Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-04@21:31:22 GMT

مناطق ویژه اقتصادی و فرصت های طلایی توسعه

تاریخ انتشار: ۱۶ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۹۷۲۹۵۷

مناطق ویژه اقتصادی و فرصت های طلایی توسعه

به گزارش ایرنا، ماه گذشته با موافقت مجلس شورای اسلامی و بدنبال اجرای بند 11 سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی با هدف تسهیل در حوزه تولید، انتقال فناوری، صادرات کالا و خدمات و تامین نیازهای ضروری و منابع مالی از خارج، اجاره ایجاد مناطق آزاد صنعتی و تجاری در هشت استان و مناطق ویژه اقتصادی در 12 استان داده شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مناطق ویژه اقتصادی شامل محدوده های جغرافیایی مشخص در مبادی ورودی یا در داخل کشور هستند که به منظور جذب سرمایه های خارجی و داخلی و ایجاد بستر و زیرساخت مناسب برای فعالیت های تولیدی و تجاری در راستای افزایش صادرات کالا، واردات ماشین آلات مورد نیاز بخش تولید و انتقال فناوری و ارائه خدمات بهینه برای حضور فعالان اقتصادی در بازارهای منطقه ای و بین المللی ایجاد می شوند.
راه اندازی مناطق ویژه اقتصادی را باید خدمتی ماندگار از سوی دولت و مجلس دانست که خونی تازه به رگ های صنعت و کشاورزی مناطق مختلف داده و زمینه را برای بهبود شرایط کسب و کار و فعالیت های اقتصادی در نقاط گوناگون بویژه کم ترتوسعه یافته فراهم می کند.
در مناطق ویژه اقتصادی معافیت گمرکی، ورود ماشین آلات خط تولید و ملزومات اداری بدون عوارض گمرکی، جواز رایگان ساخت و پایان کار تنها بخشی از تسهیلات پیش روی فعالان عرصه تولید و تجارت است که بستر لازم را برای رونق تولید و اشتغال و توسعه صادرات در این نقاط فراهم می آورد و یک فرصت طلایی را برای رشد و توسعه اقتصادی در نقاط کم تر توسعه ایجاد می کند.

** قزوین صاحب منطقه ویژه اقتصادی
گفتنی است که از جمله این نقاط 12 گانه که به موجب مصوبه یاد شده مجلس صاحب منطقه ویژه اقتصادی می شوند، تاکستان در غرب استان قزوین است.
این شهرستان دارای بزرگ ترین شهرک صنعتی کشور به لحاظ مساحت، دارنده رتبه نخست تولید کشمش و دوم انگور در ایران و دارای صنایع تبدیلی متنوع و واحدهای بزرگ قطعه سازی خودرو، صنایع شیمیایی و فولادی است.
این ظرفیت ها در کنار مجاورت شهرستان تاکستان با راه آهن خطوط شرق به غرب و جنوب به شمال و آزادراه مسیر تهران - تبریز موقعیت اقتصادی خوبی را پیش روی این شهرستان ایجاد نموده است که با راه اندازی منطقه ویژه اقتصادی می توان به بهره برداری بهتر از آنها خوشبین بود.

**مناطق ویژه اقتصادی زیرساخت توسعه مناطق کم تر توسعه یافته
استاندار قزوین در گفت و گو با خبرنگار ایرنا از مناطق ویژه اقتصادی به عنوان زیر ساختی برای توسعه نقاط کمتر توسعه یافته یاد کرد و گفت: با سازوکارهای پیش بینی شده در این نقاط، در امور تولید و صادرات و دریافت دانش فنی و ورود فناوری تسهیل ایجاد شده که این روند می تواند در نهایت به رونق اقتصادی این نقاط کمک کند.
عبدالمحمد زاهدی با اشاره به تصویب منطقه ویژه اقتصادی تاکستان، آنرا خدمتی ماندگار از جانب دولت و مجلس به مردم این شهرستان و همچنین استان قزوین دانست و گفت: بدون شک تصویب این منطقه ویژه اقتصادی برکات فراوانی را با خود به همراه دارد و می تواند موجب استفاده بهتر از ظرفیت های اقتصادی این شهرستان و استان قزوین شود.
وی، جذب سرمایه گذاران را از رویکردهای مهم اقتصادی در استان قزوین نام برد و اظهار داشت: فعالیت منطقه ویژه اقتصادی روند سرمایه گذاری در استان را نیز سرعت می بخشد.
استاندار قزوین از بخش خصوصی به عنوان بازوی دولت برای پیشبرد اهداف اقتصادی خود نام برد و افزود: با راه اندازی مناطق ویژه اقتصادی زمینه بهتری برای فعالیت این بخش در عرصه های گوناگون فراهم می شود.
این مقام مسئول، ایجاد منطقه ویژه اقتصادی در تاکستان را همچنین موجب تسهیل در ورود ماشین آلات صنعتی به استان و رفع نیاز واحدهای صنعتی و کشاورزی قزوین در این زمینه دانست و گفت: تبادل دانش فنی بین فعالان عرصه تولید و ایجاد زمینه بهتر برای توسعه صادرات از دیگر مزیت های راه اندازی مناطق ویژه اقتصادی به شمار می رود.
استاندار قزوین، ظرفیت های اقتصادی استان قزوین را فراوان و متنوع دانست و گفت: منطقه ویژه اقتصادی این ظرفیت ها را فعال تر کرده و به شکوفا شدن صنعت و کشاورزی استان کمک می کند، ضمن آنکه بخشی از مشکلات مرتبط با حوزه اشتغال را نیز مرتفع می سازد.
زاهدی با اشاره به اینکه نرخ بیکاری قزوین بین 10 تا 12 درصد در نوسان است، اظهار داشت: در سند اشتغال این استان باید نرخ بیکاری تک رقمی شود و ایجاد زیرساخت های اقتصادی همچون منطقه ویژه می تواند ما را به این هدف مهم نزدیک کند.
وی با اشاره به تشکیل ستاد هاب لجستیک (کارگروه سنجش زیر بنایی حمل و نقل) در استان قزوین برای ساماندهی امور مربوط به منطقه ویژه اقتصادی و ایجاد بندر خشک، اظهار داشت: در این ستاد که با حضور مدیران اقتصادی این استان تشکیل شده همه برنامه ها و طرح هایی که باید در منطقه ویژه اقتصادی پیاده شوند مورد بررسی قرار می گیرد تا به محض ابلاغ دولت به استان برای آغاز عملیات اجرایی منطقه ویژه اقتصادی، مورد اجرا قرار بگیرند.

** پویایی صنعت و کشاورزی استان به کمک منطقه ویژه اقتصادی
نماینده مردم تاکستان در مجلس شورای اسلامی نیز در گفت و گو با ایرنا گفت: با راه اندازی منطقه ویژه اقتصادی در تاکستان شاهد پویایی و رونق هرچه بیشتر صنعت و کشاورزی این شهرستان خواهیم بود.
بهمن طاهرخانی با بیان اینکه منطقه ویژه اقتصادی تاکستان می تواند زمینه لازم را برای جذب هرچه بیشتر سرمایه گذاران به این شهرستان فراهم کند، اظهار داشت: نزدیکی به پایتخت و همجواری با خط آهن سراسری غرب به شرق و شمال به جنوب کشور شرایط مناسبی برای فعالیت منطقه ویژه اقتصادی تاکستان فراهم خواهم آورد.
این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه 53 درصد اراضی شهرک ها و نواحی صنعتی استان قزوین در تاکستان قرار دارد که این نشان از ظرفیت های بالای صنعتی این منطقه است، افزود: راه اندازی منطقه ویژه اقتصادی از درخواست های دیرین فعالان عرصه صنعت و کشاورزی و مردم منطقه بود که با تصویب آن در مجلس طی ماه گذشته در حال تحقق است و با انجام آن تحول اقتصادی در سطح تاکستان و استان قزوین را شاهد خواهیم بود.
وی با بیان اینکه بیشترین مراجعات مردم به دفاتر نمایندگان مجلس شورای اسلامی در زمینه اشتغال است، اظهار داشت: با راه اندازی منطقه ویژه اقتصادی تاکستان، فرصت های شغلی زیادی در این شهرستان ایجاد خواهد شد که در کاهش نرخ بیکاری این منطقه بسیار موثر خواهد بود.
این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه رونق تولید از نیازهای اصلی کشور در حوزه اقتصاد به شمار می رود، افزود: رونق تولید به خودی خود ایجاد نمی شود مگر اینکه بسترها و زیرساخت های لازم آن فراهم شود که یکی از این موارد راه اندازی مناطق ویژه اقتصادی در نقاط دارای استعداد است.

** مناطق ویژه اقتصادی محرک صادرات
علی رحمانی از صادرکنندگان و فعالان اقتصادی تاکستان نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: تصویب منطقه ویژه اقتصادی تاکستان موجب خوشحالی صنعتگران و کشاورزان و صادرکنندگان این شهرستان شد.
وی مناطق ویژه اقتصادی را محرکی برای صادرات تولیدات صنعتی و کشاورزی در مناطق دانست و اظهار داشت: با راه اندازی منطقه ویژه اقتصادی تاکستان، زمینه مناسب تری برای صادرات کالاهای صنعتی و محصولات و فرآورده های کشاورزی بویژه کشمش که این شهرستان رتبه نخست تولید آن در کشور را به خود اختصاص داده، ایجاد می شود.
این فعال اقتصادی با بیان اینکه یکی از مشکلات سرمایه گذاران بخش صنعت، تامین ماشین آلات و مواد اولیه است، افزود: شرایط و تسهیلات نقل و انتقال مالی و واردات دستگاه ها در مناطق ویژه اقتصادی در کاهش و رفع این مشکل به سرمایه گذاران کمک می کند.
رحمانی از صادرات به عنوان کلید رشد صنعت و تولید کشور نام برد و گفت: با تسهیل در این حوزه از جمله راه اندازی مناطق آزاد و ویژه تجاری و اقتصادی شرایط مساعدتری برای توسعه صادرات بوجود می آید.
وی با قدردانی از دولت و مجلس بابت طرح و تصویب منطقه ویژه اقتصادی تاکستان،اظهار داشت: امیدواریم با راه اندازی هرچه سریع تراین منطقه، صنعتگران و صادرکنندگان استان قزوین از مزایای آن بهره مند شوند و این شهرستان به یکی از قطب های مهم اقتصادی کشور تبدیل شود.
3013
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: منع به کارگیری بازنشستگان بازی های پاراآسیایی 2018 اقتصاد مقاومتی پایتخت فناوری کسب و کار نماینده مجلس شورای اسلامی منع به کارگیری بازنشستگان بازی های پاراآسیایی 2018 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۹۷۲۹۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم همکاری همه دستگاه‌ها در اجرای پروژه استراتژیک جاده جلفا-کلاله

ایسنا/آذربایجان شرقی استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به اهمیت استراتژیک پروژه جاده جلفا_کلاله، بر همکاری همه دستگاه‌های اجرایی با قرارگاه خاتم‌الانبیا در اجرای این پروژه طبق برنامه زمان‌بندی تاکید کرد و گفت: کمیته ویژه‌ای در استانداری برای پیگیری این پروژه تشکیل می‌شود.

مالک رحمتی در جلسه مشترک با قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا که با موضوع پروژه محور جلفا_کلاله برگزار شد، اظهار کرد: از روزی که قرار شد این پروژه شروع شود قرارگاه عاشورا به بهترین شکل ممکن کار را آغاز کردند، هرچند که انتظار بیش از این‌ها است.

وی افزود: همه باید با تسهیل‌گری و همراهی با این پروژه نقش خود را ایفا کنند تا به هدف بزرگی که نظام به دنبال آن است با کمک همدیگر برسیم.

وی ادامه داد: آن‌چه که در این پروژه اتفاق افتاده یک پیگیری بسیار مهم و دیپلماسی موفقی بود که در دولت سیزدهم رقم خورد، چرا که در ترانزیت بین‌المللی به دنبال یک شیطنتی بودند که ایران را حذف کنند اما به برکت دیپلماسی و پیگیری موفق و موثر دولت، کشورهای همسایه نقش فعال ایران را در این حوزه پذیرفتند و در حال حاضر، حفظ جایگاه استراتژیک ایران در منطقه قفقاز و عینیت‌بخشی به اثرگذاری بین‌المللی کشورمان منوط به اتمام این پروژه است.

استاندار آذربایجان شرقی با بیان اینکه توسعه متوازن استان‌ها از اولویت‌های دولت است، گفت: ما در آذربایجان شرقی منطقه آزادی را داریم که برای کشور ارزآوری دارد و برای استان نیز یک شاهراه اقتصادی محسوب می‌شود و اگر ما بین‌المللی، ملی، استانی، شهرستانی و حتی روستایی به موضوع نگاه کنیم اهمیت بالای این جاده مشخص می‌شود و از همه ابعاد، استراتژیک بودن این جاده محرز است و هیچ بهانه‌ای برای همراهی نکردن وجود ندارد.

وی با بیان اینکه موضوع ترانزیت در بحث توسعه بسیار مهم است، مطرح کرد: اگر در این مسیر به دنبال رونق اقتصادی هستیم باید ترانزیت رونق بگیرد و اگر این جاده محقق شود، ترانزیت رونق خواهد گرفت و به دنبال آن جدای از فواید اقتصادی که به دنبال خواهد داشت، جذب گردشگر هم اتفاق خواهد افتاد.

وی بیان کرد: یکی از سیاست‌هایی که در استان حتما باید به آن کمک کنیم تا اقتصاد و توسعه اقتصادی ما وابسته به نفت نباشد، توسعه گردشگری است و همه ظرفیت‌های لازم برای این امر در منطقه ارس جمع شده است.

رحمتی خاطرنشان کرد: در طول این ۱۰۷ کیلومتر تعداد زیادی روستا وجود دارد که اگر این جاده احداث شود، خدمت رسانی به آنها افزایش خواهد یافت و به رشد، کارآمدی و توسعه منطقه آزاد نیز کمک خواهد کرد.

وی از تشکیل یک کمیته ویژه برای پیگیری این پروژه خبر داد و گفت: این کمیته به ریاست استاندار، ماهانه تشکیل می‌شود و کار هماهنگی دستگاه‌ها و تصمیمات استانی را برعهده خواهد داشت.

وی ادامه داد: نگاه قرارگاه خاتم‌الانبیا به پروژه اقتصادی نبوده و ماموریت‌محور است، ما نیز وظیفه داریم از دولت و سازمان برنامه و بودجه پیگیری‌های لازم را برای تخصیص اعتبار آن انجام دهیم.

استاندار آذربایجان شرقی با تاکید بر اینکه تقسیم کار در چنین پروژه مهمی از اهمیت بالایی برخوردار است، اظهار کرد: شرایط پروژه ایجاب می‌کند پراکندگی کارگاه‌ها را افزایش دهیم تا سرعت پیشرفت آن بیشتر شود.

وی بر رعایت زمان‌بندی اجرای پروژه تاکید کرد و افزود: انجام زمان‌بندی برای اجرا و اتمام این پروژه از اهمیت بالایی برخوردار بوده و لازمه آن تحویل نقشه‌ها توسط کارفرما و انجام مطالعات زیست محیطی است.

وی در پایان تاکید کرد: در طول مسیر پروژه ۱۰۷ کیلومتری، چند نقطه برای احداث مجتمع‌های رفاهی برای ارائه خدمات به مردم و مسافران در نظر گرفته شود تا اجرای پروژه برای مسافران و مردم خسته‌کننده نباشد.

به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی استانداری آذربایجان شرقی، رحمتی یادآوری کرد: این پروژه، جاده‌ای خواهد بود که کشورهای همسایه ما از آن استفاده خواهند کرد بنابراین قرارگاه در کنار کارهای خوبی که همیشه انجام داده، به این منطقه نیز حساسیت ویژه‌ای داشته و از آخرین مطالعات، دانش علمی و تکنولوژی بهره گیرد تا یک افتخار دیگری رقم بخورد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ضرورت همکاری دستگاه‌ها در اجرای پروژه استراتژیک جاده جلفا-کلاله
  • لزوم همکاری همه دستگاه‌ها در اجرای پروژه استراتژیک جاده جلفا-کلاله
  • تشکر معاون استاندار خوزستان از شرکت توسعه نیشکر برای کمک به کشاورزان منطقه
  • امضای تفاهم نامه توسعه رسته کفش دانسفهان
  • فرصت توسعه صادرات محصولات و ماشین‌آلات کشاورزی به ترکمنستان
  • محله کم‌برخوردار حصه در مسیر توسعه‌ است
  • منطقه ویژه سلفچگان با تکمیل فرودگاه قم توسعه می‌يابد
  • هیچ فرصت سرمایه‌گذاری در شهر نباید از دست برود/ چاره‌ای جز مشارکت مردم در توسعه شهر نداریم
  • جلوی مازوت‌سوزی باید گرفته شود
  • روزی برای قدردانی از سربازان عرصه تولید در تاکستان+ فیلم