Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-26@22:35:03 GMT

مراقب چربی خون و چاقی باشیم

تاریخ انتشار: ۱۵ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۹۴۴۵۴۵

مراقب چربی خون و چاقی باشیم

حافظ فاخری ، در رابطه با بیماری کبد چرب و انواع آن، گفت: تمجع بیش از حد چربی ها در سلول های کبدی منجر به بروز کبد چرب می‌شود.

وی اضافه کرد: این بیماری بسته به میزان مقاومت بدن و طول دوران بیماری به درجات شدید و خفیف تقسیم می‌شود.

فاخری با بیان اینکه اگر میزان چربی های انباشته شده در سلول های کبد زیاد نبوده و در حد معمول باشد، عنوان کرد: در این شرایط تنها با تجمع عادی چربی ها در کبد روبرو هستیم که به سادگی نیز قابل درمان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



این متخصص گوارش با بیان اینکه در صورتی که حجم چربی های انباشته شده در زیاد باشد، کبد دچار التهاب می‌شود، تصریح کرد: در صورت وجود بیش‌از حد چربی، کبد دچار التهاب شده، عکس العمل نشان داده و فرد دچار هپاتیت خواهد شد.

فاخری با بیان اینکه ابتلا به هپاتیت یا کبد چرب شدید در دراز مدت موجب چروکیدگی و انهدام بخش‌هایی از کبد می‌شود، بیان کرد: از بین رفتن قسمت‌هایی از کبد عوارض شدیدی را برای بدن به دنبال دارد، چراکه نبودن بخشی از کبد مانعی برای انتقال خون به این عضو شده و با نفوذ خون به دیگر اعضای بدن شاهد ابتلا به واریس مری و معده خواهیم بود.

وی ادامه داد: ابتلا به این بیماری عوارض دیگری همچون بزرگ شدن طحال را به دنبال خواهد داشت.

فاخری یکی از عوارض ابتلا به هپاتیت و پیشرفت آن را عدم توانایی کبد در تولید پروتئین خواند و اظهار کرد: در این شرایط به دلیل محصور شدن کبد با سلول های خونی، توانایی تولید پروتئین در این عضو از بین رفته و شکم با مایعات نامناسب پر می‌شود.

وی عدم امکان هضم مایعات و تجمع سموم در بدن را نتیجه ابتلا به کبد چرب دانست و ابراز کرد: وقتی کبد قدرت هضم و دفع سموم را از دست دهد، این مواد در بدن و نواحی شکم تجمع کرده و با عوارضی خطرناک حتی باعث کاهش هوشیاری فرد نیز خواهد شد.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه رسوب شدید چربی ها در کبد در دراز مدت ابتلا به سرطان‌های کبدی را به‌دنبال خواهد داشت، تصریح کرد: علاوه بر سرطان، فشار خون، بروز بیماری های قلبی و عروقی، و ابتلا به بیماری های متابولیکی از جمله دیابت از دیگر پیامدهای کبد چرب است.
فاخری با بیان اینکه با مراقبت‌های ساده ای می‌توان از ابتلا به کبد چرب پیشگیری کرد، تاکید کرد: با رعایت نکات ساده بهداشت عمومی و تغذیه‌ای، میتوان از بروز بیماری کبد چرب جلوگیری کرده و یا درجات آن را کاهش داد.

وی شایع‌ترین دلایل ابتلا به کبد چرب را برشمرد و اضافه کرد: چاقی، عدم تحرک و چربی خون بالا مهم‌ترین دلایل ابتلا به کبد چرب است.

این متخصص گوارش رعایت تناسب قد و وزن را مهم‌ترین اقدام برای پیشگیری از کبد چرب خواند و خاطرنشان کرد: وجود رژیم غذایی متعادل و مراقبت‌های غذایی حتی می‌تواند درجات کبد چرب را کاهش داده و از پیشرفت آن جلوگیری کند.

فاخری بیان کرد: اساسی ترین درمان برای بیماران کبد چرب کم کردن وزن و رعایت رژیم غذایی زیر نظر پزشک است.

وی ورزش روزانه و تحرک بدنی را شرط اصلی برای پیشگیری از کبد چرب خواند و عنوان کرد: داشتن ورزش روزانه یا حداقل هفته‌ای سه روز نیم ساعت پیاده‌روی، با سوزاندن چربی اضافی بدن در پیشگیری از کبد چرب بسیار موثر است.

این متخصص گوارش، چربی خون بالا را دیگر عامل مهم ابتلا به کبد چرب خواند و ادامه داد: این افراد باید با مصرف داروها و آنتی اکسیدان‌های لازم از التهاب و چرب شدن کبد پیشگیری کنند.

فاخری اثر دارو را در درمان کبد چرب جزئی خواند و خاطرنشان کرد: اولین و مهم‌ترین درمان در کبد چرب رعایت رژِیم غذایی و عدم چاقی بوده و مصرف دارو به تنهایی بدون رژیم غذایی تاثیری در درمان این بیماری نخواهد داشت.


منبع: سلامت نیوز

منبع: پارسینه

کلیدواژه: چاقی فشار خون بالا چربی خون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۹۴۴۵۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیشترین موارد ابتلا به مالاریا در سیستان‌و بلوچستان بوده‌است

ایسنا/خراسان رضوی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور گفت: سال گذشته در کشور روزانه بیش از ۲۸ نفر مبتلا به مالاریا شناسایی شده‌اند که بیشترین موارد شناسایی شده در استان سیستان و بلوچستان بوده‌است که با توجه به بارش‌های سال‌های گذشته و امسال در مناطق جنوبی که منطقه آندمیک مالاریا محسوب می‌شود، احتمال افزایش موارد ابتلا مورد انتظار است.

حامد جز جلالیان در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه ۲۵ آوریل مصادف با ۶ اردیبهشت‌ماه به نام روز جهانی مالاریا نام‌گذاری شده است، افزود: سال ۲۰۲۲ در هر ثانیه ۷ مورد مبتلا به مالاریا در سطح جهان شناسایی و هر دقیقه یک نفر بر اثر بیماری مالاریا جان خود را از دست می‌دهد و همچنین طبق این آمار در ایران نیز ۱۰ هزار نفر در یک سال گذشته مبتلا به بیماری مالاریا شده‌اند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور خاطرنشان کرد: وظیفه سیستم بهداشت و درمان این است که با هوشیاری کامل در خصوص شناسایی و درمان مناسب افراد با ریسک خطر بالای مالاریا که شامل تب طول کشیده و سابقه سفر به مناطق مالاریا خیز از جمله استان‌های سیستان و بلوچستان، هرمزگان و کرمان اقدام نمایند که در این راستا در سال گذشته نزدیک به ۳۰۰۰ نمونه از جمعیت تحت پوشش دانشگاه تهیه و یک مورد بیمار مبتلا به مالاریا شناسایی شد.

رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر اظهار امیدواری کرد: با اطلاع‌رسانی و آموزش هموطنان گرامی نسبت به علائم و مخاطرات بیماری مالاریا سطح اطلاعات عمومی جامعه نسبت به این بیماری و نشانه‌ها و علائم بیماری افزایش یابد.

وی با اشاره به ویژگی‌های مالاریا گفت: حملات بیماری از ویژگی‌های مالاریا است که سه مرحله لرز، تب و تعریق دارد و اگر بیمار در مراحل اولیه مراجعه کند و بیماری وی تشخیص داده و درمان شود، اغلب بهبود می‌یابد.

جز جلالیان، تشخیص سریع، درمان صحیح و کامل به همراه نظارت مستقیم، منجر به کاهش خطر انتقال مالاریا در جامعه، عدم پیشرفت بیماری و مقاومت دارویی و در نهایت کاهش مرگ و میر ناشی از آن می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: منطقه خراسان رضوی مالاریا خیز نیست و بیماران شناسایی شده اغلب یا سابقه مسافرت به مناطق مالاریا خیز را داشته‌اند یا وارده از مناطق مالاریاخیز هستند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور گفت: با توجه به اینکه در صورت عدم شناسایی و درمان به موقع مالاریا احتمال وقوع مرگ افزایش می‌یابد، توصیه می‌شود هر فردی که به اقتضاء شغل و یا مسافرت و... به خصوص سربازان، نیروهای نظامی و رانندگان با استان‌های جنوبی در ارتباط هستند در زمان مراجعه به محل سکونت، سریعاً به نزدیکترین مراکز خدمات جامع سلامت و خانه بهداشت به عنوان اولین سطح خدمات، مراجعه نماید.

وی افزود: با توجه به اینکه بیماری از طریق گزش پشه آنوفل انتقال می‌یابد در صورت حضور در مناطق با خطر مالاریا مانند استان سیستان و بلوچستان و هرمزگان حتماً از لباس پوشیده و آستین بلند استفاده نمایید همچنین بهتر است که از دور کننده‌ها و سایر اقداماتی که منجر به کاهش گزش می‌شود مانند استفاده از پشه بند در موقع خواب استفاده شود.

پوشش ۱۰۰ درصدی طرح تکمیلی فلج اطفال

جز جلالیان در ادامه به اقدامات صورت گرفته در خصوص فلج اطفال اشاره کرد و گفت: با تلاش و زحمات تیم‌های سیار واکسیناسیون معاونت بهداشت نیشابور، مرحله اول عملیات واکسیناسیون طرح تکمیلی فلج اطفال در دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی نیشابور با پوشش ۱۰۰ درصدی جمعیت هدف کودکان زیر ۵ سال در مناطق واجد شرایط که در زمان عملیات در محل حضور داشته‌اند پایان یافت.

وی افزود: با توجه به اینکه بیماری فلج اطفال در کشورهای همسایه به خصوص همسایگان شرقی، به صورت اپیدمی درآمده، اجرای این طرح کشوری در سطح دانشگاه علوم پزشکی نیشابور مورد نیاز است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور ادامه داد: در مرحله اول عملیات واکسیناسیون تکمیلی که از دوم لغایت چهارم اردیبهشت‌ماه سال جاری اجرا شد، ۱۱۸ کودک ایرانی و ۹۰ کودک غیر ایرانی زیر ۵ سال برعلیه این بیماری واکسینه شدند.

وی خاطرنشان کرد: اجرای عملیات تکمیلی واکسیناسیون خانه‌به‌خانه فلج اطفال را ۱۴ تیم عملیاتی در مناطق تیم سیار و بیش از ۳۰ مرکز خدمات جامع سلامت دارای جمعیت اتباع برعهده داشته‌اند.

جز جلالیان با اشاره به اینکه مرحله دوم طرح تکمیلی واکسیناسیون فلج اطفال از ۳۰ اردیبهشت‌ماه لغایت یک خرداد در نیشابور اجرا خواهد شد، بیان کرد: این پوشش با مشارکت خوب همشهریان عزیز شهرستان‌های نیشابور، فیروزه، زبرخان و میان جلگه و زحمات و تلاش‌های تمامی تیم‌های اجرایی و تیم‌های نظارتی که اجرای این طرح کشوری را برعهده داشته‌اند میسر شده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • کاهش ۳۰ درصدی ابتلا به بیماری‌های مشترک بین انسان و دام
  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب بزنند
  • بیشترین موارد ابتلا به مالاریا در سیستان‌و بلوچستان بوده‌است
  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب می‌زنند
  • کنترل استرس و روش‌های خاص طب سنتی برای آن
  • مراقب باشید/ این داروها و خوراکی‌ها پلاکت خون را کاهش می‌دهند
  • علائم ورم معده یا گاستریت چیست؟
  • شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن
  • ابتلا به یک بیماری عجیب، موراتا را خانه‌نشین کرد
  • تغذیه بد خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد