Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-30@07:17:39 GMT

چگونه پسوریازیس را از سرطان پوست تشخیص دهیم؟

تاریخ انتشار: ۱۶ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۹۶۵۹۸۳

دو بیماری سرطان پوست و پسوریازیس با بروز تغییراتی در شکل ظاهری پوست همراه هستند که برخی از این تغییرات ممکن است مشابه باشد اما فاکتورهایی وجود دارند که به کمک آنها می‌توان این دو عارضه را از یکدیگر تشخیص داد.

به گزارش ایسنا، علائم هر دوی این بیماری‌ها مشابه هستند هرچند با کمک برخی از فاکتورها می‌توان این دو عارضه را از یکدیگر تشخیص داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حدود ۷.۵ میلیون نفر در آمریکا به بیماری پوستی پسوریازیس مبتلا هستند که بر فرآیند سیستم ایمنی در ایجاد سلول‌های پوستی جدید تاثیر می‌گذارد. پسوریازیس پلاکی (ولگاریس) شایع‌ترین نوع این بیماری است که بر اثر آن، تکه‌های خشک و قرمز رنگ روی پوست ظاهر می‌شود.

همچنین سرطان پوست شایع‌ترین نوع سرطان در آمریکاست. عامل اصلی این بیماری قرار گرفتن در معرض نور خورشید است. اشعه فرابنفش می تواند به DNA موجود در سلول های پوستی آسیب زده و فرآیند رشد و تقسیم آن‌ها را تغییر دهد.

سرطان پوست و انواع بیماری پسوریازیس با علائم مختلفی همراه هستند. ممکن است برخی از این علائم در هر دو نوع بیماری مشابه باشند اما روش هایی وجود دارد که بتوان آن‌ها را از یکدیگر متمایز کرد.

پسوریازیس پلاکی، خال‌دار، معکوس، چرک‌دار و اریترودرمیک پنج نوع از این بیماری هستند که سه نوع آخر آن کمتر شایع هستند.

فاکتور سن می‌تواند نقش کلیدی در تشخیص این دو نوع بیماری داشته باشد. پزشکان اغلب پسوریازیس را در افراد ۱۵ تا ۳۵ ساله تشخیص می‌دهند درحالیکه سرطان پوست در افراد مسن مشاهده می‌شود.

معمولا سرطان پوست در نقاطی از بدن مشاهده می‌شود که در معرض نور خورشید قرار داشته‌اند. این درحالیست که اغلب پوست سر یا پوست ناحیه مفاصل درگیر عارضه پسوریازیس می‌شوند.

برای هر دو نوع بیماری روش‌های درمانی ویژه وجود دارد و درمان زودهنگام آن می تواند پیامدهای طولانی مدت ناشی از آن را برای سلامتی کاهش دهد.

پزشک متخصص پوست ناحیه آسیب دیده را مورد بررسی قرار داده و آزمایشاتی را انجام می‌دهد. همچنین فاکتورهای خطرزایی همچون سابقه خانوادگی در این معاینات مورد توجه قرار می‌گیرد.

به گزارش مدیکال نیوز تودی، پزشکان معمولا مصرف کرم های موضعی را برای درمان پسوریازیس توصیه می کنند اگرچه در مواردی که با علائم شدیدتری همراه است مصرف داروهای خوراکی تجویز می‌شود.

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۹۶۵۹۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴ نشانه که خبر از نابودی کبد می‌دهد

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، علائمی در سیستم گوارش وجود دارند که نشان می‌دهند شما دچار بیماری کبد چرب هستید. بیماری کبد چرب که به عنوان استئاتوز کبدی نیز شناخته می‌شود، وضعیتی است که با تجمع چربی در سلول‌های کبد مشخص می‌شود و به طور فزاینده‌ای در حال گسترش در سراسر جهان است. این بیماری ممکن است از یک وضعیت خفیف تا شکل جدی‌تر متغیر باشد که می‌تواند منجر به آسیب و عوارض کبدی شود. اگرچه بیماری کبد چرب اغلب بدون علائم رخ می‌دهد، اما برخی از مشکلات گوارشی وجود دارد که می‌تواند نشان‌دهنده بیماری کبدی باشد. چهار علامت اصلی گوارشی که نیازمند توجه و ارزیابی برای افراد در معرض خطر یا تشخیص بیماری کبد چرب است:

بیشتر بخوانید: علائم ظاهری بیمار بودن کبد درد شکم

یکی از شایع‌ترین علائم مرتبط با بیماری شدید کبد چرب، درد یا ناراحتی شکم است. این درد اغلب به عنوان یک درد مبهم دائمی در سمت راست بالای شکم، جایی که کبد قرار دارد، توصیف می‌شود و ممکن است با احساس پری یا نفخ همراه باشد. درد می‌تواند خفیف تا شدید باشد و پس از خوردن یک وعده غذایی چرب یا سنگین بدتر می‌شود. اگر درد یا ناراحتی مداوم در ناحیه شکم را تجربه می‌کنید، حتما برای معاینه و تشخیص مناسب به پزشک مراجعه کنید.

تهوع و استفراغ

تهوع و استفراغ نیز ممکن است نشان دهنده بیماری شدید کبد چرب باشد و زمانی که کبد مملو از چربی باشد، می‌تواند منجر به التهاب و اختلال در عملکرد طبیعی آن شود. این می‌تواند بر هضم و متابولیسم غذا تأثیر بگذارد و در نتیجه حالت تهوع و استفراغ گاه به گاه ایجاد شود. احتمال بروز این علائم بعد از مصرف غذاهای چرب بیشتر است. اگر تهوع و استفراغ مکرر همراه با سایر مشکلات گوارشی رخ می‌دهد، حتما برای ارزیابی بیشتر به پزشک مراجعه کنید.

از دست دادن اشتها و کاهش وزن

در مراحل پیشرفته بیماری کبد چرب، شما از کاهش اشتها و کاهش وزن ناخواسته رنج می‌برید. این ممکن است به این دلیل باشد که کبد کمتر قادر به پردازش مواد مغذی و تولید صفرا برای کمک به هضم و جذب چربی‌ها است. در نتیجه، بدن ممکن است در جذب مواد مغذی مهم از غذا دچار مشکل شود که منجر به از دست دادن اشتها و کاهش وزن می‌شود. اگر متوجه کاهش قابل توجه و غیر قابل توضیح اشتها یا وزن شدید، توصیه می‌شود برای ارزیابی جامع با یک متخصص مراقبت‌های بهداشتی مشورت کنید.

زردی

زردی روی پوست و چشم می‌تواند در موارد شدید بیماری کبد چرب رخ دهد. این ناشی از تجمع بیلی روبین است، رنگدانه زردی که هنگام تجزیه گلبول‌های قرمز تولید می‌شود. وقتی کبد نتواند به طور موثر بیلی روبین را پردازش کند، تجمعی در بدن ایجاد می‌شود که منجر به زردی می‌شود. در صورت مشاهده زردی، حتما سریعا به پزشک مراجعه کنید.

منبع: بهداشت نیوز

انتهای پیام/

کد خبر: 1228746 برچسب‌ها دانستنی ها

دیگر خبرها

  • دستگاه غربالگری سرطان سینه با قیمت کمتر ساخته شد
  • آیا واکسن سرطان پوست، روی دیگر سرطان‌ها هم جواب می‌دهد؟
  • غربالگری و تشخیص زودهنگام ۶ نوع سرطان با محصول ایرانی جدید
  • ۴ نشانه که خبر از نابودی کبد می‌دهد
  • کمبود این ویتامین باعث سرطان پروستات و سرطان سینه می‌شود
  • آزمایش خون ممکن است ام‌اس زودرس را تشخیص دهد
  • ام‌ اس زودرس قابل تشخیص است؟
  • امکان تشخیص ام‌اس زودرس با آزمایش خون
  • به‌زودی تشخیص سه نوع خطرناک سرطان با یک قطره خون ممکن می‌شود
  • آزمایش واکسن سرطان پوست وارد فاز نهایی شد