم برنامه ریزی صحیحی در این رابطه داشته باشیم.

آقاحسینی اضافه کرد: با این حال تصمیم داشتیم در ۶ روز آخر ماه رمضان نمایشگاه قرآن را برگزار کنیم اما ناشران با برگزاری آن در این بازه زمانی کوتاه موافقت نکردند.

وی تاکید کرد: درخواست ناشران برای برپایی نمایشگاه، بازه زمانی ۱۵ روزه بود و این در حالی است که اعتبار لازم برای برپایی نمایشگاه در این مدت کفایت نمی‌کرد.

رئیس گروه قرآن و عترت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین تصریح کرد: برای اهالی قرآن تفاوت چندانی ندارد که نمایشگاه قرآن در ماه رمضان یا غیر این ماه باشد و بر همین اساس تصمیم گرفتیم سیزدهمین نمایشگاه قرآن قزوین در بازه زمانی دیگری انجام شود.

عزم جدی برای برپایی نمایشگاه قرآن وجود نداشت

اما رئیس گروه قرآن و عترت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین در حالی معتقد است که اعتبار لازم برای برپایی نمایشگاه وجود نداشته که استان‌های دیگر با درک اهمیت برگزاری نمایشگاه در ماه رمضان توانسته‌اند آن را برگزار کنند.

به نظر می‌رسد عدم وجود برنامه مدون در اداره کل ارشاد در حوزه‌های مختلف از جمله حوزه فعالیت‌های قرآنی را می‌توان یکی از اصلی ترین دلایل عدم برگزاری نمایشگاه قرآن در این استان دانست.

بدون شک اگر برنامه و عزم جدی برای برگزاری نمایشگاه قرآن در استان وجود داشت، جلسات هماهنگی نمایشگاه باید ماه‌ها زودتر و در سایه تعامل با دیگر دستگاه‌های استان برگزار می‌شد تا علاوه بر رفع مشکل کمبود اعتبار، شاهد برپایی یک نمایشگاه با کیفیت در استان می‌بودیم.

کد خبر 6079718

دیگر خبرها

  • برگزاری مراسم یادواره شهید حجازی در رومشکان + فیلم و تصاویر
  • اختصاص ۱۳۰ مرکز برای برگزاری آزمون‌های نهایی در کردستان
  • مرکز تخصصی تئاتر مساجد در مازندران رونمایی شد
  • برگزاری مراسم سان ورژه نیروهای مسلح مستقردر کردستان فردا در سنندج
  • اجتماع مردمی «وعده صادق» با مداحی حسین طاهری در حرم مطهر امام رضا(ع) برگزار می‌شود
  • مراسم یادبود ۱۱۶ شهید امدادگر استان سمنان برگزار می‌شود
  • برگزاری مراسم تکیه‌خوانی و عَلَم‌کشی در شمیران
  • وعده‌های بی نتیجه مدیران ارشاد قزوین برای برپایی نمایشگاه قرآن
  • برگزاری مراسم شهدای امنیت در یزد
  • نمایشگاه‌های مد و لباس ایرانی در شهرستان های کرمان برگزار می شود