Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری برنا در هرمزگان ؛ کلاس‌هایی همچون بهره‌وری و سیستم‌های مدیریت یکپارچه از نمونه برنامه‌های یاد شده هستند.کمیته بهره‌وری منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس در سال 86 و طبق دستور مستقیم سازمان ملی بهره‌وری با هدف ارتقای بهره‌وری مجموعه تشکیل شد. اقدامات اجرا شده توسط این کمیته بسیار متفاوت و متنوع بودند که از نتایج مشهود و قابل ارائه آن می‌توان به کسب رتبه سوم در رتبه‌بندی مدل بهره‌وری سال گذشته در زیر مجموعه سازمان ایمیدرو اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جایگاه اول و دوم به‌ترتیب به شرکت میدکو و شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر اختصاص یافت؛ باید خاطرنشان ساخت، این دو شرکت از نظر شاخص های مالی قابل مقایسه با شرکت منطقه ویژه خلیج فارس نیستند. کسب جایگاه سوم نیز از خروجی‌ها و نتایج قابل قبول شرکت منطقه ویژه خلیج فارس است. از وظایف و ماموریت‌های کمیته بهره‌وری می‌توان به تغییر و بهبود روش ارزیابی کلیه فعالیت‌های شرکت اشاره کرد؛ کمیته مذکور هدایت‌گر و ارتقا دهنده ی دانش بهره‌وری است.

 

دوره‌های آموزشی شرکت منطقه ویژه

دوره‌های آموزشی منطقه ویژه به‌صورت منظم و متوالی به اجرا در می‌آیند. آموزش مدل بهره‌وری ایمیدرو با درخواست اساتید از سازمان همراه بوده و موجب انتقال دانش  است. پیشنهاد درخواست استاد به سازمان ایمیدرو داده شد تا منطقه ویژه خلیج فارس متولی اجرای دوره آموزشی در جنوب کشور باشد که خوشبختانه مورد موافقت نیز قرار گرفته است. از اواخر مهر سال جاری نفرات زیرمجموعه سازمان توسعه و نوسعه معادن و صنایع معدنی ایران از استان‌های کرمان و فارس امکان استفاده از این دوره‌ها در منطقه ویژه را بدون هزینه خواهند داشت. این اقدام موجب کاهش هزینه و افزایش بهره‌وری و در نتیجه افزایش نفرات آموزش دیده خواهد شد. همچنین این امکان برای سرمایه‌گذاران در منطقه ویژه شامل تولیدکنندگان آلومینیوم، محصولات فولادی و صنایع وابسته نیز مهیا خواهد بود. تبادل اطلاعات و تجارب از سایر اهداف این برنامه‌ها هستند.

 

منطقه ویژه و استانداردهای جهانی

مدیریت بهره‌وری و استاندارهای مدیریتی (ISO ) دو مقوله مورد بررسی در دوره‌های مذکور هستند که تاکید بر استقرار سیستم‌های مدیریتی دارند. مدل‌های تعالی بومی که اکثرا از EFQM  (سیستم تعالی اروپایی) استخراج می‌شوند؛ این سیستم به نسبت سیستم‌های آمریکایی و آسیای شرقی مرسوم‌تر بوده و مدل بهره‌وری ایمیدرو با نگاه دقیق‌تر به شاخص‌های بهره وری نیز از آن نشات می‌گیرد.

از دیگر دوره‌های آموزشی می‌توان به تربیت ارزیاب در مقوله تعالی سازمانی اشاره کرد.

آموزش استاندارد و سر ممیزی به تفکیک و ممیزی ویرایش جدید 9001 و 14001 در حال انجام است. کلاس‌های برنامه ریزی استراتژیک و سیستم پیشنهادات در موضوع بهره‌وری و مدیریت دانش، دوره TQM  و اصول ارزبابی عملکرد، اصول هدف‌گذاری، اصلاح فعالیت‌های سازمانی  از دیگر دوره‌های مورد هدف هستند. دوره‌های بسیاری در  منطقه ویژه اقتصادی معدنی و صنعتی خلیج فارس در حال انجام است که مشتری مداری و روش‌های تحلیل آماری و اصول مدیریت پروژه، ارزیابی ریسک در امنیت اطلاعات، خود ارزیابی، اصول تکمیل اظهارنامه‌ها از نمونه‌های بارز آن‌ها هستند.

دوره‌هایIMS  (سیستم مدیریت یکپارچه) و بهره‌وری بسیار شبیه به هم هستند اما تفاوت‌هایی نیز دارند. اصطلاح IMSمعمولا در استانداردهای ISO  استفاده می‌شود که یک روال مدیریتی به هم پیوسته است. منطقه ویژه 6 استاندارد بین‌المللی دارد که عبارتند از:

ISO 9001  سیستم مدیریت کیفیت ISO 14001 حفاظت از محیط زیست و جلوگیری از آسیب رساندن آلاینده‌های شرکت‌ها ISO 10002 سیستم رسیدگی به شکایات مشتریان ISO 10015 سیستم مدیریت آموزش OHSAS18001   سیستم مدیریت ایمنی و بهداشت ISO 27001 سیستم مدیریت امنیت فناوری اطلاعات

از استاندارهای(ISO ) برنامه ریزی شده برای دریافت در آینده،  ISO  50001 سیستم مدیریت انرژی است که امید می‌رود شرکت در اوایل نیمه دوم سال جاری به آن دست یابد. از اقدامات انجام گرفته در جهت کسب استاندارد مذکور برگزاری دوره آموزشی و ممیزی انرژی است. با انجام ممیزی انرژی راه دریافت این استاندارد بسیار هموارتر خواهد بود.

شرکت منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس سعی در اجرای دوره‌های آموزشی بهره‌وری و تعالی سازمانی در جنوب کشور و استان‌های همجوار  با هماهنگی سازمان ایمیدرو را دارد

 

حرکت منطقه ویژه خلیج فارس به نسبت سال‌های گذشته و با توجه به جایزه مدل بهره‌وری رو به جلو بوده و پروژه‌های بهبود مناسبی بعد از خود ارزیابی و ارسال اظهارنامه استخراج شد و در لیست اهداف سال جاری قرار گرفت. هدف مدیریت بهره‌وری ارتقا سازمان و بهبود وضعیت موجود است و این بهبود در حوزه IMS   و استاندارد با ممیزی و در حوزه بهره‌وری با خود اظهاری و ارزیابی چک می‌شود و نقاط ضعف و قوت استخراج می‌شود. با انجام پروژه بهبود و اولویت بندی اقدامات و انطباق با استانداردهای بین‌المللی پیشرفت و بهبود حاصل شده و شرکت منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس جهت انجام این پروژه‌ها خود را ملزم به پروژه پیشنهادی و هدف‌گذاری سال 97  دانسته است.

این شرکت قصد دارد تا با برنامه‌ریزی درست و اصولی تبدیل به قطب کارآمدی در حوزه ارتقای سازمانی شده و تبدیل به یکی از بازوهای اجرایی دانشی شرکت‌های صنعتی جنوب کشور شود و بتواند با تربیت نیروی انسانی کارآمد علی رغم حفظ منابع مالی موجبات ارتقای علم مدیریت و سطح کیفی و فنی منابع انسانی منطقه را فراهم آورد.

 

 

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: بهره وری خلیج فارس رشد کلاس های آموزشی نیروی انسانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۹۴۷۷۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ظرفیت ۳۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان برای رفع نیازهای فناورانه صنایع معدنی کشور

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی بر ظرفیت بالای ۳ هزار شرکت دانش‌بنیان فعال در حوزه صنایع معدنی و توانمندی این شرکت‌ها برای رفع نیازهای فناورانه این حوزه تأکید کرد. 

به گزارش ایسنا، دکتر محمدصادق خیاطیان با اشاره به برگزاری رویدادهایی نظیر رویداد جذب ایده‌ها و طرح‌های فناورانه و نوآورانه مرکز نوآوری چادرملو (نوچاد) در حوزه صنایع معدنی که در روزهای پایانی هفته اخیر برگزار شد، یادآور شد: صندوق نوآوری، حامی جدی هر اقدامی است که منجر به توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در کشور شود،

وی گفت: شاید یک دهه قبل بیشتر به دنبال رشد و ایجاد شرکت‌های دانش‌بنیان در کشور بودیم؛ اما امروز درباره زیست‌بوم بالغی صحبت می‌کنیم که نزدیک به ۱۰ هزار شرکت دانش‌بنیان در حوزه‌های مختلف در آن مشغول فعالیت هستند. میزان فروش این شرکت‌ها در سال گذشته به ۵۳۰ همت (۵۳۰ هزار میلیارد تومان) رسیده است و بالغ بر ۳۰۰ هزار نفر نیز در شرکت‌های دانش‌بنیان اشتغال دارند.

خیاطیان تصریح کرد: این شرکت‌های دانش‌بنیان در عرصه‌های مختلفی نقش‌آفرینی می‌کنند. یکی از نمونه‌‎های بارز نقش‌آفرینی دانش‌بنیان‌ها را در زمان همه‌گیری کرونا در کشور شاهد بودیم. این شرکت‌ها توانستند بسیاری از نیازهای اساسی کشور در حوزه‌هایی مانند تولید ماسک و دستگاه‌های ونتیلاتور را تأمین کنند. امروز با این موجودیت عظیم روبرو هستیم که نقش مهمی در اقتصاد کشور ایفا می‌کنند.

نقش مهم شرکت‌های دانش‌بنیان در اقتصاد کشور

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی خاطرنشان کرد: این زیست‌بوم به‌خوبی بالغ شده است. درحال حاضر سهم اقتصاد دانش‌بنیان از GDP حدود ۲.۷ درصد است و طبق برنامه‌ریزی باید این سهم تا پایان برنامه هفتم به ۷ درصد برسد. برای دستیابی این هدف باید گام‌های مهمی برداشته شود. به اعتقاد ما، مهم‌ترین رویکرد در این مسیر، توجه به نقش شرکت‌های بزرگ مانند شرکت‌های پتروشیمی، شرکت‌های فولادی مانند فولاد مبارکه یا شرکت‌های صنعتی و معدنی مانند چادرملو در اقتصاد دانش‌بنیان است.

خیاطیان افزود: شاید پیش از این، شرکت‌های پتروشیمی، فولاد، صنایع معدنی و سیمانی توجه کمتری به حوزه نوآوری داشتند، اما برگزاری رویدادهایی نظیر رویداد جذب ایده‌ها و طرح‌های فناورانه و نوآورانه مرکز نوآوری چادرملو (نوچاد) نشان می‌دهد که شرکت‌های بزرگ نیز به شکل ویژه به حوزه نوآوری و فناوری توجه دارند و این رویکرد کمک می‌کند تا سهم ۷ درصدی اقتصاد دانش‌بنیان از GDP محقق شود. اما چطور می‌توان شرکت‌های بزرگ را برای ورود به حوزه دانش‌بنیان ترغیب کرد؟ در این راستا مشوق‌هایی از سوی دولت و مجلس در نظر گرفته شده‌اند.

شرکت‌های بزرگ، نیازهای فناورانه خود را از طریق دانش‌بنیان‌ها تامین کنند

به نقل از صندوق نوآوری، وی تأکید کرد: یکی از راهکارها این است که شرکت‌های بزرگ به جای استفاده از محصولات خارجی، نیازهای فناورانه خود را از طریق دانش‌بنیان‌ها تامین کنند. شرکت‌های دانش‌بنیان، محصولاتی با استاندارد بالا و در تراز بین‌المللی تولید می‌کنند. راهکار دیگر، قرار گرفتن شرکت‌های دانش‌بنیان در زنجیره ارزش شرکت‌های بزرگ است.

خیاطیان، رویکرد سوم را بحث سرمایه‌گذاری شرکت‌های بزرگ در شرکت‌های دانش‌بنیان عنوان کرد و گفت: صندوق‌های سرمایه‌گذاری خطرپذیر شرکتی (CVCs) و سایر نهادهای تخصصی، یکی از راهکارهای سرمایه‌گذاری شرکت‌های بزرگ در این حوزه است. قانون‌گذار نیز با تصویب قانون جهش تولید دانش‌بنیان و اعطای اعتبار مالیاتی، از سرمایه‌گذاری شرکت‌های بزرگ در شرکت‌های دانش‌بنیان حمایت کرده است. 

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی افزود: به اعتقاد ما، حوزه معدن یکی از بخش‌هایی است که نفوذ فناوری و نوآوری در آن چندان اتفاق نیفتاده است. برگزاری برنامه‌ها و رویدادهایی مانند رویداد چادرو، حاکی از حرکت این صنایع به سمت استفاده بیشتر از فناوری و نوآوری است. ۳۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان در زنجیره صنایع معدنی و ماشین‌آلات و ... مشغول فعالیت هستند. آمادگی داریم در صندوق نوآوری و شکوفایی با همکاری متقابل، نیازهای فناورانه شما را احصاء و به شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در این حوزه ارائه کنیم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • سند اقتصاد دریامحور استان بوشهر تنظیم شده است
  • تأمین مالی  ۲ میلیارد دلاری  برای انتقال آب خلیج فارس و دریای عمان
  • استان بوشهر از مزیت‌های اقتصاد دریایی بهره‌مند می‌شود
  • تأمین مالی حدود ۲ میلیارد دلاری صندوق توسعه ملی برای انتقال آب خلیج فارس و دریای عمان
  • تخصیص ۲ میلیارد دلاری صندوق توسعه ملی برای انتقال آب خلیج فارس
  • تخصیص ۲ میلیارد دلاری صندوق توسعه ملی برای انتقال آب خلج فارس
  • سند اقتصاد دریامحور استان بوشهر تنظیم شد
  • اهدای جایزه احمد اقتداری به پژوهش‌های برگزیده خلیج فارس
  • ظرفیت ۳۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان برای رفع نیازهای فناورانه صنایع معدنی کشور
  • رفع نیازهای فناورانه صنایع معدنی با کمک ۳۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان