Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - پارس‌تودي- «عادل عبدالمهدي» نخست وزيرِ مامور تشکيل دولت جديد عراق، تصميم دارد در مرحله آتي تلاش خود را بر چهار موضوع مهم متمرکز کند، اما پيش از شروع ماموريت خود بايد با اجرا کردن «برنامه‌دولتي» از مانع کسب راي اعتماد گروه صدر عبور کند.
«عادل عبد‌المهدي» که مامور تشکيل دولت جديد عراق شده است، روز جمعه گفت که بازسازي عراق، تامين امنيت، ارائه خدمات به شهروندان، تقويت روابط با جامعه بين‌المللي در صدر اولويت‌هاي دولت جديد اين کشور قرار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


دفتر اطلاع‌رساني نخست وزير جديد عراق در بيانيه‌اي اعلام کرد که «مايک پمپئو» وزير خارجه آمريکا با «عادل عبدالمهدي» تماس تلفني برقرار کرده است.
در اين بيانيه آمده‌است که «پمپئو» در اين تماس تلفني مامور شدن «عبدالمهدي» براي تشکيل دولت جديد را به وي تبريک گفت و دو طرف درباره همکاري آمريکا و عراق و حمايت از اين کشور در زمينه‌هاي مختلف گفت وگو کردند.
در بيانيه ياد شده آمده‌است که دولت آينده، بازسازي عراق و ارائه خدمات به شهروندان، تقويت روابط با کشورها و ادامه روند تقويت امنيت را در صدر اولويت‌هاي خود قرار خواهد داد و همه تلاش خود را در جهت خدمت به شهروندان و تامين منافع کشور به کار خواهد گرفت.
«نوري مالکي» رئيس ائتلاف دولت قانون نيز بر حمايت خود از برنامه‌هاي دولت «عادل عبدالمهدي» در زمينه تامين امنيت و ارائه خدمات به شهروندان تاکيد کرد.
وي در پاسخ به سوال خبرنگاران گفت که از تلاش‌هاي «عادل عبدالمهدي» نخست وزير مامور تشکيل کابينه جديد حمايت خواهد کرد و همه توان خود را در جهت تقويت فعاليت‌هاي ملي مشترک در مرحله آتي به کار خواهد گرفت.
«مالکي» افزود: همه گروه‌هاي سياسي در يک مسير واحد ملي حرکت مي‌کنند و موفقيت در گروي فداکاري، گذشت و تحقق ماموريت‌هاي محوله است، به گونه‌اي که عراقي‌ها از اقشار و گروه‌هاي مختلف احساس کنند که دولت، دولت همه آنان است.
مهمترين دغدغه‌ها
نوري مالکي همچنين گفت: موضوعات امنيت، خدمات و بازسازي مهمترين دغدغه‌ها است که دولت بايد ضمن همکاري با همگان، آن‌ها را حل کند و ما راهي به‌جز اينکه همه با هم تلاش کنيم و سختي‌ها را پشت سر بگذاريم و با هم پيروز شويم‌، درپيش نداريم.
اين درحالي است که گروه صدر به رياست مقتدا صدر گفت که دولت آينده نمي‌تواند بدون اجراي برنامه دولتي به کار خود ادامه دهد.
«نصّار الربيعي» رئيس فراکسيون صدر در مجلس نمايندگان عراق و رئيس کميته مذاکرات ائتلاف «اصلاح و آباداني» در ديدار با «جوان لوندز» سفير استراليا در بغداد پايتخت عراق گفت: ما به ايجاد نظامي سياسي که قادر به اجراي قانون، حفظ حقوق مدني و پايان دادن به تبعيض‌هاي مذهبي و قومي نياز داريم و اين‌ها اصولي هستند که مقتدا صدر بر آن تاکيد دارد.
وي گفت: گروه صدر تلاش مي‌کند تا با تشويق کردن زنان عراقي به مشارکت فعال در همه نهادهاي دولتي نقش مهم‌تري را به زنان در جامعه و سياست بدهد.
«الربيعي» افزود: برنامه سياسي مرحله آينده اجازه نخواهد داد که اين دو امر ضد و نقيض با يکديگر جمع شوند‌؛ يکي اينکه دولت به فعاليت خود ادامه دهد، و درعين حال برنامه مشخص دولت در سقف زماني مشخص شده اجرا نشود.
وي تاکيد کرد که دولت آينده به اجراي برنامه خود پايبند خواهد بود.
سفير استراليا در عراق تاکيد کرد که کشورش به رشد عراق و به دست آوردن جايگاه خود در منطقه به عنوان يک کشور پيشرو در عمل به دموکراسي اميد دارد.
«جوان لوندز» تصريح کرد: استراليا مي‌خواهد عراق با مشارکت در زمينه سرمايه‌گذاري، بازسازي، تجارت و مشارکت در گسترش طرح‌هاي توسعه کشاورزي در مسير رشد و توسعه حرکت کند.
همچنين گروه حکمت به رياست عمار حکيم خواهان آن شد که «عبدالمهدي» 10 اولويت را براي برنامه دولت جديد عراق مشخص کند.
«نوفل ابورغيف» سخنگوي رسمي گروه حکمت در اظهاراتي که پايگاه‌هاي خبري نزديک به اين گروه آن را منتشر کرد، گفت: «عبدالمهدي» به تعيين اولويت‌هاي اساسي که ممکن است به ده مورد برسد، فکر مي‌کند که سه اولويت اصلي «امنيت، اقتصاد و تقويت تمرکز زدايي» است.
وي بر لزوم اعطاي اختيارات گسترده‌تر به استان‌ها و پايان دادن به مشکلات ناشي از تعامل نهادهاي دولتي و وزارت‌خانه‌ها با همديگر تاکيد کرد.
«ابورغيف» تاکيد کرد که گروه حکمت با نامزدي «عادل عبدالمهدي» به عنوان يک شخصيت مستقل مخالفت نکرده است و حامي اصلي براي دولت وي به شمار مي‌رود و موضع «عمار حکيم» درخصوص انتخاب «عبدالمهدي» به عنوان مامور تشکيل دولت جديد از ابتدا مشخص بوده است.
وي افزود: ما با مقتدا صدر درخصوص مطالبي که در توييت خود نوشت و اصولي کلي به شمار مي رود، اختلاف نظر نداريم.
«نوفل ابورغيف» از گروه‌هاي سياسي عراق خواست که در حمايت از «عبدالمهدي» در زمينه تشکيل دولت جديد تعجيل و سقف خواسته‌هاي خود را کم کنند و موانع را از ميان بردارند.
وي اظهار داشت که در انتخاب نامزدها براي وزارت خانه‌ها و تعيين پست‌هاي دولتي ممکن است ريزه‌کاري‌هايي مورد توجه قرار گيرد.
ابورغيف اظهار داشت: برخي از گروه‌هاي سياسي معتقدند که وزراء نبايد از داخل مجلس نمايندگان نباشند، ولي ما ضرورتي براي اين امر نمي بينيم و دليلي نمي‌بينيم که وزراء از ميان نمايندگان مجلس انتخاب نشوند.
وي ادامه داد: مهم اين است که تشکيل دولت در سقف زماني مشخص شده بر اساس قانون انجام شود.
«نوفل ابورغيف» تاکيد کرد که گروه حکمت نسبت به اوضاع سياسي خوش‌بين است و به «برهم صالح» و «عادل عبدالمهدي» اميدوارند.
وي گفت که اعطاي مهلت يک ساله به «عبدالمهدي» مساله‌ي جديدي نيست و وي از قبل آنرا مي‌دانست و آنرا پذيرفت و مي توان گفت که تا حد زيادي آن را قبول دارد.
«ابورغيف» تصريح کرد که گروه حکمت به نخست وزير مامور تشکيل کابينه جديد، آزادي کامل مي‌دهد، ولي به بستن دربها به روي ديگران اعتقادي نداريم.
همکاري و توافق
گروه‌هاي سياسي منطقه کردستان عراق بر اهميت تکيه ساختار جديد دولت بر سه اصل «همکاري، تعادل و توافق» تاکيد کردند.
«مسرور بارزاني» مشاور شوراي امنيت منطقه کردستان عراق با «هادي العامري» رهبر ائتلاف الفتح در اربيل با هدف بررسي آخرين تحولات روند سياسي در عراق و تلاش هاي کنوني براي تشکيل دولت جديد تاکيد کرد.
بر اساس بيانيه‌اي که در آن «العامري»، پيروزي حزب دموکرات کردستان عراق (پارتي) در انتخابات پارلماني اين منطقه را تبريک گفت، دو طرف بر لزوم پايبندي به اصول قانوني و احترام به حقوق همه گروه‌ها تاکيد کردند.
«العامري» ابراز اميدواري کرد که اين پيروزي گامي مهم در مسير بهبود اوضاع در همه زمينه‌ها باشد.
«مسرور بارزاني» درباره تلاش هاي گسترده براي تشکيل دولت جديد بر لزوم حفظ اصول همکاري، تعادل و توافق تاکيد کرد.
«بارزاني» از «العامري» خواست به نقش پوياي خود در تقويت اين اصول عمل کند.
وي همچنين گفت که «عادل عبدالمهدي» شخصيتي شايسته براي تصدي سمت نخست وزيري عراق است.
«مسرور بارزاني» ابراز اميدواري کرد که وي همه تلاش‌هاي خود را براي ارائه راه‌کارهاي سريع و مناسب به منظور از بين بردن مشکلات حل نشده ميان بغداد و اربيل درچارچوب قانون اساسي و نيز در جهت تامين خدمات ضروري براي شهروندان عراقي به کار گيرد. 118/120
مترجم: کبري آقايي
کليدواژه عراق عادل عبدالمهدي

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۹۴۵۴۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

الدفاعی: وعده صادق، پایان‌بخش توهم ارتش شکست‌ناپذیر اسرائیل

علی الدفاعی، عضو دفتر سیاسی و سخنگوی مجلس اعلای عراق در گفتگو با تسنیم ضمن تمجید از عملیات وعده صادق ایران به رژیم صهیونیستی اظهار داشت این عملیات سبب تقویت هر چه بیشتر جایگاه ایران و محور مقاومت در معادلات جهانی خواهد شد. - اخبار بین الملل -

به گزارش سایت عربی خبرگزاری تسنیم، «علی الدفّاعی»، عضو دفتر سیاسی و سخنگوی مجلس اعلای عراق در گفتگوی اختصاصی با خبرگزاری تسنیم، به تشریح  دیدگاه خود در مورد مهم ترین تحولات جاری در منطقه غرب آسیا از جمله پاسخ ایران به تجاوزات مکرر رژیم صهیونیستی عملکرد دولت محمد شیاع السودانی، نخست وزیر عراق و دیدارهای اخیر وی با جو بایدن و رجب طیب اردوغان، روسای جمهور آمریکا و ترکیه پرداخته است. 

الدفاعی در پاسخ به سوالی پیرامون رویکرد دولت کنونی عراق به ریاست السودانی، نخست وزیر عراق در قیاس با کابینه های پیشین اظهار داشت: اولویت‌های دولت آقای سودانی که در برنامه دولت نیز اعلام شد و مجلس نمایندگان نیز به آن رای داد، این بود که بیشتر تلاش‌های دولت، معطوف به حل مشکلات داخلی این کشور باشد که مهم‌ترین آن بهبود وضعیت معیشتی به‌ویژه برای طبقات فقیر مردم بود.

وی در ادامه افزود: مسئله رفاه اجتماعی به دلیل افزایش جعمیت فقرا و نیازمندان به ویژه زنان بیوه، زنان مطلقه و سالمندان مورد توجه آشکار دولت کنونی عراق قرار گرفته است. علاوه بر این پرونده هایی همچون بهداشت و سلامت که در دولت های قبلی عراق مغفول مانده بود، بار دیگر اهمیت پیدا کرده است. بازسازی بیمارستان ها، بهبود خدمات پزشکی و بهینه سازی وضع پرسنل بهداشت و سلامت و تدارک تجهیزات لازم و همچنین توسعه امکانات درمان برای موارد بحرانی و ... از مواردی است که این دولت به آن توجه دارد. 

عضو دفتر سیاسی مجلس اعلای عراق پیشبرد امر خدمات رسانی به شهروندان عراقی از جمله تسهیل خدمات عمرانی و دولت الکترونیک را نیز از جمله دیگر اهداف مدنظر کابینه محمد شیاع السودانی دانست و گفت: در روند طرح های عمرانی و بازسازی ها نیز پیشرفت چشمگیری را شاهد هستیم که این  مسئله مورد توجه دولت قرار گرفته و بغداد را به عنوان پایتخت، به کانون اصلی پروژه های احداث پل ها و تونل ها، آسفالت خیابان ها و ساخت جاده های جدید و توسعه زیرساخت های حمل و نقل عمومی تبدیل کرده است.

السودانی در نهایت اظهار داشت حجم انبوه پروژه های عمرانی و خدمت رسانی به مردم عراق در داخل که با توفیقات زیادی نیز همراه بوده، سبب شده تا  از تمرکز کابینه وی بر مسائل مرتبط با سیاست خارجی کاسته شود. فلذا در مقایسه با مسائل داخلی، در بخش سیاست خارجی تلاش کمتری صورت گرفته است.

علی الدفاعی در پاسخ به سوالی پیرامون چالش های پیش روی دولت السودانی در سطح منطقه ای و بین المللی نیز اظهار داشت: در حوزه سیاست خارجی، به ویژه در دو سطح منطقه ای و بین المللی، منطقه درگیر دو جنگ ماهوی است: نخست، جنگ اوکراین که نفوذ غرب و آمریکا را تحت تأثیر قرار داد؛ و دیگری نبرد غزه است که در آستانه شعله ور کردن کل منطقه و ورود به یک جنگ گسترده است. این جنگ به دلیل تجاوزات وحشیانه صهیونیست ها که منجر به نسل کشی مردم فلسطین به ویژه کودکان شده، یک بحران انسانی واقعی ایجاد کرده و قربانیان آن در مدت شش ماه از 33 هزار شهید فراتر رفته است.

وی افزود: در همین راستا تاکید بر همکاری مشترک با کشورهای منطقه با هدف پایان دادن به بحران غزه از اهمیت بالایی برای دولت السودانی برخوردار است. تحکیم روابط با کشورهای همسایه به ویژه جمهوری اسلامی ایران، ترکیه و پادشاهی عربستان سعودی با تأکید بر منافع مشترک، نقطه مثبتی در مواضع دولت آقای سودانی است و در مقابل هرگونه اقدامی که بر اصل روابط تاریخی و برادرانه این کشورها با یکدیگر تأثیر منفی بگذارد، از سوی دولت عراق نیز مردود است.

الدفاعی سپس اضافه کرد: موضع عراق همواره بر این اصل استوار بوده است که هرگونه تجاوز به کشورهای همسایه و امنیت آنها را رد کند.

السودانی: موشک‌های ایرانی از خاک عراق شلیک نشده است

 

عضو دفتر سیاسی و سخنگوی مجلس اعلای عراق در تشریح مواضع این جریان در قبال رایزنی های دولت السودانی با مقامات آمریکایی و ترک اظهار داشت: سفر سودانی به آمریکا، سفر مهمی بود و عراق به وضوح بر مواضع خود در مناسبات با آمریکا تاکید کرد که هیچ توجیهی برای ادامه حضور نیروهای نظامی ائتلاف بین المللی در عراق وجود ندارد چراکه نیروهای قهرمان عراقی اکنون قادر به حفظ امنیت، کنترل مرزها و حفاظت از ثبات در سرتاسر کشور و منطقه هستند.

الدفاعی با اشاره به چشم انداز پیش روی عراق پس از تحمل سالها جنگ، اشغال و مبارزه با تروریسم گفت: ما شاهد گذار به مرحله جدیدی در زمینه بازسازی زیرساخت های عمرانی، نفت و توسعه اقتصادی هستیم. کمیته های فنی مشترک برای تعیین سازوکارها و چارچوب های زمانی خروج نیروهای خارجی و بستن این پرونده شروع به کار کرده اند. آقای السودانی نیز در دیدار با بایدن، رئیس جمهور آمریکا، موضع عراق را با شجاعت بیان و در مقام یک دولتمرد کشوری که احترام به حاکمیت کشورش اجتناب ناپذیر است، رفتار کرد.

 

کارنامه سفر نخست‌وزیر عراق به آمریکا؛ موفق یا ناکام؟نگاهی به توافق‌های جدید بین ترکیه و عراق

 

الدفاعی در تشریح دیدگاه مجلس اعلا در قبال سفر اخیر اردوغان، رئیس جمهور ترکیه به کشورش نیز گفت:  مسائل بین دو کشور در زمینه‌های امنیتی، اقتصادی، آب و ... بسیار مهم است. ابتکار عمل در پیشبرد طرح «جاده توسعه»  دلیل مهمی برای حل و فصل بسیاری از اختلافات، نزدیک کردن دیدگاه ها، همکاری برای حفظ ثبات است که می تواند زمینه ساز پایان بخشیدن به پرونده تجاوز نظامی (ترکیه به خاک عراق) که ناقض حاکمیت است و امضای چندین معاهدات به نفع دو کشور باشد.

ما انتظار داریم که با عزمی راسخ و قوی، رو به جلو حرکت کنیم و در این بین ضروری است که ترکیه بداند به عراق نیاز دارد و این مستلزم آن است که همه مقدمات را برای تداوم توافقات فراهم کند.

سخنگوی مجلس اعلای عراق در بخش پایانی این گفتگو در تشریح مواضع خود پیرامون پاسخ قاطعانه ایران به تجاوزات مکرر رژیم صهیونیستی در خلال عملیات وعده صادق نیز گفت: واکنش ایران، پاسخی قوی، شجاعانه و خردمندانه بود. جمهوری اسلامی گام‌هایی رو به جلو برداشت و توهم ارتش شکست‌ناپذیر اسرائیل، قدرت دفاعی و گنبد آهنین را از بین برد و حتی ضعف متحدان رژیم صهیونیستی را به جهانیان نشان داد که ایران همواره مقتدر، در زمان اتخاذِ تصمیماتِ سرنوشت ساز، شجاعانه عمل می کند، حتی اگر تنها باشد. تا زمانی که حق با او باشد، با یاری رساندن به مستضعفین، پیروز می شود و از حاکمیت خودش محافظت می کند.

الدفاعی تاکید کرد معتقدیم، پس از پاسخ ایران، معادلات حاکم بر جهان تغییر کرده است. انتظار می رود قدرت تاثیرگذاری جمهوری اسلامی و همه کشورهای عضو محور مقاومت قوی‌تر خواهد شد. ایران ثابت کرده است که مخالف هرگونه سلطه گری، مداخله و تهاجم خارجی است. است.

 

انتهای پیام/

 

 

دیگر خبرها

  • نقشه پراکندگی نیروهای مقاومت از یمن تا فلسطین
  • الدفاعی: وعده صادق، پایان‌بخش توهم ارتش شکست‌ناپذیر اسرائیل
  • سنگ‌اندازی واشنگتن در توافق راهبردی عراق و ترکیه
  • حمله مشترک سرایا القدس و کتائب الانصار به اسراییل
  • نیروهای ارتش ترکیه مورد حمله عناصر «پ.ک.ک» قرار گرفتند
  • سمن‌ها و گروه‌های مردمی بر حوزه دانش آموزان تمرکز کنند
  • حمله پهپادی مقاومت عراق به حیفا
  • توضیح دبیرکل اتاق بازرگانی ایران و عراق درباره بازار دلار
  • برد شیرین پاریزه ر کردستان
  • روایت العربی الجدید از طرح اضطراری مصر درباره تهاجم قریب‌الوقوع به رفح