Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-04-25@02:09:17 GMT

رازهای موفقیت معلم قرآن/ لطف خدا و دعای خیر پدر

تاریخ انتشار: ۱۶ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۹۷۱۹۱۵

به گزارش ایکنا؛ حجت‌الاسلام‌ والمسلمین محسن قرائتی، مفسر و معلم قرآن کریم در اختتامیه بیست‌وششمین دوره و افتتاحیه بیست‌وهفتمین دوره برنامه «درس‌هایی از قرآن» که امروز دوشنبه، ۱۶ مهرماه در سالن شیخ صدوق(ره) آستان حرم حضرت عبدالعظیم الحسنی(ع) برگزار شد، بیان کرد: درس‌هایی از قرآن چهل سال است که در حال برگزاری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حدود سی سال نیز در کنار پخش تلویزیونی، شاهد برپایی مسابقات کتبی بودیم و حدود دو و‌ نیم میلیون مخاطب طی این سال‌ها جمع شده‌اند.

این مفسر قرآن در رابطه با رمز موفقیت برنامه درس‌هایی از قرآن بیان کرد: من سواد معمولی دارم، اما اگر موفقیتی هست، این امر در ابتدا، میان و انتهای کار فقط لطف خداوند و دعای پدرم بوده است. پدرم صاحب فرزند نمی‌شد و در سن ۴۵سالگی در کنار خانه خدا از خداوند می‌خواهد، فرزندی به او بدهند که مبلّغ دین شود و این دعای خیر پدرم اثر بسیاری در یاری من داشت، لذا برای فرزندانتان دعای خیر کنید تا موفق شوند.

قرائتی اظهار کرد: دوست خوب هم در این امر بی‌اثر نبوده است‌. مرحوم آیت‌الله مشرقی دوست ۱۴تا ۲۴سالگی من بود که اهل ترک گناه و مکروهات بود و رابطه با این فرد باتقوا سبب شد تا راه درست را پیش بروم.

وی ادامه داد: از ابتدا قشر کودکان از لحاظ دینی محروم بودند؛ چراکه پزشک اطفال داشتیم اما روحانی اطفال نداشتیم لذا بنده تصمیم گرفتم این کار زمین مانده را دست بگیرم و از پیش‌نمازی دانش‌آموزان شروع کردم. سعی کنیم کارهای زمین مانده را اجرا کنیم نه کارهایی که در بورس است.

این استاد قرآن تصریح کرد: باید جلسات خانگی زیر نظر اسلام‌شناسان تشکیل دهیم؛ به‌گونه‌ای که در حد یک ربع مسئله و حدیثی در جمع خویشاوندان بیان کنیم که اثر بسیاری در تربیت کودکانمان دارد. این جلسات ارزان‌قیمت، ساده و دور از سیاست هستند. بهتر است سعی کنیم طوری رفتار کنیم که اگر امکانات نبود، سرنگون نشویم. در زمان انقلاب تابلو و گچ نداشتیم لذا مقوا به دیوار زدیم و با زغال می‌نوشتیم.

وی افزود: یکی دیگر از رازهای موفقیت من تحصیل در حوزه بود. باید درس‌های حوزه را بخوانیم ولی قانع به این دروس نباشیم. در سال تحصیلی روز تعطیل بسیار داریم ۱۰۰ روز تابستان، ۱۰۰ روز پنج‌شنبه و جمعه و چندین روز هم مناسبت‌های مذهبی و تاریخی داریم که می‌توان درس‌های دیگر را نیز خواند. 

قرائتی بیان کرد: درس‌های حوزه و دانشگاه لازم است ولی کافی نیست. بنده کنار همه درس‌هایم، تفسیر قرآن را نیز مطالعه کردم. دو هزار و ۶۰۰ نکته حقوقی قرآنی در قرآن است. آیا در کتاب‌های حقوق ما آمده است؟ در رابطه با همه رشته‌های مدیریت و راه‌سازی و ... در قرآن آیه است اما در کتاب‌های دانشگاهی ما نیست.

وی تصریح کرد: متأسفانه دانش‌آموزان و دانشجویان برخی دروسی را می‌خوانند که لزومی برایشان ندارد. بنده توصیه می‌کنم که همه فیلم‌ها و تبلیغات را نبینید، تیتر روزنامه را بخوانید. اگر به درد شما می‌خورد، ادامه دهید و اگر مورد نیاز نبود، نخوانید.

این استاد اخلاق بیان کرد: سعی کنید تا چکیده هر مطلب را بنویسد. این کار سه فایده دارد. هم خودتان سال‌های بعد می‌توانید بخوانید، هم اینکه در اختیار دیگران و اساتید می‌گذارید و اینکه در نوشتن کتاب کمکتان می‌کند. در این زمینه حدیث نیز داریم. 

قرائتی گفت: در بین رشته‌ها تبلیغ را انتخاب کردم زیراکه زود نتیجه می‌دهد و در میان شهرها شهر خودم کاشان را انتخاب کردم و چهار سال رایگان کلاس قرآن در کاشان برگزار کردم و از میان نثرها نثر نو و از میان متن‌ها متن قرآن را در کارم استفاده کردم و محور کاری می نیز فقط قرآن است. همچنین، کلاس‌هایم تنوع داشت و علاوه بر آموزش قرآن، آیه، تفسیر، قصه و مسئله‌ای در حد سه ثانیه می‌گفتم که جذب را بیشتر می‌کرد. مانند: مهر نماز اندازه بند انگشت باشد. 

قرائتی گفت: هیچ‌گاه از تنهایی نترسید. مثلٱ اگر در جلسه‌‌ای‌ نشستیم و نماز نخواندیم، تنها در جلسه نماز را بخوانیم. این نشانه اراده است اگر همه فامیل بدحجاب بودند، شما با حجاب باشید.. طلا باشید که آب نشوید. آب و هوا نباشید که تحت تأثیر قرار بگیرید. 

وی گفت: از گذشته تا کنون در منزل خودم کلاس داشتم. چه از زمانی که منزلم خشت و گل بود تا کنون که چهار طبقه شده که در هر طبقه کلاس دارم. همچنین، ستادهای نماز و زکات را راه‌اندازی کردیم که ۳۰۰ تا۴۰۰ میلیارد زکات هر ساله جمع می‌شود.

استاد اخلاق ادامه داد:  در قم درب خانه‌ها را می‌زدم و از پسربچه‌ها دعوت می‌کردم به کلاس قرآن بیایند. این کلاس‌ها را با هفت نفر شروع کردیم و به لطف خدا گسترش پیدا کرد تا حدی که مورد تأیید بزرگانی چون آیت‌الله مشکینی و مرحوم مطهری قرار گرفت. این بزرگان در جلساتم شرکت کردند و خبر این برنامه‌ها را به گوش امام(ره) نیز رساندند. 

قرائتی افزود: این برنامه از جرقه شروع شد و تبدیل به جریان شد. پس باید سعی کنیم جریان‌ساز باشیم که می‌توان این کار را از بانوان یاد گرفت. به‌طور مثال، چوب کبریت جرقه دارد که به گاز می‌رسد و سپس، به غذا و انسان و در نهایت انسان به خدا وصل می‌شود. شما نیز در کلاس درس‌هایی از قرآن شرکت کردید، اگر علاقه دارید، تا طلبگی پیش بیایید؛ زیراکه بسیار به طلبه نیاز داریم. البته مشکلاتی در این شغل وجود دارد ولی نترسید که خداوند روزی‌رسان است.

وی گفت: اگر دقت کنید، می‌بینید که در جامعه لیسانس بی‌کار بسیار داریم ولی روحانی بی‌کار کم داریم به‌شرط اینکه نهج‌البلاغه در دستش باشد. پس اگر اهل مهارت و کار باشیم، کار نیز وجود دارد.

این استاد قرآن بیان کرد: البته نباید به کار موجود قانع باشیم. باید سفر زیاد برویم و همه‌جا کار انجام دهیم اما درگیر خط و قشر خاصی نباشیم. مانند خورشید که به همه عالم می‌تابد اما دربند کسی نیست. متأسفانه بسیاری ما قفل هستیم و حتی گوشت قربانی را هم فقط به دوستان و فامیل می‌دهیم، البته این را انکار نمی‌کنم دوستان نیز توقع دارند اما به ناشناس‌ها هم خیر برسانیم.

قرائتی در پایان گفت: این سخنان تعریف از خودم نبود. بنده آدم کم‌سوادی هستم و این موارد دلایل موفقیت و چهل ساله شدن برنامه درس‌هایی از قرآن است.

انتهای پیام

 

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری ایکنا فعالیت های قرآنی استاد قرائتی درسهایی از قرآن حرم عبدالعظیم قرآن ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۹۷۱۹۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایجاد معاونت ساخت صنعتی مسکن در ریاست جمهوری/ تولید مسکن ارزان با کمک دانش‌بنیان‌ها

جعفر قرائتی ستوده در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا اظهار کرد: واقعیت این است که در اجزاء صنعتی‌شدن مسیر خوبی در پیش گرفته شده است، اما تا نگاه تولید به مسکن وجود نداشته باشد این اجزا منجر به بهبود روند کلی ساخت نخواهند شد. به طور مثال اگر فونداسیون و برخی کار‌های زیربنایی انجام شود، اما سایر اجزای آن مسکن در موقع و موعد مقرر تکمیل نشود یا زیرساخت‌ها برای استفاده از آن مسکن فراهم نشود طبیعی است که ساخت مسکن به برنامه‌های پیش‌بینی شده نخواهد رسید.

قرائتی ستوده بیان کرد: همچنین خانه باید جای آرامش باشد و طبیعی است که اگر ساخت مسکن و مجموعه‌های مسکن به گونه‌ای باشد که خانه محل آرامش نباشد و معضلاتی داشته باشد نیز هدف خانه‌دار کردن مردم محقق نشده است.

تولید انبوه و ارزان مسکن با کمک دانش‌بنیان‌ها

وی عنوان کرد: دانش بنیان‌ها به طور قطع کمک مهمی به تولید انبوه مسکن با قیمت ارزان‌تر و حرکت در روند صنعتی‌سازی ساخت مسکن داشته و خواهند داشت، اما در این مسیر باید هم به بازار و تقاضای مورد نیاز اشراف داشته باشند و هم آنکه مشاورانی داشته باشند که در دل بازار تولید مسکن باشندو به عبارتی از تقاضای بازار آگاهی داشته باشند تا به آنها مشاوره‌های لازم را ارایه دهند.

قرائتی ستوده گفت:‌صنعتی‌سازی در کشور مسیر خوبی را طی کرده است و دانش‌بنیان‌ها هم در طی این مسیر نقش مهمی ایفا کرده‌اند، اما پشتیبانی‌های لازم از آن صورت نگرفته است.

برخی در بدنه وزارت راه مایل به تسریع در ساخت نهضت ملی مسکن نیستند

رییس انجمن تولیدکنندگان و فناوران صنعتی ساختمان تصریح کرد: خانه محصولی کامل است و طراحی و برنامه اجرا از روز اول باید به گونه‌ای باشد که بتوان کار را در زمان‌بندی معین به اتمام رساند. اگر برنامه‌ریزی درست وجود داشته باشد به راحتی می‌توان سالانه یک میلیون واحد ساخت، اما واقعیت این است که عده‌ای مایل به اجرای سریعتر برنامه‌ها نیستند و برخی از آنها نیز متاسفانه در بدنه وزارت راه هستند.

ادامه روند کنونی در ساخت نهضت ملی مسکن خیانت به کشور است

قرائتی ستوده خاطرنشان کرد: اگر برنامه‌ریزی که برای ساخت ۴ میلیون واحد مسکونی انجام شده با همان دست‌فرمان فعلی به پیش رود خیانت به کشور شده است به این دلیل که منابع کشور به هدر می‌رود.

رییس انجمن تولیدکنندگان و فناوران صنعتی ساختمان افزود: تولید در همه جای دنیا مورد احترام است، اما صنایع و از جمله صنایع وابسته به مسکن به دلیل کمبود برق و گاز در زمستان و تابستان با تعطیلی مواجه می‌شوند.

با یک تفکر جزءنگر نمی‌توان دانش‌بنیانی‌شدن ساخت مسکن را پیگیری کرد

قرائتی ستوده عنوان کرد: دانش‌بنیان یعنی با یک تفکر خلاق از دانش بهره برد، اما با یک تفکر جزءنگر نمی‌توان این مسیر را طی کرد و باید با یک دید کل‌نگر بتوان برای همه بخش‌های صنعتی کشور از جمله مسکن برنامه‌ریزی اجرایی داشت.

معاونت ساخت صنعتی مسکن در ریاست جمهوری برای تکمیل ساخت ۴ میلیون واحد مسکونی شکل بگیرد

وی تصریح کرد: صنعت مسکن یک صنعت فرابخشی و وزارتخانه‌ای است به این معنا که تنها بنیاد مسکن یا معاونت مسکن وزارت راه یا وزارت کار یا نیرو و نفت نمی‌تواند متولی آن باشد. پیشنهاد ما این بوده است که معاونت ساخت صنعتی مسکن در ریاست جمهوری برای تکمیل ساخت ۴ میلیون واحد مسکونی شکل بگیرد که تمامی وزارتخانه‌های مرتبط از راه و شهرسازی، نیرو، نفت و کار در آن حضور داشته باشند.

قرائتی ستوده بیان کرد: از نظر تعداد مهندسان مرتبط با ساخت مسکن و هر رشته‌ای که به آن مرتبط است رتبه چهارم جهان را به خود اختصاص داده‌ایم.

موانع ساخت انبوه مسکن با فرآیند‌های اجرایی

وی افزود: مشکل اساسی ساخت انبوه مسکن در فرایند‌های اجرایی است. متاسفانه باید گفت در حالی که قرار بود دانشگاه‌های علمی و کاربردی تکنسین و افراد اجرایی برای ساخت مسکن پرورش دهند این فارغ‌التحصیلان آشنا به فعالیت‌های تکنسینی نیستند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • باورهای توحیدی امیرمؤمنان(ع) در دعای کمیل
  • رازهای جالبی از تایتانیک که شاید هرگز درباره‌اش نشنیده باشید (فیلم)
  • ببینید | ماجرای شکایت جالب همسر محسن قرائتی نزد رهبر انقلاب
  • دعای دفع حشرات؛ مفید برای از بین بردن مورچه، ملخ، موش و…
  • ایجاد معاونت ساخت صنعتی مسکن در ریاست جمهوری/ تولید مسکن ارزان با کمک دانش‌بنیان‌ها
  • ایجاد معاونت ساخت صنعتی مسکن در ریاست جمهوری
  • ساختمان‌های دانشگاه فرهنگیان بجنورد تکمیل شود
  • استدلال استاد قرائتی برای ورود جوانان به حوزه
  • کدام دعا نماز را باطل می‌کند؟
  • قاچاقی یکی از مداح ها را به آسایشگاه خودمان آوردیم /مرشد گفت مرد حسابی اگر تو روسیاه هستی چرا پای ما را وسط می کشی؟