Web Analytics Made Easy - Statcounter

انتقال دوباره رشته پارکور از فدراسیونی به فدراسیون دیگر، فعالان این رشته را سردرگم کرده است. ۱۵ مهر ۱۳۹۷ - ۰۲:۰۰ استانها اصفهان نظرات

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، تا همین سال گذشته ورزش پارکور در ایران مجوز فعالیت رسمی نداشت و فعالیت پارکوربازان غیرقانونی محسوب می‌شد. در آن زمان پارکور زیر نظر فدراسیون ورزش همگانی بود، اما اقبال جوانان به این ورزش و لزوم نظارت بر آن بالاخره مسئولان ورزش کشور را مجاب کرد تا آن را از حالت زیرزمینی و غیرقانونی خارج کنند و به این ترتیب، با قانونی شدن فعالیت در رشته پارکور این رشته از فدراسیون ورزش همگانی به فدراسیون انجمن‌های ورزشی منتقل شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همزمان، هیئت‌های انجمن‌های ورزشی استان‌ها نیز اقدام به تشکیل کمیته پارکور و معرفی روسای این کمیته کردند و با رونق گرفتن این رشته، نخستین دوره مسابقات پارکور آزاد قهرمانی کشور نیز اردیبهشت ماه امسال در ارگ کریم خان زند شیراز برگزار شد.

هرچند انتقال این رشته به زیرمجموعه فدراسیون انجمن‌های ورزشی در آن مقطع با برخی انتقادها از طرف مسئولان فدراسیون ورزش همگانی روبه‌رو شد، اما این انتقال در نهایت انجام شد و پارکوربازان نیز با رضایت از قانونی شدن فعالیتشان به این رشته جان دوباره‌ای بخشیدند.

اما این پایان ماجرا نبود، چون محمدرضا داورزنی معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفه‌ای وزیر ورزش که سال گذشته حکم به انتقال رشته پارکور از کمیته آمادگی جسمانی فدراسیون ورزش همگانی به فدراسیون انجمن‌های ورزشی داده بود، خردادماه امسال دستور داد رشته پارکور از تاریخ 97/3/21 از فدراسیون انجمن‌های ورزشی منتزع و تحت پوشش و نظارت فدراسیون ژیمناستیک قرار گیرد تا این رشته مهیج همچنان بین فدراسیون‌های ورزشی دست به دست شود.

داود فتحی مسئول کمیته پارکور استان اصفهان از منتقدان این انتقال است. وی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در اصفهان، درباره انتقاد پارکوربازان از خارج شدن این رشته از زیرمجموعه فدراسیون انجمن‌های ورزشی و اضافه شدن آن به فدراسیون ژیمناستیک اظهار داشت: تمام پارکوربازان کشور می‌دانند که فدراسیون جهانی پارکور سازمانی کاملاً مستقل است و هیچ ارتباطی به رشته ژیمناستیک ندارد.

پارکور سنخیتی با ژیمناستیک ندارد

وی با بیان اینکه فدراسیون و هیئت ژیمناستیک استان اصفهان نیز این موضوع را می‌دانند، افزود: اما زد و بندهایی صورت گرفت تا رشته‌های شبیه به هم را در یک هیئت و فدراسیون بگنجانند، اما دلیل نمی‌شود که برای مثال رشته‌های تکواندو، کاراته و یا جودو به دلیل شبیه بودن لباس‌ها و ضرباتشان زیر نظر یک هیئت و یک فدراسیون باشند. پارکور و ژیمناستیک تفاوت‌های بسیار زیادی با هم دارند؛ پارکور محدودیت حرکتی ندارد و پارکوربازان می‌توانند حرکاتی را ابداع کنند و برخی حرکات ژیمناستیک هم در پارکور وجود ندارد.

مسئول کمیته پارکور هیئت انجمن‌های ورزشی استان اصفهان ادامه داد: چند سال پیش فدراسیون ژیمناستیک ورود پارکوربازان به سالن‌های ژیمناستیک را با این دلیل که به وسایل آسیب می‌زنند ممنوع کرد، اما با وجود تمام این محدودیت‌ها از سال 83 تا الان بدون مربی و سالن‌ و با امکانات بسیار پایین در پارک‌ها تمرین کردیم و تعداد پارکوربازان بسیار زیاد شد، چون می‌توان این رشته را در هر سنی آغاز کرد و بر اساس توانایی بدنی به نتایج خوبی رسید، اما ژیمناستیک را نمی‌توان در هر سنی شروع کرد و فرد باید پس از گزینش در رشته خاصی فعالیت کند و درنهایت نیز مشخص نیست که به قهرمانی برسد یا خیر.

فتحی گفت: در پارکور افرادی را داریم که فوتبالیست بوده‌اند و اصلاً ژیمناستیک کار نکرده‌اند، اما پس از چند ماه یا چند سال در پارکور به قهرمانی رسیده‌اند.

وی با بیان اینکه در 9 ماهی که از فعالیت کمیته پارکور استان اصفهان می‌گذرد به موفقیت‌های خوبی رسیده‌ایم، تصریح کرد: در مسابقات جهانی ترکیه 15 ورزشکار ایرانی شرکت کردند. در گذشته حرکات پارکوربازان روسی را تقلید می‌کردیم، اما در این مسابقات پارکورباز روسی که ابداع‌کننده برخی حرکات بود سوم شد و نفرات اول و دوم و همچنین چهارم تا هشتم ایرانی بودند. حتی می‌توانستیم مدال برنز را هم به خود اختصاص دهیم که به دلیل آسیب‌دیدگی و غیبت برخی ورزشکارانمان این مدال به روسیه رسید.

حاضریم از جیب خود هزینه کنیم ولی زیر نظر ژیمناستیک نرویم

مسئول کمیته پارکور هیئت انجمن‌های ورزشی استان اصفهان بیان داشت: همه پارکوربازان دوست دارند جداگانه فعالیت کنیم و از نظر تعداد ورزشکاران نیز مشکلی نداریم. حاضریم از جیب خود هزینه کنیم ولی زیر نظر ژیمناستیک نرویم.

فتحی ادامه داد: زمانی که در بطن موضوعی نباشید از برخی جنبه‌ها بی‌خبر هستید. شاید در ظاهر ژیمناستیک و پارکور شبیه به هم به نظر برسند، اما در واقع این‌طور نیست و زمین تا آسمان با هم تفاوت دارند. در حرکات زمینی ژیمناستیک ورزشکار باید در زمان و محیط مشخصی هر تعداد حرکت که می‌خواهد اجرا کند و امتیاز بگیرد، اما پارکور زمان ندارد و ورزشکار می‌تواند حتی حرکت ابداع کند. پارکور یعنی رفتن از یک نقطه به نقطه دیگر با سریع‌ترین حرکات ممکن، اما هدف ژیمناستیک این نیست.

طومارنویسی در مخالفت با تصمیم وزارت ورزش

وی با بیان اینکه فری‌رانینگ و فری‌کینگ که زیرشاخه‌های پارکور است نیز ربطی به ژیمناستیک ندارد، اظهار داشت: ای کاش مسئولانی که این تصمیم را گرفته‌اند به حرف پارکوربازان گوش دهند. نامه‌ای تنظیم کرده که پارکوربازان در حال امضا کردن آن هستند تا به فدراسیون و وزارت ورزش بفرستیم. همچنین به وزیر ورزش نیز نامه نوشته‌ایم و منتظر پاسخ آنها هستیم.

مسئول کمیته پارکور هیئت انجمن‌های ورزشی استان اصفهان با بیان اینکه پارکور در آسیا و جهان به عنوان رشته‌ای جداگانه به رسمیت شناخته شده است، تصریح کرد: از فعالیت زیر نظر انجمن‌های انجمن‌های ورزشی استان راضی هستیم و رئیس این هیئت نیز به ما اطمینان داده که باز هم از ما حمایت خواهد کرد، اما الان کسانی که می‌خواهند به پارکور وارد شوند سردرگم هستند و نمی‌دانند زیرمجموعه کدام هیئت قرار می‌گیرند.

فتحی درباره ضرر کردن رشته پارکور از جابه‌جایی‌های مکرر گفت: شنیده‌ام که چون نمی‌خواهند به هر رشته‌ای بودجه‌ جداگانه بدهند تصمیم دارند آنها را ادغام کنند، در صورتی که برای فدراسیون‌ها فرقی نمی‌کند و در این میان ورزشکاران هستند که متضرر می‌شوند.

در همین رابطه به سراغ حمیدرضا غزنوی رئیس هیئت انجمن‌های ورزشی استان اصفهان رفتیم.

درباره رشته پارکور تابع تصمیم وزارت ورزش هستیم

وی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در اصفهان، درباره انتقاد پارکوربازان از اضافه شدن این رشته به فدراسیون و هیئت‌های ژیمناستیک اظهار داشت: فدراسیون به ما اعلام کرده که پارکور زیر نظر فدراسیون ژیمناستیک قرار گرفته و ما نیز در این مورد تابع قانون هستیم.

غزنوی افزود: این رشته پیش از این زیرمجموعه هیئت انجمن‌های ورزشی استان قرار گرفت و ورزشکاران این رشته هنوز هم با ما همکاری می‌کنند و در ادامه نیز اختیار با خودشان است.

رئیس هیئت انجمن‌های ورزشی استان اصفهان درباره انتقاد پارکوربازان از این تصمیم و غیرکارشناسی دانستن آن گفت: این یک بحث دیگر است. پارکوربازان اعتقاد دارند این تصمیم غیرکارشناسی بوده و این موضوع را پیگیری کرده و به وزارت ورزش و جوانان نیز نامه‌نگاری کرده‌اند. اگر موفق شدند نظر مسئولان را جلب کنند، پارکور به‌صورت قانونی زیر نظر فدراسیون و هیئت انجمن‌های ورزشی باقی می‌ماند و در غیر این صورت به فدراسیون ژیمناستیک اضافه می‌شود.

وی اضافه کرد: مانعی بر سر این همکاری نمی‌بینم و بسیاری از رشته‌های ورزشی دیگر نیز با هیئت انجمن‌های ورزشی استان اصفهان همکاری می‌کنند و به آنها کمک می‌کنیم.

به گزارش تسنیم، این تصمیم وزارت ورزش و جوانان در حالی به فدراسیون ژیمناستیک ابلاغ شده که پارکوربازان شباهت این رشته و رشته ژیمناستیک را یک سوء تفاهم می‌دانند. این جابه‌جایی‌های مکرر دست‌اندازی برای توسعه پارکور مهیج محسوب شده و مشخص نیست چه زمانی قرار است این رشته سریع و مهیج در یک فدراسیون آرام و قرار بگیرد.

انتهای پیام/‌ع

R41346/P4001/S6,51/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۹۴۴۶۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هاشمی: ۵٠٠ میلیارد برای نوسازی تجهیزات فدراسیون‌ها در نظر گرفته‌ایم/ تشکر رهبری از ورزشکران بی سابقه بود

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا و به نقل از پایگاه خبری وزارت ورزش و جوانان، کیومرث هاشمی در نشست مشترک با روسای کمیسیون ورزشکاران فدراسیون‌های ورزشی اظهار داشت: ماهیت جلسه امروز ماهیت قهرمانان است. در دنیای امروز شاخصه اصلی ورزش طبق منشور المپیک ورزشکاران هستند. اگر ورزشکاران نباشند مربیان و مدیران معنایی پیدا نمی‌کنند. کمیته بین‌المللی المپیک نیز تلاش زیادی دارد که چهره‌های ورزشی و قهرمانان علاوه بر مدال‌آوری سفیر کشور خود باشند و ظرفیت‌های فرهنگی کشور خود را نشان دهند.

وی در ادامه با اشاره به اهمیت جایگاه ورزشکاران در کشور خاطرنشان کرد: در دیدار رهبر معظم انقلاب با ورزشکاران، ایشان چندین بار از قهرمانان ما تشکر کردند و این موضوع بی‌سابقه بود و این موضوع نشانگر این است که قهرمانان از منظر رهبر انقلاب از درجه اهمیت بالایی برخوردار هستند. مراسم تجلیلی که سالانه با حضور رییس‌جمهور برگزار می‌شود نشان می‌دهد که دولت نیز پای کار ورزشکاران ایستاده است.

وزیر ورزش و جوانان خاطرنشان کرد: هدف از برگزاری این نشست این بود که از نزدیک با مشکلات ورزشکاران آشنا شویم و این جلسات می‌تواند به رفع مشکلات کمک کند. اعضای کمیسیون‌ها باید نقش پررنگ‌تری در فدراسیون خود داشته باشند و در تصمیم‌گیری‌ها دخیل شوند.

وی افزود: این سومین دوره است که کمیسیون ورزشکاران کمیته ملی المپیک تشکیل می‌شود و اینقدر جایگاه این کمیسیون بالا است که رییس کمیسیون ورزشکاران می‌تواند شخصا با رییس کمیته بین‌المللی المپیک مکاتبه کند. باید توجه بیشتری به این موضوع داشته باشیم و اهمیت جایگاه خود را بیشتر بدانیم و قطعا اعضای کمیسیون می‌توانند کار‌های بزرگی را انجام دهند.

کیومرث هاشمی بیان کرد: این نگاه را داریم که قهرمانانی که دوران ورزش آنها تمام شده و علاقه‌مند هم هستند، به عرصه مدیریت ورزشی بیاوریم و بتوانیم از ظرفیت‌های آنها بهره بگیریم.

وزیر ورزش و جوانان در ادامه و پس از شنیدن صحبت‌ها و نظرات قهرمانان گفت: حتما برگزاری این نشست‌ها فایده دارد و منشا کار‌های بزرگ و خدمت‌رسانی برای ورزش خواهد بود. عضو شدن یکی از اعضای کمیسیون ورزشکاران در هیات رییسه فدراسیون‌ها پیشنهاد خوبی است که باید در اصلاح اساس‌نامه انجام شود. بحث مشارکت ورزشکاران در مسئولیت‌های اجتماعی و کار‌های عام‌المنفعه نیز از آن حمایت می‌کنیم. ورزش ایران همیشه از سال‌های دور تا به الان در کار‌های خیرخواهانه پیش قدم بوده و می‌توان این اقدامات را تقویت کرد.

وی افزود: همانطور که کمیسیون ورزشکاران کمیته ملی المپیک شرح وظایف دارد باید این کمیسیون نیز شرح وظایف داشته باشد که همه اعضا با آن آشنا باشند. قطعا هر فدراسیون یکسری شرایط خاص خودش را برای کمیسیون ورزشکاران دارد. درست نیست که فقط سالی یک بار در مجامع شاهد حضور کمیسیون ورزشکاران باشیم.

وی خاطرنشان کرد: نباید فاصله قهرمانان با مدیران زیاده شود و و باید این فاصله را روز به روز کمتر کنیم و مدیران باید دغدغه ورزشکاران شنیده شود که صحبت‌های آنها به خارج از مجموعه فدراسیون برده نشود. دلیل تشکیل چنین جلساتی نیز مخابره این پیام است که مدیران ورزشی و روسای فدراسیون‌ها باید با ورزشکاران ارتباط نزدیکی داشته باشند.

هاشمی اظهار داشت: در بحث استخدام قهرمانان به ویژه در بحث توان‌یابان منتظر اصلاح قانون در مجلس هستیم. لایحه‌ای از طرف دولت به مجلس رفته و در دستور صحن قرار گرفته که باید تصویب شود و در صورت تصویب قطعا اتفاقات خوبی را در بحث استخدامی خواهیم داشت.

وی با اشاره به تغییرات صورت گرفته در لایحه جدید دولت گفت: در لایحه جدید که به مجلس رفته ورزشکاری که مقام سوم جهان را کسب می‌کند بعد از این شامل معافیت می‌شود. همچنین به جز نفر اول، نفرات دوم و سوم بازی‌های آسیایی نیز شامل معافیت و استخدامی خواهند شد. در بحث ورزشکاران توان‌یاب و جانباز پیش از این یکی از اعضای خانواده آنها شامل استخدام می‌شد ولی الان اگر خود ورزشکار هم شرایطش را داشته باشد شامل قانون استخدام می‌شود.

هاشمی افزود: ناوگان تجهیزات فدراسیون‌ها قدمت ۲۰ ساله و نیاز به تجهیزات جدید دارد. برای تجهیزات غیرمصرفی کمک ۵۰۰ میلیارد تومانی درخواست کردیم که با کمک وزارت نفت این مبنع دیده شده و پس از اختصاص و پرداخت برای نوسازی تجهیزات در اختیار فدراسیون‌ها قرار خواهد گرفت.

وزیر ورزش و جوانان همچنین درخصوص پرداخت پاداش به قهرمانان گفت: با وجود اینکه آیین‌نامه هنوز اصلاح نشده ولی از اختیارات خودمان استفاده کردیم و آن دسته از رشته‌هایی که قبلا در لیست وجود نداشت را برای پرداخت پاداش اضافه کردیم که ان‌شاءالله در مراسمی که به زودی با حضور رییس‌جمهور برگزار می‌شود از آنها تجلیل خواهد شد.

هاشمی خطاب به اعضای کمیسیون گفت: شما نمایندگان فعال جامعه خودتان و صدای ورزشکاران هستید. می‌توانیم نشست‌های فصلی بگذاریم که چطور دغدغه‌ها را برطرف کنیم. اعضای کمیسیون باید مدافع ورزشکاران خود باشند و این وظیفه و رسالت اصلی اعضای کمیسیون است. ترویج اخلاق ورزشی نکته خیلی مهمی است و باید به این موضوع پرداخته شود. چون قهرمانان با اخلاق ورزشی می‌توانند ماندگار شوند.

وزیر ورزش و جوانان خاطرنشان کرد: در جلسه شورای عالی ورزش که با حضور رییس جمهور برگزار شد درخصوص تعیین تکلیف پروژه‌های نیمه تمام که بزرگترین دغدغه ما است اعلام کردیم تا پروژه آمایش سرزمینی اجرا نشود هیچ پروژه تازه‌ای شروع نمی‌شود. برای تکمیل پروژه‌ها ۷ هزار میلیارد بودجه گرفته‌ایم که با استفاده از طرح آمایش برای تکمیل آنها اقدام می‌کنیم. بعد از این آمایش سرزمینی به ما می‌گوید که در چه شهری باید چه ورزشگاهی ساخته شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تکذیبه تشکیل و اعزام تیم ملی فوتبال دانشجویان
  • هاشمی: ۵٠٠ میلیارد تومان برای نوسازی تجهیزات فدراسیون‌های ورزشی در نظر گرفته‌ایم
  • وزیر ورزش و جوانان: ۵٠٠ میلیارد تومان برای نوسازی تجهیزات فدراسیون‌ها در نظر گرفته‌ایم
  • وزیر ورزش: ۵٠٠ میلیارد تومان برای نوسازی تجهیزات فدراسیون‌ها در نظر گرفته‌ایم
  • خبر خوش وزیر ورزش درباره سربازی ورزشکاران
  • کیومرث هاشمی: معافیت‌هایی برای نفر سوم جهان و دوم و سوم آسیا در راهند
  • توضیح وزیر ورزش در مورد معافیت و قانون استخدامی ورزشکاران
  • هاشمی: ۵٠٠ میلیارد برای نوسازی تجهیزات فدراسیون‌ها در نظر گرفته‌ایم/ تشکر رهبری از ورزشکران بی سابقه بود
  • هاشمی: نیم همت برای نوسازی تجهیزات فدراسیون‌ها درنظر گرفتیم
  • یک انتصاب جدید‌ و مهم در فدراسیون والیبال ایران