Web Analytics Made Easy - Statcounter

  به گزارش «پارسینه» به نقل از یورونیوز، جلسات استماع شکایت ایران از آمریکا در پرونده مصادره دارایی‌های بانک مرکزی از روز دوشنبه ۱۶ مهر (هشتم اکتبر) در دیوان بین المللی دادگستری برگزار می‌شود.

دلیل شکایت ایران چیست؟   ایران در خرداد ماه سال ۱۳۹۵ (ژوئن سال ۲۰۱۶) از دولت آمریکا به دلیل مصادره دو میلیارد دلار از اموال بانک مرکزی خود به دیوان بین المللی دادگستری شکایت کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دولت ایران در شکایت خود خواستار محکومیت ایالات متحده آمریکا و جبران خسارات وارده شده است.

در لایحه تفصیلی شکایت ایران که در دیوان بین المللی دادگستری به ثبت رسیده به معاهده مودت و روابط اقتصادی و کنسولی بین ایران و آمریکا (۱۹۵۵) استناد شده است. این در حالی است که مایک پمپئو، وزیر خارجه ایالات متحده روز چهارشنبه گذشته پس از صدور دستور موقت دیوان بین المللی دادگستری در مورد شکایت دیگر ایران اعلام کرد که واشنگتن به این معاهده پایان می‌دهد.

ایران در شکایت خود به مصادره دو میلیارد دلار اوراق بهادار بانک مرکزی خود و دارایی‌های شماری از بانک‌ها و شرکت‌های دولتی اعتراض کرده است.

شکایت ایران بهمن ماه سال ۱۳۹۵ (فوریه سال ۲۰۱۷) در دیوان بین المللی دادگستری مستقر در لاهه به ثبت رسید.

چرا اموال بانک مرکزی ایران مصادره شد؟   دادگاه فدرال آمریکا در سال ۲۰۰۷ میلادی حکمی صادر کرد که براساس آن ایران موظف به پرداخت دو میلیارد و ۶۵۰ میلیون دلار غرامت به خانواده‌های قربانیان انفجار سال ۱۹۸۳ در بیروت، پایتخت لبنان می‌شد. به دنبال تائید این حکم در سال ۲۰۱۴ نزدیک به دو میلیارد دلار از اموال توقیف شده بانک مرکزی ایران برای پرداخت غرامت به خانواده قربانیان انفجار‌ها مصادره شد.

ایران هرگونه دخالت در انفجار سال ۱۹۸۳ بیروت را که در جریان آن ۲۴۱ سرباز آمریکایی شدند رد کرده است.

نزاع داخلی در ایران بر سر اموال توقیف شده بانک مرکزی بر سر چیست؟   توقیف دو میلیارد دلار از اموال بانک مرکزی ایران تا کنون در عرصه سیاست داخلی ایران جنجال ساز بوده است. حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران دولت محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری سابق را متهم می‌کند که با «بی احتیاطی» زمینه توقیف دارایی‌های بانک مرکزی را فراهم کرد.

دولت محمود احمدی نژاد دست به خرید اوراق قرضه‌ای زد که در اصل متعلق به یک بانک آمریکایی بود. این اوراق نزد یک شرکت واسطه در لوکزامبورگ بود، اما این شرکت آن‌ها را برای کسب سود در یک بانک آمریکایی در نیویورک نگهداری می‌کرد.

دولت حسن روحانی دو سال پیش کارگروهی ویژه برای بررسی موضوع و بررسی راهکار‌های بازپس گیری اموال ایران تشکیل داد. این کارگروه در گزارش خود مقامات دولت محمود احمدی نژاد را متهم کرد که «اقدام موثری» برای جلوگیری از مصادره اموال ایران انجام نداده اند.

این کارگروه اعلام کرد که از سال ۱۳۸۶ مشخص بود که اوراق خریداری شده در «مخاطره» قرار دارد، اما تنها بخش اندکی از آن‌ها توسط بانک مرکزی فروخته شد.

در دیوان بین المللی دادگستری چه روی خواهد داد؟   در جلسات صبح و بعدازظهر روز دوشنبه دیوان بین المللی دادگستری استدلال حقوقی آمریکا مطرح خواهد شد. پس از آن ایران در روز چهارشنبه در دو نوبت صبح و بعدازظهر امکان طرح ادله خود را خواهد داشت.

در دور دوم جلسات استماع در جلسه روز پنجشنبه بعدازظهر بار دیگر نمایندگان آمریکا به طرح استدلال‌های حقوقی خود خواهند پرداخت. نمایندگان حقوقی ایران نیز در جلسه بعدازظهر روز جمعه آخرین ادله خود را مطرح خواهند کرد.

براساس آئین دادرسی دیوان بین المللی دادگستری، جلسات استماع دفاعیات شفاهی دو طرف پس از تبادل لوایح تشکیل می‌شود. لایحه شکایت ایران در هشت فصل، بیش از دو هزار صفحه و چهار جلد تهیه شده است.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: ایران آمریکا دیوان بین المللی دادگستری دادگاه لاهه بانک مرکزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۹۵۷۹۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آماده‌سازی قوانین احتیاطی در مجلس نمایندگان آمریکا برای تحریم مقام‌های دیوان کیفری لاهه

«آکسیوس» گزارش داد جمهوری خواهان مجلس نمایندگان آمریکا در حال آماده سازی پیش‌نویس تحریم مقام‌های دیوان بین‌المللی کیفری به عنوان یک اقدام احتیاطی در برابر حکم احتمالی دستگیری مقام‌های رژیم صهیونیستی هستند.

به گزارش ایسنا، پایگاه آکسیوس همچنین افزود اعضای حامی رژیم صهیونیستی در کنگره آمریکا در 2 حزب جمهوری خواه و دموکرات بارها هشدار داده‌اند که اگر دیوان بین‌المللی کیفری حکم بازداشت احتمالی مقام‌های اسرائیلی را صادر کند، با عواقبش از جانب آمریکا روبه‌رو می‌شود.

«مایکل مک کال»، رئیس کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا تاکید کرد که پیش‌نویس این لایحه در دست اقدام است و به آکسیوس گفت که او و سایر قانونگذاران جمهوری خواه با کریم خان، دادستان این دیوان بین‌المللی در تماس هستند.

وی افزود: «می‌خواهیم به او تاکید کنیم که پا گذاشتن در مسیر صدور حکم دستگیری علیه مقام‌های اسرائیلی ایده‌ای واقعا بد است و این روند، روابط آمریکا و دادگاه را مخدوش می‌کند.»

این قانونگذار آمریکایی ادامه داد: «ما مطمئن نیستیم که آیا حکم بازداشت قریب الوقوع است یا خیر، اما این یک نوع اقدام احتیاطی است که به آنها اطلاع دهیم که اگر چنین حکمی علیه مقام‌های اسرائیلی صادر شود، ما این قانون را آماده اجرا کرده‌ایم.»

مک‌کال همچنین خاطرنشان کرد این لایحه فوریه گذشته ارائه شد تا مقامات دیوان لاهه را که در تحقیقات درباره متحدان ایالات متحده که عضو این دیوان نیستند، مانند اسرائیل، تحریم کند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • انتخابات محاکمه ترامپ را به تعویق انداخت!
  • آماده‌سازی قوانین احتیاطی در مجلس نمایندگان آمریکا برای تحریم مقام‌های دیوان کیفری لاهه
  • پیش‌نویس لایحه تحریم مقامات دیوان لاهه در مجلس نمایندگان آمریکا در دست اقدام است
  • چه کسانی دوست داشتند بابک زنجانی اعدام شود؟
  • دادگاه لاهه و دوراهی حق‌گرایی و غرب‌گرایی
  • تصمیم عجیب آمریکا برای تحریم دیوان بین المللی لاهه
  • هلندی‌ها برای بازداشت نتانیاهو دست به کار شدند
  • حمله موشکی مقاومت عراق به بندر عسقلان اسرائیل/ اعلام آغاز مرحله چهارم نبرد انصارالله یمن علیه اسرائیل/ بازداشت یک نظامی آمریکا توسط روسیه/ تهدید دادگاه لاهه توسط ۱۲ سناتور آمریکایی
  • رئیس قوه قضاییه: برخی قضات گله می‌کنند که پرونده‌ها با ابهامات زیاد به اجرای احکام می‌روند
  • شکایت فعالان حقوق بشر از مقامات صهیونیست به دادگاه لاهه