Web Analytics Made Easy - Statcounter

گنبدکاووس - ایرنا - مدیرکل کتابخانه های عمومی گلستان با اذعان به کمبود کتابخوان دراین استان بر لزوم تلاش همه دستگاه ها بویژه ادارات و نهادهای فرهنگی برای ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی در گروه های مختلف جامعه تاکید کرد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، رضا قوانلو روز شنبه در جلسه انجمن کتابخانه های عمومی و تکریم و معارفه روسای قدیم و جدید این نهاد در گنبدکاووس گفت: امروز همه وظیفه دارند در امر ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی در جامعه به نهاد کتابخانه های عمومی کمک نمایند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: نهاد کتابخانه های عمومی به تنهایی قادر به فرهنگ سازی برای افزایش سرانه مطالعه درجامعه نیست اگرچه تلاش می کند با همفکری کارشناسان و ظرفیت های موجود در این نهاد، زمینه های کتاب و کتابخوانی را فراهم نماید.
قوانلو اضافه کرد: در کنار نهاد کتابخانه ها، دیگر ادارات و نهادها نیز بایستی با انجام اقدمات زیربنایی و اطلاع رسانی، نسبت به فرهنگ سازی مطالعه درجامعه اقدام نمایند.
وی با اشاره به تعطیلی دو کتابخانه عمومی در گنبدکاووس، تصریح کرد: رایزنی های لازم در این خصوص انجام شده و در روزهای آینده ساختمان قدیم فرمانداری این شهرستان و یکی از ساختمان های کمیته امداد به کتابخانه تبدیل می شود.
مدیرکل کتابخانه های عمومی گلستان ادامه داد: برای ترویج فرهنگ کتابخوانی، قرار است درحاشیه نمایشگاه بزرگ کتاب در این استان دو تفاهم نامه همکاری با کمیته امداد و آموزش و پرورش گلستان امضا شود.
قوانلو به درپیش بودن هفته کتاب و کتابخوانی (24 تا 30 آبان) اشاره کرد و با تاکید برضرورت تشکیل کمیته این هفته در 14 شهرستان گلستان برای تدوین برنامه های پیشنهادی و قابل اجرا، گفت: برای ترویج فرهنگ کتاب، می توان در جلسه شورای اداری هر شهرستان به مدت پنج دقیقه به معرفی کتاب یا اشتراک گذاری کتاب خوانده شده پرداخت.
به گزارش ایرنا، فرماندار ویژه گنبدکاووس نیز دراین جلسه کتاب و کتابخوانی را نماد آگاهی، دانش و هوشمندی جامعه دانست و گفت: برای ارتقای شاخص های مطالعه درجامعه باید از همه ظرفیت ها استفاده کرد.
عبدالقدیر کریمی افزود: خانواده، مدرسه، دانشگاه، علما و روحانیون، معتمدان، تشکل های مردم نهاد و رسانه های گروهی بویژه فضای مجازی از مهمترین ظرفیت ها در ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی درجامعه هستند.
وی با اشاره به جایگاه، وسعت و ظرفیت های متنوع فرهنگی گنبد در استان و کشور، بر لزوم توجه ویژه مدیران گلستان به این شهرستان در بخش های مختلف از جمله ایجاد زیرساخت های لازم برای ارتقای شاخص های مطالعه تاکید کرد.
کریمی از ادارات و نهادها و نیز اعضای انجمن کتابخانه های عمومی گنبد نیز درخواست کرد تا ارتباط نزدیکی با نهاد کتابخانه ها و نیز تلاش بیشتر برای ارتقای شاخص های مطالعه دراین شهرستان داشته باشند.
به گزارش ایرنا، دراین مراسم با قدردانی از تلاش پنج ساله زهرا نقی نسب رییس قبلی اداره کتابخانه های عمومی گنبدکاووس، علیرضا مجاهدی راد به عنوان رییس جدید این اداره معرفی شد.
شهرستان گنبدکاووس با 350 هزار نفر جمعیت درشرق استان گلستان واقع است و چهار کتابخانه عمومی آن 61 هزار جلد کتاب با سه هزارو 800 عضو فعال دارد.
/3039/1860

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي كتابخانه هاي عمومي تكريم و معارفه گنبدكاووس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۹۳۵۷۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح کتابخانه‌های بدون کتاب در کشور اجرا شده است/ بی مهری نسبت به کتابخانه‌های عمومی کردستان

ایسنا/کردستان دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با انتقاد از اینکه متأسفانه کتابخانه های عمومی در استان طی سنوات گذشته مورد بی مهری قرار گرفته است، گفت: تجهیز ۱۰ شهرستان بدون کتابخانه در کردستان در اولویت برنامه‌های این نهاد در استان است.

مهدی رمضانی امروز چهارشنبه (۵ اردیبهشت) در نشست خبری با اصحاب رسانه استان کردستان اظهار کرد: سه هزار و ۸۰۰ کتابخانه در شبکه کتابخوانی کشور وجود دارد که از این تعداد ۲۷۰۰ کتابخانه توسط کتابخانه های عمومی کشور اداره می شود.

وی شبکه و خدمات را دو محور اساسی کتابخانه های عمومی کشور ذکر کرد و افزود: در حوزه تعریف خدمات اقدامات زیادی در سطح کشور انجام شده حدود ۴۰ خدمت در حال انجام و ارائه است.

دبیرکل کتابخانه‌های عمومی کشور با اشاره به وجود مدل های مختلف مردمی و دولتی مدیریت کتابخانه های عمومی در دنیا بیان کرد: مدل اداره کتابخانه های عمومی در ایران به صورت بینابینی با ترکیب حمایت و نظارت دولت و ظرفیت های مردمی است و مردم نقش زیادی در اداره این نهاد عمومی دارند.

وی با تأکید بر اینکه اتمام پروژه‌های نیمه تمام اولویت دولت کنونی است، عنوان کرد: سیاست کلی کتابخانه های عمومی کشور نیز اتمام پروژه‌های نیمه تمام کتابخانه در کشور است و توسعه کتابخانه های سیار نیز به دستور رییس‌جمهور در دستور کار قرار دارد.

اجرای طرح ملی کتابخوانی در مدارس کشور 

رمضانی ادامه داد: بر اساس بررسی‌های صورت گرفته، پایه فعالیت های کودکان و نوجوانان باید اساس کتابخانه‌های عمومی کشور باشد و بر همین اساس اتصال مدارس به کتابخانه ها و اختصاص یک زنگ به کتابخوانی در مدارس در دستور کار قرار گرفته است که در این زنگ مسائل مربوط به کتاب و کتابخوانی تدریس شود.

وی، افزود: اجرای برنامه هد هد سفید در حوزه‌های مختلف از جمله دیگر اقدامات مهم کتابخانه های عمومی کشور در حوزه کودک و نوجوان است.

دبیرکل کتابخانه‌های عمومی کشور، در ادامه کردستان را استانی فرهنگی ذکر و بیان کرد: نهاد کتابخانه های عمومی در استان از سنوات گذشته مورد بی توجهی قرار گرفته است و ۱۰ شهرستان استان  فاقد کتابخانه است.

رمضانی استان کردستان را به لحاظ فرهنگی و هنری ظرفیت های زیادی دانست و خاطرنشان کرد: با این وجود مردم زیاد به کتابخانه های عمومی استان مراجعه نمی کنند و به نظر می رسد که زیرساخت و ظرفیت این فضا برای مردم کردستان مهیا نشده است که باید این مشکل، با پیگیری و همدلی مسئولان استان رفع شود.

وی بیان کرد: با افزایش قیمت کتاب و هزینه ها، دولت موظف است که دسترسی به کتاب را در کتابخانه های عمومی ثابت و سیار سهل کند و در این راستا دسترسی آسان کودکان و دانش آموزان به کتاب، تقویت فضای مجازی و الکترونیک در حوزه کتاب از جمله اقدامات دولت برای دسترسی آسان به کتاب است.

وی از اجرای طرح کتابخانه‌های بدون کتاب؛ کتابخانه‌ الکترونیکی یا آینده در کشور خبر داد و افزود: «کتابخانه بدون کتاب» نسل جدیدی از کتابخانه‌هاست که در آن خبری از کتاب کاغذی نیست و به جای آن تجهیزات و امکان دسترسی به منابع الکترونیکی و صوتی، پایگاه‌های اطلاعات علمی، انواع بازی‌، فیلم، موسیقی، منابع یادگیری الکترونیک در اختیار کاربران قرار داده می‌شود.

رمضانی با بیان اینکه طرح کتابخانه‌های بدون کتاب در کشور اجرا شده است، تصریح کرد: ارائه خدمات کتابخانه در مواقع بحران، سیل و زلزله نیز در دستور کار است.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • توسعه کتابخانه‌های سیار و ایجاد زنگ کتابخوانی در مدارس کشور
  • رشد ۳ برابری فعالیت‌های فرهنگی در کردستان
  • طرح کتابخانه‌های بدون کتاب در کشور اجرا شده است/ بی مهری نسبت به کتابخانه‌های عمومی کردستان
  • توسعه کتابخانه‌های سیار در دستورکاراست/ایجادزنگ کتابخوانی درمدارس
  • زمینه توسعه فرهنگ کتابخوانی در کردستان مهیا است
  • مسئولین استان نسبت به کتابخانه‌ها متفاوت عمل کنند
  • چالشی به نام سرانه مطالعه در ایلام/ کتاب همچنان مغفول است
  • نحوه مدیریت و رویکرد کتابخانه‌های عمومی استان زنجان متحول شده است
  • ترویج فرهنگ مطالعه رسالت همگانی است
  • فرهنگ کتابخوانی را بین پیشکسوتان جهاد و مقاومت ترویج دهیم