Web Analytics Made Easy - Statcounter

 به گزارش سرویس اقتصادی جام نیـوز، بانک مرکزی ۱۶ شهریورماه «دستورالعمل و ضوابط اجرایی رفع تعهد ارزی صادرکنندگان و برگشت ارز حاصل از صادرات کالا به چرخه اقتصادی کشور» را به دستگاه ها ابلاغ کرد که بر اساس این دستورالعمل، صادرکنندگان کالا مکلفند حداکثر ظرف مدت زمانی سه ماه از تاریخ صدور پروانه صادراتی گمرکی، حداقل ۹۵ درصد ارزش گمرکی کالا را به چرخه اقتصادی کشور بازگردانند و از طریق سامانه جامع تجارت به بانک مرکزی اظهار کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

اما به گفته عضو هیأت مدیره کانون عالی کارفرمایان، این مصوبه برای برخی صنایع از جمله صنعت کاشی و سرامیک به دلیل انجام مبادلات ریالی بین ایران و کشورهای صادرکننده مشکل ساز شده است.

در همین زمینه اصغر آهنی‌ها در گفتگو با خبرنگار مهر، با انتقاد از الزام صادرکنندگان به اجرای دستورالعمل پیمان سپاری ارزی گفت: بر اساس مصوبه ۱۶ شهریورماه بانک مرکزی، همه صادرکنندگان مکلف شدند تا ارز حاصل  از صادرات خود را به چرخه اقتصادی کشور بازگردانند.

 

وی با اشاره به اینکه مبادله مالی برخی از کالاهای صادراتی از جمله صنعت کاشی و سرامیک کشوربه دلیل برخی مشکلات بانکی به صورت ریالی انجام می شود، گفت: صادرات محصولات کاشی و سرامیک به مقاصد کشورهای عراق، سوریه، افغانستان، پاکستان و کشورهای آسیای میانه به دلیل مشکلات بانکی و تحریم ها طی چند سالهای گذشته به صورت ریالی انجام می گیرد.

 

عضو هیأت مدیره کانون عالی کارفرمایان کشور با اشاره به نامه انجمن صنفی تولیدکنندگان کاشی و سرامیک به معاون اول رئیس جمهور مبنی بر لغو پیمان سپاری ارزی صادرکنندگان، ادامه داد: از کل صادرات ۱۴۸میلیون مترمربع کاشی و سرامیک، حدود ۱۳۰ میلیون مترمربع معادل ۹۰ درصد کل حجم صادرات به سه کشورعراق، پاکستان و افغانستان صادر می شود و روند صادرات این کشورها به دلیل فقدان سیستم بانکی و عدم گشایش اعتباری به گونه ای شکل گرفته است که وجه کامل به صورت ریالی دریافت می شود.

 

آهنی ها با بیان اینکه مصوبه پیمان سپاری ارزی زیان زیادی را متوجه برخی صادرکنندگان می کند، گفت: اگر این مشکل برطرف نشود قطعا بازار ایران در صنعت کاشی و سرامیک توسط هندوستان و ترکیه گرفته می شود.

 

این فعال کارفرمایی افزود: اگر تمهید جدی از سوی دولت در این خصوص گرفته نشود ضمن از دست دادن بازارهای صادراتی و توقف واحدهای تولیدی پیامدهای معیشتی و ریزش نیروی کار را می تواند در پی داشته باشد.

 

عضو هیأت مدیره کانون عالی کارفرمایان کشور گفت: تاکید و پافشاری دولت در الزام صادرکنندگان به پیمان سپاری ارزی، صادرات صنعت کاشی و سرامیک را در شرایط و سردرگمی و بلاتکلیفی قرار داده است به طوری که در صورت صادرات و تعهد ارزی، چگونه آن را تامین کند و اگر صادر نکنند با توجه به عدم کشش بازار داخلی و رکود اقتصادی که موجب شده کارخانجات با کمتر از ۵۰ درصد ظرفیت فعالیت کنند، چگونه قادر خواهند بود به فعالیت خود ادامه دهند.

 

وی افزود: مطالعات میدانی ما نشان می دهد که بازرگانان و تجار کشورهای عراق، سوریه، افغانستان و پاکستان و کشورهای آسیای میانه با اطلاع از مشکلات پیش آمده در خصوص پیمان سپاری ارزی، به سمت بازارهای کشورهای دیگر از جمله چین و هند سوق پیدا کردند که در صورت عدم رفع این چالش، شرکت های ایرانی بازار این کشورها را از دست خواهند داد.

 

آهنی ها اظهار داشت: تولیدکنندگان کاشی و سرامیک کشور با توجه به دلائل ذکر شده تاکید می کنیم در صورت الزام پیمان سپاری ارزی قادر به ادامه فعالیت نخواهند بود و در خصوص پیامدهای اجتماعی و اقتصادی و معیشتی ناشی از توقف، تعطیلی واحدها و ریزش هزاران نفر نیروی انسانی به ویژه در مراکز تجمع کارخانجات و کل صنعت کاشی و سرامیک کشور هشدار می دهیم.

مهر

110

 

منبع: جام نیوز

کلیدواژه: بازرگان اقتصادی گمرک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۹۷۰۴۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فشار آمریکا و متحدانش به امارات برای جلوگیری از دور زدن تحریم‌های روسیه

پس از آغاز جنگ اوکراین در ۲۴ فوریه ۲۰۲۲، آمریکا و شرکایش طیف گسترده‌ای از تحریم‌ها را علیه روسیه وضع کردند و امید داشتند این تحریم‌ها بتواند مسکو را به زانو در آورد. با این حال، گذشت زمان نشان داد روسیه می‌تواند با جایگزین کردن کشور‌های دیگر، به خوبی جای خالی کشور‌های غربی را پر کند؛ موضوعی که به مذاق آمریکا و متحدانش خوش نمی‌آید. 

به گزارش خبرگزاری رویترز، ۳ منبع آگاه که نخواستند نامشان فاش شود امروز (چهارشنبه) اعلام کردند ایالات متحده، انگلیس و اتحادیه اروپا در حال اعمال فشار به امارات متحده عربی هستند تا مانع از همکاری این کشور در دور زدن تحریم‌های غرب علیه روسیه به دلیل جنگ اوکراین شود. 

یک مقام انگلیسی در این باره گفت: مقاماتی از آمریکا، انگلیس، و اتحادیه اروپا هفته گذشته به امارات متحده سفر کردند تا تلاش‌هایی هماهنگ برای جلوگیری از ورود کالا‌های تحریم شده به روسیه به واسطه ابوظبی را داشته باشند.

منابع غربی می‌گویند مقامات آمریکایی و متحدانش بار‌ها طی نشست‌های مختلف از امارات متحده عربی خواسته اند اطلاعاتی درباره صادرات کالا و خدمات به روسیه را ارائه کند. این موضوع به ویژه درباره کالا‌هایی که به صورت صادرات مجدد و کالا‌هایی که کاربرد دو گانه دارد ضرورت بیشتری داشته است. 

یک مقام اماراتی بدون اشاره به اینکه آیا مذاکراتی در این باره میان طرفین انجام شده یا نه اجتناب کرد، اما تاکید کرد ممنوعیت برای جلوگیری از صادرات برخی کالا‌ها با کاربرد دوگانه که برای کاهش منازعه اوکراین ضروری است، صادر شده و داده‌های آماری نشان می‌دهد صادرات مجدد چنین اقلامی صورت نگرفته است.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اروپا و آمریکا

دیگر خبرها

  • حجم تجارت خارجی ایران در سال قبل ١۴٠ میلیارد دلار بود
  • مشکل کمبود نیروهای پلیس راهور در شهرها را با برون‌سپاری رفع می‌کنیم
  • فشار آمریکا و متحدانش به امارات برای جلوگیری از دور زدن تحریم‌های روسیه
  • باید برای رفع تعهد ارزی از کشورهای همسایه ریال را به رسمیت بشناسیم
  • اکسپو وعده صادق ۲ بود/ لزوم اصلاح رفع تعهد ارزی از ۳ کشور همسایه
  • بوی گشایش ارزی از ریاض می‌آید
  • هوشمندسازی و مجازی‌سازی فرآیند حمل و نقل کالا در یزد
  • حل نشدن مشکل نرخ تامین مالی برای فعال‌سازی بنگاه‌ها مانع از تحقق جهش تولید است
  • تفاهم‌نامه صادرات محصولات قزوین به چین امضا شد
  • بانک مرکزی: گشایش‌های جدید ارزی در راه است