Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-04-27@15:37:12 GMT

گیاهی که به شکل زنبور ماده درآمد

تاریخ انتشار: ۱۵ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۹۴۶۰۷۵

گیاهی که به شکل زنبور ماده درآمد

دانش > طبیعت - سیناپرس نوشت: گل ارکیده زنبوری در طول روند تکاملی چند میلیون ساله خود توانسته است به شکل گونه‌ای از زنبورهای ماده درآمده که زنبورهای نر را به خود جذب کرده و به‌این‌ترتیب بدون دردسر قادر است گرده‌افشانی کند.

حشرات و گیاهان در طبیعت همواره با یکدیگر در ارتباط بوده و نوعی همزیستی بین برخی از گونه‌های حشرات و گیاهان شکل‌گرفته و از سوی دیگر حشرات را می‌توان در گروه دشمنان گیاهان محسوب کرد که به شکل آفات مختلف به گیاهان حمله کرده و آن‌ها را از بین می‌برند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
این موضوع باعث شده است تا گروهی از گیاهان در مسیر تکاملی خود به‌گونه‌ای شکل بگیرند که ظاهر خود را شبیه به برخی حشراتی کنند که دشمن طبیعی آفات محسوب می‌شوند.  گروهی دیگر از این گیاهان نیز برای گرده‌افشانی و تکثیر خود به حشرات نیازمند بوده و به این دلیل خود را به شکل حشرات درمی‌آورند. برای نمونه گیاه ارکیده زنبوری یا ابرویی زنبوری بانام علمی (Ophrys apifera) دارای ظاهری شبیه به نوع ماده یکی از انواع گونه‌های زنبور است. این ساختار سبب می‌شود تا زنبورهای نر در فصل جفت‌گیری فریب ظاهر این گل ارکیده که از خانواده ثعلب‌ها محسوب می‌شود را خورده و به سمت آن جذب شوند. وقتی زنبور نر وارد این گل می‌شود، تمام بدن وی توسط گرده‌های گل پوشیده شده و پس از خروج از گل، این گرده‌ها را با خود به سایر نقاطی که پرواز می‌کند منتقل و به تکثیر ارکیده زنبوری کمک بزرگی می‌کند. این گیاه از روش هوشمندانه‌ای برای بقای خود استفاده کرده و بدون داشتن سیستم عصبی، به‌نوعی تکامل دست پیداکرده است که به ساده‌ترین روش از حشرات برای تکثیر نژاد خود، بهره می‌برد. مطالعات پژوهشگران نشان می‌دهد که اجداد این گل احتمالاً مانند سایر گونه‌های گل‌ها و گیاهان از شیره خود برای جذب حشرات استفاده کرده و آن‌ها را به سمت خود می‌کشاندند. به‌مرورزمان با ایجاد یک جهش ژنتیکی در این گیاه، گل ارکیده زنبوری توانست به‌گونه‌ای تکامل پیدا کند که جذابیت بیشتری برای زنبورها داشته و در رقابت با سایر گل‌ها، به میزان بیشتری این حشرات را به سمت خود جذب کند. این موضوع سبب شد که ظاهر این گل شبیه به زنبورهای ماده شده و دیگر نیازی به تولید شیره و گرده‌های موردتوجه حشرات نداشته و علی‌رغم این موضوع، حشرات گرده‌افشان بیشتری به تکثیر و گسترش آن‌ها کمک کنند. به‌این‌ترتیب روند تکاملی این گیاه سبب شد تا دردسر کمتری برای بقا داشته و با تلاش کمتر، نتیجه بهتری کسب کند. این فرایند تکاملی در طول چند میلیون سال شکل‌گرفته و ماحصل یک رویداد کوتاه‌مدت نبوده است. ۵۶۵۶

منبع: خبرآنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۹۴۶۰۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(ویدئو) اسب آبی نر پس از هفت سال ماده از آب درآمد!

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • میمند ۲ هزار هکتار گل محمدی زیرکشت دارد/وجود ۳۶۰ گونه گیاه دارویی
  • گیاهان دارویی بومی ایلام، در خطر انقراض
  • پارک های جنگلی، اکوسیستمی ارزشمند اما بحرانی
  • رنگین شدن سفره‌های مردم مراغه با گیاهان کوهی
  • رنگین شدن سفر‌ه ها با رویش گیاهان در مناطق کوهستانی مراغه
  • رنگین شدن سفر‌ه ها با رویش گیاهان کوهی مراغه
  • به صدا درآمدن زنگ خطر انقراض ۵۰ گونه گیاه دارویی وخوراکی درآذربایجان غربی
  • داستان عاشقانه سمی یک پروانه!
  • استفاده از گونه‌های گیاهی خشک منظر در فضای سبز مشهد
  • (ویدئو) اسب آبی نر پس از هفت سال ماده از آب درآمد!