Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده از به‌روز رسانی اطلس وضعیت زنان و خانواده در کشور خبر داد و گفت: این اطلس اطلاعات خوبی از وضعیت زنان و خانواده در کشور ارائه می‌دهد و به زنان روستایی و عشایر نیز پرداخته شده است. آفتاب‌‌نیوز :  معصومه ابتکار در نشستی به مناسبت "روز ملی روستا و عشایر" با بیان این‌که هدف اصلی این نشست حضور دستگاه‌های مختلفی که در حوزه زنان روستایی و عشایری مشغول به فعالیت هستند بوده است، گفت: ارائه گزارش این دستگاه‌ها موجب هم‌افزایی بیشتر بین آن‌ها و جهت‌گیری مشترک در سیاست‌های کلان دستگاه‌های مسئول می‌شود و امیدواریم با استفاده از سیاست‌های برنامه ششم توسعه و سیاست‌های ابلاغی رییس جمهور در حوزه ارتقاء و بهبود وضعیت زنان روستایی و عشایر مشارکت کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با تاکید بر این‌که معاونت امور زنان و خانواده بر اساس مواد قانونی برنامه ششم توسعه و به‌ویژه ماده ۱۰۱ با موضوع عدالت جنسیتی به دنبال بهبود وضعیت زنان است، اظهار کرد: این معاونت تلاش می‌کند تا در همه دستگاه‌ها و بخش‌های گوناگون نگاه متعادل و عادلانه جنسیتی رعایت شود و همه افراد به شکل یکسان از مواهب توسعه برخوردار شوند.
ابتکار با بیان این‌که برنامه‌ریزی مفهومی زنانه – مردانه نیست، تصریح کرد: گاهی به دلیل مشکلات فرهنگی موانع یا سقف‌های شیشه‌ای باعث می‌شود تا دسترسی برخی از آحاد جامعه به فرصت‌های برابر مقدور نباشد. این مساله مغایر با نفس عدالت و آرمان‌های انقلاب است و آن‌ها را خدشه‌دار می‌کند.
معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده با اشاره به این‌که ممکن است به دلیل عدم توازن منطقه‌ای یا عدم توسعه متوازن شهر و روستا، همچنین مسائل مرتبط با محیط زیست و شرایط آب و هوایی، مسائل و مشکلاتی در راستای توسعه‌ی برابر اتفاق بیفتد، ادامه داد: اما گاهی این نابرابری‌ از مواهب توسعه به موضوع جنسیت برمی‌گردد به همین دلیل ماموریت داریم تا در موضوع عدالت، جنسیت را نیز در نظر بگیریم و نگاه متعادل جنسیتی را در سطح ملی و استانی ببینیم.
ابتکار در ادامه از به‌روز رسانی اطلس وضعیت زنان و خانواده در کشور خبر داد و افزود: این اطلس اطلاعات خوبی را از وضعیت زنان و خانواده نشان می‌دهد و به موضوع زنان روستایی و عشایری نیز در آن پرداخته شده است.
وی با بیان این‌که تدوین سند ارتقای وضعیت زنان در سطح روستا با جدیت دنبال می‌شود، افزود: این سند با همکاری مدیران کل بانوان، استانداری و سازمان برنامه و بودجه در حال تدوین است، به طوری که قرار است در شورای برنامه‌ریزی استان‌ها دیده شود و هر جا که ضرورت دارد به‌طور ویژه به مشکلات و عقب‌ماندگی‌های زنان توجه شود.
معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده با تاکید بر این‌که باید از وضعیت روستاها اطلاعات دقیقی در اختیار داشته باشیم، افزود: زنان روستایی ممکن است با مشکلات و کمبودهایی مثل دسترسی به امکانات آموزشی، ورزشی یا بهداشتی روبه‌رو باشند. این اطلاعات باید به طور دقیق احصاء شود و در هر استان برای کم‌کردن مشکلات، برنامه‌ریزی شود.
ابتکار با تاکید بر همکاری بین‌بخشی در سطح ملی و استانی در حوزه زنان، ادامه داد: شاخص‌ها و برنامه‌ریزی متعادل جنسیتی در رفع مشکلات زنان بسیار کمک می‌کند و یکی دیگر از رویکردهای معاونت در این زمینه، توان‌افزایی اقتصادی زنان به‌ویژه زنان سرپرست خانوار و زنان روستایی و عشایر است. بر همین اساس برنامه مشترکی با وزارت  ارتباطات در راستای ارتقای وضعیت زنان در حوزه فناوری اطلاعات در دست اقدام است به‌طوری که امکان دسترسی زنان به شبکه اینترنت، در سراسر کشور افزایش یافت.
وی در ادامه افزود: استفاده از ظرفیت‌های اطلاعات و ارتباطات موجب مهارت‌افزایی و فراهم شدن عرصه بازاریابی برای کالاهای تولیدی زنان خواهد شد.
معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده با تاکید بر نقش نهادهای مدنی در ظرفیت‌سازی برای حوزه زنان، توضیح داد: در حوزه عشایر و روستاها می‌توانیم با کمک تسهیل‌گران، ساختارها و تعاونی‌های زنان روستایی به توان‌افزایی آن‌ها کمک کنیم و طرح‌های پایلوت محلی را به سطح گسترده‌تری ارتقاء دهیم.
به گزارش ایسنا،ابتکار با بیان این‌که فرصت کافی در ارتباط با روستا و عشایر نداریم چرا که نسبت به سرعت تحولات عقب هستیم، گفت: هرچند پیشرفت‌ها در روستاها خوب بوده است اما گاهی از تحولات عقب می‌مانیم. در حال حاضر حدود ۲۵۰۰ دهیار زن در کشور مشغول به فعالیت هستند که تحصیلات دانشگاهی دارند. با این وجود فاصله با شاخص‌های کلان بسیار است.

کد خبر: ۵۴۹۶۸۸ تاریخ انتشار: ۱۵ مهر ۱۳۹۷ - ۲۱:۴۶

منبع: آفتاب

کلیدواژه: اطلس وضعیت زنان دهیار زن معصومه ابتکار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۹۶۰۶۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جشنواره‌های امام رضا (ع) سبب‌ساز توسعه فرهنگ رضوی است

سیدمحمد هاشمی معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی انجام جشنواره‌های فرهنگی هنری رضوی را سبب توسعه و تعمیق آن در نقاط مختلف دانست و تصریح کرد: امسال برای نخستین‌بار جشنواره ملی روستایی و عشایری، در روستای کردر رضوی میناب هرمزگان آغاز به کار کرد و بخش دیگر از این جشنواره در روستای سرکره دشتستان استان بوشهر اجرا شد.

وی اضافه کرد: براساس برنامه ریزی در سال بعد جشنواره ملی روستایی ـ عشایری در ۸ روستا برگزار می‌شود که این شعاع ایمانی و حبی به امام رضا (ع) در همه مراکز مختلف روستایی کشور خود را نشان دهد.

هاشمی با اشاره به برگزاری بیست و یکمین جشنواره بین‌المللی فرهنگی و هنری امام رضا (ع) خاطرنشان کرد: این جشنواره مبارک و نورانی بیست و یکمین دوره خودش را طی می‌کند در حوزه‌های مختلف برگزار می‌شود و اختتامیه این جشنواره در میلاد امام رضا (ع) در مشهد مقدس برگزار می‌شود.

قائم مقام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: امسال این جشنواره نه تنها به‌صورت معمول خودش برگزار شد بلکه هم از جهت مردمی بودن و توسعه کار و هم از جهت عمق فنی و کارشناسی الحمدلله بسیار رشد کرده بود.

هاشمی با اشاره به ایجاد جوانه‌های دیگر این جشنواره خاطرنشان کرد: جشنواره فرهنگی هنری رضوی جوانه‌های دیگر زده که جشنواره فیلم دینی رضوان از آن جمله است و اختتامیه این جشنواره آبان ماه امسال برگزار می‌شود.

وی با تشکر از دست‌اندرکاران برگزاری جشنواره بین‌المللی امام رضا (ع) در بنیاد بین‌المللی امام رضا علیه‌السلام که امسال بیست و یکمین آن برگزار شده است گفت: از خدمات مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر و دیگر دست‌اندرکاران اختتامیه ششمین جشنواره ملی روستایی و عشایری رضوی استان بوشهر قدردانی می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری ساير حوزه ها

دیگر خبرها

  • بررسی وضعیت مناسبات اقتصادی ایران و همسایگان شمالی در وزارت امور خارجه
  • تجهیز زیر ساخت‌های ۹۰ درصد روستا‌های ایران
  • صدور بیش از ۶ میلیون جلد سند مالکیت روستایی
  • پیمایش چهارگانه ۲۶۲ هزار کیلومتر از سطح کشور در برنامه هفتم توسعه به روش ژئوفیزیک هوابرد
  • اجرای نوبت‌دهی الکترونیکی در پایانه‌های بار سراسر کشور در راستای توزیع عادلانه
  • تخصیص اعتبارات پژوهشی نیازمند شفافیت و عدالت است/ ملاک‌های پذیرش طرح‌ها در دستگاه‌ها مشخص شود
  • تخصیص اعتبارات پژوهشی نیازمند شفافیت و عدالت است
  • گزارش تسنیم از آخرین وضعیت آبگرفتگی در دزفول
  • تاکید بر اهمیت اطلاع رسانی در خصوص فضای مجازی
  • جشنواره‌های امام رضا (ع) سبب‌ساز توسعه فرهنگ رضوی است