Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا؛ رهبر معظم انقلاب در بخشی از بیانات اخیرشان در اجتماع بسیجیان با تأکید مجدد بر مهم تلقی کردن جنگ رسانه‌ای دشمن و تلاش دشمن برای اثرگذاری بر افکار عمومی با استفاده از ابزار رسانه، به ضرورت «فهم صحیح واقعیت‌های ایران و جهان و گرفتار نشدن در تصویرسازی‌های غلط» اشاره کردند.

رهبر معظم انقلاب در این دیدار سه تصویرسازی مهم غلط دشمن با استفاده از ابزار رسانه را تشریح کردند؛ القای در موضع قدرت بودن آمریکا، به بن‌بست رسیدن کشور و پناه بردن به دشمن به عنوان راه حل همه مشکلات.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بزرگنمایی ضعف‌ها و سانسور موفقیت‌ها؛ راهبرد رسانه‌ای دشمن برای ناکارامد نشان دادن نظام

حمید رضا ترقی، عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی، در گفت‌وگو با خبرنگار ایکنا درباره راهکارهای جنگ رسانه‌ای دشمن برای ارائه یک تصویر قدرتمند از خود و تصویری بحرانی از کشور و تأکیدات فراوان رهبر معظم انقلاب بر مسئله جنگ روانی و رسانه‌ای گفت: دشمن برای تأثیرگذاری بر افکار عمومی جامعه از طریق رسانه‌‌ها و فضای مجازی دو راهبرد بزرگنمایی ضعف‌ها و مشکلات کشور از یک سو و سانسور و عدم رسانه‌ای کردن موفقیت‌ها و دستاوردهای انقلاب اسلامی در عرصه ‌های علمی، تکنولوژیک، اقتصادی و سیاسی را در دستور کار قرار داده است.

وی ادامه داد: برای پیشبرد این دو راهبرد، رسانه‌های معاند با برجسته کردن نارضایتی‌های اقتصادی و معیشتی مردم و انعکاس گسترده آنها سعی می‌کنند این نارضایتی‌ها را به مخالفت مردم با نظام جمهوری اسلامی ایران تعبیر کنند و این برداشت را به جامعه القاء نمایند. از طرف دیگر نیز هیچ گزارش مثبت از نظام جمهوری اسلامی و موفقیت‌ها و دستاوردهای کشور ارائه نمی‌شود. به عنوان نمونه در یکی از این شبکه‌ها وقتی آقای علیزاده موضع مثبتی را نسبت به جمهوری اسلامی اتخاذ می‌کند دست و پای خود را گم می‌کنند و آن ا مغایر سیاست‌های کلی خود می‌بینند.

ترقی اظهار کرد: اما در مجموع به نظر می‌رسد دشمن با استفاده از شبکه‌‌های اجتماعی و فضای مجازی و عوامل و نیروهایی که در داخل و خارج کشور دارد تلاش می‌کند با این دو راهبرد کارآمدی نظام را در حل مشکلات کشور زیر سؤال برده و با انعکاس سخنان افراد مرعوب غرب اینگونه القا کند که هیچ راهی جز تسلیم شدن در برابر آمریکا و پذیرفتن خواسته‌های آمریکا برای حل مشکلات کشور وجود ندارد.

ضرورت تبیین هنرمندانه و واقعی دستاوردهای نظام جمهوری اسلامی/ رسانه‌ها جوانان نخبه و توانمند را به جامعه معرفی کنند

عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه درباره راهکار مقابله با این طرح‌های دشمن گفت: برای مقابله با چنین حرکت دقیق و برنامه‌ریزی ‌شده که با شیب ملایم از سوی دشمن در حال اجراست، فعالان فرهنگی و رسانه‌ای نیز باید بخشی از فعالیت خود در فضای مجازی را به تبیین هنرمندانه و واقع‌گرایانه توفیقات و پیشرفت‌های جمهوری اسلامی در عرصه‌های سیاسی، فرهنگی، علمی و اقتصادی بپردازند و برای مردم بیان کنند تا جو عمومی و غالب، موفقیت‌های نظام باشد نه کاستی‌ها و ضعف‌ها و مشکلات.

وی اضافه کرد: نکته دوم این است که رسانه‌های داخلی ضعف‌ها و کاستی‌ها را از آنچه که هست بزرگ‌تر نشان ندهند و به تعبیری بزرگنمایی نکنند و در حد خودش به این کاستی‌ها و مشکلات بپردازند. نکته سوم معرفی جوانان توانمند و با استعدادهای بسیار بالا هستند که متاسفانه به انها چندان توجهی نمی‌شود و به مردم شناسانده نمی‌شوند تا مردم بدانند چه توانمندی‌ها و استعدادهایی در جوانان ما وجود دارد.

ضعف بنیاد ملی نخبگان در عرصه تبلیغ و شناساندن جوانان نخبه/ تبیین موفقیت‌ها و تقویت احساس عزت و قدرت مردم 

ترقی با بیان اینکه بنیاد ملی نخبگان در این زمینه به لحاظ تبلیغاتی خیلی ضعیف عمل می‌کند، گفت: اگر رسانه‌ها و فضای مجازی، این جوانان و توانمندی‌ها و دستاوردهای آنان را به جامعه معرفی کنند اعتماد به نفس ملت بسیار تقویت می‌شود و احساس قدرت می‌کنند و آن را ظرفیتی برای کارآمدی نظام می‌دانند.

این کارشناس مسائل سیاسی اقدام مهم رسانه‌ای دیگر را تبیین موفقیت‌های جهانی و بین‌المللی کشور و نظام بیان کرد و گفت: به عنوان نمونه همین عملیات موشکی اخیر سپاه علیه تروریست‌های داعشی غرور ملی را افزایش داد و مردم احساس کردند که کشور از قدرت بالایی برخوردار است و این باعث می‌شود در مقابل دشمن احساس ضعف نکنند. تبیین و انتشار این موفقیت‌ها در فضای رسانه‌ای نقش مؤثری در افزایش احساس عزت و قدرت مردم و تقویت روحیه تسلیم‌ناپذیری آنها در مقابل دشمن دارد.

چرا مسئولان موضع جنگی در برابر دشمن ندارند؟/ امنیت کشور نباید مسئولان را از توطئه‌ها غافل کند

ترقی درباره کم‌توجهی و جدی تلقی نکردن جنگ رسانه‌ای و روانی دشمن از سوی مسئولان و ضرورت تشکیل اتاق فکر با حضور صاحب‌نظران و نخبگان و فعالان رسانه‌ای برای تدوین یک راهبرد دفاعی و تهاجمی در مقابل جنگ رسانه‌ای دشمن گفت: اطلاعات مستند و کافی نشان می‌دهد امریکایی‌ها پیش از سال 1397، حدود 300 کارشناس را در اندیشکده‌های خودشان برای جنگ اقتصادی علیه ایران به کار گرفتند و در ادامه 80 نفر دیگر را به این اتاق فکر اضافه کردند و این 380 کارشناس نخبه طراحی جنگ اقتصادی را در ابعاد مختلف از جمله در حوزه رسانه‌ای انجام می‌دهند.

وی یادآور شد: در مقابل ما در برابر چنین جبهه و ظرفیتی که در حال فعالیت شبانه‌روزی و رصد کردن تمام فعالیت‌های ماست چند اتاق فکر ایجاد کرده‌ایم؟ نه در رسانه‌‌ها و نه در دولت چنین اقدامی صورت نگرفته و ضعیف عمل شده است. به نظر می‌رسد علت این امر به تعبیر مقام معظم رهبری این است که برخی مسئولان هنوز دشمن را باور نکرده‌اند و به دلیل همین عدم باور، موضع جنگی در برابر او نمی‌گیرند.

ترقی اظهار کرد: در واقع برخی مسئولان چون خصوصیات و تحرکات دشمن به درستی درک نمی‌کنند، احساس نمی‌کنند در یک میدان جنگ با دشمن قرار دارند و کشور را برمبنای شرایط عادی مدیریت می‌کنند و این به خاطر امنیت موجود در کشور است. اما این امنیت نباید ما را فریب دهد و از توطئه‌ها و طراحی‌های دشمن غافل کند. بنابراین حتما باید هم رسانه‌ها و دولت و مجموعه وزارتخانه‌ها در برابر این جنگ رسانه‌ای و اقتصادی، اتاق فکر تشکیل دهند و با برنامه علیه دشمن حرکت کنند.

دبیر حزب مؤتلفه اسلامی در خراسان رضوی با اشاره به تأکید رهبر معظم انقلاب در همین سخنرانی اخیر بر حرکت برنامه‌ریزی شده علیه دشمن، گفت: در واقع بدون برنامه‌ریزی، تشکیل اتاق فکر، تجزیه و تحلیل و رصد تحرکات و برنامه‌های دشمن قطعا نمی‌توان با توطئه‌های مستمر و چندلایه دشمن در جبهه جنگ نرم و جنگ اقتصادی و سیاسی مقابله کرد.

گفت‌وگو از مهدی مخبری

انتهای پیام

 

منبع: ایکنا

کلیدواژه: جنگ رسانه ای جنگ نرم بزرگ نمایی سانسور فضای مجازی اتاق فکر بنیاد ملی نخبگان ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۹۵۰۷۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جایزه یک میلیارد تومانی برای ۱۰۰ استاد منتحب شاگردپرور

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس‌جمهور از جایزه یک میلیارد تومانی برای ۱۰۰ استاد منتحب شاگردپرور خبر داد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، آیین تقدیر از 100 استاد شاگردپرور - نخستین دوره جایزه شیخ مفید، - با حضور روح‌الله دهقانی، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس‌جمهور و رییس بنیاد ملی نخبگان، سید سلیمان سیدافقهی، قائم مقام بنیاد ملی نخبگان و جمعی از استادان منتخب 50 دانشکده از برترین دانشگاه‌های کشور برگزار شد.

رئیس بنیاد ملی نخبگان در این مراسم با تأکید بر رسالت تحول آفرینی و تاریخ‌سازی دانشگاه‌ها گفت: دانشگاه‌های ما همواره مبدا تحول بوده‌اند و رسالتی تاریخ‌ساز بر عهده داشته‌اند؛ پیش از پیروزی انقلاب اسلامی بسیاری از جریان‌های انقلاب در دل دانشگاه‌ها شکل گرفت و بعد از انقلاب نیز این دانشگاه‌ها بودند که نیروی انسانی متخصص مورد نیاز کشور را تربیت کردند.

دهقانی با اشاره به پررنگ‌تر شدن برخی از نقش‌ها در دانشگاه‌ها و توجه کم‌تر به دیگر رسالت‌های استادان عنوان کرد: طی دو، سه دهه قبل، ماموریت‌هایی در دانشگاه‌ها پررنگ شده‌اند که یکی از آن‌ها تولید علم بود؛ بر همین اساس، استادانی که در حوزه تولید علم، مقالات بیش‌تر، بهتر و باکیفیت‌تری تنقش آفرینی داشتند، مورد تشویق و حمایت قرار گرفتند. این در حالی است که طی سال‌های اخیر، نقش استادان دانشگاهی در تحقق ارتباط با صنعت و حل مسائل صنایع کشور پررنگ‌تر شد و دانشگاه‌ها و استادان در این مسیر گام برداشتند. هرکدام از این رسالت‌ها، برکاتی را برای کشور به ارمغان آورده و برای استمرار در ایفای با کیفیت این نقش‌ها، جوایز و مشوق‌هایی نیز معین شده است.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس‌جمهور با تأکید بر رسالت اصلی دانشگاه‌، مبنی بر تربیت نیروی انسانی و انسان‌پروری گفت: دانشگاه کارخانه علم آفرینی، خلق نوآوری و فناوری است، در عین حال یکی از اصلی ترین مسئولیت‌های دانشگاه‌ها انسان‌سازی است. این مسئولیت که نباید مورد غفلت قرار گیرد، فراتر از سایر وظایف دانشگاه‌ها است.

دهقانی، جایزه شیخ مفید با حمایت معاونت علمی و بنیاد ملی نخبگان را گامی در راستای توجه‌بخشی و تأکید بر رسالت اصلی دانشگاه‌ها و استادان، مبنی بر انسان‌سازی دانست و گفت: تمام برنامه‌ها، جوایز و اقدامات دانشگاه‌های ما تحت عناوین گوناگون، یک هدف در پس خود دارند که پرورش انسان‌ها و شاگردانی است که استادان نخبه و انسان‌پرور را تکثیر کنند.

رییس بنیاد ملی نخبگان، با بیان این‌که در فرآیند انتخاب استادان برگزیده و شاگردپرور، هیچ فراخوانی اعلام نشد و برگزیدگان توسط دانشجویان نخبه و مستعد برتر، انتخاب شدند، ادامه داد: یک جامعه 20 هزار نفری از دانشجویان مستعد برتر و نخبه از 50 دانشکده در دانشگاه‌های مطرح سراسر کشور، بر اساس معیارهای مشخص، این استادان را انتخاب کردند. این افراد، گروه‌های مختلف از جمله برگزیدگان مسابقات مختلف بنیاد ملی نخبگان و یا نفرات برتر کنکور هستند.

وی با اشاره به علت غیر فراخوانی بودن فرآیند انتخاب برترین‌ها در جایزه شیخ مفید عنوان کرد: مساله‌ای که همواره برای من دغدغه بوده، این است که به عنوان مثال هنگامیکه جایزه‌ای برای استاد نمونه تعریف کرده‌ایم و کلی فرم باید برای آن تکمیل و جمع‌آوری شود،  برترین‌های واقعی و کسانی که حقیقتا اثرگذارند و مشغول به کار واقعی هستند کمتر به دنبال تکمیل این فرم‌ها و مطرح کردن خودشان بوده‌اند.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور، افزود: بر این اساس ما به دنبال راهکاری بودیم که چگونه می‌توانیم در یک برنامه نخبگانی مخاطب خود را پیدا و بدانیم که از چه اساتیدی باید تقدیر کنیم.

وی ادامه داد: در یک ماموریت دانشگاهی پرسش‌هایی بر مبنای مؤلفه‌های کارشناسی شده، برای دانشجویان تدوین شد تا با در نظر گرفتن این معیارها، دانشجویان بتوانند استادان شایسته را برگزینند.

جایزه یک میلیارد تومانی برای 100 استاد منتحب شاگردپرور

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور با بیان این‌که ارزش جایزه فاخر شیخ مفید به احترام این معلم بزرگ، برای استادان مفید بسته‌ای متنوع از جایزه نقدی، حمایت‌ها و اعتبارات به ارزش 10 میلیارد ریال در سال است، ادامه داد: این جایزه یک هزار امتیازی، متشکل از بسته متنوعی از حمایت‌ها است که استادان برگزیده، بدون هیچ محدودیت و در یک فرآیند کاملاً تسهیل شده، می‌توانند حسب نیاز خود از این جایزه در شکل‌های مختلفی بهره ببرند.

دهقانی، با بیان این‌که جایزه 10 میلیارد ریالی شیخ مفید، علاوه بر بخش مالی، بسته‌ای شامل 16 حمایت متنوع معاونت علمی و بنیاد ملی نخبگان است، ادامه داد: استادان می‌توانند تا 400 امتیاز این جایزه معادل 400 میلیون تومان را مستقیماً به شکل نقدی دریافت کنند. همچنین تسهیلات متنوع دیگری از بسته حمایتی بنیاد نخبگان و معاونت علمی، شامل امکان کسر خدمت یا معافیت خدمت سربازی برای دانشجویان، استفاده از تسهیلات پسا دکتری، فرصت مطالعاتی خارج از کشور، گرنت‌های پژوهشی، استفاده از فرصت حضور در کنفرانس‌ها، فرصت بازدیدهای علمی از جمله این 15 تا 16خدمتی است که در معاونت علمی و بنیاد ملی نخبگان در قالب یک سبد و به ساده‌ترین شکل در اختیار 100 برگزیده جایزه شیخ مفید قرار خواهد گرفت.

وی با تأکید بر اهمیت نقش انسان‌سازی و نخبه‌پروری دانشگاه‌ها، این جایزه را حمایتی در راستای تأکید و اعتلای این فرهنگ دانست و گفت: بر این باور هستم که هیچ کسی مثل استادانی که با شاگردان در تعامل هستند نمی‌تواند افراد با استعداد و توانمند را شناسایی کرده، پرورش داده و مدیریت کند و به اعتقاد من یکصد نفر از اساتید برگزیده این جمع، حتما بهتر از من، معاون من و هرکس دیگری می‌تواند دانشجویان شایسته را پرورش داده و تکثیر کنند.

دهقانی: مجوز استخدام سه هزار نخبه در دستگاه‌های اجرایی اخذ شده است

دهقانی در پایان ابراز امیدواری کرد که در پایان دوره اول جایزه شیخ مفید بتوانیم یکصد نفر استاد برگزیده فعلی را با نگاه و تربیت شما به 500 تا 700 نفر افزایش دهیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اعطای بسته حمایتی یک میلیارد تومانی به ۱۰۰ استاد منتخب شاگردپرور
  • جایزه یک میلیارد تومانی برای ۱۰۰ استاد منتحب شاگردپرور
  • نخبگان موفقیت خود را مدیون معلمان هستند
  • دشمن به دنبال بزرگنمایی مشکلات کارگران است
  • لایحه حمایت جامع از نخبگان ایرانی با ۵۵ ماده تدوین شد
  • تشریح‌ جزئیات برگزاری شصت و دومین جایزه نخبگانی البرز
  • پیش‌نویس لایحه جامع حمایت از نخبگان ایرانی آماده شد
  • پیش‌نویس لایحه حمایت جامع از نخبگان ایرانی با ۵۵ ماده تدوین شد/ اعلام آمادگی نمایندگان خانه ملت برای حمایت از نخبگان
  • پیش‌نویس لایحه حمایت جامع از نخبگان ایرانی با ۵۵ ماده تدوین شد
  • «بی حجابی» گره‌ای که با دست باز می‌شود