Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-05-07@09:25:20 GMT

عرضه قطره‌چکانی پروفیل فولادی در بورس کالا

تاریخ انتشار: ۱۵ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۹۴۸۰۹۰

عرضه قطره‌چکانی پروفیل فولادی در بورس کالا

 این رقم معاملاتی به معنای واقعی عرضه قطره‌چکانی است آن هم در وضعیتی که بازار به شدت به این گروه کالایی نیاز داشته و برای تداوم روند کاهش قیمت‌های فعلی، الزام به عرضه در بورس کالا نیازی جدی به شمار می‌رود. حال در وضعیتی که الزام قانونی برای عرضه محصولات در بورس کالا وجود داشته و واحدهای نوردی تولیدکننده میلگرد که شمش خود را از بورس تهیه کرده‌اند، در حال عرضه تولیدات خود هستند عدم عرضه کافی پروفیل در بورس کالا شائبه‌های بسیاری را در بر دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ساده‌ترین شائبه تلاش برای ممانعت از کاهش قیمت‌ها در بازار است؛ یعنی با فرض عدم عرضه کافی با قیمت‌هایی رقابتی و عادلانه روند کاهش قیمت‌های انتظاری در بازار با ابهام همراه خواهد شد.

این نکته را باید بسیار جدی گرفت آن‌هم در شرایطی که مواد اولیه صنایع لوله و پروفیل با قیمت‌هایی دستوری در بورس کالا تعیین شده و زمان تحویل آن فرارسیده و از هم‌اکنون باید انتظار عرضه لوله و پروفیل را داشت. این در حالی است که آخرین عرضه پروفیل در بورس کالا ۱۷ مردادماه سال جاری بوده یعنی نزدیک به ۲ ماه هیچ عرضه‌ای از این گروه کالایی در بورس به ثبت نرسیده است. عدم عرضه این کالا با فرض الزام قانونی و نیاز بازار و خرید مواد اولیه از مواردی است که دنیایی ابهام را در بطن خود مخفی کرده و تنها چیزی که این ابهامات را برطرف می‌کند حجم عرضه کافی در بورس کالاست که منافع همه را در بر دارد.

شرایط فعلی عرضه به صراحت از عرضه قطره‌چکانی در بورس کالا خبر می‌دهد آن هم در وضعیتی که بیش از یک میلیون و ۶۲۸ هزار تن ورق نورد گرم تنها در سال جاری در بورس کالا مورد معامله قرار گرفته است. در سال جاری حجم معامله ورق نورد گرم B در بورس کالا یک میلیون و ۶۰ هزار تن و ورق نورد گرمC، ۵۶۳ هزار تن بوده و با فرض مصرف نزدیک به ۶۰ درصد از ورق نورد گرم B در صنایع لوله و پروفیل و صنایع مشابه، برای سال جاری و البته ماه‌های آینده انتظار برای عرضه ۶۰۰ هزار تنی لوله و پروفیل در بورس کالا وجود دارد.  این در حالی است که در سال جاری (تاکنون) لوله در بورس کالا عرضه نشده و تمامی عرضه پروفیل همان‌گونه که عنوان شد ۸ هزار و ۵۳۶ تن بوده است. این در حالی است که تنها شرکت فولاد مبارکه امسال تاکنون ۲ میلیون و ۲۷۵هزار تن ورق در بورس کالا عرضه کرده ولی کل عرضه لوله و پروفیل همان ۸ هزار و ۵۰۰ تن است.

بحث اصلی در این گزارش توجه به نوسان قیمت‌ها و حتی قیمت‌های پیشنهادی عرضه نیست بلکه بحث اصلی حجم عرضه است که در مکانیزم عرضه و تقاضا ناخودآگاه به کشف قیمت‌ها منجر خواهد شد.  نقد به حجم عرضه و دقیق‌تر عرضه قطره‌چکانی لوله و پروفیل چیزی نیست که بتوان از کنار آن به سادگی عبور کرد زیرا بازار در شرایط فعلی با تقابل واقعی عرضه و تقاضا و آن‌هم بدون سقف مجاز قیمت‌ها در حال کشف نرخ است و بازار خود قیمت تعادلی را کشف می‌کند. حال اگر به‌صورت تصنعی حجم عرضه‌ها را کاهش دهیم و یا از عرضه‌هایی که ملزم به ثبت آنها هستیم سر باز زنیم مصداق عینی تلاش برای جهت‌دادن به بازار است و خود ثبت عرضه‌ها با ابهام همراه خواهد بود. حال می‌توان این سوال را مطرح کرد که ورق نورد گرمی که در فصل بهار مورد معامله قرار گرفته و هم‌اکنون تحویل داده شده و البته زمان برای تولید پروفیل نیز وجود داشته است چرا در لیست عرضه‌های بورس کالا درج نشده و چرا آخرین عرضه پروفیل به تاریخ ۱۷ مردادماه باز‌می‌گردد و تولیدکنندگان برجسته پروفیل در این فاصله دو ماهه دقیقا کجا بوده و چه می‌کردند؟

بحث اما و اگرهای قیمت‌گذاری و یا کم‌رنگ جلوه‌دادن حجم عرضه مواد اولیه و محصولات میانی یا استفاده ابزاری از دستورالعمل‌ها همگی مواردی است که قطعا در گفت و شنودهای رسانه‌ای مورد بحث قرار می‌گیرد اگرچه برای ادعاهای احتمالی پاسخ‌هایی مستند برپایه معاملات بورس کالا وجود دارد ولی الزام به رعایت عرضه‌ها در چارچوب حجم خرید مواد اولیه نیاز بازار است و اگر به هر دلیل این نیاز به‌صورت کامل مورد توجه قرار نگیرد آشوب در برابر مکانیزم بازار است. روزهای اخیر زمان بسیار مناسبی برای سر و سامان دادن به بازار پروفیل است و تبعیت از دستورالعمل‌های موجود به این معنی است که همچون بازارهای شمش یا ورق و حتی میلگرد و تیرآهن، در بازار پروفیل‌ها نیز نبض بازار در بورس کالا بتپد و بازارهای رسمی جایگزین معاملاتی شود که از شفافیت کافی برای عموم برخوردار نیست. با توجه به نیاز بازار پیگیری عرضه کافی پروفیل و حضور شرکت‌های عرضه‌کننده جدید در بورس کالا یک مطالبه رسانه‌ای مهم به شمار خواهد رفت.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۹۴۸۰۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شاخص های لازم در زمان خرید لوله داربستی ؛ اصولی خرید کنید!

نکته حائز اهمیت در زمان خرید لوله داربستی این است که اگرچه برخلاف سایر انواع مقاطع فولادی تنوع چندانی ندارند، ولی حجم مصرف‌شان بسیار بالا است. بنابراین این حجم بالای مصرف، نشان‌دهنده حساسیت انتخاب درست نوع لوله و مطلوب‌بودن کیفیت در زمان خرید است. انتخاب نادرست متعاقبا هزینه خرید لوله را افزایش خواهد داد. برای خرید لوله داربستی در حجم های مختلف می بایست به ضخامت، سایز، طول لوله توجه نموده و بر اساس کیفیت تولید، برند مناسب را انتخاب نمایید. اما اینکه چگونه بهترین برند و کیفیت لوله داربستی را انتخاب کنید، نکات ضروری خرید است.

لوله داربستی و هرآنچه که باید در مورد آن بدانید

لوله‌های داربست به‌دلیل مقرون‌به‌صرفه بودن و داشتن امنیت در مصارف ساختمانی بسیار مناسب هستند. برای ساخت آن‌ها ابتدا ورق‌های مستطیلی‌شکل از غلتک‌هایی عبور می‌کنند و سپس به‌صورت رول‌شده، فرم می‌گیرند. بعد از این مرحله، لبه‌های آن‌ها به هم نزدیک می‌شوند و توسط دستگاه‌های جوشکاری به‌یکدیگر اتصال می‌یابند.

لوله‌های داربستی براساس اجزای تشکیل‌دهنده سازه، نحوه نصب و مورد مصرف طبقه‌بندی می‌شوند. از پرکاربردترین انواع داربست‌ها می‌توان به داربست مثلثی، چکشی ستاره‌ای، چکشی کاسه‌ای، معلق، پایه‌دار، تک و دوبل اشاره کرد. هرکدام از آن‌ها برای شرایط خاصی مناسب و کارآمد خواهند بود.

در اینجا باید اشاره کرد که برخلاف سایر لوله‌های درزدار، تست گاز یا تست آب بر روی این لوله‌ها انجام نمی‌شود. زیرا در انتقال سیالات نقشی ندارند. بنابراین به‌دلیل انجام نشدن تست‌های فوق بر روی این محصولات آن‌ها را به‌عنوان لوله‌های تست مردود یا پلیسه می‌شناسند. البته لازم به ذکر است که عدم اجرای تست‌های فشار آب و گاز به این معنا نیست که این لوله‌ها تست نمی‌شوند، بلکه تنها تست‌های هیدرواستاتیکی در مورد آن‌ها اجرا نمی‌شوند. لذا مقاومت این لوله‌ها در برابر فشار قطعا ارزیابی خواهد شد. چرا که قرار است برای داریست در سازه های با ارتفاع بالا به کار گرفته شوند و باید تضمین تحمل بار در ارتفاع را گرفته باشد.

نکاتی که باید پیش از خرید لوله داربست بدانید

شاید لوله‌های داربستی همانند دیگر انواع لوله های فولادی، انواع متعددی ندارند و کاربرد آن‌ها محدود باشد، ولی کارایی بسیار زیاد دارند. این لوله‌ها اگرچه برای انتقال سیالات به کار برده نمی‌شوند، ولی باید توجه خاصی به آن‌ها در جهت حفظ سلامت افراد داشت. در ادامه به نکات اصلی پیش از خرید لوله داربستی همچون جنس، سایز و ابعاد، کیفیت و برند می‌پردازیم.

بررسی جنس لوله داربست

لوله‌های داربست از جنس لوله‌های فولادی گالوانیزه هستند که به‌شکل‌های گرد با قطر استاندارد O.D 48.3 میلی‌متر (BS1139 EN39) از‌طریق فرآیند نورد ساخته شده‌اند. به‌طور کلی، مواد استاندارد مورد استفاده در تولید لوله داربست باید دارای شرایط زیر باشد:

جنس: فولاد، فولاد گالوانیزه. خواص مکانیکی: ضد‌خوردگی، عمر طولانی. الزامات: دستیابی به‌‌میزان سطح سختی و استحکام کششی مطابق با استاندارد BS 1139. بررسی سایز و ابعاد لوله داربست

این لوله‌ها باید قطر 48.3 میلی‌متر و ضخامت دیواره 3.2 تا 4.0 میلی‌متر داشته باشند. ضمنا آن‌ها باید ازنظر بصری به‌شکل لوله مستقیم ظاهر شوند و بیش از 15 میلی‌متر در طول 3 متر منحرف نشوند. طولانی‌ترین لوله داربست 6.4 متر است. البته طول را می‌توان به اندازه‌های سفارشی نیز از 0.3 متر تا 5.8 متر برش داد. گریدهای فولادی لوله‌های داربست شامل S235، S355، STK400، STK 500 و غیره است.

بررسی کیفیت لوله داربستی

کیفیت تولید یکی از مهم‌ترین نکاتی است که پیش از خرید لوله داربستی حتما باید به آن توجه داشته باشید. این شاخص شامل دقت ابعادی سطح مقطع، درز جوش و کیفیت ورق مصرفی است. مسلما ورق سالم و انتخاب لوله فولادی مستحکم عاری از هرگونه آسیب و زنگ‌زدگی، تاثیر به‌سزایی در کیفیت نهایی لوله تولیدی خواهد داشت.

کیفیت بالای ورق فولادی درجه یک، مزایای متعددی از جمله سهولت و افزایش سرعت کار را به ارمغان می‌آورد. در اینجا نکته بسیار مهم این است که تنها آن دسته از تجهیزات داربستی مرغوب و با‌کیفیت نامیده می‌شوند که توانایی تحمل وزنی در حدود ۴ برابر وزن خود را داشته باشند. از‌طرف دیگر نباید بیش از ظرفیت تعیین‌شده از این لوله‌ها استفاده کرد چون به حوادث ناگوار منجر خواهد شد.

برند تولیدکننده لوله داربست

کارخانه‌های بسیاری در‌حال تولید لوله داربستی هستند که کیفیت نهایی محصولات آن‌ها به نوع ورق مصرفی بستگی دارد. همچنین نوع ورق سیاهی که به‌عنوان ماده اولیه استفاده می‌شود، قیمت خرید لوله داربستی این کارخانه‌ها را تعیین می‌کند. شایان ذکر است که بهترین لوله داربست معمولا با استفاده از ورق سیاه کارخانه ساخته می‌شود.

محاسبه وزن لوله داربست

از مهم‌ترین فاکتورهای مهم در نحوه محاسبه وزن لوله داربست می‌توان به طول، ضخامت، قطر لوله موجود و مواردی از این قبیل اشاره کرد. به‌طور کلی، دو رابطه ریاضی برای محاسبه وزن این لوله‌ها به شرح زیر استفاده می‌شود:

محاسبه اصولی وزن لوله‌های فولادی:

(چگالی فولاد × ضخامت × طول لوله × عرض نوار برش شده از ورق) تقسیم بر هزار

محاسبه ساده وزن لوله داربستی:

ضخامت× قطر بیرونی ×عرض نوار برش داده‌شده از ورق

از‌طریق جدول زیر می‌توان وزن هرشاخه 6 متری را برحسب میزان ضخامت و قطر لوله داربست محاسبه کرد:

وزن هرشاخه 6 متری

 (kg)

ضخامت لوله

 (mm)  

قطر لوله داربست

 (mm)

قطر لوله (inch)

14.100

2

48

1.2  

15.900

2.3

48

1.2  

17.200

2.5

48

1.2  

19.200

2.8

48

1.2  

20.500

3

48

1.2  

نحوه بررسی قیمت لوله داربست به‌صورت روزانه

قیمت این محصول نیز مانند سایر محصولات فولادی تحت تاثیر عوامل مختلفی است. برای این منظور، خریداران باید از‌طریق موسساتی استعلام قیمت کنند که به‌صورت روزانه بهای لوله داربست را منتشر می‌کنند.

اطلاع از نحوه قیمت‌گذاری‌ها و خرید لوله داربستی

از عواملی که برروی قیمت‌گذاری به‌منظور خرید لوله داربستی تاثیر خواهند داشت باید به هزینه‌های حمل‌و‌نقل، قیمت جهانی آهن‌آلات در بازارهای جهانی و قیمت دلار در بازار داخلی اشاره کرد. شایان ذکر است که البته هزینه این خدمات و قیمت به‌روز لوله به فاکتورهای مختلفی همچون هزینه سوخت، هزینه استخدام رانندگان، هزینه خرید تجهیزات انتقالی و غیره بستگی دارد.

جمع‌بندی

نکته حائز اهمیت در زمان خرید لوله داربستی این است که اگرچه برخلاف سایر انواع مقاطع فولادی تنوع چندانی ندارند، ولی حجم مصرف‌شان بسیار بالا است. بنابراین این حجم بالای مصرف، نشان‌دهنده حساسیت انتخاب درست نوع لوله و مطلوب بودن کیفیت در‌زمان خرید است. لذا مواردی همچون جنس، سایز، ابعاد، کیفیت و برند نکاتی هستند که باید پیش از خرید لوله داربستی به آن‌ها توجه کرد. برای خرید لوله داربستی باید به بنگاه ها و مراکز خرید و فروش انواع مقاطع فولادی مراجعه نمایید که علاوه بر ارائه مشاوه حین خرید، بهترین کیفیت را با بهترنی قیمت برای خریدار به ارمغان بیاورند.

منبع: آهن ملل: خرید و فروش مقاطع فولادی (انواع لوله، لوله داربستی، لوله گالوانیزه، لوله مانیسمان، لوله اسپیرال، لوله گازی)

 

دیگر خبرها

  • نحوه تولید پروفیل زد سوله
  • شاخص های لازم در زمان خرید لوله داربستی ؛ اصولی خرید کنید!
  • فولاد مبارکه؛ دارنده کامل‌ترین زنجیره تولید ورق‌های فولادی
  • افزایش شرکت های بورسی در کرمانشاه
  • شرایط خرید کامیونت فورس در بورس کالا ابلاغ شد
  • چرا بورس درجا می‌زند؟!
  • افزایش سرمایه بیش از ۴ هزار درصدی یک نماد بورسی
  • بورس انرژی دسترسی نیروگاه ها به منابع مالی را سریع تر می کند
  • پیش‌بینی بورس در هفته سوم اردیبهشت ۱۴۰۳/ پیشتازی فولادی‌ها و پالایشی‌ها در این هفته
  • تولیدکنندگان آلومینیوم مواد اولیه را به قیمت دلار ۶۰ هزار و ۵۰۰ تومان خریداری می‌کنند