Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران – ایرنا – روزنامه گاردین گزیده ای از خاطرات نادیا مراد برنده جایزه صلح نوبل 2018 را به نام 'آخرین دختر: داستان من از اسارت و نبرد با داعش'منتشر کرده است که به همراه دنیس موکوگه پزشک متخصص زنان از کنگو، برنده جایزه نوبل 2018 شد.

به نوشته گاردین چاپ لندن؛ نادیا مراد در اگوست 2014 پس از حمله داعش به خانه آنان در پی اشغال روستای کوچو در سنجار در شمال عراق، به همراه دیگر بانوان ایزدی و خواهرانش به اسارت برده شد و مادر و 6 برادرش کشته شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


او می گوید که من اسیر داعش بودم و بازگو کردن این داستان بهترین سلاحی است که در اختیار دارم.
مراد در ادامه به فروخته شدن خود و دیگر دختران و زنان اسیر داعش در بازار برده فروشی پرداخته و می گوید که شماری از افراد داعش همراه با مشتریان وارد مکان نگه داری آنان شده و به معاینه اسیران وحشتزده برای اطمینان یافتن از سلامتی و باکرگی آنان می پرداختند.
وی افزوده است: هنگامی که عناصر داعش وارد اتاق شدند، علاوه بر بررسی دختران، از آنها سئوالهای به زبان عربی یا ترکمنی می کردند. عناصر داعش با فریاد زدن از دختران می خواستند که ساکت و آرام باشند، اما صدای جیغ و فریاد دختران بلندتر می شد.
به نوشته نادیا؛ حمله به سنجار در شمال عراق و به اسارت گرفتن دختران برای استفاده به عنوان برده جنسی که به آنان صبایا می گفتند، تصمیم شخصی یک داعشی حریص و طماع در میدان نبرد نبود، بلکه برنامه داعش بود که از آنان به عنوان انگیزه ای برای جذب ستیزه جویان بیشتر استفاده و حتی تصاویر صبایا را در مجله تبلیغاتی خود چاپ و منتشر می کردند.
وی در خاطراتش می افزاید: داعش به اندازه ای که اعضایش تصور می کنند، اصیل نیست. در سراسر تاریخ از تجاوز جنسی به عنوان سلاح جنگی استفاده می شد. من هیچگاه تصور نمی کردم که ممکن است وجه مشترکی با زنان رواندا داشته باشم و حتی نمی دانستم که کشوری به این نام وجود دارد، اما اکنون با بدترین روش ممکن یعنی به عنوان قربانی جنایت جنگی، با آنان ارتباط برقرار کرده ام. بسیار دشوار است که بگویم هیچکس تا 16سال پیش از ورود داعش به سنجار، به علت ارتکاب این جرم در جهان تحت تعقیب قرارنگرفته و محاکمه نشده بوده است.
نادیا مراد در نهایت از دست کسانی که او را به اسارت گرفتند،گریخت و به صورت غیرقانونی از عراق خارج و در اوایل 2015 به آلمان پناهنده شد و در همان سال مبارزه برای افزایش آگاهی همگانی از قاچاق انسان را آغاز کرد.
به نوشته نادیا؛ من در نوامبر 2015 یک سال و سه ماه پس از ورود داعش به دهکده کوچو در سنجار عراق، برای سخنرانی در نشست سازمان ملل متحد در باره مسائل اقلیت های جهان آلمان را به مقصد سوئیس ترک کردم و این نخستین باری بود که داستان زندگی خود را در برابر شمار زیادی از حضار و شنوندگان بازگو می کردم.
من می خواستم در باره همه موضوعات از کودکانی که در هنگام فرار از داعش بر اثر بی آبی جان باختند، خانواده های سرگردان در کوهستان های سنجار، هزاران زن و کودکی که در اسارت بودند و روایت برادرانم از کشتارگاه، سخن بگویم. من تنها یکی از صدها هزار قربانی ایزدی بودم که اعضای جامعه من پراکنده شده و در اردوگاه های داخل و خارج عراق زندگی می کردند و کوچو هنوز در اشغال داعش بود. جهان باید مطالب زیادی در باره رخدادهایی که برسر ایزدی ها آمده بود، می شنید.
ما باید داعش را از فرماندهانش تا شهروندانی که از اقدامات وحشیانه آنها حمایت می کرده اند به اتهام نسل کشی و جنایت علیه بشریت تعقیب و سنجار را آزاد می کردیم.
من با حضار در باره حاجی سلمان و دفعاتی که به من تجاوز کرد و تمام بدرفتاری های که شاهد بودم سخن گفتم. راستگویی یکی از دشوارترین و همچنین مهم ترین تصمیم هایی بود که من گرفته ام. من با اینکه در هنگام سخن گفتن می لرزیدم، نحوه اشغال کوچو و چگونگی به اسارت گرفته شدن دخترانی مانند خودم به عنوان برده جنسی و اینکه چگونه مرا بارها مورد تجاوز ، ضرب ، جرح و شتم قرار داده بودند، بیان کردم .
نادیا افزود: داستان من که با صداقت بیان شد، بهترین سلاحم علیه تروریسم است و قصد دارم از آن تا هنگام محاکمه شدن تروریست ها استفاده کنم. من در پایان سخنرانی کوتاهم به حاضران گفتم که برای این کار آموزش ندیده ام و ایزدی ها خواستار تعقیب و محاکمه داعش به اتهام نسل کشی هستند.
آنان (سازمان ملل متحد) قدرت کمک به دفاع از افراد آسیب پذیر در سراسر جهان را دارند. من به آنها گفتم که می خواهم رو در رو به چشم مردانی که به من تجاوز کرده اند، نگاه کنم و ببینم که به سرپنجه عدالت سپرده شده اند. من بیش از هر چیزی گفتم که می خواهم آخرین دختری در جهان باشم که سرگذشتی همانند من داشته است.
شبس*اروپام**1486**1917

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي ناديا مراد گاردين جايزه صلح نوبل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۹۵۸۸۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری رویدادهای جذاب فرهنگی به مناسبت روز دختر در همدان

طاهره فامیل خلیلی در گفتگو با خبرنگار مهر، در خصوص برنامه‌های دهه کرامت گفت: با توجه به نزدیک شدن به سالروز ولادت حضرت فاطمه معصومه «سلام الله علیها» و روز دختر، جشن‌ها، رویدادها و برنامه‌های فرهنگی در راستای تکریم دختران استان همدان برگزار می‌شود.

مسئول نهضت پیشرفت بانوان افزود: امسال سومین سالی است که با یاری خداوند متعال و هم افزایی میان مجموعه‌های فرهنگی، سلسله جشن‌های «ماهدخت» را در همه شهرستانها برگزار می‌کنیم.

وی هدف از برگزاری این جشن‌ها را تکریم جایگاه والای دختران در خانواده و اجتماع و فرهنگ سازی در خصوص این موضوع دانست و گفت: در نگاه خداوند و ائمه اطهار «علیهم السلام» دختران هدیه و برکتی از جانب خداوند هستند که به واسطه قدم گذاشتن آنها در هر خانواده‌ای، پدر و مادر مستحق دریافت پاداش و بهشت می‌شوند و برای تربیت خوب آنها آمرزیده می‌شوند.

فامیل خلیلی بیان کرد: تکریم دختران منجر به افزایش عزت نفس و شکل گیری صحیح هویت دخترانه می‌شود و در ایحاد جامعه‌ای با حضور بانوان بالنده و با حیا و با نشاط بسیار مؤثر خواهد بود.

وی در مورد هم افزایی بین مجموعه‌ها اشاره کرد: که این جشن‌ها همه ساله با حمایت ادارات تبلیغات اسلامی شهرستانها، ستادها و بنیاد نوجوان، اداره آموزش و پرورش، اداره ارشاد اسلامی، جامعه القرآن، فرمانداری، کانون پرورش فکری، مجموعه‌های فرهنگی و قرآنی برگزار می‌شود.

برنامه‌ها از چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ماه آغاز و تا ۳۱ اردیبهشت ماه ادامه خواهد داشت.

برخی از مهم‌ترین برنامه‌های این ایام عبارتند از:

برگزاری حداقل یک جشن بزرگ با عنوان ماهدخت در سالن‌ها و پارکهای بزرگ شهر

برگزاری رویدادهای فرهنگی «دختران حاج قاسم»

تجلیل از دختران برگزیده و شاخص فرهنگی، هنری، ورزشی، قرآنی و کارآفرین در محلات

برگزاری بازارچه خود اشتغالی دختران و بانوان

برگزاری مسابقه و پویش حرف آوردی های همدان با عنوان «فردامون»

پیگیری دیدار دختران برگزیده با امامان جمعه شهرستانها در دهه کرامت

برگزاری طرح کافه گفتگو در اماکن عمومی و در کافه رفیقانه با حضور دختران

معرفی دختران برگزیده به صدا و سیما

کد خبر 6097569

دیگر خبرها

  • جشن روز دختر در قالب پویش «آینده شبیه توست»
  • برگزاری «پویش آینده شبیه توست» در پایتخت به مناسبت روز دختر
  • برگزاری اجتماع عظیم دختران کُرد به مناسبت روز دختر
  • جایزه نوبل ایرانی به ۶۲ محقق رسید
  • در دومین مرحله قرعه کشی پذیرنده ملی شاید شما برنده باشید
  • جایزه نوبل ایرانی به ۶۲ محقق اعطا شد
  • جایزه نوبل ادبی باید به فردوسی تعلق می‌گرفت
  • برگزاری رویدادهای جذاب فرهنگی به مناسبت روز دختر در همدان
  • اجتماع دختران سنندجی به مناسبت روز دختر
  • اسکار آلمان برندگانش را شناخت/ «مردن» لولای ۲۰۲۴ را برد