Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ ریکی درمانی زیر مجموعه درمان‌هایی قرار می‌گیرد که انرژی در آن نقش بسزایی دارد و بنا بر عقیده برخی از افراد می‌تواند معجزه کند.

این موضوع که هر یک از ما انسان‌ها، دنیای پیرامون ما و بطور کلی این جهان دارای انرژی‌های نهفته‌ای است را نمی‌توان انکار کرد، اما موضوعی که بیشتر مورد سوال قرار می‌گیرد این است که آیا راهکار‌های درمانی که هر روز به گوشمان می‌خورد واقعا کارساز هستند و نتیجه می‌دهند؟

در همین راستا باشگاه خبرنگاران جوان اقدام به جمع آوری اطلاعاتی پیرامون ریکی و ریکی درمانی نموده است که قصد دارد در آن صرفا شما را با یک روش انرژی درمانی جدید آشنا نماید تا اگر جایی به گوشتان خورد شوکه نشوید، پس با ما همراه باشید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ریکی درمانی چیست؟

ریکی (به چینی باستان: 靈氣، ساده شده: 灵气) (به انگلیسی: Rieki، از دو کلمه Rei - KI) تمرین باطنی است که در سال ۱۹۲۲ توسط میکائو اوسویی یک راهب ژاپنی، ابداع شد که ارتباطی بین این ابداع و دانش چند هزار ساله چینی با همین نام وجود ندارد پس می‌توان گفت؛ ریکی یک واژه ژاپنی که از دو سیلاب "ری‌" و "کی‌" تشکیل‌شده است.

ریکی در لغت یعنی فضای مرموز/علامت معجزه‌آسا. این کلمه از کلمات ژاپنیِ «رِی» (rei) به‌معنی کیهانی و «کی» (ki) به‌معنی انرژی زندگی تشکیل شده است.

این مطلب را از دست ندهید: خواص خارق العاده سنگ درمانی/ شفای سنگها از خرافات رایج تا حقایق دینی

او بعد از سه هفته روزه داری و مدیتیشین در کوهستان کوراما ادعا کرد که توانایی شفا بدون تخلیه انرژی را کسب کرده‌ است.

در بخشی از این روش (تنوهیرا یا شفای دست) ادعا می‌شود که در آن انرژی شفابخش از طریق دست‌های کسی که انرژیش با انرژی حیاتی کیهانی همسو شده‌است به بدن شخص گیرنده انرژی منتقل می‌شود.

در واقع شفا دهنده تنها به عنوان یک کانال و یک واسطه برای انتقال انرژی کی (Ki) عمل می‌کند.

مراکز انرژی خاصی در بدن ما وجود دارند که مسئول انتقال این انرژی هستند و چاکرا نامیده می‌شوند.

جلسه‌ی درمان ریکی چگونه است؟

بهتر است که ریکی در محلی ساکت انجام شود، اما به‌طور کلی در هر جایی قابل انجام است. بیمار باید روی صندلی راحتی بنشیند یا روی تخت دراز بکشد.

نیازی به در آوردن لباس نیست. شاید درمانگر بسته به ترجیح بیمار موسیقی هم پخش کند.

سپس درمانگر دستانش را آرام به‌ اَشکال مختلفی رو یا بالای نقاط خاصی از سر، دست‌وپا و نیم‌تنه به‌مدت ۲ تا ۵ دقیقه قرار می‌دهد.

ببینید: حمله ناگهانی و عجیب یک بیمار در جلسات انرژی درمانی

در ریکی دست‌ها را می‌توان روی ۲۰ ناحیه‌ی مختلف از بدن قرار داد.

اگر بیمار دارای جراحتی همچون سوختگی باشد، دست‌ها نه روی زخم، بلکه در بالای آن قرار داده می‌شوند.

وقتی درمانگر دستانش را آرام رو یا بالای نقاط هدف قرار می‌دهد، انتقال انرژی اتفاق می‌افتد.

در طول این مدت دستان درمانگر شاید گرم و مورمور شوند.

هر حالتی از دست تا زمانی نگه داشته می‌شود که درمانگر احساس کند، جریان انرژی متوقف شده است.

این مطلب را از دست ندهید: آیا ریکی اشکال دارد؟

وقتی درمانگر احساس کند که گرما یا انرژی دستانش کم شده است، دستانش را از آن محل برمی‌دارد و روی ناحیه‌ی بعدی قرار می‌دهد.

تکنیک‌های درمان ریکی چیست؟

اسامی برخی تکنیک‌هایی که در درمان ریکی استفاده می‌شوند، عبارت‌اند از:

مرکز گیری پاک سازی پرتو افکندن خارج سازی انرژی‌های مضر خیساندن تلطیف و جمع‌آوری آئورا (هاله)

بعضی متخصصان ریکی از کریستال‌ها و چوب‌دستی‌های شفای چاکرا استفاده می‌کنند، چرا که معتقدند این ابزار‌ها می‌توانند باعث بهبودی یا محافظت در برابر انرژی‌های منفی شوند. اما «آنی هَرینگتون» (Annie Harrington)، رئیس فدراسیون ریکیِ بریتانیا، می‌گوید:

«ریکی به هیچ ابزار دیگری جز خود درمانگر وابسته نیست. ما در حالت کلی از کریستال، پودر یا چوب‌دستی استفاده نمی‌کنیم. اما یکی از مزیت‌های درمان ریکی درمان از راه دور است (یعنی انرژی به کیلومتر‌ها آن‌طرف‌تر فرستاده می‌شود) که دراین‌صورت بسیاری درمانگران از کریستال‌ها برای کمک به ارتعاشات انرژی استفاده می‌کنند».

این مطلب را از دست ندهید: غذایی سنتی که انرژی تان را دوبرابر می‌کند

هر جلسه‌ی ریکی بین ۱۵ تا ۹۰ دقیقه طول می‌کشد. تعداد جلسات هم به خواست و نیاز بیمار بستگی دارد. برخی بیماران ترجیح می‌دهند که فقط یک جلسه ریکی انجام دهند و برخی دیگر برحسب مشکل‌شان شاید به چند جلسه درمان نیاز داشته باشند.

آیا فواید ریکی برای سلامتی اثبات شده است؟

فواید ریکی برای سلامتی از طریق ارسال هدف‌گذاری‌شده‌ی انرژی کیهانی موسوم به «چی» (chi) در بدن ایجاد می‌شود. در زبان هندی به انرژی کیهانی «پرانا» (prana) می‌گویند. این دقیقا همان انرژی‌ای است که در ورزش «تای چی» وجود دارد.

انرژی «چی» به‌عبارتی نیروی زندگی و همان چیزی است که به‌عقیده‌ی برخی‌ها اطراف همه‌ی آدم‌ها را احاطه کرده است. این انرژی به بدن نفوذ می‌کند. کارشناسان ریکی معتقدند که این انرژی به‌وسیله‌ روش‌های علمیِ مدرن قابل اندازه‌گیری نیست، اما وقتی نسبت به وجودش هشیار می‌شویم، می‌توانیم احساسش کنیم.

این مطلب را از دست ندهید: انرژی درمانی با کمک سه برش از لیمو

متخصصان ریکی ادعا می‌کنند که این روش به ایجاد احساس راحتی و تقویت روند‌های بهبود طبیعی بدن کمک می‌کند و باعث سلامتی عاطفی، ذهنی و معنوی می‌شود. همچنین گفته می‌شود که ریکی آرامش عمیقی ایجاد می‌کند و در کمک به مواجهه با سختی‌ها، کاهش استرس عاطفی و بهبود بهزیستیِ کلی مؤثر است. بسیاری از کسانی که این روش درمانی را تجربه کرده‌اند، می‌گویند که برای‌شان شدیدا احساس راحتی و آرامش آورده است.

برخی مشکلاتی که ریکی به درمان‌شان کمک کرده است عبارت‌اند از: سرطان بیماری‌های قلبی اضطراب افسردگی درد‌های مزمن ناباروری اختلالات پیش‌رونده‌ی عصبی اوتیسم بیماری کرون سندرم‌های خستگی

به‌گزارش دانشگاه مینه‌سوتا، بیمارانی که تحت درمان ریکی قرار می‌گیرند، معمولا چنین نظراتی درباره‌ی تجربه‌شان دارند:

«خیلی احساس سرحالی می‌کنم و انگار حالا می‌تونم شفاف‌تر فکر کنم»

بیشتر بدانید: با خواص درمانی روغن گیاهی بنفشه آشنا شوید

«انگار خوابم برد»

«باورم نمی‌شه که چقدر دستای درمانگر گرم شد!»

«حتی بیشتر از بعدِ ماساژ احساس راحتی می‌کنم»

«سردردم از بین رفته»

بیماران سرطانی نیز پس از درمان ریکی احساس بهتری دارند، شاید به خاطر اینکه ریکی آرام‌شان می‌کند. به‌گفته‌ی پژوهشگران مرکز تحقیقات سرطان بریتانیا، این روش می‌تواند روی بیمارانی که از درمان‌های تهاجمی، ترس و استرس به تنگ آمده‌اند، اثر تسکین‌دهندگی داشته باشد.

بیشتر بخوانید: شیوه جدید درمان پارکینسون

البته ناگفته نماند که افراد مختلف می‌توانند تجربه‌ی متفاوتی از درمان ریکی داشته باشند. برخی بیماران می‌گویند که دستان درمانگر داغ شده بود. برخی دیگر می‌گویند که دستان درمانگر خنک شده بود و عده‌ای هم از احساس امواج ضربان‌دار خبر داده‌اند. اما بیشترین گزارشی که معمولا شنیده می‌شود، رفع استرس و احساس راحتی عمیق است.

آیا ریکی یا انرژی درمانی اشکال شرعی دارد؟

پاسخ آیت الله مکارم شیرازی:

انرژى درمانى ذاتاً اشکالى ندارد؛ ولى چنانچه مستلزم امر حرامى باشد جایز نیست.

انتهای پیام/

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: دانستنی اخبار علمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۹۶۴۳۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سل تراپی معجزه نمی کند/ حداقل دو سوم سرطانی ها در ایران حتماً زنده می مانند

پروفسور محمداسماعیل اکبری در تعریف سرطان به قدس آنلاین می گوید: سرطان یک نوع بیماری هوشمند است و کاملاً هوشیارانه خودش حفظ می کند به همین دلیل هر ساله در تمامی دنیا شاهد افزایش تعداد و نوع سرطان هستیم و از آنجا که کشور ما رو به پیری است افزایش سرطان نیز در آن بیش از دیگر کشورها مشاهده می شود.

دکتر محمد اسماعیل اکبری،رئیس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

وی می افزاید: سرطان صرفاً بیماری ژنتیک نیست به دلیل آنکه سرطان ها حداکثر ۱۰درصد واکنش ارثی دارند و ۹۰درصد فرضی هستند نه ژنتیکی. این در حالی است که هیچ سرطانی وجود ندارد که بدون تغییر ژن ایجاد شده باشد.

رئیس مرکز تحقیقات سرطان ادامه می دهد: درمان سلول به جای درمان ژن نکته مثبتی است؛ اما باید به این نکته اشاره کنیم که قطعا در آینده پاسخ همه مشکلات درمانی را نخواهد داد و ما ناگزیر خواهیم بود آن را کنار بگذاریم. چراکه قبل از این تصور می کردیم که سلول سرطانی عامل ایجاد سرطان است؛ اما اکنون می دانیم که هم سلول سرطانی در بروز این بیماری نقش دارد و هم محیط میکروسکوپی تومور که همان سلول های نسج هم بندی هستند و در اطراف سلول های سرطانی قرار دارند. بنابراین محیط اطراف سلول های سرطانی جایگاه مهمی در تثبیت و گسترش سرطان دارند.

این  فوق تخصص جراحی غدد و سرطان تصریح می کند: کشور ما از سردمداران از درمانی جدید در دنیا است و ما بر مبنای محیط اطراف سلول های سرطانی طراحی کرده ایم. بنابر این محیط اطراف سلول های سرطانی جایگاه مهمی در تثبیت و گسترش سرطان دارد.

بیش از ۲۰۰۰ مورد سل تراپی در ایران انجام شده است که این موضوع نشان می دهد از دنیا عقب نیستیم؛ اما چنین نیست که مشکل سرطان حل شده باشد چراکه انتظار نداریم سل تراپی معجزه کندوی می گوید: کشور ما جزو ۱۰کشور دنیاست که سلول درمانی انجام می دهد؛ اما این روش درمان قطعی سرطان نیست و کسانی که سلول درمانی را روشی قطعی برای درمان می دانند بیش از ۵۰ متغیر را نادیده گرفته اند.

اکبری اذعان می دارد: درمان تومورهای غده ای تنها با جراحی امکان پذیر است و روش های دیگر از جمله رادیوتراپی، شیمی درمانی، درمان با اشعه، هورمون درمانی، سلول درمانی و ایمنی درمانی هرکدام به سهم خود مثبت و تأثیر گذارند اما به هیچ وجه درمان قطعی سرطان نیستند. بنابراین سل تراپی نیز هرگز نمی تواند روش درمانی قطعی باشد.

رئیس مرکز تحقیقات سرطان با اشاره به اینکه تقریباً هر روش درمانی نقطه ضعف هایی دارد ادامه می دهد: بیش از ۲۰۰۰ مورد سل تراپی در ایران انجام شده است که این موضوع نشان می دهد از دنیا عقب نیستیم؛ اما چنین نیست که مشکل سرطان حل شده باشد چراکه انتظار نداریم سل تراپی معجزه کند و تنها می تواند تأثیرگذار و کمک کننده برای درمان باشد.

وی درباره مرگ و میر بیماران سرطانی توضیح می دهد: در گذشته دو سوم افرادی که مبتلا به سرطان می شدند بیشتر از یک سال زنده نمی ماندند اما اکنون در کشور ما حداقل دو سوم مبتلایان حتماً زنده می مانند و این موضوع نشان می دهد روی خط علم دنیا حرکت می کنیم و جزو کشورهای موفق و حتی در مواردی مانند سرطان پستان یا تیروئید، پیشگام تر از کشورهای اروپایی و آمریکایی بوده ایم.

اکبری در پاسخ به خبرنگار ما درباره تأثیر داروهای سنتی بر درمان سرطان تصریح می کند: متأسفانه در فضای مجازی درباره انواع بیماری ها و روش های درمانی آن تبلیغات بدون اساس و پایه علمی صورت می گیرد اما به جرئت باید گفت سرطان هرگز و هرگز با هیچ داروی سنتی درمان نمی شود بلکه در موارد بسیاری استفاده از داروی سنتی برای درمان سرطان، بیمار قابل درمان را به بیمار غیرقابل درمان تبدیل کرده است.

عفت زارع

دیگر خبرها

  • درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال در بیمارستان های دولتی سمنان
  • هدفگذاری تامین اجتماعی برای ارتقاء سلامت و رضایتمندی کارگران
  • درمان سریع سرماخوردگی با بادکش | آیا بادکش با حجامت تفاوت دارد؟
  • سل تراپی معجزه نمی کند/ حداقل دو سوم سرطانی ها در ایران حتماً زنده می مانند
  • خدمات درمانی رایگان برای کودکان؛ نمایش یا واقعی؟
  • این مورد جزو خدمات درمان رایگان کودکان نیست | ۲ سامانه برای ثبت شکایت از بیمارستان‌ ها 
  • ۵ روش از مؤثرترین درمان‌های مکمل در بهبود سرطان
  • نظام درمانی را به کجا می‌برند؟
  • بدهی میلیاردی تامین اجتماعی به مراکز درمانی قزوین
  • بیمارستان رازی کوهدشت سال ۱۴۰۴ افتتاح می‌شود