Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-04-28@23:52:18 GMT

افزایش ۳۰ درصدی تعرفه‌های خرید برق تجدیدپذیر

تاریخ انتشار: ۱۶ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۹۷۵۳۵۷

ساعت24-معاون وزیر نیرو و رئیس سازمان ساتبا گفت: نیروگاه‌هایی که از تجهیزات داخلی استفاده کنند تعرفه‌های خرید تضمینی برق تجدید پذیر آن‌ها تا سقف ۳۰ درصد افزایش می‌یابد.

به گزارش  صدا و سیما، سید محمد صادق زاده، گفت: زیرساخت های خوبی در کشورمان برای انرژی های تجدید پذیر ایجاد شده و بیش از ۱۱ خط تولید احداث شده است و مختصصان خوبی در این حوزه داریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ابلاغ این قانون به زودی عملیاتی می شود و موجب سرازیر شدن سرمایه گذاران برای خرید تجهیزات داخلی نیروگاه های تجدید پذیر خواهد شد. در دو ماهه گذشته ابلاغیه دیگری وزیر نیرو برای صادرات برق نیروگا ه های تجدید پذیر صادر کردند که برای سرمایه گذاران این حوزه جذابیت دارد.

وی ادامه داد: امکان صادرات برق نیروگاه های تجدید پذیر با استفاده از خطوط انتقال دولت فراهم شده که سرمایه گذاران می توانند با توجه به زیرساخت های خوبی که کشور در این زمینه دارد اقدام به صادرات برق نیروگاه های تجدید پذیر کنند. دولت تسهیل کننده صادرات برق نیروگاه های تجدید پذیر است و سرمایه گذاران می توانند با استفاده از خطوط انتقال شبکه، برق خود را به کشورهای همسایه و حتی کشورهای اروپایی صادر کنند و تنها دولت ۱۵ درصد از قیمت فروش برق در سال گذشته را از صادرکنندگان برق تجدید پذیر دریافت می کنند.

معاون وزیر نیرو و رئیس سازمان ساتبا در پاسخ به این سوال که چرا در احداث نیروگاه های تجدید پذیر از برنامه های چهارم ، پنجم و ششم توسعه عقب هستیم افزود: بر اساس برنامه ششم توسعه مکلف هستیم پنج هزار مگاوات معادل پنج درصد ظرفیت برق کشور را از انرژی تجدید پذیر تامین کنیم که این موضوع نیروگاه های برق آبی بزرگ را در بر نمی گیرد. ​در حال حاضر ظرفیت نیروگاه های تجدید پذیر به ۶۵۵ مگاوات رسیده است و ۵۰۰ مگاوات نیروگاه تجدید پذیر نیز در دست اجرا داریم که امیدواریم تا تابستان ۹۸، ظرفیت نیروگاه های تجدید پذیر به هزار و ۱۰۰ مگاوات برسد.

این مقام مسوول با اشاره به اینکه ظرفیت عملی تولید برق کشورمان حدود ۶۰ هزار مگاوات است گفت: در اولین سال برنامه ششم توسعه یک درصد از پنج درصد ظرفیت برق کشور از انرژی تجدید پذیر تامین شد که امیدواریم برای رسیدن به پنج درصد با توجه به اینکه مشکلات و موانع ساخت نیروگاه های تجدید پذیر در سال های آینده کمتر می شود روند ساخت این نیروگاه ها سرعت گیرد.

معاون وزیر نیرو درباره موانع ساخت نیروگاه های تجدید پذیر افزود:​ در سال ۹۶ رشد بسیار خوبی در زمینه ساخت این نوع نیروگاه وجود داشت و سرمایه گذاران با علاقه زیادی سرمایه گذاری کردند به گونه ای که حتی یک سرمایه گذار پنج نیروگاه به مدار آورد و قرارداد ساخت پنج نیروگاه دیگر را نیز منعقد کرد اما به دلیل پرداخت نکردن عوارض برق از طرف سازمان برنامه و بودجه نتوانستیم طلب این سرمایه گذار را پرداخت کنیم و بعد از رایزنی زیاد پنج ماه بعد صورتحساب ها با تاخیر پرداخت شد. این نوع برخورد برای سرمایه گذاران پیام منفی داشت و تقریباً همه کسانی که نیروگاه ساخته بودند این پیام را دریافت کردند که سازمان برنامه و بودجه با توسعه نیروگاه های تجدید پذیر موافق نیست که این پیام خطرناکی بود و موجب کاهش قابل توجه رشد سرمایه گذاران در این زمینه شد.

به گفته این مقام مسوول اگر این اتفاق در سال ۹۶ رخ نمی داد امسال هزار و ۵۰۰ تا دو هزار مگاوات نیروگاه تجدید پذیر در مدار بهره برداری بود. با رایزنی هایی که با سازمان برنامه و بودجه انجام دادیم این دیدگاه اندکی بهبود پیدا کرد و تاثیر آن را نیز در سرمایه گذاران مشاهده کردیم.

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۹۷۵۳۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۶ درصدی تولید برق در فروردین ۱۴۰۳

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا از وزارت نیرو، اسماعیل نمازی با اشاره به آمادگی نیروگاه‌های کشور برای تأمین برق پیک تابستان امسال، افزود: از این میزان تولید ۶۱ درصد آن مربوط به واحد‌های سیکل ترکیبی است که میزان تولید انرژی آنها با افزایش ۶ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته به حدود ۱۵ میلیون مگاوات ساعت رسیده است.

وی ادامه داد: در دولت سیزدهم با افزوده‌شدن هشت واحد بخار جدید در نیروگاه‌های غرب کارون، عسلویه، فردوسی، خرم‌آباد، سبلان، بعثت پارس جنوبی (دو واحد) و ارومیه شاهد جهش تولید نیروگاه‌های سیکل ترکیبی به‌عنوان واحد‌های تولیدکننده برق دوستدار محیط‌زیست هستیم.

این مقام مسئول خاطرنشان کرد: تبدیل نیروگاه‌های گازی به سیکل ترکیبی از کارآمدترین روش‌های بهبود راندمان نیروگاه‌های حرارتی کشور به شمار می‌آید که نه‌تن‌ها برای صنعت برق، بلکه برای محیط‌زیست و صرفه‌جویی در مصرف سوخت نیز بسیار مؤثر است و در سال‌های آینده شاهد تأثیر گسترده آن خواهیم بود. نمازی گفت: تنها از محل افتتاح این واحد‌های جدید سالانه دو میلیارد مترمکعب در مصرف سوخت صرفه‌جویی خواهد شد.

مدیرکل دفتر فنی تولید شرکت برق حرارتی با اشاره به اینکه در فروردین‌ماه بخش اعظم برق موردنیاز کشور توسط نیروگاه‌های حرارتی تأمین شده است، گفت: میزان تولید برق واحد‌های گازی در این مدت با افزایش ۱۲ درصدی به چهار میلیون مگاوات و سهم تولید واحد‌های بخاری نیز به ۵.۵ میلیون مگاوات ساعت رسیده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سرمایه گذاری انرژی های تجدید پذیر در استان اصفهان
  • افزایش ۴۰ درصدی تعرفه روانشناسی پاسخگو نیست/شرکت های بیمه‌ای به بحث پوشش خدمات روانشناسی ورود کنند
  • افزایش ۶ درصدی تولید برق در فروردین ۱۴۰۳
  • افزایش نقش چین برای استخراج معادن افغانستان
  • پیش‌بینی قیمت طلا/ نگاه سرمایه‌گذاران به فلز زرد
  • ۱۰۰ سامانه خورشیدی در مدارس نصب شده است
  • مدارس، صاحب نیروگاه های خورشیدی می شوند
  • اجرای ۳۱ پروژه با مشارکت سرمایه‌گذاران/ پیشرفت ۵۵ درصدی پروژه مشارکتی میخک
  • اعطای تسهیلات خرید به سرمایه گذاران جهت اصلاح خطوط تولیدی
  • توسعه نیروگاه های تجدیدپذیر برای کاهش مصرف سوخت