Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-05-07@21:59:13 GMT

شایع‌ترین بیماری مفصلی زنان و مردان

تاریخ انتشار: ۱۶ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۹۷۱۱۷۴

ساعت 24-مدیر درمان مرکز سلول درمانی پژوهشگاه رویان در خصوص سلول درمانی در بیماری استئوآرتریت توضیحاتی داد.

امیر باجوری مدیر درمان مرکز سلول درمانی پژوهشگاه رویان در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان؛ در خصوص سلول درمانی در استئوآرتریت، اظهار کرد: استئوآرتریت یا استئوآرتروز شایع‌ترین بیماری مفصلی و معمول‌ترین فرم آرتریت (التهاب مفصل) است که بیش از نیمی از جمعیت بالای 60 سال را درگیر کرده است و سبب میزان بالایی از ناتوانی می‌شود؛ استئوآرتریت بیماری مفاصل محوری و محیطی است و با تخریب و از دست رفتن پیشرونده غضروف مفصلی و تغییرات استخوان در حاشیه مفاصل و در ناحیه تحت غضروفی مشخص می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شیوع استئوآرتریت

مدیر درمان مرکز سلول درمانی پژوهشگاه رویان بیان کرد: شیوع استئوآرتریت با بالا رفتن سن به شدت افزایش می‌یابد، به طوریکه تغییرات رادیولوژیک در سنین بالای 65 - 63 سال دیده می‌شود، حدود  70 درصد برای استئوآرتریت دست،  33 درصد برای استئوآریت زانو و  10 درصد برای استئوآرتریت لگن است که حدود نیمی از این موارد منجر به ایجاد علائم بالینی و ناتوانی می‌شود، (شیوع استئوآرتریت علامتدار دست  30 درصد، استوآرتریت زانو  15 درصد، استئوآرتریت لگن  5 درصد) حدود  10 درصد از افراد بالای 50 سال دارای استئوآرتریت دردناک زانو هستند، شیوع استئوآرتریت زانو در مردان در مقایسه با زنان کمتر است.

باجوری ادامه داد: در زنان بعد از یائسگی شیوع استئوآرتریت افزایش می‌یابد؛ استئوآرتریت علامت‌دار در مناطق روستایی در مقایسه با شهرها و نواحی حومه شهر بیشتر است و ارتباط آشکاری بین جنس مونث و سن بالای  55 سال در تمام مکان‌های شایع استئوآرتریت وجود دارد،  به علاوه چاقی و سطح پایین تحصیلات با استئوآرتریت زانو در ارتباط است.

عوامل دخیل در ایجاد استئوآرتریت

وی افزود: استئوآرتریت علل مختلفی دارد که نهایتاً ثانویه به تعامل بین عوامل سیستمیک و موضعی ایجاد می‌شود؛ شرکت کردن در فعالیت‌های ورزشی، آسیب مفصلی، چاقی و ژنتیک می‌تواند ورزشکاران را در معرض شروع استئوآرتریت قرار دهد.

مدیر درمان مرکز سلول درمانی پژوهشگاه رویان تشریح کرد: آسیب‌های قبلی زانو ریسک استئوآرتریت را 3/ 86 برابر افزایش می‌دهد؛ سن بالا، جنس مونث، افزایش وزن و چاقی، ضعف عضلانی و نرمی مفاصل در ایجاد استئوآرتریت زانو نقش دارند، فشارهای مکانیکی که بر روی مفاصل وارد می‌شود از علل مهم استئوآرتریت زانو است.

عوامل خطر استئوآرتریت

باجوری بیان کرد: برخی عوامل باعث ایجاد استئوآرتریت می‌شوند مانند آسیب‌پذیری‌های درونی مفصل( محیط موضعی)،  ضعف عضلات مفصل، از بین رفتن تراکم استخوان، کمبود تحریکات درونی مفصل  (proprioceptive deficiency)؛ عواملی چون چاقی و فعالیت‌های فیزیکی زیان آور  بر روی مفاصل بار تحمیل می‌کنند.

روش‌های درمان استئوآرتریت 

وی با اشاره به اینکه برای درمان استئوآرتریت درمان‌های مختلفی وجود دارد، گفت: این درمان‌ها شامل توانبخشی، آبدرمانی، بریس، ورزش‌های قدرتی، کشش و نرمال کردن عدم تعادل عضلانی،  آموزش راه رفتن با وسایل کمکی و مکانیک صحیح راه رفتن،  آموزش متعادل سازی فعالیت‌ها و تمرین‌های ورزشی در خانه و ورزشگاه و تشویق برای کاهش وزن،  ورزش‌های کم فشار مانند شنا کردن و دوچرخه سواری است.

مدیر درمان مرکز سلول درمانی پژوهشگاه رویان ادامه داد: هنگامی که بیماران دچار استئوآرتریت زانو نتیجه‌ای از درمان‌های دارویی به دست نیاورند و درد و ناتوانی پیشرفته باشد، بهترین راه حل برای این بیماران آرتروپلاستی مفصل زانو و لگن است؛ این جراحی معمولاً موثر است و از شدت درد و ناتوانی می‌کاهد، اما میزان شکست ( failure rate ) آن  1 درصد در سال است که در بیماران چاق از این مقدار نیز بالاتر است.

باجوری با اشاره به اینکه پیوند کندروسیت یا جراحی کندرو پلاستی در مراحل پیشرفته بیماری موثر نیست، بیان کرد:  در مراحل ابتدایی بیماری که هنوز سایر علل غیر مفصلی شکل نگرفته است می تواند موثر باشد.

سلول درمانی در استئوارتریت زانو

مدیر درمان مرکز سلول درمانی پژوهشگاه رویان در خصوص سلول‌های مزانشیم، اظهار کرد: سلول‌های مزانشیم اولین بار توسط Friedenstein در سال 1970 در مغز استخوان خوک شناسایی شد،  Friedenstein و همکارانش طی مطالعات متعدد در سال‌های 1960 تا 1970 نشان دادند که پتانسیل تمایزی سلول‌های مغز استخوان به رده استخوان ساز (استئوژنیک) مربوط به جمعیت کوچکی از سلول‌های مغز استخوان است، این سلول‌ها به اواسطه تمایل خود برای چسبندگی به ظروف کشت و ظاهر مورفولوژی دوکی شکل آن‌ها از سلول‌های خون ساز مغز استخوان قابل افتراق بوده و به منشا استرومال آن‌ها اشاره دارد.

باجوری در پایان یاد آور شد: نام سلول‌های بنیادی مزانشیم (mesenchymal stem cell ) اولین بار در سال 1991 و توسط آرنولد کاپلان ( Arnold Caplan ) به آنان اطلاق شد؛  Darwin prockop و دیگران متوجه پتانسیل تمایزی این سلول‌ها به رده چربی ساز، استخوان ساز و غضروف ساز در آزمایشگاه شدند.

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۹۷۱۱۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از پیشگیری آسان تا درمان مشکل

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اراک؛ رئیس گروه بیماری‌های غیر واگیر دانشگاه علوم پزشکی اراک با توجه به نامگذاری ۹ می‌ مصادف با ۱۹ اردیبهشت بعنوان رز جهانی تالاسمی گفت: هدف از نامگذاری این روز، توجه به بیماران مبتلا، فراهم آوردن امکانات درمانی مطابق با استاندارد‌های جهانی و ترویج پیشگیری از تولد نوزادان تالاسمی است.
دکتر میرشفیعی افزود: تالاسمی یک  اختلال خونی ژنتیک است که به دلیل شکل گیری غیر طبیعی هموگلوبین و کم خونی ایجاد می شود که فرزند از پدر و مادر دارای تالاسمی نوع خفیف به ارث می برد.
او با بیان اینکه تالاسمی به دو شکل مینور و ماژور (شدید) وجود دارد، گفت: اختلال ژنتیکی تالاسمی از طریق ژن‌ها از والدین به کودک به ارث می‌رسد و زمانی که یکی از والدین یا هر دوی آنان حامل این ژن باشند، احتمال ابتلای کودک نیز وجود دارد و در صورت ابتلای پدر و مادر به بیماری تالاسمی مینور یعنی فُرم خفیف بیماری هستند ۲۵ درصد شانس ابتلا به بیماری تالاسمی ماژور ۵۰ درصد احتمال ابتلا به تالاسمی مینور و ۲۵ درصد هم تولد فرزند سالم وجود دارد که این بستگی به این دارد که کدام ژن معیوب از پدر و مادر را دریافت.
میرشفیعی افزود: بزرگ شدن جمجمه، بزرگ شدن استخوان‌های صورت، رنگ پریدگی و پهن شدن بینی از جمله علائم مبتلا به بیماری تالاسمی است و بیماری‌های قلبی، کلیوی، اختلالات تیروئید و پوکی استخوان به خاطر خون سازی غیرموثر از عوارضی است که این بیماری بر روی فرد می‌گذارد.
او گفت: خوشبختانه از سال ۷۶ تاکنون بروز بیماری تالاسمی در سطح استان نداشتیم و طی ۱۵ سال گذشته هیچ بیمار مبتلا به تالاسمی ماژور (شدید) متولد شده در استان نداشتیم.
رئیس گروه بیماری‌های غیر واگیر دانشگاه علوم پزشکی اراک دراستان ۱۳ بیمار مبتلا به تالاسمی وجود دارد که تحت حمایت‌های درمانی و پزشکی هستند و با رایزنی‌هایی که با وزارت بهداشت انجام شده این بیماران مشکلی برای دریافت دارو ندارند.
هشتم ماه می‌مصادف با ۱۹ اردیبهشت به نام روز جهانی تالاسمی نامگذاری شده است.

دیگر خبرها

  • خطر حمله قلبی در این بیماران بیشتر است
  • اگر دست‌تان سوزن سوزن می‌شود احتمالا به این بیماری‌ها دچار شده‌اید
  • اگر دستتان سوزن سوزن می‌شود به این بیماری‌ها دچار شده‌اید
  • از پیشگیری آسان تا درمان مشکل
  • دستیابی محققان به یک هدف درمانی جدید برای کنترل آسیب‌های مغزی
  • دستیابی محققان به یک هدف درمانی جدید برای کنترل آسیب‌ های مغزی
  • راهی جدید برای پیشگیری و درمان بیماری‌های روده
  • سل تراپی معجزه نمی کند/ حداقل دو سوم سرطانی ها در ایران حتماً زنده می مانند
  • تشخیص زودهنگام سرطان، پنجره‌ای به سوی زندگی
  • ۱۳ درصد ایرانی‌ها به آسم مبتلا هستند/ آسم چگونه درمان می شود؟