Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو باشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه آزاد کرج موفق به اختراع نانوکاتالیزوری برای جایگزینی فسفریک اسید در واکنش‌های آلی شد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو به نقل از روابط عمومی دانشگاه آزاد کرج، علی کاظمی تبریزی، عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد کرج با همکاری سیدوحید اتقیاء و سمیه سروی موفق به اختراع نانوکاتالیزوری برای جایگزینی فسفریک اسید در واکنش‌های آلی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
  این نانوکاتالیزور جدید که سدیم مونت موریلونیت آمونیوم دی هیدروژن فسفات نام دارد براساس اصلاح شیمیایی سطح نانوذرات سدیم مونت موریلونیت و شناسایی نانوکاتالیزگر حاصل و استفاده از آن به عنوان یک نانوکاتالیست ناهمگن در تبدیلات آلی مختلف عمل می‌کند.

کاظمی تبریزی هدف از این اختراع را سنتز و معرفی یک نانوکاتالیزور جدید به عنوان جایگزینی مناسب و موثر برای فسفریک اسید و استفاده از آن در فرایند‌های شیمیایی عنوان کرد و گفت: استفاده از کاتالیزور‌ها درعلم شیمی امری ناگزیر و ضروری می‌باشد که در این راستا کاتالیزور‌های اسیدی نقشی عمده و کلیدی بر عهده دارند.   عضو باشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه آزاد کرج مشکل اصلی در این زمینه را دشواری به کارگیری اسید‌های شناخته شده معدنی همچون فسفریک اسید، سولفوریک اسید و کلریدریک اسید و سختی جداسازی محصولات و بهره اندک محصولات مورد نظر برشمرد و افزود: به دلیل همین دشواری است که استفاده از اسید‌های جامد به عنوان کاتالیزور‌های جانشین مورد توجه قرار گرفته است.

وی یکی از نکات کلیدی اختراع خود را ساخت کاتالیزگر و شناسایی آن به کمک دستگاه‌های ,IR , TGA , XRD , DRS و SEM عنوان کرد.  

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: دانشگاه آزاد کرج دانشگاه آزاد اسلامی باشگاه پژوهشگران نانوکاتالیست اختراع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۹۷۷۳۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

داروهای سوزش معده خطر میگرن را افزایش می دهند

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از هلث دی نیوز، نتایج نشان می‌دهد که تمام دسته‌های داروهای کاهش‌دهنده اسید معده موسوم به مهارکننده‌های پمپ پروتون، مسدودکننده‌های H۲ و حتی آنتی‌اسیدها، به نظر می‌رسد خطر ابتلاء به میگرن و سردرد را افزایش می‌دهند.

«مارگارت اسلاوین»، محقق ارشد و دانشیار تغذیه دانشگاه مریلند، گفت: «با توجه به استفاده گسترده از داروهای کاهش دهنده اسید و این پیامدهای بالقوه میگرن، این نتایج مستلزم بررسی بیشتر است.»

اسلاوین افزود: «این داروها اغلب بیش از حد تجویز می‌شوند و تحقیقات جدید خطرات دیگری را در استفاده طولانی مدت از مهارکننده‌های پمپ پروتون نشان داده است، مانند افزایش خطر زوال عقل.»

به گفته محققان، رفلاکس اسید زمانی رخ می‌دهد که اسید معده به مری برگردد. معمولاً بعد از غذا یا هنگام دراز کشیدن رخ می‌دهد و می‌تواند باعث سوزش سر دل و زخم معده شود. در موارد شدید، می‌تواند منجر به سرطان مری شود.

برای این مطالعه، محققان داده‌های نزدیک به ۱۲۰۰۰ نفر را که از داروهای کاهش‌دهنده اسید استفاده می‌کردند، بررسی کردند تا ببینند که آیا در سه ماه گذشته دچار میگرن یا سردرد شدید شده بودند.

مهارکننده‌های پمپ پروتون تولید اسید را مسدود کرده و به بهبود مری کمک می‌کنند.

مسدود کننده‌های H-۲ باعث کاهش تولید اسید می‌شوند.

و آنتی اسیدهای ساده حاوی کربنات کلسیم هستند که اسید معده را خنثی می‌کنند.

پس از تعدیل سایر عوامل مؤثر بر خطر میگرن، محققان دریافتند که:

• افرادی که از مهارکننده‌های پمپ پروتون استفاده می‌کنند، ۷۰ درصد بیشتر از افرادی که این دارو را مصرف نمی‌کنند، به میگرن مبتلا می‌شوند.

• مسدودکننده‌های H۲ خطر میگرن را تا ۴۰ درصد افزایش می‌دهند.

• آنتی اسیدها افراد را ۳۰ درصد بیشتر در معرض ابتلاء به میگرن قرار می‌دهند.

اسلاوین تأکید کرد که افراد نباید بدون مشورت با پزشک مصرف داروهای کاهنده اسید خود را قطع کنند.

اسلاوین گفت: «توجه به این نکته مهم است که بسیاری از افراد برای مدیریت رفلاکس اسید یا سایر بیماری‌ها به داروهای کاهش‌دهنده اسید نیاز دارند، و افرادی که دچار میگرن یا سردرد شدیدی هستند که از این داروها یا مکمل‌ها استفاده می‌کنند باید با پزشک خود در مورد اینکه آیا باید ادامه دهند یا خیر صحبت کنند.»

کد خبر 6090454

دیگر خبرها

  • کانون «نگاره و سینما» در دانشگاه آزاد بروجرد گشایش یافت
  • کانون «نگاره و سینمای» دانشگاه آزاد بروجرد گشایش یافت
  • انتقال خون فارغ از گروه خونی ممکن می‌شود
  • گیاهی مفید برای مشکلات معده
  • ستاره‌شناسان قوی‌ترین شواهد برای سیاره نهم را کشف کردند
  • سه منبع گیاهی و فوق‌العاده امگا۳
  • این داروها عامل میگرن هستند
  • ۲ مدال برنز؛ دستاورد ساواته ایران در بلغارستان
  • داروهای سوزش معده خطر میگرن را افزایش می دهند
  • فناوری جدیدی برای دیدن درون سلول‌های سرطانی