Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست؛ کباب ترش یکی از غذا‌های محلی استان گیلان بوده که حاوی انواع ویتامین‌های A ، C ، E ، گروه ویتامین‌های B مانند B۱، B۲، B۳، B۶، B۹، B۱۲ ، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، پروتئین، کلسیم، فسفر، آهن، روی (زینک)، کولین، منیزیم، منگنز، فیبر، سلنیوم، گوگرد، سولفور، اسید لینولئیک و فولیک است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


 
برای بررسی خواص کباب ترش و اینکه مصرف این کباب برای چه افرادی مفید است، با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت‌وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را می‌خوانید.

حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی درباره مهم‌ترین خواص کباب ترش اظهار کرد: این کباب به علت داشتن آهن، اسید فولیک و ویتامین B۱۲ تعداد گلبول‌های قرمز خون را افزایش می‌دهد، بنابراین کم‌خونی را رفع می‌کند، کباب ترش برای زنان باردار و جنین بسیار مفید است.
 
وی درباره خواص دیگر کباب ترش بیان کرد: این کباب به علت وجود انواع ویتامین‌ها و املاح معدنی برای کودکان در حال رشد بسیار مفید است، کباب ترش به علت داشتن کلسیم، منیزیم، فسفر و سلنیوم، استخوان‌ها و دندان‌ها را محکم و از بروز پوکی استخوان و آرتروز در افراد جلوگیری می‌کند.
 
این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: کباب ترش نقشی موثر در چاق شدن افراد لاغر و ضعیف دارد، این کباب به علت داشتن پروتئین فراوان به تقویت عمومی، افزایش انرژی و عضلانی شدن بدن کمک می‌کند.
 
عظمایی تأکید کرد: کباب ترش بینایی را تقویت و از ابتلای افراد به آب مروارید (کاتاراکت) و تباهی لکه زرد (دژنراسیون ماکولا) جلوگیری می‌کند.
 
وی تصریح کرد: کباب ترش تأثیری چشمگیر در بهبود عملکرد مغز وتقویت حافظه دارد و از ابتلای افراد به آلزایمر پیشگیری می‌کند، این کباب خاصیت آنتی‌بیوتیکی هم دارد.
 
عظمایی یادآوری کرد: کباب ترش نشاط آور است و نقشی موثر در تقویت معده، کبد، کلیه‌ها و سیستم ایمنی بدن، شادابی و طراوت پوست و مو و رفع اضطراب، استرس و افسردگی دارد.
 

 مواد لازم برای تهیه کباب ترش (۶ تا هفت نفر)
 
گوشت راسته گوسفندی                                                     ۷۰۰ گرم
گردوی آسیاب شده                                                             ۱۵۰ گرم
رب انار محلی                                                                              سه تا چهار قاشق غذاخوری
پیاز متوسط                                                                                   سه عدد
سبزی چوچاق خُرد شده                                                       ۲ قاشق غذاخوری
(در صورت دسترسی نداشتن به این سبزی شمالی می‌توان سه قاشق غذاخوری از مجموع سایر سبزی‌های معطر خرد شده مانند نعناع، گشنیز، جعفری، مرزه و ترخون استفاده کرد.)
گوجه‌فرنگی                                                                                    پنج تا هفت عدد
سیر خام                                                                                          سه تا چهار حبه
روغن زیتون                                                                             ۱.۵ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه                                                                          به مقدار لازم
 طرز تهیه کباب ترش
 
- نخست گوشت راسته گوسفندی را خُرد کنید.
- پیاز و سیر رنده شده، گردوی آسیاب شده، رب انار محلی، روغن زیتون، فلفل سیاه و سبزی چوچاق یا سایر سبزی‌های معطر را با هم مخلوط کنید.
- مخلوط مواد را به گوشت خُرد شده اضافه کنید.
- مواد را به مدت ۲ ساعت داخل یخچال بگذارید تا گوشت طعم‌دار شود.
- گوشت طعم‌دار شده را به سیخ بزنید، مقداری نمک روی آن بپاشید و پس از گذشت ۳۰ دقیقه روی زغال آن را بپزید.
- هر یک دقیقه یکبار سیخ‌ها را برگردانید تا طرف دیگر گوشت هم به خوبی پخته شود.
- گوجه فرنگی‌ها را به سیخ بزنید و روی زغال آنها را بپزید.
- پس از آماده شدن کباب آن را به همراه نان یا برنج زعفرانی میل کنید.
- در کنار کباب ترش می‌توان سبزی‌خوردن، فلفل سیاه یا زیتون پرورده هم مصرف کرد.

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: کبابی پوکی استخوان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۹۶۸۸۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خواص ظرف های ضد سرطانی

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز سمنان،️ مس یک ماده معدنی کمیاب و ضروری برای بقا و زنده ماندن است. مس در همه بافت‌های بدن یافت می‌شود و در ساختن گلبول‌های قرمزخون و حفظ و نگهداری سلول‌های عصب و سیستم ایمنی نقش دارد. خواص مس برای بدن، می‌تواند به تشکیل کلاژن و جذب یون کمک می‌کند و در تولید انرژی نقش دارد. مس بیشتر در کبد، مغز، قلب و کلیه‌ها و عضله اسکلتی یافت می‌شود. مصرف کم و زیاد مس می‌تواند بر کارکرد مغز تاثیر بگذارد. کمبود مس با بیماری‌های آلزایمر، ویلسون و منکز (Menkes) ارتباط دارد. کمبود مس بندرت اتفاق می‌افتد، اما می‌تواند منجر به بیماری قلبی-عروقی و دیگر مشکلات شود.


خواص مس برای بدن
مس برای طیف زیادی از کارکرد‌های اعضای بدن ضروری است
کمبود مس بندرت اتفاق می‌افتد بجز در شرایط خاص مثل بیماری منکز (Menkes)
مصرف مکمل‌های مس معمولا ضرورتی ندارد و ممکن است منجر به بهم ریختن تعادل شود.
بهم ریختن تعادل مس با بیماری آلزایمر ارتباط دارد.
به افراد توصیه می‌شود که قبل از مصرف مکمل مس باید با پزشک مشورت کنند.


مزیت‌های مس برای سلامتی
مس یک ماده مفید و ارزشمند است که در موادغذایی یافت می‌شود. مس یک ماده مغذی ضروری برای بدن است. مس به همراه آهن به بدن کمک می‌کند تا گلبول‌های قرمزخون را بسازند و به سالم نگهداشتن استخوان ها، عروق خون، اعصاب و سیستم ایمنی و همچنین به جذب آهن کمک می‌کند. کافی بودن مس در رژیم غذایی می‌تواند به پیشگیری از بیماری‌های قلب و عروق و استئوپورز (پوکی استخوان) کمک کند.


مس برای سلامت قلب و عروق
پایین بودن سطح مس با بالارفتن کلسترول و فشارخون ارتباط دارد. یک گروه از محققان نشان دادند که مصرف مکمل‌های مس ممکن است برای برخی بیماران دچار نارسایی قلبی مطلوب باشد. مطالعات حیوانی، پایین بودن سطح مس را به CVD ارتباط دادند، اما هنوز مشخص نیست که آیا کمبود مس می‌تواند همین اثر را بر انسان‌ها داشته باشد.


فرستادن سیگنال به عصب
مس همانند یک ترمز یا سوییچ است که سلول عصب را کنترل می‌کند. اگر مقادیر زیادی مس وارد یک سلول شود، این ماده مغذی می‌تواند فرستادن سیگنال به عصب را کاهش دهد. وقتی سطح مس در این سلول افت می‌کند، فرایند ارسال سیگنال از سرگرفته می‌شود.


کارکرد سیستم ایمنی
مصرف بسیار کم مس می‌تواند منجر به نوتروپنیا (Neutropenia) شود. این بیماری نوعی کمبود گلبول‌های سفید خون یا نوتروفیل است که با عفونت مبارزه می‌کنند. یک فرد با سطح پایینی از نوتروفیل، بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری عفونی است.

آشنا شویم با مکمل مولتی ویتامین مینرال: قرص مولتی کامپلیت هلث برست

استئوپورز (پوکی استخوان)
کمبود شدید مس با پایین آمدن تراکم موادمعدنی در استخوان و افزایش خطر استئوپورز (پوکی استخوان) ارتباط دارد. تحقیقات بیشتری نیاز است تا نحوه تاثیر کمبود مس بر سلامت استخوان و اینکه چگونه مکمل مس می‌تواند به پیشگیری و مدیریت استئوپورز کمک کند، مورد مطالعه قرار گیرد.


تولید کلاژن
مس نقش مهمی در حفظ و نگهداری کلاژن و الاستین دارد. دانشمندان چنین فرض کردند که مس ممکن است از خواص آنتی اکسیدانی برخوردار باشد و این ماده مغذی همراه با دیگر آنتی اکسیدان‌ها می‌تواند به پیشگیری از پیری پوست کمک کند. اگر سطح مس در بدن کافی نباشد، بدن نمی‌تواند بافت همبند آسیب دیده یا کلاژن که داربست استخوان را می‌سازد، جایگزین کند. این مسئله می‌تواند منجر به طیفی از مشکلات از جمله از کارافتادن مفصل شود، زیرا بافت‌های بدن بتدریج سست شده و تحلیل می‌روند.


آرتروز
مطالعات حیوانی نشان دادند که مس می‌تواند به پیشگیری یا به تاخیر انداختن آرتروز کمک کند و از همین رو مردم دستبند‌های مسی را به دور دست می‌بندند. با این حال هیچ مطالعه انسانی این موضوع را تایید نکرده است.


عمل آنتی اکسیدانی
مس می‌تواند از کارکرد آنتی اکسیدانی برخوردار باشد و به کاهش تولید رادیکال‌های آزاد کمک کند. رادیکال‌های آزاد می‌توانند به سلول‌ها و DNA آسیب بزنند که این منجر به سرطان و دیگر بیماری‌ها می‌شود.

دیگر خبرها

  • مصرف بیش از اندازه قهوه عجب بلایی سرتان می‌آورد
  • قیمت گوشت بوقلمون در میادین تره بار
  • قیمت گوشت بوقلمون در میادین و بازارهای میوه و تره بار
  • نکات مهم قبل از انتخاب و خرید بهترین باربیکیوها
  • (ویدیو) طرز تهیه جوجه کباب زغالی توسط ذوج جوان غارنشین
  • بهترین ساعت برای مصرف ویتامین D صبح است یا شب؟
  • طرز تهیه سیب زمینی توپی سوخاری با مغز پنیری (فیلم)
  • غذای خیابانی در افغانستان؛ پخت دیدنی چاپلی کباب به سبک آدم خان (فیلم)
  • یک گردش خوشمزه در نصف‌جهان
  • خواص ظرف های ضد سرطانی