Web Analytics Made Easy - Statcounter

دکتر مجید ابهری آسیب‌شناس اجتماعی در گفت و گو با جام جم آنلاین بیان کرد :فرزند آوری یکی از اهداف اصلی پیوند های زناشویی بوده و ضامن تداوم نسل ها در جامعه بشری است. فرزندآوری به عنوان هدف زندگی مشترک می تواند دنباله تعلیم و تربیت نسل های بعدی جوامع باشد، متاسفانه به دنبال فرهنگ غلط دوران های گذشته و شعار "فرزند کمتر و زندگی بهتر" امروزه برخی از خانواده های نوپا نسبت به فرزندان آوری با نگاهی توام با شک و تردید می نگرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: خانواده ها از نظر فرزندآوری به محور های مختلفی تقسیم می شوند. خانواده های نوپا و در انتظار فرزند، خانواده های دارای یک یا دو فرزند، خانواده هایی که فرزند آنها به سن رشد رسیده و از آنها جدا شده است.

این آسیب شناس اجتماعی تاکید کرد: البته نباید نقش مشکلات اقتصادی را در معقوله فرزند آوری دست کم بگیریم. چراکه در خانواده های تک فرزند علاوه بر شرایط روحی نامناسب فرزندان و گرایش آنها به دوستی با دیگر کودکان و نوجوانان باید توجه داشت که خانواده های تک فرزند همواره در معرض خطر تربیتی فرزندان هستند.

ابهری خاطرنشان کرد: حدود 85 درصد از خانواده های تک فرزند، نگرانی خود را از گرانی و تورم در رابطه با اکراه فرزندآوری اعلام کرده و سایرین نیز به دلیل مسئولیت فرزندداری و فرزندپروری از این کار بسیار نیکو خودداری می کنند. زیرا برخی از زوجین بر این باوراند فرزند آوری باعث جلوگیری از آزادی ها و موجب زحمت بیشتر آنها گردد.

به گقته وی، البته اگر دولت بسته های حمایتی مانند بهداشت و درمان، تامین شیرخشک و پوشک، تهیه پوشاک کودک را تا دو سالگی برای خانواده ها رایگان نماید و یا در کنار ادارات و سازمان ها، مهد های رایگان تدارک ببینند، قطع به یقین در آمار ازدیاد فرزندان تاثیر قابل توجهی خواهد داشت.

این آسیب شناس اظهار داشت: باید از نظر مهارت فرزندآوری و فرزندپروری قبل از ازدواج و یا خانواده های نوپا حتما آموزش ها و مهارت های زندگی در محورهای گفته شده برای جوانان ترتیب داده شود تا به آنها اهمیت مادر و پدر بودن و تربیت فرزندان یادآوری گردد.

ابهری در پایان گفت: کمبود فرزندآوری باعث خواهد شد جامعه ما که یکی از جوان ترین جوامع در دنیا است، در 20 سال آینده با شیب تندی با سالمندی در اجتماع رو به رو گردد. در این صورت ناچار به وارد کردن نیروی کار خواهیم بود. امروز دولت و خانواده ها باید به فکر فردای کشور و نیروی جامعه باشند.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: جام جم آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۹۶۷۹۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش فرزندآوری در مادران ۲۰ تا ۲۴ سال | روند صعودی زایمان فرزند چهارم و پنجم

به گزارش همشهری آنلاین، صابر جباری مسئول دبیرخانه قرارگاه جوانی جمعیت وزارت بهداشت در بیست و دومین جلسه قرارگاه جوانی جمعیت وزارت بهداشت گفت: سال ۱۴۰۱ میزان موالید در سنین ۲۰ تا ۲۴ سال ۱۶.۵۴ درصد بوده که این آمار در سال ۱۴۰۲ به ۱۸.۹۷ درصد رسیده است.

وی با بیان اینکه پس از ابلاغ قانون جوانی جمعیت در سال ۱۴۰۰ و اجرایی شدن آن از سال ۱۴۰۱ اتفاقات خوبی در حوزه جمعیت رقم خورده است، افزود: میزان موالید در سنین ۲۰ تا ۲۴ سال در سال های ۱۴۰۰، ۱۳۹۹ و ۱۳۹۸ به ترتیب ۱۷.۰۵، ۱۷.۵ و ۱۸.۰۶ بوده است.

مسئول دبیرخانه قرارگاه جوانی جمعیت وزارت بهداشت با بیان اینکه روند میزان موالید در سنین ۲۵ تا ۲۹ سال نیز در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ از عدد ۲۴.۱۲ درصد به ۲۴.۳۹ درصد رسید، اظهار داشت: روند درصد زایمان چهارم نیز از سال ۹۸ تا ۱۴۰۲ از عدد ۵.۱ به ۶.۴۲ درصد رسیده است.

فاصله ازدواج و فرزندآوری کاهش یافت | پیرترین پدر و مادرها در اولین فرزندآوری کدام استان زندگی می‌کنند؟ سقوط آزاد کاهش رشد جمعیت متوقف شد | واکسیناسیون سرطان دهانه رحم انجام می‌شود | برنامه کنترل سقط جنین در کشور

جباری اضافه کرد: روند زایمان پنجم نیز از سال ۹۸ تا ۱۴۰۲ از عدد ۱.۵۹ به عدد ۲.۰۴ رسیده است.

رئیس مرکز جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس وزارت بهداشت در خصوص کاهش چشمگیر روند رشد منفی تعداد ولادت در کشور طی سال گذشته گفت: در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ شاهد کاهش ۱.۶۱ درصدی موالید بودیم که این عدد در سال پیش از آن (۱۴۰۱) ۳.۶۷ درصد بود و نشان‌دهنده موفقیت برنامه‌ها در جلوگیری از سرعت روند کاهشی موالید در سال گذشته است.

جباری با بیان اینکه در سال های ۱۴۰۰، ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ به ترتیب یک میلیون و ۱۱۴ هزار و ۹۰، یک میلیون ۷۵ هزار و ۲۲۴ و یک میلیون و ۵۷ هزار و ۹۵۹ نوازد متولد شدند، یادآور شد: در سال ۱۴۰۲ کاهش موالید نسبت به سال ۱۴۰۱ بالغ بر ۱۷ هزار و ۲۶۵ نفر بود که این عدد در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۴۰۰ بالغ بر ۴۰ هزار و ۹۶۶ نفر بوده است.

وی با اشاره به اینکه بیشترین کاهش موالید نسبت به سال قبل در سال ۱۳۹۸ رخ داد، خاطرنشان کرد: در سال ۱۳۹۸ کاهش موالید نسبت به سال ۹۷ به عدد ۱۷۰ هزار و ۳۵۶ نفر رسید که کاهش ۱۲.۴۷ درصدی را نشان می داد و بیشترین نرخ کاهش از سال ۹۳ تا سال ۱۴۰۲ بوده است.

کد خبر 848597 منبع: مهر برچسب‌ها وزارت بهداشت و درمان خبر مهم فرزندآوری طرح جوانی جمعیت

دیگر خبرها

  • توجه جدی به جهاد تبیین و بیان دستاوردهای جوانان نخبه کشور
  • سهمیه ۲۰ هزار نفری آموزش‌وپرورش در استخدام فرزندان شهدا و جانبازان بالای ۷۰ درصد
  • امام جمعه اصفهان: گفتمان قرآنی باید در خانواده‌ها ایجاد شود
  • گفتمان قرآنی باید در خانواده‌ها ایجاد شود
  • حمایت بهزیستی از ۶۷۷ خانواده دارای فرزند چندقلو
  • افزایش فرزندآوری در مادران ۲۰ تا ۲۴ سال | روند صعودی زایمان فرزند چهارم و پنجم
  • وضعیت فرزندآوری در کشور/ روند صعودی زایمان فرزند چهارم
  • ۶۷۷ خانواده دارای فرزند چند قلو تحت پوشش بهزیستی زنجان هستند
  • رشد فرزندآوری در مادران جوان/ روند صعودی زایمان فرزند چهارم
  • لزوم فرهنگ‌سازی جهت افزایش جوانی جمعیت