Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شورای عالی انقلاب فرهنگی، جلسه ۸۶ کمیسیون نخبگان و آینده نگاری علم و نوآوری دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد.

در این جلسه  که مهرداد الیاسی، رئیس اداره ثبت اختراع مرکز مالکیت معنوی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور نیز در آن حضور داشت؛ فرآیند ثبت اختراع در کشورمان در مقایسه با فرآیند رایج ثبت اختراع در اروپا و آمریکا مورد بررسی قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ابتدای جلسه، الیاسی، مقدمه ای راجع به تاریخچه مالکیت و همچنین قوانین حمایتی در حوزه ثبت دارایی‌ها توسط سازمان ثبت اسناد و املاک کشور ارائه کرد و همچنین فرآیند ثبت اختراع در ایران طی گزارشی مورد بررسی قرار گرفت و با فرآیند رایج ثبت اختراع در اروپا و آمریکا مقایسه شد.

در این گزارش ساختار سازمانی مرکز مالکیت معنوی سازمان ثبت اسناد و املاک کشورمورد بررسی قرار گرفت همچنین به قوانین و آئین نامه‌های موجود در کشور در زمینه مالکیت معنوی و ثبت اختراع، سابقه معاهدات بین‌المللی که ایران عضو آن است، اشاره شد.  

همچنین فرآیند ثبت اختراع، تعریف اختراع، مدارک و مستندات مورد نیاز، ساخت حساب کاربری و ثبت اظهارنامه، مراحل کارشناسی، ارجاع تخصصی، طبقه‌ بندی بین‌المللی اختراعات (IPC)، بررسی شکلی اختراعات توسط کارشناس ثبت، بررسی ماهوی اختراع در یکی از مراجع تخصصی ذیصلاح و دریافت پاسخ استعلام و ابلاغ نتیجه به متقاضی نیز مطرح شد.

بعد از ارائه این گزارش اعضاء به بیان نظرات و پیشنهادهای خود پرداختند؛ که اهم آن می توان به، نیاز به احصاء نتایج درونی و بیرونی عملکرد سازمانی، تقویت تفکر خلاقیت محور در مدارس، فعال سازی ممیزهای قانونی حامی مالکیت معنوی، سیاستگذاری در خصوص حضور مخترعان ایرانی در نمایشگاه‌های اختراعات خارج از کشور، و حمایت سرزمینی از اختراعات در کشور و تقویت و ایجاد کارگزاران ارزیابی اختراع توسط مرکز مالکیت معنوی اشاره کرد.

برگزاری جلسات مشترک مرکز مالکیت معنوی با کارگروه شرکت‌ها و مؤسسات دانش بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران به منظور بهره‌ گیری از سایر ظرفیت‌های کشور برای افزایش کمی و کیفی سطح اختراعات در داخل کشور و فراهم شدن بسترهای تجاری سازی اختراعات نیز از دیگر مواردی بود که به آن تأکید شد.

کد خبر 4421960 زهرا سیفی

منبع: مهر

کلیدواژه: ثبت اختراع شورای عالی انقلاب فرهنگی نخبگان نوآوری تحقیقات علمی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری فناوری نانو امنیت اطلاعات اینترنت شرکت دانش بنیان محمد جواد آذری جهرمی فناوری فضایی سرطان دانشگاه آزاد اسلامی ایالات متحده آمریکا وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات سازمان فضایی ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۹۳۸۷۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فعال شدن شرکت‌های دانش بنیان در حوزه کشاورزی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خانه ملت، ذبیح‌الله اعظمی ساردوئی درباره فعالیت شرکت‌های دانش بنیان در حوزه کشاورزی، گفت: یکی از قوانین خوبی که مجلس یازدهم به تصویب رساند قانون جهش تولید دانش‌بنیان بود. از سه سال گذشته یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان روی پروژه کاهش مصرف آب و کشاورزی هوشمند با استفاده از هوش مصنوعی، داده‌های هواشناسی، اطلاعات خاک مزرعه و نوع کشت فعالیت می‌کند.   نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه امیدواریم طی سال‌های آینده در زمینه کشت گیاهان زراعی و درختان میوه توسط شرکت‌های دانش بنیان اتفاقات خوبی رخ دهد، ادامه داد: بیش از یک دهه است که در دنیا موضوع پایش سلامت باغات و مزارع آغاز شده و با استفاده از هوش مصنوعی و تصویر برداری هوایی مزارع را پایش می‌کنند.   وی با تاکید بر اینکه در برنامه هفتم توسعه استفاده از بازچرخانی آب و پساب در بخش صنعت و کشاورزی مصوب شده است و با توجه به قانون جهش تولید شرکت‌های دانش بنیان، این شرکت‌ها امیدوار شده و در این حوزه سرمایه گذاری کرده اند، عنوان کرد: مجلس شورای اسلامی ریل گذاری خوبی را انجام داده و اثرات آن را در فعال شدن شرکت‌های دانش بنیان در تمامی بخش‌ها خصوصا بخش کشاورزی شاهد هستیم و اکنون دولت باید از شرکت‌ها حمایت کند و با آنها قرارداد ببندد.   اعظمی با بیان اینکه یکی از مشکلات وزارت جهاد کشاورزی پهنه بندی‌ها بوده تا بر اساس آن مشخص شود چه میزان از اراضی هر منطقه زیرکشت چه محصولی رفته است، گفت: درحال حاضر پهنه‌بندی‌ها توسط کارشناسان انجام می‌شود که علی رغم زمان‌بری به صورت کامل دقیق نیست، در این حوزه نیز شرکت‌های دانش‌بنیان با استفاده از تصویربرداری هوایی ورود کرده‌اند.   عضو کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی گفت: در بخش کشاورزی می‌توانیم طی سال‌های آینده خبر‌های خوشی را از بومی سازی تکنولوژی و خلاقیت توسط شرکت‌های دانش‌بنیان را شاهد باشیم.

دیگر خبرها

  • آغاز مذاکرات صادرات دانش قطعه‌سازی به چهار کشور
  • استقرار ۴۵ هسته فناور و شرکت دانش‌بنیان در مرکز رشد واحد زاهدان/ جذب دانشجویان در قالب طرح پویش
  • فعال شدن شرکت‌های دانش بنیان در حوزه کشاورزی
  • تولید داروی بیماران اس ام ای در یک شرکت دانش‌بنیان
  • ترویج و آموزش مالکیت معنوی به کودکان و نوجوانان
  • ارتباط هدفمند و توازن‌محور بین صنعت و دانشگاه تقویت شود
  • دانش‌بنیان‌ها برای توسعه قدرت فناورانه چه امکاناتی نیاز دارند؟
  • پاسخگویی به ۳۵۷ هزار تماس مشترکین آب و فاضلاب قم
  • معادله تورمی بازدهی سهام
  • حمایت از پروژه‌های دانش پژوهی/ همکاری ۸۹ داور برای بررسی فرآیند‌های امسال همایش کشوری آموزش پزشکی