Web Analytics Made Easy - Statcounter

چهل سالگی انقلاب اسلامی را شاید بتوان مهم‌ترین نقطه عطف تاریخ انقلاب اسلامی دانست و در این میان، مهم‌ترین عامل در تبیین مفاهیم کلان انقلاب اسلامی را باید بعد ارکان فرهنگی انقلاب اسلامی قلمداد کرد.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، هفته گذشته سرانجام پس از حرف و حدیث‌هایی که در رابطه با تعطیلی جشنواره بین المللی فیلم مقاومت به وجود آمده بود، نشست خبری این جشنواره با حضور گسترده رسانه‌های داخلی برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این نشست که محمد خزاعی به عنوان دبیر دوره پانزدهم و یزدان عشیری به عنوان مدیر روابط عمومی حضور داشتند، برنامه‌های متعدد پانزدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت تشریح شد و آمار امیدوار کننده‌ای از آثار رسیده چه در بخش سینمای ایران و چه در بخش بین‌‌المللی داده شد، اما شاید یکی از مهم‌ترین بخش‌های جشنواره امسال را بتوان بخش مربوط به چهل سالگی انقلاب اسلامی دانست که بخش‌های مختلفی با عنوان «چهل شاهد» و «جلوه‌گاه نور» در حوزه مستند، کوتاه و فیلم سینمایی در آن حضور دارند.

چهل سالگی انقلاب اسلامی را شاید بتوان مهم‌ترین نقطه عطف تاریخ انقلاب اسلامی در دوران معاصر و پس از هشت سال دفاع مقدس دانست و در این میان، مهم‌ترین عامل در تبیین مفاهیم کلان انقلاب اسلامی چه در داخل و چه در ابعاد بین‌الملل را باید بعد ارکان فرهنگی انقلاب اسلامی دانست، چرا که انقلاب اسلامی بر خلاف بسیاری از انقلاب‌های بزرگ و معاصر دنیا یک انقلاب فرهنگی است و افق‌های این انقلاب با هیچ محصولی به جز محصولات فرهنگی و هنری قابل عرضه بین‌المللی نیست، از همین روی وظیفه معرفی، تبیین و تشریح اهداف و آرمان‌ها و افق‌های انقلاب اسلامی بر دوش نهادهای فرهنگی و مهم‌تر از آن بزنگاه‌هایی چون جشنواره‌ها و محافل فرهنگی بین المللی است.

جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت که از دیرباز هماهنگ و همگام با مسائل روز جهان اسلام و انقلاب اسلامی پیش رفته است و مواضع درست و مورد تأیید انقلاب اسلامی در حوزه بین الملل را با نگاهی عمیق و آسیب شناسانه تبیین و پرداخت کرده است، در پانزدهمین دوره برگزاری اش به درستی موضوع مهم چهل سالگی انقلاب اسلامی را انتخاب کرده و در دو بخش «جلوه‌گاه نور» و «چهل شاهد» به آن پرداخته است، اهمیت این پرداخت آن هم در سه حوزه فیلم کوتاه، فیلم مستند و فیلم سینمایی از آن جهت است که جشنواره فیلم مقاومت از معدود جشنواره‌های بین المللی در کشور به شمار می‌رود.

همچنین به گفته دبیر جشنواره در میان چهارده جشنواره مهم با مضمون مقاومت در جهان نیز شمرده می شود که همین امر باعث می‌شود در روزهای برگزاری جشنواره مهمانان، فیلمسازان و اندیشمندان بین‌المللی با مفاهیم گسترده انقلاب اسلامی بیشتر آشنا شوند، جشنواره فیلم مقاومت همچنین در بخش دیگری به عنوان «چهل شاهد» نگاهی به برترین آثار حوزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس از ابتدای انقلاب اسلامی تا کنون خواهد داشت، این بخش که با انتخاب آثار برتر توسط مردم برگزار خواهد شد در حقیقت گنجینه ای از فیلم‌های انقلابی و دفاع مقدس است که پیش روی مخاطبین از همه نسل ها گشوده می‌شود.

در این میان ممکن است آثاری که به هر دلیلی در سال تولید و اکران خود در محاق افتاده اند نیز حضور دارند و این امکان را خواهند داشت تا آنطور که شایستگی‌اش را داشته اند دیده و معرفی شوند، این بخش که در دیگر جشنواره‌های مهم جهان با عناوینی از جمله مرور بر آثار، یا مناسبت‌های موضوعی با رویکردهای مختلف فرهنگی و هنری نیز حضور دارد، در آن آثار دهه‌های گذشته را اکران و بررسی می‌کنند از این جهت در جشنواره‌های جهانی چنین رویکردی به آثار قدیمی مرسوم است. به عنوان مثال می‌توان به جشنواره‌های فیلم کن و یا برلین و همچنین موزه هنرهای معاصر نیویورک اشاره کرد که به آثار کمتر دیده شده دهه‌های گذشته از سراسر جهان می‌‌پردازند.

این بخش همچنین می‌تواند تعاملی خوب میان فیلمسازان دهه‌های مختلف سینمای انقلاب و دفاع مقدس با مردم و سلیقه کنونی آن‌ها ایجاد کند، همچنین مخاطبان جوانی که متولدین دهه‌های 70 و 80 هستند و به طور طبیعی محلی برای دیدن آثار دهه‌های پیشین به جز رسانه ملی نداشته‌اند، به این واسطه و آن هم در مقام داور و انتخاب کننده با آثار نسل‌های پیش پیش روبرو خواهند شد که همین امر موجب نشر نگاه انقلابی و دفاع مقدس در حوزه سینما است و می‌تواند به فیلمسازان جوان نیز پس از بازخورد مثبت و قابل اعتنای مخاطبین به آثار انقلاب اسلامی این روحیه و امیدواری را القا کند که در این حوزه بتوانند مخاطبینی گسترده به دست بیاورند.

اما از جهتی به رغم انتخاب خوب و برنامه‌ریزی درست در جهت نشر افکار فرهنگی انقلاب و آثار فرهنگی در حوزه انقلاب و دفاع مقدس، این جشنواره به دلیل مسائل مالی و حمایت‌نشدن جدی از سوی نهادهای ذی ربط نه تنها امکان اکران گسترده این آثار را در شهرهای مختلف ایران ندارد، بلکه امکان دارد فیلم‌های بخش رقابتی نیز در بخش‌های اصلی جشنواره نیز امکانی برای اکران پیدا نکنند.

این تناقض جدی در برنامه‌ریزی‌ها و اهداف جشنواره با مسائل اجرایی آن به دلیل مسائل مالی می‌تواند مهم‌ترین محل نقد به ارگان‌ها و دستگاه‌های دولتی، نظامی و فرهنگی کشوری باشد که می‌توانند فارغ از دستور‌العمل‌ها و مأموریت‌های تعریف شده فرهنگی، طبق فرامین رهبر معظم انقلاب به طور جهادی عمل کرده و در این دوره که مهمترین دوره این جشنواره به دلیل تقارن با چهل سالگی پیروزی انقلاب اسلامی است از آن حمایت کنند تا علاوه بر حفظ برنامه‌های اعلام شده و اجرای آن به طور گسترده در فرصت باقی مانده تا جشن پیروزی انقلاب در چهل سالگی اش، بخش های نام برده و یاد شده نیز در ابعاد گسترده‌ای در شهرها و شهرستان ها برگزار شود.

این امکان که خود از بهترین جشن‌ها به مناسبت پیروزی انقلاب اسلامی به شمار می‌رود می‌تواند در کمترین هزینه و با بیشترین مشارکت مردمی در ابعاد مختلف فرهنگی و هنری برگزار شود و قطعا تأثیرگذاری اجتماعی و فرهنگی بیشتری نسبت به مراسم‌های مرسوم با صرف هزینه‌های هنگفت دارد و موجب می‌شود تا انقلاب اسلامی از دریچه سینما ـ که جذاب‌ترین رسانه در جهان است ـ در سراسر کشور و در میان همه نسل‌ها از نسل اول انقلاب تا نسل جوان و نوجوان دیده شود و مخاطبین سینمای ایران پیوندی ناگسستنی با سینمای انقلاب و دفاع مقدس پیدا کنند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۹۳۶۴۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سردار فدوی: شهید حجازی موجب اقتدار و اوج‌گیری جبهه مقاومت شد

جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران با اشاره به اینکه تفکر و شاخصه انقلاب اسلامی در اقصی نقاط دنیا به یک مکتب تبدیل شده است، گفت: شهید حجازی از عزیزانی است که تاثیرگذاری‌اش در جبهه مقاومت به قدری بود که عزیزان مقاومت هر مرتبه اثر خاص وجودی او را مرتباً تکرار می‌کردند.

به گزارش ایسنا به نقل از سپاه نیوز، دریادار پاسدار علی فدوی جانشین فرمانده کل سپاه در مراسم بزرگداشت سومین سالگرد شهادت سرلشکر شهید سید محمد حجازی اظهار کرد: بسیاری از ما از نظر سنی نسبت به شناخت شهید حجازی اطلاعات کافی نداریم چون شهید حجازی چند سال از ما بزرگ‌تر بود و او پاسداری از انقلاب اسلامی را از زمان مبارزه با طاغوت را آغاز کرد.

وی ادامه داد: او به نحو احسن تمام مراحلی را که می‌بایست طی کند تا به مرتبه اعلای شهادت برسد، طی کرد و در همه این مراتب و همه سال‌های طولانی مراقبت از خود شاخصه بزرگی بود که او داشت.

جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران با اشاره به نقش شهید حجازی در محور مقاومت اظهار کرد: او یکی از عزیزانی است که تاثیرگذاری‌اش در جبهه مقاومت به قدری بود که عزیزان مقاومت هر مرتبه اثر خاص وجودی او را مرتباً تکرار می‌کردند.

وی با اشاره به حضور سردار حجازی به‌عنوان فرمانده نیروی مقاومت بسیج افزود: هنگامی که شهید حجازی جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران بود از آنجا به رده یک نیرو رفت و نه در رده ستاد نیرو بلکه در رده یک نیرو شروع به کار کرد که حضور بیش از ۷ ساله او برکات بسیاری داشت.

سردار فدوی اظهار کرد: شهدا و شهید حجازی در اعلی علیین و مراتب بالا قرار دارند که ذهن ما به آنجا خطور نمی‌کند ولی ما می‌توانیم از شهید حجازی و سایر شهدا مدد بجوییم تا بتوانیم از وجود آن‌ها بهره ببریم.

وی افزود: البته باید بررسی کنیم که آن‌ها چه اقداماتی انجام دادند که موجب شد تا به چنین رتبه‌ای برسند و با الگو گرفتن از این اقدامات به چنین مراتبی برسیم.

سردار فدوی با بیان اینکه باید شهیدانی همچون حجازی را الگوی خود قرار بدهیم، تصریح کرد: شهید حجازی با طمأنینه و سعه صدری که داشت در همه مسئولیت‌های خود در پاسداری از انقلاب اسلامی، این ویژگی خود را بروز می‌داد.

وی ادامه داد: او در سال‌های حضور در جبهه مقاومت موجب اقتدار و اوج‌گیری این جبهه شد و نقش بسیار موثری در این‌ باره ایفا کرد. البته شهیدانی همچون سردار زاهدی نیز در این میان نقش بسیاری ایفا کردند.

جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران با اشاره به اینکه در اصل دوم قانون اساسی تاکید جدی بر موضوع پشتیبانی از مظلوم و دفاع در مقابل ظالم شده است، تاکید کرد: سپاه پاسداران با قدرت این تکلیف و این دستور را به اجرا گذاشت و بسیاری از پاسداران و مسئولان سپاه پاسداران در این رویه قرار گرفتند و حداکثر تلاش خود را انجام دادند همچون شهیدان حجازی، سلیمانی، زاهدی و بسیاری از شهدا.

وی با اشاره به مبارزات حضرت امام خمینی(ره) با آمریکا و رژیم صهیونیستی ادامه داد: ۶۰ سال پیش با شروع نهضت اسلامی، امام خمینی(ره) خبیثان آمریکایی و صهیونیسم را مورد حمله مستقیم قرار داد و بعد از ۶۰ سال بیش از ۹۲ درصد از کشورهای جهان همان مطلبی که ایشان مطرح کرده بودند را در ۲۰۰ روز گذشته تکرار کردند.

جانشین فرمانده کل سپاه با اشاره به اینکه تفکر و شاخصه انقلاب اسلامی در اقصی نقاط دنیا به یک مکتب تبدیل شده است، بیان کرد: این در اثر حرکت عظیم انقلاب اسلامی بود و پس از نقطه عطف او یعنی پیروزی انقلاب اسلامی به یک جریان مستمر تبدیل شد که تفکر، روند و شاخصه‌های انقلاب اسلامی در اکثر نقاط دنیا البته آن‌هایی که به انقلاب اسلامی نزدیک‌تر بودند، انجام شده است.

وی افزود: امروز در مرکز شیطان بزرگ در آمریکا علیه نظام استکباری آمریکا و صهیونیست‌ها شعار داده می‌شود که به طور خاص در روزهای اخیر در دانشگاه‌های آمریکا آن را شاهد هستیم.

سردار فدوی ادامه داد: این روند منحصر به مسلمانان، شیعیان و جبهه مقاومت نیست البته به همه مستضعفان عالم که تحت ظلم قرار گرفتند هم موکول نیست بلکه همه کسانی که از دل خود از آنچه شیاطین مانند شیطان بزرگ آمریکا و ایادی آن همچون رژیم صهیونیستی به وجود آورده‌اند، اعلام برائت می‌کنند و علیه سردمداران آن شعار می‌دهند. این حرکت یک حرکت شتابدار و رو به جلو است که دائماً تداوم دارد.

جانشین فرمانده کل سپاه با اشاره به فرامین فرمانده معظم کل قوا در حمایت از جبهه مقاومت تصریح کرد: امام خامنه‌ای (مدظله‌العالی) به ما دستور داده است تا مطابق با فرامین خداوند متعال از مظلومان حمایت کنیم.

وی ادامه داد: ما پشتیبانی از مظلوم در برابر ظالم را دائما ادامه می‌دهیم یعنی آن‌هایی که می‌خواهند در برابر ظلم ظالمان و مستکبرین ایستادگی کنند و حریت و آزادگی را که در خلقت همگان قرار دارد به منصه ظهور برسانند و این روند هر روز ادامه دارد.

جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران در ادامه ضمن اشاره به تحولات غزه در مبارزه با رژیم صهیونیستی اظهار کرد: چقدر زیبا در این ۲۰۰ روز جلوه‌گری کردند کسانی که شاید ۱۰ سال پیش اسمی از آن‌ها وجود نداشت. هنگامی که خبیثان آمریکایی و ایادی آن‌ها به یمن حمله کردند، گفتند که یمن فقیرترین کشور جهان است و طی یک یا دو هفته می‌توانیم به مقاصد خود دست پیدا کنیم.

وی ادامه داد: همچون یمن، جبهه مقاومت در عراق حزب الله لبنان چرا که بر اساس قاعده‌ای که خداوند با صراحت در قرآن کریم اعلام کرده است اقدام کردند یعنی انجام تکالیفی که خداوند بر عهده آن‌ها قرار داده است. البته تکالیفی که خداوند بر عهده بندگان خود گذاشته است پیش از تکلیف توانمندی اجرای آن را به بنده خود داده است.

سردار فدوی تصریح کرد: خداوند هیچ تکلیفی را برای بنده خود مشخص نکرده که نتواند انجام دهد. ما در طی ۴۵ سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی این مورد را مشاهده کرده‌ایم و ظهور و بروز داشته است.

وی ادامه داد: مستکبرین عالم فکر نمی‌کردند که روزی در منطقه غرب آسیا آنچنان توانمندی به وجود بیاورد که اساس آن‌ها را زیر سوال ببرد و برده است.

در این مراسم که در مسجد پیامبر اعظم (ص) شهرک شهید محلاتی برگزار شد،  سردار سرتیپ پاسدار «اسماعیل قاآنی» فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، سردار سرتیپ «محمد شیرازی»رئیس دفتر فرمانده معظم کل قوا، سردار سرتیپ پاسدار «محمدرضا فلاح‌زاده» جانشین فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، «محسن رضایی» دبیر شورای‌ عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا، سردار سرلشکر «محمدعلی جعفری» فرمانده قرارگاه فرهنگی، اجتماعی بقیةالله (عج)، «مهدی فضائلی» عضو دفتر رهبر معظم انقلاب اسلامی، سردار سرتیپ بسیجی «محمدرضا نقدی»معاون هماهنگ‌کننده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، سردار سرتیپ «اسماعیل احمدی‌مقدم» رئیس دانشگاه عالی دفاع ملی، حجت‌الاسلام والمسلمین «عبدالله حاجی‌صادقی» نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، حجت‌الاسلام‌والمسلمین «حیدر مصلحی» رئیس سازمان نشر آثار و ارزش‌های مشارکت روحانیت در دفاع مقدس، سردار سرلشکر «مصطفی ایزدی» فرمانده قرارگاه سایبری و تهدیدات نوین قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیاء (ص)، حجت‌الاسلام والمسلمین «علی محمدی‌سیرت» مسئول نمایندگی ولی فقیه در نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، سردار «حسین اشتری» مشاور عالی رئیس ستاد کل نیروهای مسلح، سردار «قاسم قریشی» جانشین رئیس سازمان بسیج مستضعفین، سردار سرتیپ دوم «یدالله جوانی» معاون سیاسی نمایندگی ولی فقیه در سپاه و جمعی از مسئولان لشکری و کشوری و خانواده شهید حجازی حضور داشتند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • جانشین فرمانده کل سپاه: شهید حجازی موجب اقتدار و اوج‌گیری جبهه مقاومت شد
  • سردار فدوی: شهید حجازی موجب اقتدار و اوج‌گیری جبهه مقاومت شد
  • آغاز جشنواره «شب های موسیقی تاک» در ملایر 
  • تقدیر شورای‌عالی انقلاب فرهنگی از سریال «رستگاری»
  • آغاز به‌کار جشنواره تیتر دانشجویی کشور در مشهد
  • جشنواره امامت و مهدویت در دانشگاه آزاد اسلامی برگزار می‌شود
  • عرضه ویژه کتاب‌های انتشارات علمی و فرهنگی
  • «تا اطلاع ثانوی تعطیل»، نگاهی متفاوت به انقلاب فرهنگی!
  • جشنواره «امید فردا» فرصتی برای رقابت سالن دانش‌آموزان کردستان
  • معرفی آثار برتر جشنواره تئاتر و سرود دانش آموزان فیروزه