Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک نشریه خارجی در گزارشی به بررسی زوایای پنهان ارائه جایزه صلح نوبل امسال به نادیه مراد عراقی و دنیس ماکویگی کنگویی به دلیل فعالیت‌های آنها در مبارزه با تجاوز جنسی به زنان پرداخته است. ۱۶ مهر ۱۳۹۷ - ۰۹:۴۰ بین الملل آسیای غربی نظرات

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، در گزارش نشریه فارن پالیسی آمده است: اصلا تصادفی نیست در روزهایی که برت کاوانو با وجود پرونده هایی در زمینه آزار جنسی به عنوان قاضی دیوان عالی آمریکا انتخاب شد، جایزه صلح نوبل به دو مبارز علیه آزار جنسی تقدیم شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زمان اعلام برندگان جایزه صلح در شرایط حساسی در آمریکا رخ داد که اتهامات سنگینی علیه کاوانو مطرح بود، همچنین این روزها شاهد فراگیر شدن جنبش (me too) «منم همین طور» در جهان هستیم که در اکثر قاره ها طرفداران زیادی پیدا کرده است.

جنبش«منم همین طور» طی ماه های اخیر طرفداران بسیاری در شبکه های اجتماعی و فضای مجازی پیدا کرده است. این جنبش در واقع برای محکومیت آزارهای جنسی تشکیل شده است، زمان تشکیل آن نیز پس از افشای رسوایی جنسی «هاروی وینشتین» تهیه کننده فیلم های هالیوودی بود، تهیه کننده ای که متهم به ارتباط نامشروع با ده‌ها زن شده بود.

این در حالی است که «برت رایس اندرسون» رئیس کمیته نروژی اهدا کننده جایزه نوبل، در یک کنفرانس خبری در اسلو ارتباط میان جنبش منم همینطور و جایزه امسال را رد کرد.

وی البته نتوانست ارتباط نزدیک میان این جنبش و دو برنده امسال جایزه صلح نوبل را نفی کند. نادیه مراد یکی از برندگان جایزه نوبل امسال از بانوان ایزیدی عراقی است که سه ماه در اسارت نیروهای داعش بود و نیروهای این گروه تروریستی پس از به قتل رساندن مادرش، وی را مورد تجاوز قرار دادند.

دنیس ماکویگی نیز از شهروندان شرق کنگو است که در پی حمله افراد مسلح به شهر و تجاوز آنها به زنان کنگویی آنها را تحت درمان قرار داده بود.

نشریه فارن پالیسی در ادامه تاکید می کند: جایزه صلح نوبل اگر با تحولات زمانه همراه نباشد هیچ ارزشی ندارد، نکته ای که مورد اجماع همگان است این مسئله است که جایزه صلح نوبل در دهه‌های اخیر ارزش خود را از دست داده و کاملا براساس مسائل سیاسی اعطا می شود. در واقع طی دهه های اخیر کمیته اهدا کننده جایزه صلح نوبل تلاش کرده از طریق اهدای آن پیام‌های سیاسی خاص و معینی را به جامعه بین المللی برساند، این در حالی است که جایزه نوبل از سوی آلفرد نوبل برای اهدا به کسانی طراحی شد که موجبات دوستی و نزدیکی میان ملت ها را فراهم کرده باشند.

«ران کاربس» پژوهشگر دانشگاه مینه سوتا آمریکا در این باره می گوید: هدف اصلی ارائه جایزه صلح نوبل، تکریم از کسانی است که برای صلح و حقوق بشر به طور واقعی جنگیده اند، این در حالی است که در سال‌های اخیر جایزه صلح نوبل به اتحادیه اروپا ارائه شده تا از زیر فشارهایی که با آن روبرو بود، خارج شود. یا اینکه در یک بار این جایزه به آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اعطا شد تا از تلاش های این آژانس حمایت صورت گیرد.

به نوشته نشریه فارن پالیسی یکی از نمونه های واضح سیاسی کاری در ارائه جایزه صلح نوبل، در سال 2009 رخ داد که باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا تنها 39 هفته پس از آغاز دروان ریاست جمهوری اش این جایزه را بدست آورد.

در آن زمان اکثر تحلیلگران اعتقاد داشتند این جایزه به این دلیل به اوباما اعطا شد که وی پس از پایان دوران ریاست جمهوری جرج بوش قدرت را به دست گرفت و وعده هایی را در زمینه بهبود شرایط و سیاست های آمریکا ارائه کرد.

بعدها تحولات بین المللی نشان داد که اوباما آن گونه که کمیته صلح نوبل امید داشت، هرگز به مرد صلح تبدیل نشد. تا جایی که «گیر لوندستاد» دبیرکل کمیته جهانی جایزه نوبل تاکید کرد: بسیاری از همراهان و دوستان اوباما حتی اعطای جایزه صلح نوبل را به وی اشتباه دانستند و این مسئله نشان می دهد ما در نحوه ارائه جایزه نوبل بازنگری کنیم.

در ادامه این گزارش به افشای اتهامات جنسی و تجاوز یک عکاس فرانسوی که دارای روابطی با اعضای کمیته ادبیات نوبل بوده اشاره شده و آمده است : شاید این مسئله یکی از دلایل اعطای جایزه صلح نوبل به مبارزان با تجاوز جنسی بوده است.

انتهای پیام/

R36355/P36355/S8,90/CT12

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۹۶۴۶۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گزارش روزانه بورس ۱۷ اردیبهشت؛ شاخص کل ۲۰ هزار واحد ریخت

به گزارش خبرنگار مهر، شاخص کل بورس در پایان معاملات امروز دوشنبه (۱۷ اردیبهشت) با افت ۲۰۶۴۶.۵۳ واحدی به ۲,۲۳۹,۰۹۸.۷ واحد رسید.

از تغییر شاخص‌های دیگر بورس می‌توان به ریزش ۶۹۳۸.۱۷ واحدی شاخص کل هم‌وزن اشاره کرد.

همچنین حجم معاملات امروز ۶.۴۰۴ میلیارد سهم بود که طی ۳۱۳,۵۲۰ معامله دادوستد شد و ارزش کل این معاملات نیز به ۴۰,۷۴۳.۲۸۵ میلیارد ریال رسید.

ارزش کل بازار بورس نیز بالغ بر ۷۷,۳۴۰,۳۰۸.۲۰۷ میلیارد ریال شد.

کد خبر 6098131 زهره آقاجانی

دیگر خبرها

  • گزارش روزانه بورس ۱۷ اردیبهشت؛ شاخص کل ۲۰ هزار واحد ریخت
  • جایزه اصلی هات‌داکس به «انقلاب» رسید
  • عملیات «کرم ابوسالم» کدام فرماندهی ارتش رژیم صهیونیستی را هدف قرار داد؟
  • جایزه نوبل ادبی باید به فردوسی تعلق می‌گرفت
  • بالاترین آمار حیوان گزیدگی در کشور را این استان دارد | بیشترین گزیدگی ها مربوط به کدام حیوان است؟
  • هنیه: توافق باید جامع و مرحله‌ای باشد
  • هنیه: توافق باید جامع و دارای مراحل پیوسته باشد
  • پس لرزه ادعای نماینده تندرو مجلس درباره روابط جنسی در ترکیه /روابط با کشور همسایه به مشکل می خورد؟
  • اعلام وضعیت انسانی اضطراری در سودان / مردم از گرسنگی علف می خورند/ گزارش های تکان دهنده از تعرض جنسی به آوارگان
  • چرا «مرکز پژوهش‌های مجلس» هم تحمل نمی‌شود؟