Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-03@04:31:16 GMT

پیوستن ایران به FATF معاملات مالی را تسهیل می کند

تاریخ انتشار: ۱۶ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۹۶۷۳۰۶

پیوستن ایران به FATF معاملات مالی را تسهیل می کند

مسکو - ایرنا- کارشناس امور بانکی روسیه و مسائل خاورمیانه با اشاره به تصویب پیوستن ایران به کنوانسیون بین المللی مقابله با تامین مالی تروریسم (CFT) در مجلس شورای اسلامی گفت: پیوستن ایران به FATF معاملات مالی این کشور با دیگران را تسهیل می کند.

«اولگ آکولینیچف» که سالها معاون بانک روسی «فاینانس بانک» بوده است، روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا خاطرنشان کرد: تصویب پیوستن ایران به کنوانسیون بین المللی مقابله با تامین مالی تروریسم نخستین گام از چهار گامی بود که گروه ویژه اقدام مالی برای مبارزه با پولشویی موسوم به FATF به ایران توصیه کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی یادآوری کرد این گام ها شامل تغییر قانون تامین مالی تروریسم، اصلاحات در قوانین مبارزه با پول شویی، پیوستن ایران به کنوانسیون سازمان ملل در مبارزه با جرایم سازمان یافته و کنوانسیون مبارزه با تروریسم می شود.
این کارشناس مسائل بانکی و مالی افزود: ایران در زمان حاضر در فهرست سیاه گروه ویژه اقدام مالی برای مبارزه با پولشویی قرار دارد و این مساله بر معاملات مالی و روابط بانکی این کشور با دیگران تاثیر منفی می گذارد.
آکولینیچف خاطرنشان کرد: اف.ای.تی.اف خواهان شفاف شدن وضع معاملات مالی در ایران و از بین رفتن هر گونه امکان استفاده تروریست ها از روابط مالی برای تامین مالی خود و نیز جرایم سازمان یافته و گروه های تبهکاری فرامرزی است.
کارشناس بانکی روس با اشاره به عضویت بیش از 15 ساله روسیه در گروه ویژه اقدام مالی برای مبارزه با پولشویی اظهار داشت: عضویت در این گروه موجب گسترش و تسهیل معاملات بانکی روسیه و ازمیان رفتن موانع در معاملات مالی این کشور در سطح بین المللی شده است.
آکولینیچف افزود: اطمینان دارم عضویت ایران نیز برای این کشور سودمند خواهد بود و بخشی ازمحدودیت ها در صورت مطابقت قوانین ایران در عرصه مبارزه با پولشویی ازبین خواهد رفت.
وی با بیان اینکه ایران کشور بزرگی با پتانسیل های عظیم در عرصه های مهم اقتصادی و صنعتی است، اظهار داشت: برای استفاده از این امکانات و توسعه ساختار اقتصادی و مبادلات بازرگانی خارجی باید برنامه ریزی کرد و تهران برای برداشتن گام های اساسی در این عرصه مصمم است.
کارشناس روس در مورد روابط مالی ایران و روسیه نیز گفت: روسیه ایران را شریک راهبردی خود در عرصه های اقتصادی و سیاسی و امنیتی می داند.
وی ادامه داد: ایران نیز از گسترش روابط با همسایه شمالی خود استقبال می کند و سران دو کشور با توجه به منافع راهبردی متقابل، راه تعامل و همکاری را در پیش گرفته و سیاست های با این جهت گیری را به سطوح حکومتی پایین ابلاغ کرده اند.
اروپام*391*1346 **1485

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد روسيه كارشناس بانكي ايران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۹۶۷۳۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دویچه‌وله: تحریم‌ها ناکارآمد است اما غرب ناچار است تحریم کند!

شبکه رسانه‌ای دولت آلمان می‌گوید: تحریم‌ها علیه ایران و روسیه کارآمد نیستند اما غرب مجبور است تحریم کند.

به گزارش مشرق، روزنامه کیهان در ستون خبر ویژه خود نوشت: دویچه‌وله در تحلیلی که به ارزیابی تحریم‌های غرب اختصاص داشت، نوشت: ایران ۴۰ سال است که با تحریم‌های غرب زندگی می‌کند اما هرگز سرعت تحریم‌ شدنش به اندازه روسیه نبوده است. ایران می‌داند، چین می‌داند و ظاهراً دولت آمریکا هم می‌داند مبنی بر اینکه با وجود تحریم‌های موجود علیه صنعت نفت جمهوری اسلامی، نفت ایران با حجم بی‌سابقه به چین ارسال می‌شود. خاویر بلاس، ستون‌نویسی که مباحث مرتبط با انرژی و کالاها را برای بلومبرگ پوشش می‌دهد، اخیراً توضیح داد که چگونه نفت ایران به چین می‌رسد. اگر دولت چین را باور دارید، این کشور هیچ نفتی از ایران وارد نمی‌کند؛ صفر. حتی یک بشکه. در عوض، مقدار زیادی نفت خام از مالزی وارد می‌کند. به حدی که طبق داده‌های رسمی گمرک چین، این کشور به نوعی بیش از دو برابر بیشتر از تولید واقعی مالزی از آن کشور نفت می‌خرد. با تغییر نام نفت ایران، مالزی در سال گذشته پس از عربستان، روسیه و عراق به چهارمین تامین‌کننده بزرگ نفت خارجی چین تبدیل شد. سال‌هاست که ایران از امارات به عنوان مرکز دور زدن تحریم‌ها استفاده کرده است. دبی، یکی از هفت امارت امارات، دروازه ورود کالاهای ممنوعه غیر از نفت به ایران است. تهران مدت‌هاست که زنجیره‌های تامین خود را تغییر داده تا تقریبا همه چیزهایی که توسط آمریکا یا اتحادیه اروپا تحریم شده، به دست آید.

پس از تحریم‌های غرب، روسیه مجبور شد مسیرهای تجاری مشابهی ایجاد کند تا از تامین پایدار کالاهای حیاتی برای اقتصاد خود اطمینان حاصل کند. جمهوری‌های شوروی سابق در آسیای مرکزی برای دور زدن تحریم‌ها ایده‌آل بوده‌اند، زیرا کشورهایی مانند قزاقستان یا قرقیزستان بخشی از اتحادیه گمرکی با مسکو هستند. علاوه‌بر این، فواصل بسیار زیاد، کنترل تحریم‌ها را عملاً غیرممکن می‌کند؛ قزاقستان به تنهائی بیش از ۷۵۰۰ کیلومتر با روسیه مرز مشترک دارد.

به‌عنوان مثال، به‌دلیل استراتژی تحریم‌های روسیه، ارمنستان شاهد افزایش تقریباً ۱۰۰۰درصدی واردات خودروها و قطعات آلمانی در سال گذشته بود. بر اساس آخرین داده‌های ارائه‌شده توسط پایگاه داده جهانی ردیابی تحریم‌ها، روسیه تحریم‌شده‌ترین کشور جهان است. با این حال، اقتصاد روسیه سال گذشته رشد قابل‌توجهی معادل ۳.۶‌درصد را تجربه کرد و به گفته‌ وزیر دارایی، کرملین انتظار دارد که نرخ رشد در سال ۲۰۲۴ «در همان سطح» باقی بماند. صندوق بین‌المللی پول پیش‌بینی‌های رشد روس‌ها را تایید می‌کند و نرخ رشد تولید ناخالص‌ داخلی را ۳.۲درصد تعیین می‌کند.

تحریم‌های مالی، دسترسی بانک‌های روسیه به بازارهای مالی بین‌المللی را محدود و آنها را از سیستم بانکی مهم و حیاتیِ سوئیفت (SWIFT) که عامل انجام اکثر نقل‌وانتقالات بین‌المللی پول و اوراق بهادار است، خارج کرده‌اند. علاوه‌بر این، بانک مرکزی روسیه از دسترسی به ذخایر هنگفت خود که در کشورهای G۷ قرار دارد، محروم شده است. نکته قابل‌توجه این است که تنها تحریم‌هایی که توسط شورای امنیت سازمان اعمال می‌شوند از نظر قانونی برای همه کشورهای جهان الزام‌آور هستند. در واقع چند کشور مانند هند، برزیل و چین وجود دارند که به این تحریم‌ها پایبند نبوده‌اند.

با وجود عدم‌قابلیت اجرای کامل تحریم‌ها توسط غرب، چرا این کشورها همچنان به اعمال آنها ادامه می‌دهند؟ به گفته کریستین فون سوست، کارشناس تحریم‌ها در مؤسسه آلمان برای مطالعات جهانی و منطقه‌ای، «اگر هیچ تحریمی اعمال نمی‌شد، تقریباً مانند حمایت ضمنی ‌بود، یا انگار کسی به حمله روسیه پاسخ نمی‌دهد.»

واشنگتن قصد دارد چند بانک چینی را هدف قرار دهد تا از اعمال تحریم‌های غرب اطمینان حاصل کند. دولت جو بایدن، می‌خواهد پکن را از سیستم مالی جهانی کنار بگذارد تا جریان تامین مالی ماشین‌آلات جنگی روسیه را متوقف کند.

در اتحادیه اروپا، ژانویه سال گذشته فردی به نام دیوید اوسالیوان، فرستاده ویژه تحریم‌ها از ایرلند، برای مشارکت در تلاش‌های دیپلماتیک به منظور اجرای رژیم تحریم‌های این اتحادیه، منصوب شد. وظیفه او همچنین این است که برای مثال به کشورهای همسایه روسیه سفر کند و دولت‌های آنجا را متقاعد کند که تحریم‌ها را با جدیت بیشتری اجرا کنند. مشکل کلی این است که هم روسیه و هم ایران، راه‌هایی برای دور زدن تحریم‌ها دارند.


دیگر خبرها

  • وزارت بهداشت تا پایان اردیبهشت باید حساب‌های بانکی خود را مسدود کند
  • نقش سامانه مودیان در شناسایی خودکار معاملات مشکوک و کاهش فرار مالیاتی مشاغل خاص
  • در دیدار روسای گمرکات ایران و عراق چه گذشت؟
  • ضرورت مبارزه ایران و افغانستان با داعش به عنوان تهدید مشترک
  • ظریف: تصور نکنیم اگر FATF را نپذیرفتیم تنبیه نمی‌شویم
  • توافقات جدید گمرکی ایران و عراق برای تسهیل تجارت
  • توافقات جدید گمرکی میان ایران و عراق برای تسهیل تجارت
  • حل نشدن مشکل نرخ تامین مالی برای فعال‌سازی بنگاه‌ها مانع از تحقق جهش تولید است
  • برنامه های متنوعی برای تسهیل تبادلات مالی با چین داریم
  • دویچه‌وله: تحریم‌ها ناکارآمد است اما غرب ناچار است تحریم کند!