Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس پزشکی قانونی کشور گفت: کمبود پزشک زن یا بالعکس طبیعی است. ۱۴ مهر ۱۳۹۷ - ۱۶:۳۵ استانها مرکزی نظرات

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، احمد شجاعی ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه در استان مرکزی در پاسخ به سوال خبرنگار تسنیم مبنی بر این که برنامه پزشکی قانونی برای حل مشکل نبود پزشک زن در اکثر مجموعه‌های پزشکی قانونی چیست اظهار داشت: کمبود پزشک زن یا بالعکس طبیعی است وقتی در یک شهر تنها یک پزشک داریم به هر صورت جای اعتراض است، اما در مناطقی که آمار بالا است به طور حتم دنبال این هستیم که هم پزشک زن و هم پزشک مرد حضور داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در شهرهای بزرگ ما عمدتا به همین شکل است و در مرکز اراک به طور حتم هم پزشک زن و هم مرد حضور دارد، تا جای ممکن این کار را انجام می‌دهیم و خود سازمان پیگیر این موضوع است، اما ممکن است در شهری هیچ خانمی برای استخدام در مجموعه پزشکی قانونی نیاید یا بالعکس اما در برنامه داریم که به طور حتم در مناطقی که آمار بالا است هم یک پزشک مردو هم پزشک زن داشته باشیم.

رئیس پزشکی قانونی کشور تصریح کرد: در رابطه با مجوز استخدام 600 نیروی کاری که گفته شد، مجوز استخدام 120 نیرو را که سال گذشته دولت داده و قرار شده که هر سال استخدام 120 نفر را در برنامه پنج‌ساله داشته باشیم و قول‌هایی داده شده، سال نخست که مجوز استخدام داده شد و امیدواریم که سال‌های بعدی هم این مجوز صادر شود.

شجاعی با اشاره به جایگاه پزشکی قانونی ایران در منطقه و جهان گفت: پزشکی قانونی ایران در منطقه در جایگاه نخست قرار دارد، براساس شاخص‌هایی که ارزیابی انجام می‌شود رتبه نخست منطقه را دارد، در سطح جهان نمی‌توان گفت در جایگاه چندم قرار داریم اما جزو کشورهای رده بالا هستیم، شاخص‌های ارزیابی به طور عمده بحث‌های تخصصی، رسیدگی به پرونده‌ها و ایجاد تشکلات است که پزشکی قانونی در سایر کشور در وضعیتی که ما الان هستیم نیست، در ایران یک سازمان متمرکز تمامی امور پزشکی قانونی را با داشتن آزمایشگاه‌های مجهز، سالن‌های تشریح مجهز، مرکز معاینات و غیره دنبال می‌کند درحالی که در خیلی از کشورها این امور به شکل تفکیک‌شده بوده و متمرکز انجام نمی‌شود.

وی افزود: در بحث توانمندی‌ها هر کاری و آزمایشی که در سطح دنیا انجام می‌شود را می‌توانیم انجام دهیم، سطح تخصصی متخصصان ما هم بسیار بالا است، درست است نیرو کم داریم اما سطح تخصص تعدادی که داریم بالا بوده و جزو کشورهای رده بالای جهان هستیم.

رئیس پزشکی قانونی کشور تصریح کرد: این که گفته می‌شود چرا این سازمان زیر نظر قوه قضائیه است، زیرمجموعه بودن قوه‌ قضائیه برای این است که ماهیت کاری این سازمان بیشتر در ارتباط با قوه قضائیه بوده و در واقع کارشناسی پرونده‌های قضایی را انجام می‌دهد، در واقع این سازمان بازوی تخصص قاضی برای صدور حکم عادلانه است.

شجاعی بیان کرد: یکی از وظایف این سازمان رسیدگی به شکایات بیماران از پزشکان است که آمار در این حوزه متاسفانه هر ساله افزایش دارد که تحت تاثیر عواملی است، یک این که آمار جراحی سالانه رو به افزایش است و به تبع آن خطاهای پزشکی و شکایات هم افزایش پیدا می‌کند، دو اطلاعات و آگاهی مردم از این که می‌توانند شکایت کنند و دیگر ترغیب و تشویق این که پزشک بیمه است و می‌توانند خسارت بگیرند که اینها عواملی است که در بالا رفتن آمار بی‌تاثیر نبوده است.

وی ادامه داد: بیشترین شکایت‌ها در چند سال گذشته مربوط به رشته زنان و زایمان بوده است و علت بالا بودن زایمان و خطراتی است که دارد، بعد از این رشته هم رشته ارتوپدی در سطح دوم قرار دارد، جراحی‌های هم رشته سومی است که شکایات مربوط به آن بیشتر است.

درحال بروزرسانی....

R41371/P1361/S6,73/CT11

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۹۳۹۵۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک مراقب سلامت برای هر کد ملی

طرح پزشک خانواده با پوشش جمعیتی ۵۵ میلیون نفر در کشور یکی از دستاورد‌های بزرگ نظام سلامت و گام اساسی برای دسترسی به تامین عدالت بهداشتی و سلامتی جامعه در دولت سیزدهم است.

به گزارش ایرنا، پزشک خانواده عنوان طرحی است که یک خانواده به طور مستقیم تحت پوشش تیم پزشکی قرار می‌گیرد؛ یعنی این گروه پزشکی علاوه بر اقدامات درمانی مربوط به یک خانواده، اقدامات مربوط به بهداشت جسمی، جنسی و روانی افراد را نیز تحت نظر قرار داده و مشاوره‌هایی در این خصوص به افراد می‌دهند.

پزشکان خانواده با صلاح دید خود می‌توانند افراد را به پزشکان متخصص ارجاع دهند تا در صورتی که نیاز به معاینات بیشتر دارند توسط آن‌ها انجام شود.

این طرح با محوریت نظام ارجاع بیماران، پس از سال‌ها انتظار و طی شدن دوره طولانی اجرای آزمایشی در استان‌های فارس و مازندران، از دی سال گذشته به صورت آزمایشی اجرا و از اردیبهشت امسال به‌طور گسترده در سایر شهر‌ها عملیاتی شد. در این طرح، مردم برای دریافت خدمات سلامت از یک مسیر تعریف شده و تحت نظر یک تیم مشخص اقدام می‌کنند و از حمایت‌های دولتی برخوردار می‌شوند.

تمام خانواده‌هایی که تحت طرح پزشک خانواده قرار می‌گیرند، ارجاع آن‌ها به متخصصان بالینی هدفمندتر می‌شود؛ به گونه‌ای که ارجاع‌های بیهوده به پزشکان کاسته می‌شود که خود کاهش مراجعات حضوری در کلینیک‌ها را به دنبال دارد.

مزیت این طرح آن است که هزینه‌های تشخیصی و میزان بستری‌ها به طور چشمگیری کاهش یافته و دریافت پول توسط پزشکان هم هدفمندتر می‌شود؛ از سوی دیگر بعضی از بیمه‌ها هزینه‌های زیادی از مردم بابت ارائه خدمات درمانی به آن‌ها می‌گرفتند که اجرای این طرح باعث شد این هزینه‌های اضافی نیز کاهش یابد یا حذف شود.

پوشش ۵۵ میلیون نفری پزشک خانواده

حسین فرشیدی روز یکشنبه افزود: مراقبان سلامت در اجرای برنامه کشوری پزشکی خانواده از نقش مهمی برخورد هستند. سوابق درخشان نظام شبکه در سلامت جامعه به ویژه در مناطق روستایی موید جایگاه تاثیرگذار مراقبان و بهورزان در اجرای برنامه‌های حوزه سلامت است.

وی با اشاره به شیوه نامه جدید برنامه پزشکی خانواده و نظام ارجاع اظهارداشت: پایگاه پزشکی خانواده تجمیعی متشکل از ۴ تا ۶ مراقب سلامت و ۲ تا ۳ پزشک برای پوشش ۶ تا ۹ هزار نفر جمعیت، پایگاه پزشکی خانواده منفرد متشکل از دو مراقب سلامت و یک پزشک برای پوشش ۳ هزار نفر جمعیت و پایگاه سلامت متشکل از ۴ تا ۶ مراقب سلامت در مناطقی که موفق به جذب پزشک نشده‌اند برای پوشش ۶ تا ۹ هزار نفر جمعیت، است.

فرشیدی تصریح کرد: سال گذشته ۲۷ میلیون ایرانی در قالب برنامه پزشکی خانواده تحت پوشش مراقب سلامت قرار گرفتند و امسال پیش بینی می‌شود این رقم به ۵۵ میلیون نفر افزایش یابد.

به گفته معاون وزیر بهداشت، برنامه پزشکی خانواده تعهد دولت است و از دستاورد‌های بزرگ نظام سلامت بوده که با ارائه بسته‌های خدمتی به ویژه با نیاز‌های مادران باعث ارتقا سلامت و کاهش مرگ و میر مادران و نوزادان در کشور شده است.

فرشیدی افزود: دولت سیزدهم به دنبال این است که تحت عنوان «عدالت در سلامت» حداقل خدمات را در اختیار افراد جامعه قرار دهد، اگرچه بخش بهداشت و درمان مستقیم با هم ارتباط دارند، اما آنچه ما در زمینه بهداشت کار می‌کنیم به صورت مستقیم بر آینده درمان تاثیرگذار است.

وی با اشاره به اینکه مناطق محروم و حاشیه شهر‌ها در حوزه خدمات سلامت و بهداشت بیشتر باید مورد توجه قرار گیرند، تصریح کرد: مردمی سازی سلامت بیشتر بر حقوق شهروندان و عدالت اجتماعی تاکید دارد و تلاش می‌کند تا از طریق طرح‌های مشارکتی مردم محور، از تسلط یک گروه خاص دارای نفوذ محلی یا محروم ماندن برخی اقشار از خدمات و امکانات، جلوگیری کند.

برنامه پزشک خانواده، یکی از آن برنامه‌های مهم نظام جمهوری اسلامی در دو دهه اخیر ایران است که حداقل ۵ دولت درگیر اجرای آن شدند. مسئولان در همه این دولت‌ها بر اولویت و اهمیت این برنامه تاکید داشتند و مصوبات و ابلاغیه‌های متعددی برای تسریع در روند اجرای این برنامه داشتند.

این برنامه برای اولین بار در قانون برنامه توسعه چهارم (۱۳۸۸- ۱۳۸۴) مطرح شد و اکنون در ۹۵ شهر در حال اجراست و در این برنامه تیم‌های سلامت دانشگاه‌های علوم پزشکی مشارکت دارند.

دیگر خبرها

  • حل معضل کمبود پزشک زن در کشور اولویت مسئولان نیست
  • بازار مکاره سلامت در شبکه‌های اجتماعی/ عدم بازدارندگی قوانین
  • دیوان محاسبات: محیط زیست تکلیف قانونی خود را انجام نداده است
  • دیوان محاسبات: محیط زیست تکلیف قانونی خود را انجام نداده
  • عدم انجام تکالیف قانونی سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص ارزش‌گذاری مناطق تحت مدیریتش
  • برخورد قانونی با سوءاستفاده کنندگان از قانون معافیت سربازی
  • برخورد قانونی با سوء استفاده کنندگان از قانون معافیت سربازی
  • یک مراقب سلامت برای هر کد ملی
  • حق‌آبۀ لرستان فدای بازی‌ سیاسی شد/ کشاورزان ‌مهاجرت کرده‌اند
  • توزیع داروی افسردگی ترازدون پس از تایید سلامت محموله‌های وارداتی جهت رفع کمبود