Web Analytics Made Easy - Statcounter

فرهنگ > هنر - همشهری آنلاین:
۸۰ سال پس از ظهور نازی‌ها، یک گالری در آلمان مجموعه‌ای از تابلوهای به نمایش‌درآمده در لندن دوران پیش از جنگ جهانی دوم را در شهر برلین در معرض دید علاقه‌مندان قرار می‌دهد.

به گزارش همشهري آنلاين به نقل از ایران‌آرت، 30 تابلو از 300 نقاشی مربوط به 64 هنرمند از واسیلی کاندینسکی تا اسکار کوکوشکا برای نخستین بار گرد هم می‌آیند تا در گالری لیبرمان ویلا در برلین در نمایشگاه «لندن 1938: دفاع از هنر «منحط» آلمانی» روی دیوار بروند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بسیاری از این هنرمندان ناچار به جلای وطن شدند و نازی‌ها آثار آنها را از موزه‌های آلمان به غارت بردند. هشت دهه پس از آن دوران، بازدید از نمایشگاه می‌تواند خاطره ظهور نازی‌ها و سال‌های پیش از آغاز جنگ را تداعی کند.

این گالری خانه پیشین ماکس لیبرمان، نقاش اهل برلین است که در 1935 از دنیا رفت. سه سال پس از مرگ لیبرمان، همسرش مارتا 22 تابلوی نقاشی او را به نمایشگاه سال 1938 لندن قرض داد و حالا قرار است یکی از آن تابلوها یعنی پرتره‌ای از آلبرت اینشتین با موهای مشكي کشیده بود، به کانون توجه نمایشگاه برلین تبدیل شود. زمان برگزاری این نمایشگاه به عمد با سالگرد نمایشگاه «هنر منحط» نازی‌ها همزمان شده است.

در آن نمایشگاه 650 اثر که از موزه‌های آلمان مصادره شده بودند در مونیخ به نمایش درآمدند تا مردم آلمان بیش از پیش بر ضرورت رهایی از شر فرهنگ نیروهای ویرانگر آگاه شوند اما نمایش 300 اثر از 64 هنرمند در لندن بزرگ‌ترین پاسخ بین‌المللی برای سانسور حزب نازی بود. هر چند برخی منتقدان از تلاش‌های برگزارکنندگان برنامه برای غیرسیاسی جلوه دادن آن به شدت نگران و ناراحت شده بودند.

با وجود حضور و بازدید هنرمندانی چون پابلو پیکاسو و ویرجینیا وولف، منتقدان آلمانی در رسانه‌های تحت مدیریت نازی‌ها نمایشگاه لندن را «هنر بولشویکی» نام نهادند که «نیمی از آنها را یهودیان و مهاجران خلق کرده‌اند و مردم آلمان این آثار را اصلا هنر حساب نمی‌کنند.»

کوکوشکا از نخستین هنرمندانی بود که نازی‌ها هنرش را تقیبح و بیش از 400 اثر او را از موزه‌های آلمان جمع کردند. به لطف نمایش آثار این هنرمند در لندن، مخاطبانی تازه پیدا کرد و با گریختن به بریتانیا، آنجا با آرامش روزگار گذراند و تابلوهایش را تا سال‌های پایانی دهه 1940 با موفقیت به فروش رساند.

از سوی دیگر، مارتا لیبرمان سرنوشتی متفاوت داشت. از آنجا که نازی‌ها حساب بانکی‌اش را مسدود کرده بودند، ناچار شد تابلوهای همسرش را در لندن به نمایش بگذارد تا پول فروش آنها را خرج زندگی کند. گفته می‌شود خاندان سلطنتی پرتره اینشتین او را خریدند اما معلوم نیست چک 350 پوندی به حساب مارتا واریز شد یا نه.

نمایشگاه «لندن 1938: دفاع از هنر «منحط» آلمانی» از روز یکشنبه هفتم اکتبر در گالری لیبرمان ویلا در شهر برلین آغاز به کار می‌کند و تا 14 ژانویه 2019 ادامه دارد.

در همین زمینه: شاهکار ونگوگ کپی از آب درآمد | تاثیرپذیری استاد از نقاش نامدار ژاپنی

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۹۴۶۷۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمایشگاه کاریکاتور "فرهنگ شهروندی" در اردبیل

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اردبیل رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شهرداری اردبیل در آئین افتتاح نمایشگاه کاریکاتور فرهنگ شهروندی در سالن بانوان و خانواده شهرداری اردبیل گفت: هنر بهترین ابزار برای انتقال خرده فرهنگ‌ها و رفع برخی ناهنجاری‌های فرهنگی است و در این آثار که خوشبختانه در روز نخست برگزاری نمایشگاه با استقبال گرم دانش آموزان مواجه است، به موضوعاتی همچون کرامت سالمندان و ضرورت توجه به آنها پرداخته شده است.
سلامت صفری به دانش آموزان و بازدیدکنندگان از این نمایشگاه توصیه کرد، آموزه‌ها و برداشت‌های فکری و فرهنگی خود از این آثار را به اعضای خانواده، همسالان و دوستان خود منتقل کنند و در راستای تبیین و ترویج فرهنگ شهروندی تلاش کنند.
وی به ظرفیت مساجد و محلات و فعالان کانون‌ها و هیئت امنای آنها اشاره کرد و ادامه داد: سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری اردبیل اقدامات چشمگیری در جهت اهداف و برنامه‌های خود انجام می‌دهد و می‌تواند از ظرفیت مساجد و محلات برای توسعه برنامه‌ها در مناطق مختلف شهر، بیشتر استفاده کند.
این فرمانده و یادگار دفاع مقدس با اشاره به توجه افکار عمومی به مظلومیت غزه و محکومیت اسرائیل جنایتکار، پیشنهاد داد برنامه‌های فرهنگی و هنری در ارتباط با غزه و پایداری محور مقاومت در مقابل رژیم غاصب و هم پیمانانش، در اردبیل برگزار شود و مقدمه ای برای آئین‌های پرشور هفته دفاع مقدس قرار گیرد.
رئیس سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری اردبیل نیز در این آئین گفت: هدف از برگزاری این نمایشگاه هنری، تبیین برخی مشکلات و فرهنگ سازی برای برطرف کردن آنها با ابزار هنر است و این مجموعه سه روز برای بازدید علاقه‌مندان دایر خواهد بود.
اباصلت ابراهیمی به برگزاری اردوی نیمروزی شهرداری اردبیل اشاره کرد و گفت: اقشار مختلف مردم در قالب این اردو از نمایشگاه کاریکاتور فرهنگ شهروندی بازدید می‌کنند و حضور پرشمار معلمان و دانش آموزان در نخستین روز گشایش این نمایشگاه، گویای استقبال خوب مردم از این کار هنری است.


فیروز اسوار کاریکاتوریست اردبیلی نیز در خصوص آثار خود اظهار کرد: بیش از ۲۰ اثر در قالب این نمایشگاه در معرض دید علاقه مندان قرار گرفته است و علاوه بر موضوعات خانواده و فرهنگ شهروندی و شهرنشینی، در تعدادی از آثار نیز به غزه و مظلومیت فلسطین و جنایت‌های رژیم غاصب پرداخته ام.
این هنرمند پیشکسوت ادامه داد: به تجربه ثابت شده است که تاثیر آثار هنری در تبیین هدف‌های متعالی و القا فرهنگ‌ها، بسیار عمیق و وسیع است و آموزه‌هایی که از طریق این کاریکاتورها به ذهن و ضمیر بینندگان و بازدیدکنندگان منتقل می‌شود، به خاطر داشتن حالت طنز و شوخی، در ذهن باقی می‌ماند و سبب اصلاح برخی رفتارها در حوزه فرهنگ شهروندی و شهرنسینی می‌گردد.
او گفت: متولد ۱۳۵۰ در روستای قره داغلو شهرستان پارس آباد هستم و از دانشکده علمی و کاربردی خبر اردبیل در رشته کارشناسی روابط عمومی و امور رسانه فارغ التحصیل شده‌ام و شغلم آزاد است و از سال ۷۰ کاریکاتور می‌کشم و درآمدی از این هنر ندارم بلکه به خاطر تعلق خاطر و عشق به این هنر به آن می‌پردازم.
اسوار اضافه کرد: در دوران تحصیلی ابتدایی، نقاشی سیاه قلم کار می‌کردم و بعدها به نقاشی با رنگ روغن روی بوم و پارچه روی آوردم و از استادانی همچون "سلطانی" در تهران و "زند" در ارومیه بهره‌ برده ام و در دوران جوانی به تهران کوچ کرده بودم و از سال ۹۳ به اردبیل بازگشتم و در کنار زندگی و شغل آزاد همچنان کاریکاتور می‌کشم.

دیگر خبرها

  • آلمان نمایش نمادهای مربوط به روز پیروزی را ممنوع کرد
  • چراغ های پانزدهمین جشنواره سراسری بچه های مسجد روشن شد
  • بازسازی صحنه درگیری مزاحمین نوامیس در محله نازی آباد (عکس)
  • اردبیل هفته آینده میزبان جشنواره هنرهای نمایشی خواهد بود
  • بازسازی صحنه درگیری اراذل و اوباش در نازی‌آباد تهران
  • نمایشگاه کاریکاتور "فرهنگ شهروندی" در اردبیل
  • مجتبی پیرزاده با «مکبث زار» به آلمان می‌رود
  • ابراهیم پشت‌کوهی با «مکبث زار» به آلمان می‌رود
  • نمایش 600 اثر هنرمندان ایرانی در دبی
  • ۶۰۰ اثر از هنرمندان ایرانی در نمایشگاه هنر جهانی دبی به نمایش درآمد