Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صدای ایران»
2024-05-03@09:23:53 GMT

نیاز نوزاد به شیر مادر اساسی است

تاریخ انتشار: ۱۵ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۹۶۰۳۴۱

نیاز نوزاد به شیر مادر اساسی است

چه عواملی باعث کاهش تغذیه با شیر مادر شده است؟


به گزارش صدای ایران از جام جم، اولین نگاه مادر به نوزادش یکی از مهم‌ترین عوامل موفقیت شیردهی است که با زایمان به روش سزارین این امکان موفقیت از مادر گرفته می‌شود. تماس مادر با نوزاد و قرار دادن نوزاد روی سینه مادر هنگام زایمان طبیعی و چشم تو چشم شدن مادر و نوزاد باعث ترشح اکسی‌توسین یا هورمون عشق می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر بعد از زایمان، بچه به بخش برود و شیرخشک دریافت کند در مکیدن سینه مادر دچار مشکل می‌شود، در نتیجه سینه مادر دردناک و سپس زخم می‌شود. مادر هم از ترس گرسنه ماندن نوزاد به او شیر‌خشک می‌دهد.

برای تغذیه با شیر مادر چه اقدامی لازم است؟
شش ماه اول باید تغذیه انحصاری با شیرمادر باشد. در شش ماه اول فقط شیر مادر، قطره ویتامین آ و دی و احیانا دارو به نوزاد و شیرخوار داده شود. ساعت طلایی تغذیه با شیر مادر یک ساعت اول بعد از تولد است. مادر باید شب و روز شیر بدهد. اگر این اقدامات انجام شود شیردهی موفقی خواهند داشت.
چند روز اول اهمیت زیادی دارد که مادر تا حد امکان استراحت کند و با نوزاد تماس پوست با پوست داشته باشد. نوزاد باید فقط توسط مادر نگهداری شود. در این خصوص همه افراد فامیل باید به مادر کمک کنند.

مزایای شیر مادر چیست؟
مهم‌ترین مزیت شیر مادر وجود فاکتورهای ایمنی است. آغوز یا اولین شیر، اولین ایمنی‌ساز بدن نوزاد است. کودکی که از شیر مادر تغذیه می‌کند کمتر به عفونت‌های تنفسی، عفونت‌های گوارشی، اسهال و استفراغ مبتلا می‌شود. در دوران نوجوانی کمتر به دیابت مبتلا می‌شود. بهره هوشی کودکان شیر مادرخوار بیشتر از سایر کودکان است. شیر مادر روی ثبات دندان کودک اثر مثبت دارد. شیر مادر روی استخوان‌های کودک نیز اثر دارد.

مزایای شیر مادر برای خود مادر چیست؟
ترشح هورمون اکسی‌توسین باعث می‌شود افسردگی بعد از زایمان کمتر شود و اگر افسردگی روی دهد، ساده‌تر درمان شود. خونریزی بعد از زایمان در مادر کاهش می‌یابد. کم‌خونی در مادر کم می‌شود. شیردهی موفق و کافی سرطان‌های سینه، دهانه رحم و تخمدان را کاهش می‌دهد. امکان بروز ام‌اس در مادر کاهش می‌یابد، برعکس تصوری که از گذشته‌ها داشتند شیردهی به نوزاد موجب پیشگیری از پوکی استخوان در مادر می‌شود، چون جذب ویتامین دی و کلسیم در مادر تسریع می‌شود. آلزایمر در مادران شیرده کمتر دیده می‌شود.

منبع: صدای ایران

کلیدواژه: شیر مادر نوزاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۹۶۰۳۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش فرزندآوری در مادران ۲۰ تا ۲۴ سال | روند صعودی زایمان فرزند چهارم و پنجم

به گزارش همشهری آنلاین، صابر جباری مسئول دبیرخانه قرارگاه جوانی جمعیت وزارت بهداشت در بیست و دومین جلسه قرارگاه جوانی جمعیت وزارت بهداشت گفت: سال ۱۴۰۱ میزان موالید در سنین ۲۰ تا ۲۴ سال ۱۶.۵۴ درصد بوده که این آمار در سال ۱۴۰۲ به ۱۸.۹۷ درصد رسیده است.

وی با بیان اینکه پس از ابلاغ قانون جوانی جمعیت در سال ۱۴۰۰ و اجرایی شدن آن از سال ۱۴۰۱ اتفاقات خوبی در حوزه جمعیت رقم خورده است، افزود: میزان موالید در سنین ۲۰ تا ۲۴ سال در سال های ۱۴۰۰، ۱۳۹۹ و ۱۳۹۸ به ترتیب ۱۷.۰۵، ۱۷.۵ و ۱۸.۰۶ بوده است.

مسئول دبیرخانه قرارگاه جوانی جمعیت وزارت بهداشت با بیان اینکه روند میزان موالید در سنین ۲۵ تا ۲۹ سال نیز در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ از عدد ۲۴.۱۲ درصد به ۲۴.۳۹ درصد رسید، اظهار داشت: روند درصد زایمان چهارم نیز از سال ۹۸ تا ۱۴۰۲ از عدد ۵.۱ به ۶.۴۲ درصد رسیده است.

فاصله ازدواج و فرزندآوری کاهش یافت | پیرترین پدر و مادرها در اولین فرزندآوری کدام استان زندگی می‌کنند؟ سقوط آزاد کاهش رشد جمعیت متوقف شد | واکسیناسیون سرطان دهانه رحم انجام می‌شود | برنامه کنترل سقط جنین در کشور

جباری اضافه کرد: روند زایمان پنجم نیز از سال ۹۸ تا ۱۴۰۲ از عدد ۱.۵۹ به عدد ۲.۰۴ رسیده است.

رئیس مرکز جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس وزارت بهداشت در خصوص کاهش چشمگیر روند رشد منفی تعداد ولادت در کشور طی سال گذشته گفت: در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ شاهد کاهش ۱.۶۱ درصدی موالید بودیم که این عدد در سال پیش از آن (۱۴۰۱) ۳.۶۷ درصد بود و نشان‌دهنده موفقیت برنامه‌ها در جلوگیری از سرعت روند کاهشی موالید در سال گذشته است.

جباری با بیان اینکه در سال های ۱۴۰۰، ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ به ترتیب یک میلیون و ۱۱۴ هزار و ۹۰، یک میلیون ۷۵ هزار و ۲۲۴ و یک میلیون و ۵۷ هزار و ۹۵۹ نوازد متولد شدند، یادآور شد: در سال ۱۴۰۲ کاهش موالید نسبت به سال ۱۴۰۱ بالغ بر ۱۷ هزار و ۲۶۵ نفر بود که این عدد در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۴۰۰ بالغ بر ۴۰ هزار و ۹۶۶ نفر بوده است.

وی با اشاره به اینکه بیشترین کاهش موالید نسبت به سال قبل در سال ۱۳۹۸ رخ داد، خاطرنشان کرد: در سال ۱۳۹۸ کاهش موالید نسبت به سال ۹۷ به عدد ۱۷۰ هزار و ۳۵۶ نفر رسید که کاهش ۱۲.۴۷ درصدی را نشان می داد و بیشترین نرخ کاهش از سال ۹۳ تا سال ۱۴۰۲ بوده است.

کد خبر 848597 منبع: مهر برچسب‌ها وزارت بهداشت و درمان خبر مهم فرزندآوری طرح جوانی جمعیت

دیگر خبرها

  • دست رد امارات بر سینه پنتاگون/ چراغ سبز دوحه به استقرار جنگنده‌ها
  • چرا در استقلال کودتا به پا شد؟ / دست رد به سینه پرسپولیس!
  • از چند ماهگی به نوزاد ماست بدهیم ؟
  • زنگ خطر جمعیت در کاشان به صدا درآمد
  • کودک از چه سنی می‌تواند ماست بخورد؟
  • افزایش فرزندآوری در مادران ۲۰ تا ۲۴ سال | روند صعودی زایمان فرزند چهارم و پنجم
  • وضعیت فرزندآوری در کشور/ روند صعودی زایمان فرزند چهارم
  • رشد فرزندآوری در مادران جوان/ روند صعودی زایمان فرزند چهارم
  • در تبریز استقلال نشان می‌دهد کت تن کیست | هر وقت کم آوردیم به سمت چپ سینه‌مان نگاه می‌کنیم
  • تلاش کشتی‌گیران غول پیکر برای درآوردن گریه نوزادان (عکس)