Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-06@15:11:20 GMT

تبادلات بانکی بین ایران و ترکیه هنوز عادی نشده است

تاریخ انتشار: ۱۶ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۹۶۷۵۶۷

تبادلات بانکی بین ایران و ترکیه هنوز عادی نشده است

رئیس مجمع واردات گفت: هنوز یکی از مهمترین مشکلات موجود در پیش روی تجار ایرانی و ترکیه ای برای گسترش همکاری های مشترک، بحث انتقال پول و تبادلات بانکی است که متاسفانه هنوز به روال عادی باز نگشته است. ۱۶ مهر ۱۳۹۷ - ۱۱:۴۱ اقتصادی اقتصاد ایران صنعت و تجارت نظرات

علیرضا مناقبی، رئیس مجمع واردات در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم اظهار داشت: شرایط کشور نشان می دهد که باید برای تسهیل تجارت خارجی و بهبود مسیر سرمایه گذاری در کشورمان، چاره اندیشی کنیم و در این رابطه، قطعا تجارت با کشورهای همسایه در اولویت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: روز گذشته، یک هیات ترکیه ای متشکل از سرمایه گذاران که در کشورمان سرمایه گذاری کرده بودند و همچنین تجاری که در بازار ایران فعالیت می کردند، میهمان مجمع واردات بودند و مشکلات، تنگناها و گرفتاری هایشان را مطرح کردند. واقعا وقتی دغدغه های ایشان را لیست کنیم، متوجه می شویم که بخش عمده ای از این گرفتاری ها ناشی از بروکراسی کند و غیرمنطقی کشورمان است که نه تنها بخش خصوصی خودمان را سرخورده کرده، بلکه ترکش آن به تجار و سرمایه گذاران خارجی هم خورده است.

مناقبی افزود: علاوه بر دست اندازهایی که در سازمان های اداری وجود دارد، موضوع دیگر بحث نوسانات نرخ ارز بود که واقعا برای تجارت خارجی، یک معضل و دست انداز جدی است و طرفین معامله را به سمت اتخاذ سیاست های انقباضی و محتاطانه سوق می دهد و این در دنیایی که با سرعت به سمت توسعه فعالیت های تجاری حرکت می کند، بی معنا است.

به گفته مناقبی، تجار ترکیه‌ای از شدت نوسانات نرخ دلار و یورو در کشورمان، شدیدا شوک زده و متاثر‌اند و این نا پایداری‌ها را عامل اساسی و ناخواسته بر برنامه‌ریزی تجاری قلمداد می کنند که به هرحال منجر به افزایش ریسک سرمایه گذاری ها می شود.

رئیس مجمع واردات اضافه کرد: بخش خصوصی دو کشور تلاش می کنند که تجارت پایدار و پر رونق و مبتنی بر منافع مشترک تعریف کنند و به همین دلیل هر دو طرف خواهان کاهش دست اندازهای موجود هستند ولی متاسفانه وجود برخی ناهماهنگی ها و موازی کاری ها در دستگاه های دولتی و بانکی مانع آن است.

 به گفته مناقبی، به هرحال تجارت خارجی، وابسته به مجوزها و تاییدیه های سازمان های مرتبط نظیر سازمان غذا و دارو، وزارت جهاد کشاورزی، اداره استاندارد، گمرک و ... است و توقع می رود که دولتمردان در خصوص سرعت بخشی به بررسی پرونده ها و تعیین تکلیف آن ها، تجدید نظر کنند.

به گفته مناقبی، برخی شرکت های ترکیه ای که در ایران سرمایه گذاری کرده اند، برای واردات مواد اولیه خود دچار مشکل شده اند و این موضوع نیز، یکی دیگر از مسائل عمده ای بود که در این جلسه مطرح شد و امیدواریم مسئولین مربوطه در این خصوص، هر چه زودتر تعیین تکلیف کنند.

رئیس مجمع واردات با اشاره به برگزاری نشستی که چندی پیش با چنگیز گورسل، رایزن بازرگانی سفارت ترکیه برگزار شد، تصریح کرد: در جلسات اخیری که با مسئولین مربوطه در سفارت ترکیه برگزار شده، پیشنهاد شد که برای رفع مشکلات و دست اندازهای موجود، یک برنامه‌ریزی اصولی و قاعده‌مند صورت گیرد تا مسائل بر اساس یک برنامه اجرایی، دنبال شود. به طوری که مشکلات و ناهماهنگی های موجود در یک کارگروه مرکزی با محوریت مجمع واردات مطرح شود و سپس به کمیته های ویژه و تخصصی آن حوزه ارجاع شود.

وی افزود: این موضوع، یعنی تشکیل کارگروه ویژه برای بررسی و چاره اندشی در خصوص مشکلات مشترک با محوریت مجمع واردات، در جلسه اخیر نیز مورد تاکید قرار گرفت و امیدواریم به این صورت مشکلات موجود در سطح کلی و کلان رسیدگی شود.

مناقبی در پایان تصریح کرد: هنوز یکی از مهمترین مشکلات موجود در پیش روی تجار ایرانی و ترکیه ای برای گسترش همکاری های مشترک، بحث انتقال پول و تبادلات بانکی است که متاسفانه هنوز به روال عادی باز نگشته است.

انتهای پیام/

 

 

R1012122/P1012122/S7,77,78,79/CT1

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۹۶۷۵۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اردوغان: به تجارت ۹.۵ میلیارد دلاری با اسرائیل پایان دادیم

به گزارش صدای ایران از ایسنا، وزارت بازرگانی ترکیه روز پنجشنبه تایید کرد که این کشور تجارت با رژیم صهیونیستی را به طور کامل به حالت تعلیق درآورده است و این تصمیم تا زمانی که از ارسال بی وقفه کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه اطمینان حاصل نشود، لازم الاجرا خواهد بود.

اوایل روز جمعه، عمر بولات، وزیر بازرگانی ترکیه گفت که اقدامات محدودکننده تنها پس از آتش بس در غزه لغو خواهد شد.

«رجب طیب اردوعان» رئیس‌جمهور ترکیه درباره این تصمیم گفت: ما می‌خواستیم بدون عجله روند را ارزیابی کنیم و این گام را برداشتیم... کل غرب برای اسرائیل کار می‌کند. آنها برای اسرائیل کار می‌کنند، به ویژه ایالات متحده. همانطور که آنها سرمایه‌های خود را بسیج کردند، مردم فلسطین محکوم به این شدند که در برابر بمب‌های اسرائیلی بمیرند. ما نتوانستیم در مقابل این امر کاری نکنیم، بنابراین گام‌هایی برداشتیم و این در را بستیم.

بر اساس آمار تجارت خارجی ترکیه که توسط اسپوتنیک تحلیل شده است، این کشور در سال ۲۰۲۳ به ارزش ۵.۴ میلیارد دلار کالا به اسرائیل صادر و ۱.۶ میلیارد دلار کالا‌های اسرائیلی وارد کرده است.

دیگر خبرها

  • نماینده مجلس نگران ترکیه شد؛ آنجا هر مرد ۱۵ شریک جنسی زن دارد؟
  • دریافت وام ۳۰۰ میلیونی با نصب همراه بانک رسالت ایفون
  • داغ شدن زمزمه‌های ورود اژدهای سرخ برای مهار ایران؛ اهرم فشار پکن کجاست؟
  • مهار ایران توسط چین؛ چالش‌هایی برای اهرم فشار آمریکا
  • درخواست آمریکا از چین برای مهار ایران، پکن اهرم فشار علیه تهران دارد؟
  • رشد ۳۰ درصدی تجارت ایران و اتحادیه اروپا / واردات ایتالیا از ایران ۲ برابر شد
  • درخواست آمریکا از چین برای مهار ایران
  • درخواست آمریکا از چین برای مهار ایران/ پکن اهرم فشار علیه تهران دارد؟
  • رشد ۳۰ درصدی تجارت ایران و اتحادیه اروپا/ واردات ایتالیا از ایران ۲ برابر شد
  • اردوغان: به تجارت ۹.۵ میلیارد دلاری با اسرائیل پایان دادیم