Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری تقریب، پرستو علی عسگرنجاد یادداشتی با محویت رمان «ابدی» نوشته مهدی صفری نوشته و آن را در اختیار خبرگزاری فارس قرار داده است.

کلیپ حملۀ داعش به مجلس، دست‌به‌دست می‌چرخد. تصویر پیکر بی‌سر تروریست حرم امام (ره)، بارها به اشتراک گذاشته می‌شود. صفحات همسران شهدای مدافع حرم که از خاطرات شوهرانشان می‌نویسند، بارها خوانده می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هرازگاهی «حسینی بای» و «مرآتی» و همکارانشان به سوریه می‌روند و در نفیر گلوله‌ها و توپ‌ها، گزارش می‌گیرند و شبکۀ افق، مستندی از جنگ سوریه پخش می‌کند. این، همۀ آن چیزی است که از داعش می‌دانیم. حالا، پای داعش، به رمان ایرانی رسیده است.

تصور کنید این شانس را دارید که داعش را از نزدیک ببینید (البته اگر بتوان نامش را «شانس» گذاشت!) خیال کنید دانشجوی بی‌دغدغۀ سربه‌زیری هستید که به‌اجبار خانواده و مناسبات خانوادگی و نه صرفاً از سر میل شخصی، راهی سفر عتبات شده‌اید. کاظمین بسته است. شهر ناامن است. باز هم به‌اجبار و از سر قسمت، سوار اتوبوسی می‌شوید که پول گرفته تا پنهانی شما را چندساعتی به زیارت حرمین مطهر کاظمین ببرد و برگرداند، اما... از همین اما به بعد، فضای تصوراتتان را عوض کنید. از شیرینی زیارت و سفر بیرون بیایید. صحنه باید سیاه و سرخ شود؛ پر از خون و کبودی و زخم. حالا راننده شما را به داعش تحویل داده است.

این، اتفاقی است که برای «امیرعلی» می‌افتد؛ شخصیت اول رمان «ابدی»، نوشتۀ نویسندۀ جوان و خوش‌ذوق، «مهدی صفری» که پیشتر، رمان «پرتاب» را که دربارۀ مسئلۀ موشکی ایران است، از او خوانده‌ایم. «ابدی»، اولین رمان ایرانی دربارۀ داعش و مدافعان حرم است. خود این عنوان برای تبلیغ کتاب و معرفی‌اش کفایت می‌کند. روایتی از مواجهه و بهتر بگوییم «اسارت» چند جوان ایرانی به دست داعش و زیر و بم تمام اتفاقات حیرت‌انگیزی که برای آن‌ها رخ می‌دهد، چیزی نیست که به‌آسانی بتوان از کنارش گذشت.

«ابدی» با دو روایت موازی در دو زمان مختلف از یک شخصیت اصلی که همان «امیرعلی» مذکور است، پیش می‌رود. همان‌طور که در یک فصل، ماجرای تکان‌دهندۀ اسارت او و همراهانش را دنبال می‌کنیم و از درد ظلمی که بر آن‌ها می‌رود، مچاله می‌شویم؛ در فصلی دیگر، روایت او را از روزهای قبل سفر می‌خوانیم. این دو روایت در کنار هم پیکرۀ کاملی از شخصیت را برای ما می‌سازند و درمی‌یابیم چطور آن دانشجوی سادۀ بی‌اتفاق در مسیری چنان سهمگین و دشوار قرار می‌گیرد.

اشتباه نکنید! باید پیش‌فرض‌هایتان را دور بریزید! حدس‌زدن پایان ماجرا، اصلاً کار راحتی نیست. خیال نکنید این رمان از آن کتاب‌هاست که از باء بسم‌الله، میم صدق‌الله اش معلوم است! حیف که خطر لوث‌شدن داستان وجود دارد، وگرنه برایتان می‌گفتم مهدی صفری چقدر هنرمندانه و حتی زبردستانه، ما را با فراز و نشیب داستانی که هرچندصفحه یک‌بار شگفت‌زده‌مان می‌کند، به دنبال امیرعلی می‌کشاند. ما هم همراه شخصیت اصلی رمان او غافلگیر می‌شویم، حیران می‌مانیم، درد می‌کشیم و رستگاری را از منظر خودمان جستجو می‌کنیم. در «ابدی»، نه منتظر پایان خوش باشید و نه پایان تلخ! نه پایانِ پایان و نه پایان باز! این شمایید که باید عاقبت امیرعلی را قضاوت کنید. این شمایید که پس از بستن کتاب، تصمیم می‌گیرید به سایرین بگویید صفحۀ آخر «هپی اندینگ» (happy ending) بود یا کتاب را به «سد استوری» (sad story) تبدیل کرد. و البته نه شما! که «اندیشۀ» شما یا حتی شاید بهتر باشد بگوییم اندیشۀ شما پس از خواندن کتاب!

جا دارد اشاره کنم «ابدی» به همراه دو رمان دیگر و البته یک رمان نوجوان («شاخ‌دماغی‌ها» که سال گذشته منتشر شد)، پیشگامان اولین دورۀ آثار چاپ‌شدۀ مدرسۀ رمان‌اند. مدرسۀ رمان مؤسسۀ شهرستان ادب که اکنون چهارمین دورۀ خود را سپری می‌کند، غنیمتی کمیاب برای نویسندگان جوان ایرانی و فرصتی است که پس از غربال‌گری، در اختیار عدۀ محدودی از آنان قرار می‌گیرد تا طی یک دورۀ یک‌ساله، تحت آموزش و راهنمایی اساتید بزرگ رمان و داستان، یک رمان بنویسند. حمایت مؤسسۀ شهرستان ادب از این نویسندگان جوان و کمک به آنان برای چاپ اثر، فرصت مغتنمی است که اگر به‌خوبی دریافته شود، منجر به تولید آثاری بس‌خواندنی خواهد شد؛ چنان که «ابدی».

در پایان باید اشاره کنم «ابدی» در 240صفحه با قیمت 19000تومان به چاپ رسیده است و طراحی هنرمندانۀ «مجید زارع» و هنر دست استاد «مسعود نجابتی» در طراحی نام کتاب، ظاهری بسیار شکیل و چشم‌نواز به آن بخشیده است. فقط حواستان باشد فریب ظاهر آرام و دوست‌داشتنی کتاب را نخورید.  زیر این چهرۀ آرام، داعش با ریش‌های حناگرفتۀ قرمز و  شمشیرهای آخته منتظر شماست!

منبع: تقریب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۹۷۰۸۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سامانه بازار کتاب تا پایان نمایشگاه سی‌وپنجم غیرفعال است

به گزارش قدس آنلاین، سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران نیز مانند دوره‌های سی‌وسوم و سی‌وچهارم در دو بخش حضوری و مجازی برگزار می‌شود.

فعالیت بخش مجازی نمایشگاه از طریق زیرساخت‌های «سامانه بازار کتاب» ‌ صورت می‌گیرد. بنابراین به دلیل انتقال فعالیت این سامانه به سامانه «نمایشگاه بین المللی کتاب تهران» خرید از این سامانه تا ۳۰ اردیبهشت ماه به صورت موقت غیرفعال است.

سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «بخوانیم و بسازیم» از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت ماه امسال در محل مصلای امام خمینی(ره) به شکل حضوری و در سامانه ketab.ir به صورت مجازی برگزار می‌شود.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • معناهای آشکار و پنهان در پوستر نمایشگاه امسال کتاب تهران
  • هنرمند پیشکسوت خراسان شمالی به سوی خانه ابدی بدرقه شد
  • تجدید چاپ مجموعه کتاب «کودکی نامداران»
  • سامانه بازار کتاب تا پایان نمایشگاه سی‌وپنجم غیرفعال است
  • جنبش‌های سده‌های دوم و سوم هجری بیش‌تر تقابل ایرانی – ایرانی بود نه ایرانی - عربی
  • عرضه دو تک نگاری خبرنگار ایرانی از افغانستان در نمایشگاه کتاب
  • پایان جشنواره ملی "شعر کودک و نوجوان رضوی" در همدان 
  • پایان جشنواره ملی شعر کودک و نوجوان رضوی در همدان + تصویر
  • بدرود آقای پل استر
  • درباره پل استر، نویسنده شهیر آمریکایی/ تراژدی پست مدرن