Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس خانه معدن ایران گفت: باید نگاه ملی به حوزه فلزات غیر آهنی داشته و از توان بخش خصوصی در اجرای برنامه های این بخش استفاده کنیم.

«محمدرضا بهرامن» روز یکشنبه افزود: در سال های گذشته به دلیل نبود راهبرد مشخص در بخش معدن، اغلب تابع مسائل و مواردی بودیم که فقط دولت برای فعالان این بخش تنظیم می کرد.

وی ادامه داد: امروز شاهدیم همه نیروها در بخش معدن کشور بر فولاد متمرکز است، هرچند فولاد صنعتی استراتژیک و ویژه است، اما نباید برنامه ریزی ها به گونه ای باشد که سایر صنایع غیر آهنی و سهم و نقش آنها در اقتصاد و تولید ناخالص ملی دیده نشود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بهرامن با انتقاد از ضعف آماری در کشور، بیان داشت: بطور نمونه اگر از بانک مرکزی درخصوص سهم مس یا سنگ های ساختمانی در تولید ناخالص داخلی پرسش شود، آماری ندارند.

«این در حالی است که کشورهای معدن خیز جهان مسیر مشخصی در راستای توسعه این حوزه تعریف کرده و حتی سهم و نقش آن در مباحث اجتماعی نظیر اشتغال، مهاجرت افراد و آینده آنها و غیره را محاسبه کرده اند.»

وی یادآور شد: در سال های گذشته، برنامه های بودجه کشور مبتنی بر نفت بوده، اما در سال های اخیر رویکرد واقعی و استاندارد به سایر بخش ها از جمله معدن برپایه نگاه ملی شکل گرفته است.

رییس خانه معدن ایران تاکید کرد: باید در این راستا در صنایع غیرفلزی نظیر سرب و روی، مس، طلا، سنگ های تزئینی و ساختمانی و غیره استراتژی داشته و برنامه های توسعه ای بر مبنای آنها تعریف کنیم.

وی خاطرنشان کرد: امروز انجمن سنگ ایران مدعی است که می تواند سهمی مشابه ترکیه در صادرات سنگ تزئینی (سالیانه چهار میلیارد دلار) داشته باشد، زیرا هم مواد اولیه و هم صنعت فرآوری آن را در اختیار دارد و در این زمینه سرمایه گذاری های خوبی نیز در کشور به انجام رسیده است.

بهرامن اظهار داشت: ضعف اساسی ما نداشتن برنامه و استراتژی خاص در این حوزه ها به معنای واقعی کلمه است و هرچند همایش های مختلفی تاکنون برگزار شده، اما تاکنون بررسی دقیق سهم آنها در اقتصاد کمتر مورد توجه قرار گرفته است.

رییس خانه معدن ایران بیان داشت: تاکنون فقط برای فولاد یک برنامه تولید 55 میلیون تنی در افق 1404 تعریف شده و نظیر چنین برنامه ای در سایر فلزات غیرآهنی از جمله مس، سرب و روی، طلا و سنگ های تزئینی نیاز است.

وی گفت: کمیته اقتصادی خانه معدن ایران به دنبال مشخص کردن دقیق سهم و نقش این فلزات در تولید ناخالص داخلی و ملی با کمک بانک مرکزی است تا پس از آن برنامه های توسعه را تعریف کرده و از دولت برای حمایت های بیشتر مطالبه گری داشته باشد.

بهرامن خاطرنشان کرد: امروز بخش معدن از یک «نقشه راه» برخوردار شده که تشکل های معدنی نیز در ایجاد آن بطور ملموس نقش داشته اند.

وی ادامه داد: خانه معدن ایران به عنوان یک تشکل معدنی برای به حرکت در آوردن این نقشه راه در کنار دولت قرار خواهد گرفت و دولت نیز باید بپذیرد که در مسیر اجرایی شدن آن، نقش تشکل ها را بپذیرد و ما فقط ارائه دهنده گزارش نباشیم.

«محمد شریعتمداری» وزیر صنعت، معدن و تجارت مردادماه گذشته در زرند کرمان گفته بود، یکی از وعده هایم در شروع دولت دوازدهم این بود که برنامه چهار ساله ای را برای توسعه معدنی کشور تهیه و اجرا کنم و با نظرخواهی از همه اصحاب فکر و اندیشه، نقشه راه معدن و صنایع معدنی بزودی رونمایی می شود.

وی افزود: وزارت صنعت، معدن و تجارت با استفاده از همه توان بخش خصوصی برای توسعه اکتشاف که پایه توسعه معدنی است، قدم های اساسی تری بر خواهد داشت.

انتظار می رود سیاست های دولت دوازدهم که دستیابی به ارزش صادرات صنعتی - معدنی از رقم 31 میلیارد دلار در سال 96 به 84.5 میلیارد دلار در سال 1400 است، با تسهیل همکاری همه جانبه بخش خصوصی محقق شود.

 

ایرنا

لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000A8S برچسب ها: معادن ، فلزات ، محمدرضا بهرامن

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: معادن فلزات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۹۴۹۹۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قائم مقام ستاد مبارزه با مواد مخدر: نگاه نهادهای بین‌المللی به حوزه مواد مخدر سیاسی است

علیرضا کاظمیان اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران در چهار دهه اخیر، جزو فعال‌ترین کشورها در حوزه مقابله با مواد مخدر و آسیب‌های آن بوده است و ستاد مبارزه با مواد مخدر براساس وظیفه ذاتی خود به عنوان کنشگری مثبت در اجلاس‌ها و نشست‌های منطقه‌ای و بین‌المللی حضور داشته است.

وی ادامه داد: اکنون جمهوری اسلامی ایران در مقابله با اعتیاد و مواد مخدر یکی از وزنه‌های اصلی در تعاملات منطقه‌ای و جهانی است و همین موضوع ایران را به محور و حلقه مرکزی ایستادگی در برابر قاچاق مواد مخدر تبدیل کرده است.

کاظمی افزود: ندای ملت ایران و نظام جمهوری اسلامی را در سطح جهانی عرضه و مطالبات خود را نیز همواره مطرح کرده و خواهیم کرد. علاوه بر این، اقدامات بی رحمانه دنیا در مقابل جمهوری اسلامی ایران را نیز همیشه در تریبون‌های دنیا مطرح کرده‌ایم.

قائم مقام ستاد مبارزه با مواد مخدر تاکید کرد: نهادهای بین المللی همواره به جمهوری اسلامی فارغ از هر ملاحظه‌ و تفاوت میان مسائل اجتماعی و سیاسی، نگاهی سیاسی دارند و با تحریم‌های ظالمانه اجازه ندادند فعالیت‌های خود در حوزه مواد مخدر را بهتر انجام دهیم.

کارنامه موفق ایران در مقابله با مواد مخدر

کاظمی با تاکید بر نگاه سیاسی در نهادهای بین المللی در مقابل ایران، تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران کارنامه موفقی در حوزه مقابله با مواد مخدر دارد و این کارنامه کاملا روشن است اما غرب و به خصوص نهادهای بین‌المللی که در اختیار غربی‌ها است، کاملا نگاهی سیاسی دارن؛ در حالی که ایران با کشف ۹۰ درصدی مواد مخدر کشورهای اروپایی، آسیایی و به طور کل غربی را امن نگاه می‌دارد.

جمهوری اسلامی ایران با هدیه بیش از ۱۲ هزار شهید در حوزه مبارزه با مواد مخدر ثابت کرده است که تنها نگاه ملی به این مساله ندارد و انسانیت و تکلیف شرعی را مقدم بر هر نوع نگاهی می‌داندوی با اشاره به نفوذ نگاه سیاسی به نهادهای بین المللی حتی در حوزه سلامت، یادآور شد: در دوران کرونا شاهد بودیم که جان انسان‌ها برای این نهادها اهمیتی نداشت و با تکیه بر منافع و با دیدگاه خصمانه مردم ایران را از اقلام بهداشتی و سلامت محروم کرده بودند.

به گفته، قائم مقام ستاد مبارزه با مواد مخدر اما بی‌توجهی و نگاه بی‌تفاوت نهادهای بین الملل به موضوع مقابله با مواد مخدر هیچگاه موجب نشده است که جمهوری اسلامی ایران وظیفه شرعی، دینی، اخلاقی و انسانی خود را در برابر مردم ایران و جهان نادیده بگیرد.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • وجود ۱۹۴ معدن فعال در کردستان
  • قائم مقام ستاد مبارزه با مواد مخدر: نگاه نهادهای بین‌المللی به حوزه مواد مخدر سیاسی است
  • تاثیر آمارها بر رضایت اجتماعی بررسی شود
  • بهره‌برداری از فاز توسعه شرکت کلران در سمنان
  • پیگیری راه اندازی موزه معدن در کرمان
  • برنامه‌های حوزه هنری باید زیست بوم محور باشد
  • افزایش شور و نشاط اجتماعی در سطح جامعه اعتیاد را کاهش می‌دهد
  • قانون برنامه هفتم توسعه به زودی ابلاغ می‌شود
  • معین الدین سعیدی: کاش رئیسی، بلوچ بود؛ انتظار دارند صرفا مجیزگوی دوستان باشیم
  • توسعه دادرسی الکترونیک در حوزه‌های قضایی زنجان